Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dalit

392 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalit Csicseriborsó saláta 2020.06.29 09:26:47
Ebben a hőségben valami hideg ételre vágytam. Ráadásul éppen költözöm, és úgy döntöttem kiselejtezem a száz éves gasztro folyóirataimat.  Összesen 3 receptet találtam, amit tényleg használnék, ez egy ősrégi Stahl magazinban volt.  Hozzávalók: 1 csicseriborsó konzerv 2 kaliforniai paprika…..
Magyarországon 2001 óta július 15-én tartják a bíróságok napját. Azért ezen a napon, mert 1869-ben ezen a napon hirdették ki azt a törvénycikket, ami a magyar igazságszolgáltatás működésének meghatározó állomása volt a bírói hatalom gyakorlásáról - ez választotta szét a közigazgatást és a…..
Dalit 2018.07.16 06:18:57
Hajókoffer Tündérmese 2016.06.30 21:36:15
Köszönhetően annak, hogy egyrészt nem vagyok lány, másrészt anno már az Abigél sem fogott meg, így az írónő munkáiból csak ahhoz volt szerencsém sokáig, amiket tévéfilmre adaptáltak. Rendezte: Zsurzs Éva...
Egy régi kedvenc újraalkotása. Mint sok más, én is rajongója lettem Szatmári Feri főzelékeinek.  Azt eddig is tudtam, hogy a zöldségek, és különösen a karfiol mennyire fantasztikus lesz sültve, de leveshem még adtam. Amikor most újra elkészítettem kedvenc levesemet, eszembe…..
Nagyon egyszerű étel, kelbimbóimádatunkhoz és a diétámhoz.  Hozzávalók: 1 kg kelbimbó fél kg csirkemell 1 evőkanál olívaolaj 1 csomag mozarella só, bors, rozmaring zsálya A kelbimbót sós vízben előfőzöm. A csirkemellet 8 vékony szeletre vágom, sózom…..
TudatosanTeszem csoportomnak, akikkel együtt próbálunk némi súlyfölöslegtől megszabadulni. Dolce Vita receptjét szerintem ma reggel  olvastam, és azonnal át kellett alakítanom zabkorpás változatba. Remélem, megbocsátja, hogy rögtön megosztom. 500 g zsírszegény túró 4…..
Dalit Spárgás zöldséges lasagne 2014.04.11 16:02:35
Itt az első spárga a piacon, és nem tudtam ellenállni. Vegyesen cottage cheese és magyar túróval. Még az egyéves unokánk is evett belőle. Egy doboz lasagne 1 csomag zöld spárga 20 dkg zöldborsó 2 sárgarépa 1 zacskó tejszin 25 dkg cottage cheese 25 dkg túró 3 gerezd…..
Dalit Suhanj kosárkák 2014.03.30 07:44:00
  Marcipános gyümölcsös pite   Segítsüti a Suhanj Alapítványnak   5 éves lett a segítsüti. Hihetetlenül büszke vagyok, hogy az elejétől részese lehetek ennek a programnak.Minden évben elhatározom, hogy jó előre, idejében megálmodom, elkészítem, és lefotózom.…..
A tofuból készült ételeket gyorsan és könnyen elkészíthetjük. A selymesen lágy tofut vékonyan bevonja a mártás, közte gyömbér és fokhagyma szeletkék - mindez a mennyei élvezet nagyon gyorsan elkészül, szinte percek alatt. Egy vegetáriánus menüben biztosítja a…..
"Jőj Oroszország, vodka-virág, nevetés nékem a véred!" - énekelte annak idején Hell Nagy István versét a Hajnali éneket Dinnyés József. Én meg azt hittem, hogy értem ezt a verse, ezt a dalt. Mondjuk olyan filmek miatt hittem, mint a Vörös kányafa… Aztán most jött Vitalij…..
Dalit Lencsesaláta avokádóval 2014.01.16 18:47:23
Gordon Ramsay műsorra kattintottam tegnap és épp ezt a salátát csinálta. Épp volt itthon egy avokádó, lencse szokott lenni, úgyhogy ma gyorsan összeraktam. 25 dkg lencse (jó lett volna valami nem szétfővő fajta) 1 avokádó Fél kaliforniai paprika (ennyi volt:)) egy kisebb…..
Fűszeres Eszter írta még január elején az idei divatételeket. Ebben láttam a karfiol steaket is. Mivel számomra elképesztően fontos,  hogy a legfrissebb trendeket kövessem:), ezért amikor épp az összes lányunk végre az nálam evett, itt volt az alkalom, hogy a marhasteak mellett a…..
Dalit Gyógyleves répakrémleves 2014.01.09 20:54:09
Ez most tényleg egy gyógyítóleves volt. Lassan négy hete vagyok kis szünetekkel beteg, torokgyulladásból infuenzába és vissza. Rengeteg okos tanáccsal, és második adag antibiotikummal vagyok már gazdagabb. Volt itt minden, tea, méz, fokhagyma, pálinka, gyömbér, bodza,…..
Eredetileg ez is Jamie Oliver receptjéből indult, de egy kicsit más lett.   Hozzávalók   fél kg zöldbab 1 marék szárzeller egy marék tört mogyoró gránátalmaszirup baconszalonna sherryecet   Most mirelit…..
Dalit Magos sült 2013.12.29 14:18:05
Vegasztrománia receptje az Angi jelenti című műsorban. Rögtön tudtam, hogy ez lesz a mi vega főételünk. 10 dkg Mandula darált 10 dkg pisztácia darált 5 dkg szezámmag 5 dkg lenmag 5 dkg napraforgómag 2-3 fokhagyma kis hagyma kis zeller 1 alma pár db gomba…..
Pályázatot írok ki a stuffing magyar elnevezésére. Tudom, töltelék, de az angol nyelvű oldalakon rengeteg hasonló receptet lehet találni. Eredetileg a pulyka tölteléke, de ma már pulyka nélkül tálalják sokszor, mint köret, vagy akár mint főétel. Az egyik szilveszteren inverz…..
Ez lesz a bevezetője a mi nagyon nem hagyományos szentestei vacsoránknak. Sokáig nem írtam le a receptet, mert a sajnos néha Orient expressz receptje, de mivel az eredeti eltünt, és elég sok keresgéléssel találtam csak meg, most felteszem ide. Az ünnepre való tekintettel, a lányom…..
Dalit Töltött káposzta 2013.12.21 12:37:42
Egy régesrégi Magyar konyhából Fábián Évi receptje alapján. Családom minden évben ragaszkodik hozzá. 70 dkg darált sertéshús 1 kg savanyú káposzta 1 bögre árpagyöngy 1 nagy fej hagyma 10 dkg füstölt szalonna(bőrkéje is) 1/2 evőkanál szárított csomborlevél…..
Dalit Dinsztelt csirke kelbimbóval 2013.12.19 19:51:53
Azért a húsevőket sem hagyom cserben. Kedvenc angolnyelvü blogom az amateurgourmet.com. Már többször főztem belőle, mindig bevált. Nagyon bírom a srácot, hasonló az ízlésünk, a világról alkotott képünk. Ahogy megláttam ezt a receptet,tudtam, hogy ez kell nekem. Szokás szerint…..
  Az történt velem, hogy egyszer csak vega lettem. Kb. két hónapja egy vasárnap nem bírtam megenni a húst, és azóta is így maradtam. Úgyhogy beleástam magam egy kcsit a vega receptekbe. Azért nem vegán, mert tejtermék és tojás jöhet.  Nem elvi kérdés, egyszerűen nem…..
Dalit Vega lasagne 2013.11.09 18:33:10
Mivel a lányom alapból nem nagyon eszik hús, és mostanában én sem nagyon kívánom, kitaláltam, illetve ösztönösen csináltam egy vega lasagnet. Már csak azért is le kell írnom, mert annyira nem terveztem meg előre, és annyira isteni lett. A hozzávalókat csak nagyjából írom, mert…..
Atya ég! Ezt nem gondoltam volna! Azt eddig is tudtam, hogy a karfiol így elkészített verzióját imádom a legjobban, de azt nem hittem volna, hogy a belőle készített főzelék ilyen nagy hatással lesz majd rám. Úgy két évvel ezelőtt a Blanchir főzőiskolában készíttetem…..
Ez volt az idei cél. Náto futás kinézve, kitalálva, lemondva, újragondolva, benevezve és megfutva. Volt amikor úgy éreztem nem megy, nem a futás, vagy a 10 km. hanem hogy pont ma szintidő alatt meglegyen. De megint a DK, hogy sok embert óvtak, és ezért tényleg átgondoltam, hogy…..
Újra beindítttam a diétámat. Nem azért mert nem volt elég a múltkori, bár négy kg visszajött, de mivel azóta rengeteg sportoltam, ennek nagy része izom. De újabb célokat tűztem ki magamnak, mind futásban, mind súlyban. Az új cél 55 kg. határidő, december 1. A héten csak a…..