Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anya111

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár soha nem végeztem kérdőíves kutatást a témában, de tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a lakosság nagy része devizahitelekkel rendelkezik. Ebben szinte biztos vagyok, és meg is mondom miért:Ugyanis a devizahitel Magyarországon az egyetlen módja volt annak, hogy havi 200…..
anya111 2010.02.06 19:54:34
@Lemmiwinks:
Elfogadták a hitelkérelmemet, de a beruházó késett bizonyos dokumentációkkal, ezért a bank kénytelen volt akkor megállapítani a felvett hitelt CHF-ben, amikor az majdnem 200 Ft volt.
Eladtam az újépítésű lakásomat 181 Ft/CHF-nél. visszafizettem a hitelt, így nem vesztettem, de nem is nyertem, mert a bank olyan összegeket számolt el a lezárásért, hogy az felháborító. Vitatkozni nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!

Tehát 200 Ft/CHF körül nem ad a bank hitelt, mert ha ez lemegy 160 Ft/CHF-re akkor sokat veszít. És ez kizárt.
Nézze meg mindenki, hogy a Mo-on működő bankoknak mennyi volt a 2009. évi nyeresége.
Az előző részben már szemügyre vettünk néhány pénzintézeti trükköt, amikkel a lakáshitelért folyamodó ügyfeleket kopasztják meg. Ha netán deviza alapú hitelről van szó, akkor újabb lenyúlásokra vetemednek a hitelnyújtók.Devizaárfolyam meghatározása. Bár deviza alapú…..
anya111 2009.12.20 16:56:09
@Tydirium:
A bankok nem engedélyezik a CHF-ben történő visszafizetést, mert akkor elesnek a konverciós díjtól. Külön ügyvédi felszólításra kaptunk csak engedélyt, hogy CHF-be fizessük vissza a hitelt (Raiffeisen).
Egy átlagember nem is próbál nekimenni a banknak.

Egyedül az ERSTE fogadja el a CHF-ben a törlesztést.
anya111 2009.12.20 17:05:59
@min:
A hitel felvételekor a szerződés apróbetüs része tartalmazza, hogy a hitelfelvevő ismeri a bank Üzleti Szabályzatát ( ez kb. 50 oldal) Soha senki nem olvasta el, mert a szerződés aláírásakor erre nincs idő és a banki ügyintéző azt mondta semmi fontos nincs benne, ott van kitéve a polcra a bejáratnál (poros volt).
PEDIG ebben van benne, hogy a rossz hitelfelvevők okozta károkat a bank nem a nyereségéből vonja le, hanem szétteriti a jó hiteltörlesztő között. Persze nem ilyen egyszerűen fogalmaznak, hanem jogi nyelvezetbe burkolva. Tehát hiába csökken az árfolyam és az alapkamat, mivel sok hiteles nem tud fizetni, a bank vesztességét Te fizeted!!!! Pedig a bank volt a hibás amikor minimálbérre olyan havi törlésztésre is adott hitelt, ami előre látható volt, hogy bedöl. Persze hogy nyomta kifelé a hitelt felelőtlenül, a vesztességet nem a nyereségéből fedezi, rádterheli. És a bankok tovább építik a palotáikat.