Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adelaida

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Lejárt legenda 2021.03.20 07:30:10
Azt hinné az ember, hogy a film tartós művészet, változnak a ruhák, frizurák, figurák, de a filmvásznon ezek a változások nem bántóak. Egyszerűbben mondva: a Hyppolit, a lakájnál jobb filmvígjátékot kilencven év alatt sem sikerült összehozni a magyar hangosfilm-művészetnek. Ezért volt furcsa…..
Ha legközelebb bulit rendeztek, akkor nehogy kidobjátok a borosüvegek dugóját! A legjobb spórolás, amikor valami olyat tudunk hasznosítani, amit mások a szemetesbe dobnának. Mutatom, hogyan dobhatjuk fel a lakást, vagy készíthetünk akár egyszerűen ajándékot parafa…..
 Az Iberostar Grand Collection Budapest Hotel neve biztos keveseknek mond valamit, pedig rengetegen ismerik. Ez az a tetőráépítéses épület a Szabadság téren, amelyik minden interaktív szökőkutas fotó és látványterv hátterében szerepel, mert igen mutatós.Szó se róla,…..
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
Az alábbi érdekes fotókon az egykori brit gyarmaton, Ausztrália DK-i részén elterülő Új-Dél-Wales államban élt asszonyságok láthatók. A 19.−20.század fordulóján készült képek egészen pontosan a Sydney-i Igazságügyi és Rendőr Múzeum gyűjteményéből származnak [The…..
hogyvolt VV5 - 1X23 2011.10.05 15:00:00
Nyugtassatok meg, nincs abban semmi szégyellnivaló, ha minden este hátravetett fejjel röhögök az öfin, és abban sem, hogy ma reggel kétszer visszanéztem Krisz riportszobás nagyjelenetét és vele együtt mondtam a monitornak, szeretlek titeket emberek. Meg szólhatna valaki, ha…..
A felkonf szerint az idei ősz bírósági divatját készült elemezni a Mokka két műsorvezetője és Már Róbert stylist a ma reggeli adásban. A médiát leginkább érdeklő két ügy volt terítéken, a Stohl-per és a Damu-féle erőszakos kérdés. A gömbfóbiásnak kikiáltott kevésbé…..
90 Dr Beat - Rock and roll 2009.12.28 09:22:00
Év: 1990 Nemzetiség: magyar Biztosan mindenki emlékszik a varjakként vonuló gruftikra, a feketébe öltözött mode-osokra, a fura frizurás new wave-esekre, akik a '80-as években ragadtak. A mindent elborító happiness sunshine a '90-es évekre háttérbe szorította a sötét szintipopot,…..
90 Manhattan - Rossz vagyok 2009.12.09 10:59:00
Év: 1991 Végre, végre Magyarhonba is megérkezett a Nyugat. Akkor még volt egzotikuma a Manhattan szónak, szerettük a Manhattan Sandwich jégkrémet, és Manhattanben is állt  még az összes felhőkarcoló. Nekünk is lett most már nyúkiccondöblokkunk. Jóképű srácok, divatos…..
  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy…..
Szombaton a Várban járva  ez a látvány fogadott a Szentháromság téri buszmegállóban. Az elkent, szennyes homokfoltot kell nézni, a hiányos macskakő nem újdonság: Mivel az ember tisztában van a 16/16A viszonylatokon közlekedő Ikarus 405-ösök kritikán aluli állapotával,…..
A ’70-es évek végén, ’80-as évek elején nyaranta szüleimmel Balatonfüreden nyaraltunk. Ha Balaton, hát sült heck, lángos, palacsinta, jaffa, kola! A füredi szabad strand akkoriban még nem volt elhalmozva bódékkal, néhány vendéglátóegység szolgálta ki az éhes…..
Indul a Retro Gastro játék! Az elkövetkezendő posztokban (amennyiben van érdeklődés) dátum nélküli étlapok következnek. A kérdés egyszerű: mikorra datálható az étlap (év, hónap, nap)? A választ lehetőleg indoklással várjuk. A játék végén a legjobban tippelők értékes…..
Adelaida 2011.05.05 15:56:24
Adelaida 2011.05.06 17:12:22
@retro gastro: Jó, tehát, hogy még véletlenül se higgyétek, hogy csak a hasamra ütöttem, meg is tudom indokolni:
- az a másodosztályú hely, ahol mákos tésztát és főzeléket is felszolgálnak ugyanakkor, amikor bélszínt gombával is lehet kérni, valamint hideg előételnek füstölt-főtt csülköt ( valahol csak el kell kezdeni az alapozást, ugye), és saláta zéró, tehát ennek a bőségnek valamint annak a hiánynak, amiről akkor még nem is tudtuk, hogy hiányzik, az elegye arra enged következtetni, hogy ez csak '83-ban lehetett!
(Hú a fenébe, ez a mondat jövőre benne lesz a nyelvtan érettségiben...!)
ANYÁK NAPJÁRA VÁSÁROLJON NÁLUNK: ÉDESSÉGEKET!Az anyák napi motívum ügyesen került elrejtésre az étlap alján. Az édességekről, melyeket anyák napjára ajánl a Szalajka Vendéglő nem sok derül ki, így lesz aztán igazi meglepetés a muttinak!(Kedden: Lajosforrás Turistaház)..
 Egészen mellőzöttek a magyar kisvárosok (de Budapest kivételével a nagyok is) a klipekből. Hát tessék, itt a Venus Kockahasa, amely nem csak Szentendre, de a mobiltechnológia évtizedes fejlődésére is emlékeztet. (Tipp: orgyen - kösz!)..
Adelaida 2011.04.22 12:11:04
Eszembe jutott még egy Szenendrés klip, bár ez is ilyen Tájak, városok, emberek-modorban, Delhusa Gjonitól, a kilencvenes éveknek nagyon az elejéről:
www.youtube.com/watch?v=0udGM8TdqAA

Akkor nem is értettem, hogy miért vonul el annyit a lángosos előtt, de ma már tudom, hogy merthát ő is olyan mediterrán, mint Szentendre.
retro gastro 682.RAMPA.III.ozt. 2011.04.12 17:58:00
Vannak olyan retro emlékek, amelyekhez nem zabad gondolatokat fűzni, mert azzal cak romboljuk a retro áhítatot. Így lennék én a 682.RAMPA.III.ozt. '65 auguztus 22-i étlappal. Hova tűnt az S? - kérdezem megilletődötten, éc ha már éppen az S betű tört ki az Erika írógép oly cok…..
Vendégposzt Ilditől "Kis mókusok kenyérre is kenhetik, nagy mókusok süteménybe is tölthetik...!" - érvelt egy terebélyes farkú mókus 1986-ban egy tévéreklámban az akkor már kis, öblös tégelyekben kapható mogyorókrém fogyasztása mellett.Nem mintha különösebben…..
Adelaida 2011.04.06 10:37:41
@Szalacsi_Dezső:
Hát igen, benne van, kétségkívül ;-)@no-night:
Már nem emlékszem mindenre, de riszpekt! És tényleg, volt ilyen, hogy "Linzer kosárka", de hogy mi volt, arra már nem!
A napköziben a konyhás néniket nem sok gasztronómiai feladat terhelt, mivel minden ételt központilag szállítottak, és a moslékot is központilag fuvarozták el. Ami rájuk maradt, az a melegítés, osztás, mosogatás. Valójában a tepertőkrémes kenyérnél ért ez a felismerés, amikor…..
Felfrissülésként mindig üdítően hat egy finom koktél, ezért most is válogatott szépségek kerülnek virtuális poharunkba. Látogassunk el többek között egy filmsztár villához és nézzük meg milyen egy csillogó homlokzat naplementekor! Ragyogás fényes…..