Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paulus159

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint már előrevetítettem, a jó párkapcsolathoz a kapcsolat egyenlőségen alapuló működtetése szükséges. Ma, Magyarországon az a terület, amiben ez a legkevésbé tud működni a tapasztalatom szerint, az a háztartás. A mai napig hallom - mindenféle embertől -, hogy van a női munka, meg a férfi munka.…..
Paulus159 2016.03.19 11:51:13
Elolvasva ezt és az előző posztot az a benyomás alakult ki bennem, hogy a szerző egyik oldalról a felek egyenlőségét tűzi a zászlajára, másik oldalról viszont axiómaként indul ki abból, hogy a valóságban egyenlet (majdnem) mindig a női fél oldalán mutat deficitet. A majdnemet azért tettem zárójelben, mert a fenti posztban a politikai korrektség jegyében legalább egy bekezdés erejéig felvillan az, hogy nem csak a női oldalon lehet deficit, ellenben az első poszt - a verbális bántalmazással kapcsolatban - még fel sem tételezi, hogy nem csak a férfiak lehetnek elkövetők...

Érdekes, hogy az háztartási munkával kapcsolatos egyenlet egyszerűsítéseként nem merült fel az, hogy annak egy vagy jó részét bejárőnőre bízzák a felek és a felszabaduló időt egymásra, a családra fordítsák.

Az egyenlőség szent eszméjére hivatkozva bőnösöket és áldozatokat, illetve vádlót és vádlottakat "látunk" (mivel a posztok alapvetése, hogy egyenlőség csak kivételesen áll fenn, az egyensúlyhiány pedig keves kivételtől eltekintve a nők kárára jelentkezik), ami ugyanúgy egyenlőtlen poziíciót teremt a lehetséges probléma megoldását szolgáló diskurzusban. Nem mellesleg, elfogadható definícióját kellene adni annak, hogy mi az egyenlő munka a háztartásban (időben egyenlő, elégetett kalóriákban, pénz egyenértékűségben (már, ha egyáltalán forintosítható)), mert addig Kovácséknál és Szabóéknál más-más lesz az egyenlő (ami egyébként szerintem rendben van, csak a poszt szempontjából róvom fel hiányosságként).
Paulus159 2016.03.19 14:52:43
@m e o w: Hogy a bő lére eresztett hozzászólásomat summázzam: pusztán a probléma árnyalt megközelítését hiányoltam (az meg, hogy nekem saját tapasztalatból "nem ér" kiindulni, de az szerzőnek igen az felettébb érdekes).

Az meg, hogy a kritikus hangot (személyemet) nem is olyan finoman összemosod az agresszorral (ti. verbális bántalmazó) klasszikus módszer arra, hogy a másik mondanivalóját hiteltelenítsük (és mint ilyennel, már ne is kelljen foglalkozni).

Párkapcsolatban élek és bejárónő is van (a félreértések elkerülése végett nem a bejárónő a párom), bár vesszek meg, ha tudom, hogy ez miért lényeges (mármint a személyeskedés).
Szemellenzős BMW-sek is ezt nézegetik este a paplan alatt, amikor senki sem látja. De milyen járni Monica Belluccival? Vélemények az azonos című írásunkról...
Paulus159 2011.04.25 13:48:02
@fetyisob: Nem az árát, hanem az arányokat hasonlítottam össze.
Ha az árakat hasonlítom, akkor a CLK-n lényegesen nagyobb bukás lenne, annyi amennyi a 159 új ára volt...
A 159 meg nem kompakt, hanem középkategória, ahogy a CLK is egy közepes kupé, vállban enyhén szűkebb, de a beltér hossza nagyobb mint a 159.
Mivel, mind a két autó a garázsban áll, így hadd hasonlítsam már össze.
Paulus159 2011.04.25 13:56:33
@gyvy: Ezzel, bármilyen szomorú, egyet kell, hogy értsek. A Mito-t nem igazán veszi be a gyomrom.
Paulus159 2011.04.25 14:45:06
@fetyisob: Az argumentáció "erejét" nem a felkiáltójelek száma adja..., főleg, ha már a kiindulópont is az, hogy csak egyetlen helyes álláspont létezik...
A PriceWaterhouseCoopers meghívójában a következő állt:Tisztelt Szerkesztő, Újságíró!Ezúton szeretném tisztelettel meghívni Önt a "Autópiac - ahogy a kereskedők látják" címet viselő sajtótájékoztatóra.A rendezvényen a hazai autókereskedők körében végzett…..
Paulus159 2009.04.01 23:38:24
@lazlo85: PWC-s kisfőnök.
Sajtóközlemény Zörög a haraszt 2009.03.31 12:50:00
Kezdődik? A „Reményeink szerint...” soha nem jelent jót. Véleményük mai cikkünkről. SAJTÓKÖZLEMÉNY A CSIKI-BEGE CÉGCSOPORT AUTÓS CÉGEINEK CSŐDVÉDELMÉRŐL A Csiki-Bege Cégcsoport autós cégei (Csiki-Bege Kereskedelmi Kft., Csiki-Bege Autoplaza Kereskedelmi Kft.,…..
Belsőség Vágyni a tökéletlent 2008.07.28 06:10:00
Aki nem látja gyönyörűnek, forduljon orvoshoz. Ilyen osztatlan sikert eddig kevés tesztautó aratott: BMW-sek, hondások, opelesek, egy emberként lelkesedtek a gyönyörű formaterv és a végtelenül sportos, elegáns belsőtér láttán. Nekem is azonnal megtetszett. Aztán…..
A Zugügyvéd az ÉS egyik kiváló cikkében találta az alábbi idézetet:  "Thomas Khun óta tudjuk azonban, hogy a törvény verbális megfogalmazása egy adott komplex tényállás vonatkozásában önmagában gyakorlatilag hasznavehetetlen. A bíró munkája mégis a…..