Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TCSA

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Repült a Porsche-ülés 2011.09.29 06:00:00
Ha nagyzolós lennék, örvénymintás fóliába csomagolnám 36 éves BMW-met. Folyamatos átalakuláson megy keresztül, nyughatatlanul próbálgatok benne különböző új alkatrészeket, amelyektől ilyen vagy olyan változást remélek. Valódi projektautó: a tizenöt év alatt, amióta…..
TCSA 2011.09.29 16:45:25
@jürgen baromartz: Te, ahány másik kocsiból összetákolták azt a szerencsétlen Fierót, én nem csodálkoznék.
Gyuri Bácsi eredeti szakmáját tekintve fodrász volt, Laci Bácsi pedig főállású gázóra-leolvasó. Az ő műhelyükben készült el Magyarország első katalizátoros, lambda-szondás, injektoros, kereklámpás Ladája. Szándékosan nem írok autószerelő műhelyt. Egyrészt, mert ezzel…..
Ezt nem hittem volna - sóhajtottam, mikor Bettivel az oldalamon beléptem a komáromi erőd kapuján. Sok éve szerettem volna eljutni ide, de mindig közbejött valami; hol az ország másik végén nyaraltunk, hol a munka miatt nem sikerült kijutni Komáromba. De 2009 augusztus nyolcadikán…..
  Ennek a BMW-nek tizenöt éve felfelé megy az ára, és már tíz éve nagyon messze volt. Nagyjából ennyi hibáját találtam. Ja, és szűk a hátsó ülése. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tévedtem. Tudják, még a múltkor. Hogy is fogalmazzak pontosabban – előre ittam a medve bőrére. Akkor azt írtam, hogy kicseréltük Erában a kuplungszerkezetet, -tárcsát, -kinyomócsapágyat, és ezzel meg is szűnt a dobálás, ami kezdett az agyamra menni. Hát egy…..
Amióta bejelentette az Apple, hogy átáll Nvidia-kártyákra az összes termékkategóriában, két dologra gondolok. Egyrészt örülök, mert a döntéssel végre normális teljesítményhez jutottak az olcsóbb Macek is, másrészt meg aggódom a gépek megbízhatósága miatt. Nem sokkal a…..
Itt a vasárnap, bütykölünk hát megint. Lassan rendszerré válik itt a TC-n a hétzáró rozsdába fejelés. Persze két hete történt mindaz, amit írok, elnézést, csak most jutottam el a billentyűzetig, de hát nem Forma-1-közvetítés ez, nincs itt szükség paliklászlói…..
Belsőség Barom, kamionnal 2009.03.05 12:16:00
Alapjában véve nincs bajunk a kamionsofőrökkel, sőt, vannak köztük mega jó arcok, mint pl. az örökifjú Géza és persze vannak hőzöngők is, akik magyaráznak. De biztosak vagyunk benne, hogy nincs az a fuvarozó, aki ezt a barmot védelmébe venné. Romániában már felkavarta a…..
Belsőség Heti merítés 2009.02.22 17:56:00
A gyilkos Na szóval 18 éves vagyok és 2008 szeptemberében kézhez kaptam a jogsim. Eleinte apa csak a Merci Vitot adta oda (nem mintha siránkoznék... sőt!!! 151 Pacis áruszállító,imádom) Aztán később a BMW X3-at is vezethettem már,mikor egyszer csak úgy adódott,hogy leesett az…..
TCSA 2009.02.23 16:05:18
A CSK-1 egy kies bolygón valami romok között ügyködik. Carter a bolygó napjának koronakitöréséhez állít fel műszereket, míg Daniel egy idegen fazon társaságában a köveken lévő szöveget vizsgálgatja. A nyelv hasonlít a latinra, és a bolygó történetét írták vele a…..
  Date: 02.12.2009 Feladó: póver@usa.hu Címzett: omm Subject: Kérés Szevasz oMm! Egy kéréssel fordulnék hozzád. Képzeld, a minap krúzolok a hetesen, klíma 22 fokon, Public Enemy 100 decibelen, csak nyugisan, tudod. (Ha gondolod, átküldöm mp3-ban.) Nem sietek, nem szoktam. Éppen…..
Belsőség Heti merítés 2009.02.08 20:06:00
Elnyűhetetlen öreg 1972-ben tudtam hozzájutni ehez a mostanság igen ritka autóhoz,nagyon tetszett az akkori formája és a hátsókerék hajtása. A legenda újra éled Mikor megvettem, már konkrét céljaim voltak vele. A múltból ismert eredményessége az autósportban, játszott…..
TCSA 2009.02.11 11:08:13
@kzol: a Szervernetnél érdeklődj :)
- Már megint autókat nézel? - kérdezi az átlagos társ, az ajtón bekukkantó nőnemű. Kedvesem ennél sokkal rutinosabb, ismeri gyengéimet, tudja, hogy a helyzet korántsem ilyen egyszerű. -Öreg autót vagy motort találtál? - firtatja, és természetesen azonnal letesz hímzőtűt,…..
TCSA 2009.02.03 08:08:37
Hehe@Gomulka Béla: Hehe, nemcsak nekünk van 'Gyuri bácsink' >:)
TCSA 2009.02.03 08:53:48
@Szkotti: A Nagypók meg 20 litert eszik, ne felejtsd ki :)
Gáborhoz hasonló halálközeli élménye bárkinek lehet egy magyarországi autópályán, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a közlekedők egy része még mindig úgy hiszi, halhatatlan testet kapott és terminátor módjára közlekedik. Január 27-én, kedden reggel 9 körül mentem…..
Belsőség Valami kezdődik 2009.02.01 01:29:00
A nagy gázkibocsátási hajszából talán profitálhatunk, nem kell hozzá sok, csak egy kis szerencse és újra lesznek kicsi, erős, könnyű autók. Mint ez a Scirocco is, amiről ebben a két rövid videóban Marc Lichte beszél.   ..
TCSA 2009.02.01 09:31:04
@streetsta: csak nyugalom, katt a felhasználónevére, röhögni fogol :)
Valószínűleg emberünk életében csak 'horvátba járt a szüleivel apartmanba, ott meg ilyen ízes felvidéki akcentust nem hallhatott (csak az ősmagyar kurvaanyázást).
Én - Skodásként - annál gyakrabban, ha kiszaladunk valami alkatrészért a párkányi skodaboltba Frantisekékhez.
TCSA 2009.02.01 09:37:52
@zöldi: Pug HDi-k és a Skoda HT(t)P mocija is kitűnő demonstrációs eszköz. Nyomsz egy padlógázt, 'oszt felengeded. Ez a gázfröccs a régebbi, bovdennel működtetett fojtószelepes verdáknál egy hatalmas morranás és olyan 2000-re emelkedő fordulatot okozott. Váltásnál hasznos. Ezek a cifra új verdák egész másképp reagálnak, mivel nincs bovden, te egy rugót taposol meg egy potmétert, ami méri mennyire nyomtad le a gázpedált. Namost, az Euro-x normák teljesítéséhez a komputerek egyre kevésbé fogják megengedi az ilyen rugdalást, konkrétan a Pug HDI-k egy ilyen rugásra a 950-es alapjárat 1100-ra emelésével, majd lassú visszaejtésével reagálnak. Majd mentek neked egy grafikont a Vag-Comból, ha legközelebb jön egy Fabia, hogy néz ki mindez a komputer szemszögéből. (Mintha lenne a pedál meg a fojtószelep között egy 500ms-es késleltetés, meg egy 1:2 integrátor)
TCSA 2009.02.01 11:48:51
@Rocko-: hasznos lehet ez az Euro norma dolog mondjuk egy előzésnél, lepadlózod és csak pislogsz h az autó nem gyorsul.

Igen, legfőképpen ezért utálom. És már előre félek ezektől az 'intelligens' fékes kocsiktól (Mercedes, Toyota és sajnos a Saab is) - de fogom élvezni amikor egy ilyen bevág előttem egy avtomatik satuféket, mert átszalad előtte egy nyúl. Már az ABS-t se szerettem, két kocsit vágtam oda amiatt mert a rohadék elengedte a tapadó kerekeket is.
Na mindegy, ezekről lehetne vitatkozni, van ismerősöm aki egyetért, van aki lehülyéz, hogy ha nem tudom megszokni a gázpedál késését, akkor nem tudok vezetni. Neki mindig felhozom a 1:2-0:2 eredményünket a Tanpálya rántópadról :)

Tamás szomorúan tapasztalta, hogy a válság a postára is begyűrüzött. Mostanra már a szétlopott csomagok felét hasznosítják újra az ebayen vagy kitudjahol, a másik felét pedig visszaborítják a dobozba, hogy többnek nézzen ki:December közepén elhatároztuk, hogy rendelünk egy…..
Többször volt már terítéken olyan autópályás sztori, amikor a levélíró szidta a belső sávban ragadókat, a rendőrök meg vagy nincsenek soha sehol, vagy simán nem érdekli őket az ilyesmi. Gbaba31 a másik véglelet tapasztalta meg, rajta kívül nem volt sehol senki, egy kicsit bent…..
Belsőség Kész a Hachim. Majdnem 2009.01.04 01:43:00
Számomra idén karácsonykor nem az ünnepi hallevesben úszkáló alattomos szálka vagy a bejglimérgezés okozta a legnagyobb sokkot, hanem az, hogy Eger környékén kipróbálhattam minden idők legjobb autóját. Fülsüketítően hangos volt, a kormányát alig tudtam eltekerni, a rossz akku…..
Kína nagy. Nagyon nagy. Itt pár tízezer autót elsózni nem nagy cucc, csak árulni kell, és magától elmegy. Másrészt a kínai vevőknek nincs komoly képük az autógyártás múltjáról, nem tudják, mi az a kifinomult stílus. Vagy, ha mégis tudják, valami másról hiszik ezt. Vajon…..
 Németországban a második világháború befejezése utáni években senki sem reménykedhetett abban, hogy egyhamar újjászületik ott az autóversenyzés, és a versenyautó-gyártás. A romokban heverő országban az emberek a puszta túlélésért küzdöttek, a német autógyárak…..
A zsúfolt, lépésben araszoló úton még zöld lámpánál csorgott a kereszteződésbe ez a Corolla. Mire megindult a sor és előtte is szabaddá vált az út, váltott a lámpa. Sajnos ezt a sofőr nem láthatta, mert addigra már előrébb állt, mint a villanyrendőr. A keresztező úton…..