Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ttiha

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét áremelés volt. Már előre szólt az egyik kutas ismerősöm, hogy mi  várható. Ma már jól látható összeg képében meg is jelent a benzinkutakon az örömhír. Nincs két hete, hogy 3 most meg 5 forinttal emelkedett az E85 ára.Azt hiszem ezt nem kell és nem is lehet…..
ttiha 2010.10.04 11:45:20
@opel16v: FM2k szűklátókörűségét én megkérdőjelezném... valóban vannak híg járású otto motorok extra NOx-katalizátorral, ami sokba kerül és csökkenti a teljesítményt is. Úgyhogy az autógyártóknak nem éri meg, felhagynak vele. EZEN NOx-KATALIZÁTOR NÉLKÜL PEDIG A HÍG ÜZEM RENGETEG NOx KÉPZŐDÉSSEL JÁR!!! Ha jól értem SPORT módban dúsít az E85 Power és ECO módban szegényít??? Azaz SPORT módban magas CO és ECO módban magas NOx!!!
Kérlek, ne menj környezetvédők közé, még felnégyelnek!!! És ne is tartsd magad környezetbarátnak. A lambda 1 nem véletlenül van az összes járműre előírva...
ttiha 2010.10.04 13:10:21
@pfvari: mint NOx méréseink mutatják: igen. Úgy tudom, kb 2000 celsius fokos csúcshő van (ezt nem tudtuk mérni, csak info de számomra hiteles forrásból).
ttiha 2010.10.04 19:53:47
@opel16v: ha a lambdát valódi 1.03-ra állítod, ami keskeny szondánál majdnem lehetetlen, akkor max 2-3%-ot spőrolsz vagy nem? :)
Pár nappal ezelőtt volt szó az európai E85 tankolási lehetőségekről, akkor 100 körüli magyar kútról beszéltem. Azóta megérkezett a teljes lista a gyártótól (ami egyébként az oldalukon kereshető). A 100 kút alálövés volt, a dokumentum szerint hazai kúthálózat 190-nél…..
A múltkor a Vaterán egy egészen új E85 elektronikára leltem. A képek alapján kisszériás magyar gyártmány és hihetetlenül olcsó. A Vatera szabályzata szerint az eladó kiléte titkos de nem tartott sokáig, hogy kinyomozzam ki lehet. Még aznap jött levelemre a válasz, tényleg jó…..
Ismét egy hiánypótló írás érkezett. Indy naplószerűen írt Loganos tapasztalatairól. A kísérletezési kedv vett rá arra hogy kipróbáljam az autóban az etanolt, kezdetben 50%-os keverék formájában. Mindez még tavaly történt, április elején. Brazíliában az autók zöme…..