Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mc_Fly

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg sokan tisztában vannak vele - bár megmondjuk az őszintét, mi nem voltunk -, hogy azelőtt mielőtt Katy Perry ünnepelt pop díva lett volna, bizony háttér énekesnőként tengette életét, még Katy Hudson néven és nem átallott még rockzenében is nyomulni. Na, amikor…..
Ma tuti nem tudtok ennél szarabbat mutatni. Négy és félperc kín, check. ..
Modorosblog A zeneipar fejfájára 2012.02.27 06:00:00
Nem epigramma, inkább szomorú, elégikus nekrológ lesz ez egy igazi zenerajongótól.  Kijelenthetjük bátran - vagy akárhogy -, hogy 2012-re a klasszikus zeneiparnak mint olyannak véglegesen vége. A profi, igényes, jó minőségű muzsikát retrórajongók és vájtfülűek egy szűk,…..
Mc_Fly 2012.02.28 14:33:51
@mojoking77: Egyszer egy exnő szabályosan lebaszott, amikor mutattam neki egy számomra nagyon kedves dalt, és megkértem, hogy próbálja meg füllhallgatóval, szépen, odafigyelve meghallgatni, ne laptophangszóróról.. ők valami kukacoskodó szent őrülteknek látnak ezért minket, pedig a vallásos hifistákat én is borzasztóan gyűlölöm.

Főleg azért, mert ugyanez az embertípus hiszi el az örökmozgót, és megveszi a pí-vizet meg a varázskarkötőt. Ott aztán érvelhetek nyugodtan a pszichoakusztikai elvű kódolásokkal meg a vezetékben jelen lévő elektromos és mágneses viszonyokkal..egyszerűen nem egy nyelvet beszélünk, az ő megcáfolhatatlan állításait ("porcelánkorong kell a hangfal alá, mert az jó.") nem lehet a tudomány eszközeivel megcáfolni.

A csúcs, amit egy ún. Hifi magazinban olvastam, az írható cd-k összehasonlítása volt. Nem hazudok, ott is meg volt említve, hogy a vonósok nem úgy szólnak az olcsóbbról hallgatva.. egy szájbavert szövött bitmintáról beszélünk, legalábbis tudtommal nem a kottát meg a VST pluginokat tartalmazza a CD, de lehet, hogy én vagyok lemaradva. Csillapíthatatlan gyűlöletet érzek az ilyen minden tudás nélkül okoskodó entititások irányába. Ennek oka talán az irigység, hogy aki ilyen hülye, az hogy engedhet meg magának milliókat hificuccra.
Modorosblog A erősember 2012.02.23 06:00:00
Csíragyerek! A sok nyavalygásod után most már tényleg itt az ideje, hogy helyre legyél rakva a kurva anyádat! Unlak már! Folyamatosan pofázol, ugatsz, pedig ÉN meg a többi haverom gecire nem kíváncsi a siralmaidra. Állandóan elsírod, hogy a politikusok átbasznak, pedig…..
Mc_Fly 2012.02.24 13:48:20
@Brother Love: ex-kondisként azt látom, hogy bár nyilván nem igaz az általánosítás, de azért van benne valami.

4-5 év tapasztalatából azt láttam, hogy minél inkább az izomtömegre ment valaki, annál egyszerűbb személyiség volt. Egyetlen darab barátom van, aki rendkívül művelt, és gyúr.

(Valaki már megfogalmazta egy előző poszt kommentjében, hogy igazán jó testépítő az tud lenni, akiben megvan az a bizonyos primitív önpusztítási hajlam:D)

Nyilván bennem van a hiba, de úgy látom ezt, mint valami függőséget. Mert az ember egy idő után bezáródik ebbe, hogy heti 3-4 nap ott tölt több órát, és az edzés meghatározza az egész életét, szabadidővel, étkezési norbifasizmussal kiegészítve. Soha többet nem fogok szerintem az életben annyira unatkozni, hogy felvállaljam azt, hogy ennyi időt eltöltsek egy ilyen monoton, ingerszegény környezetben.. hiába ipod, meg faszom, ennél még egy futópályán körözés is százszor izgalmasabb..
Kövezzetek meg, de a konditerembe járás inkább páváskodás, mint sport.
Mc_Fly 2012.02.24 15:11:10
@A Tyne folyó déli partja: persze, nyilván, az úszótól a kosarasig mindenki jár. Én pl. táncolok, bár csak hobbiszinten, és még oda sem árt a "szárazedzés"

Ha fácsésbölcsesség-szagúan akarom kifejezni: A lényeg valahol ott van, hogy az izmaid vannak érted, vagy fordítva..
Szakáts Tiborral, a Hard Rock Magazin főszerkesztőjével  nemrégiben elkezdtünk egy beszélgetést a Rockinfom hasábjain. Mondom, elkezdtünk, mert akkor és ott, a hely szűke miatt nem volt lehetősége bővebben megválaszolni a kérdéseimet. A válasza illetve a véleménye fontos,…..
Mc_Fly 2012.02.24 14:10:55
Bár közönségként én is hasonlóan látom a helyzetet, kíváncsi lennék a klubokról kialakult véleményre is.

Szerény véleményem szerint ők, és a rendezvényszervezők tehetnek a leginkább arról, hogy itthon gyakorlatilag szent őrült, aki a zenélésre teszi fel az életét.

A klubos gyakorlatilag odaadja a helyet, esetleg, ha addig zaklatod az ismerőseidet, hogy lejönnek 20-30-an, akkor fizeti a benzinpénzt- Azaz mindent megtesz azért, hogy véletlenül se alakuljon ki olyan klubélet, ahol van törzsközönség, és cserébe csak a jó, valóban bulit csináló zenekarok léphessenek fel (ez nagyjából szükséges feltétele is a törzsközönség kialakulásának..)
Sok nagyon tehetséges barátom azért választott a zenélés helyett más hobbit, mert a folyamatos lehúzások, átverések, megalázó körülmények miatt már nem élvezet, hanem nyűg a zenélés egy most kezdő bandának.

Mo. egyik leghíresebb zenekarának gitárosa mesélte, hogy még őket is, akikre vidéken több ezren kíváncsiak, megpróbálják lehúzni. Ha 800 ezres gázsiban egyeztek meg, adnak a borítékban 750-et, és reménykednek, hogy nem veszik észre. Akkor mit várjunk mi, a feltörekvő bandák? Megmondom: semmit. Legalábbis, amíg nem lesz egy erős, szakmai alapon működő zenész-szakszervezet.

Én is játszottam már több helyen Bp-en. Volt úgy, hogy az ország talán két legjobb fiatal rockénekesét kísértem, tehát valami hitelt talán érdemel a tapasztalatom: a sok hely közül egyetlen, az azóta bezárt Avalon klub volt az, ahol a beállás valóban beállás volt, úgy kezeltek minket, mint akik itt valakik, és nem kegyként zenélhetünk ott, valamint a gázsit sem nekünk kellett elkérni, hanem utánunk hozták. (Ebben egyébként pont a cikkben említett Bazsának is benne van a keze, utólag is nagyon köszönöm az élményt!)
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
Mc_Fly 2012.02.15 13:10:27
@Professor Pizka: "Munkámból kifolyólag" elég sokat járok éjszakai buszokkal. Mérnökként én valami aranycsillagot adnék a nyakába, aki ezeket a vonalakat meg menetrendeket megtervezte, sőt, rábíznám a BKV, vagy akár az ország vezetését:D Soha nem kellett egy átszállásnál több sehonnan sehová, fél percre pontosan jönnek, ha még fűtenének is rajta, akkor maga lenne a földi paradicsom:D

És emiatt viszolygok attól az embertípustól, aki bliccel. Biztos én vagyok elitista, de valahogy nem érezném jól magam, ha az üvöltős-szoptatós roma famíliák meg a melegítős sportemberek szintjére süllyednék azzal, hogy nem veszek jegyet..
Modorosblog Kedves Vendégem! 2012.01.09 06:00:00
Először is köszönöm, hogy eleget tettél a meghívásomnak - másképp nem is engedtelek volna be. Általában úgy hívok vendéget, ahogy éppen kedvem tartja - és persze egyszerre minél kevesebbet minél rövidebb időre, hogy eszükbe se jusson komolyabban jól érezni magukat. A spontán…..
Mc_Fly 2012.01.09 12:11:24
@doszy: trágárságok szoktak nekem is eszembe jutni, csak valami olyasmi is kéne, ami női hölgyek társaságában is felvállalható.

Egyébként lehet, hogy én hallgatok túl sok Kovbojokat, de számomra meghatározó, hogy milyen az illemhely. Legveszélyesebb ilyen szempontból a Roham bár, ahol ránézésre egész kulturált, úgy érzed, vállalható az outputting, szépen beriglized az ajtót, hajrá. De mindig van olyan prosztó, aki nem kopog, hanem tép egyet az ajtón, és már kilazított csavarok esetén egyszerűen rád tör. Ez még nem is lenne baj, érezze magát kényelmetlenül ő, csak ez a szórakozóhely úgy van kialakítva, hogy ilyenkor direktbe kapsz egy asztaltársaságot:D
Mc_Fly 2012.01.09 12:51:07
@Nadiposzi: Nem rossz. Megfelelő, arra fogékony társaságban alkalmaztam már a Sikonya-klasszikust is (úgy kellett róla leszállni, mint a Harley-ról, illetve "Hallod, megyek, azt szénné prátolom a thoálettheth, hogy siklóernyővel jövök le a tetejéről.")
Mc_Fly 2012.01.10 13:34:52
@Brother Love: Egy egész iparág épült rá a baktériumfóbiás népekre.. egyszer megnézném, hogy hány másodperc alatt esik össze holtan, akinek eltűnik az összes baktérium a szervezetéből:D Büszke mérnökként az ilyen, biológiai ismeretekkel nem rendelkező, reklámokat beszopó, mágneskarkötős embert lenézem, vendégségbe hozzá nem megyek.

Viszont a lábbelit annak mindenképp érdemes levetetnie, aki amúgy félne egy kiadós cipőzéstől:
szleng.blog.hu/2008/11/05/cipozes
Hogy a mai nap tényleg a glam rock domináljon, berakjuk gyorsan Ryan Adams Ratt-feldolgozását is. Adams, aki gyakran Ratt-pólóban jelenik meg a nyilvánosság előtt, az NPR rádióban dolgozta át egy szál gitárra a hajbanda 1984-es Round And Round dalát. Ezt is, és az eredetit…..
Mc_Fly 2012.01.06 13:53:17
2perc Már MacGyver sem a régi 2011.12.16 12:45:00
2perc.blog.hu..
Mc_Fly 2011.12.16 17:33:24
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
Mc_Fly 2011.10.19 19:23:48
@altoid: azt a b.k. életbe, jó tudni, hogy mire számítsak, eléggé stimmel a deskripció, életkor is pont 25:D

Én azért valahogy úgy képzelem, hogy egy 2-300 közötti normálisabb diplomás (mérnök/infós/multis) fizetéssel kishalnak számít az ember ezeknek. Mármint ha a hölgy nem hajlandó dolgozni, csak vinni, ennyiből nem lesz rendszeres külföldi nyaralás meg luxusélet
Mc_Fly 2011.10.19 20:43:23
@altoid: Igyekszem követni az instrukciókat!:D

Másrészt annyit már megfigyeltem, hogyha valami miatt elegánsabb ruhában csapatom a mulatozást, rögtön előkerül egy-két "italért beszélgetek veled" egyed, szóval valahol most tarthatok az átalakulás közepén. Viszont rájöttem, hogy megér nekem egy-két sör árát az, hogyha a kedélyes beszélgetés közbe be-beszúrhatok valami érdekes hullámtani problémát, és figyelem közben a reakciókat:D
 Miért kell mindent tönkretenni, ami jó? Fiatalkorunk, tinédzserkorunk és huszas éveink legszebb, féléves nyarai... Mennyi buli, sör, vodkaredbull, nőzés és nevetés... kétszázforintos koncertek: Bikini, KFT, Toy Dolls, PUF, Deák Bill, Hiperkarma, 30Y - biciklitároló,…..
Mc_Fly 2011.09.18 15:39:31
@TéeSzElnök: ha én szerződést kötök valakivel, és nem fizet, plusz én vagyok az erősebb, én is ezt tenném. Mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy átvegye az üzemeltetést a feltételeket betartva. Itt most az országzászló az adukártyája az üzemeltetőknek, ami tényleg marhaság volt abból a szempontból, hogy mártírt lehet csinálni belőlük meg hőbörögni egy jót.
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Mc_Fly 2011.08.23 09:44:11
@stellaz1: alap. Nem vagyok egy könyöklős típus, úgyhogy borravalómegvonással állok bosszút a csaposon, amikor munka helyett pofázik/az erőszakosabb, mögöttem lévőket előbb szolgálja ki

Alant pedig egy oktatóvideó, ami felvázolja, hogy északi szomszédainknál hogy megy ez a borravalós tematika:
youtu.be/JbcH_qYkeTc?t=3m45s
Modorosblog A Devizahiteltelen 2011.08.11 12:45:00
Könnyelmű, pénzügyi analfabéta, adócsaló lenne a magyar társadalom többsége? Alávaló hazugság: elég csak az interneten körülnézni. A fórumokban egymást érik a felelős, előre gondolkozó, pénzügyekben és a közgazdasági folyamatokban otthonosan mozgó magánszakemberek.…..
Marshall Gitárverseny 2011VersenykiírásA Marshall név az elmúlt 49 évben egybeforrt az elektromos gitárral és a rockzenével. A Marshall erősítők hangja meghatározta az elmúlt 49 év gitárhangját. Hangja olyan művészek keze alatt kelt életre világszerte, mint Jimi Hendrix, Eric…..
Empátia, jólelkűség, figyelmesség - vagy inkább csak beteges megfelelési kényszer, önbizalomhiány? Csak ne ártsunk senkinek, mindig próbáljunk a másik fejével gondolkodni - csak aztán cselekedjünk. De nehogy zavarjunk...Alapvető udvariasságokból hiperkorrektség! Ha rágyújt,…..
Mc_Fly 2011.06.11 20:27:55
@Modor Tibi: Hajjaj, nekem két ilyen "pending" bosszúállásom is van, sőt,ha idevesszük az általános iskolai sérelmeket, akkor három, bár utóbbi időközben országos karatebajnok lett, szóval az elég felejtős történet:D

Ahogy drága barátom szokta mondani: ezek az igazság agresszív bajnokai azok, akik először lennének kinyírva, ha egyszer valaki felfüggesztené fél órára a BTK-t.
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
Üdv Tibi! Évek óta rendszeresen olvasom a Modoros blogot, de még kommentet sem mertem írni soha, nemhogy önálló írásra vetemedjek. Most azonban a Pezsgőfürdő bejegyzéshez írt kommentek hatására megszállt az ihlet, a végterméket csatolva olvashatod. Ha közlésre érdemesnek…..
Mc_Fly 2011.05.18 18:00:28
@necroticism: "zabolátlan, szenvedélyes (= idegbeteg, beilleszkedésre képtelen)." :D:D::D mennyire igaz.

A másik kedvencem, amikor a csemetére rámondják, hogy "Jaj, olyan kis öntörvényű" = neveletlen , agresszív proligyerek.
 Két régi háver is visszatér ma: Jancsi bácsi és Styxx. Utóbbinak köszönjük a mesét.   KI KIVEL KÚR? Erre a tetves-zajos-szemét Pestre egy napra se tudnék visszaköltözni. Inkább lőjenek főbe! De ebben a szájbatoszott országban 8 millió vidékinek 'Pestre kell mennie,…..
Mc_Fly 2011.05.14 21:18:49
@tff: ebből kettő külföldi nevű:D:D kemény.

A posztban megénekelt típus lehetne "A bennfentes" is. Ő nemcsak hangoztatja, hogy "mindenki lop", hanem ilyen atombiztos információkkal alá is támasztja, ezáltal az egyszerű (nem annyira öblös) típus elismerését keresve.

Mostanában nagyon megszaladt ezeknek az online típusa, mióta a fősodratú médiában is divat lett a hőbörgés, meg bevezették a putriba is az internettet. Fészbukon kiváló csoportokat lehet találni, ahol egymást hergelik, bíztatják, licitálják túl. A téma általában politika. Közös tulajdonságuk az írás képességének csak részleges ismerete, illetve a kritikai gondolkodás és a logika vívmányainak elvetése.
Modorosblog Az AIESEC-es 2011.05.12 21:39:00
Szevasztok, Drágáim! <3 <3 Csak gyorsan és bocs a körlevélért, alig jutok nethez, ezernyi dolgom van, ki se látszom a tennivalókból! Oltári dolog ez az AISEC vagy Erasmus, vagy mit tudom én. Heidelberg gyönyörű város, azért látszik, hogy ezek a németek ha máshoz nem is, de a…..
Mc_Fly 2011.05.13 01:36:18
huhh, kb. sejtem ezeket, de szerintem jót tesz az egészségemnek, hogy nem ismerek személyesen egyet sem.

"Barcelónában" önmagában üt, meg a rengeteg elbaszottul és fölöslegesen használt angol szó.

Röviden összefoglalom én is az élményeimet: Madrid, most is tartó Erasmus. Az ország legdrágább magánegyeteme: rongyrázás, szakmai színvonal a béka segge alatt. Amit mi otthon általános iskolában tanulunk fizikából, az itt az második félév az aerospace engineereknek. Angol nyelvű kurzusokon angolul alapfokkal sem rendelkező tanárok tanítása. Én leszarom, eleget tanultam már otthon, pihenni jöttem ide, de aki nem ösztöndíjas, és kiperkál havi 1700(!) eurót a tandíjra, annak talán nem lenne mindegy.

Amúgy minden tele dél-amerikaiakkal és mexikóiakkal. Bármilyen esemény facebookra kitevése maga után vonja a barna inváziót. Amúgy semmi baj nincs velük azon kívül, hogy sokan vannak. Velük lakni viszont nem nagy élmény: üvöltözés, főzés, kúrás, verekedés, koszban fetrengés, alapvető együttélési normák negligálása folyamatosan. Kicsit hajaznak egyes hazai életformákra.

Amúgy meg mindenki, aki "sokan van", betokozódik, elvan magában. Kivétel a lengyelek, azok egy kivétellel nyitott, barátságos népek. ESN, programszervezés nulla szinten, ehhez képest az egyetem büszkén veri magát arra, hogy mekkora itt az internationality..
Ha nem tudsz spanyolul, buktad a témát a helyiekkel, 'Barcelónában' viszont rábaszhatsz, ha nagyon erőlteted, ott az angol nyerőbb:D

Ami pozitívum az igazi európai erasmussal szemben, az a szinte folyamatos jó idő, meg a rákényszerítésből adódó nyelvtanulási motiváció. De valószínűleg nem fog rámtörni a már tárgyalt "poszt-Erasmus depresszió":D