Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loren Kriszta

228 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó ideje néma vagyok, sőt, el is köszöntem. Most viszont egy rövid időszakra visszatérek. S hogy miért? Ahogy közösségi oldalon engem felvállaló ismerőseimnek már írtam, ez az év töményen FP-ről, azaz Fekete Péntekről, a motoromról, az 1975-ös Ironhead Sportsterről, és a vele töltött időszakról,…..
Loren Kriszta 2024.01.22 20:32:57
@baowah: Az a terv :) Mármint a további élmények. Volt még pár túra (pl. Erdély, Transfogaras) de azt nem írtam meg, mert oda sokan járnak, sok újat nem tudok hozzátenni szerintem.
Loren Kriszta 2024.01.23 21:39:16
@baowah: Csehország gyönyörű. Üsd be a keresőbe, hogy: cena mesta jicina. Ki fog adni egy utcai vintage motorversenyt. Általában júniusban van Jicin utcáin. 2013-ban akkor volt mikor arra jártunk. Ráadásul idén Csehországban lesz a Superrally is.
Loren Kriszta 2024.01.25 22:00:13
@baowah: Dekujem :)
Egyszer bele kell szagolni egy Superrallyba is. :) Ennyi HD egy rakáson és köztük sok épített azért nem sok helyen van.
Huh, mint egy Agatha Christie regény cím. De nem az. Először is Helló Mindenki! Jó rég jártam erre, meg is kellett küzdenem a belépéssel. De itt vagyok, így hát most írok. Mégpedig egy eseményről. Továbbra sem újságírói stílusban, hiszen nem vagyok újságíró, megteszik helyettem a szakképzettek.…..
Ezt a rövidkét még 2015. októberében írtam. Lesz aki a saját ingének gondolja, és lesz aki nem. Úgy tapasztalom általában azok sértődnek meg magukra ismerve, akik eszembe sem jutottak, hiszen ahogy már több esetben is írtam, jelenségek elé igyekszem görbe tükröt tartani.  Hogy is van a…..
Az alábbi nyúlfarknyi történet ma reggel, ébredés után elevenedett fel éppen csak ébredező tudatomban.  Figyelembe véve a mai kor FOTÓ-génekkel kényszeresen megáldott emberét, a sztori, és viselkedésünk mára futurisztikus és meseszerű lett. ;)  Jó néhány évvel ezelőtt, de 6-8 biztosan van,…..
  Körülbelül ötször álltam neki a 8. Roll’n’Flat verseny élménybeszámolójának. Aztán mindig félbehagytam egy-két mondat után. Rádöbbentem miért erőltessem? Szép volt, jó volt, szuper volt. Hosszú időre feltöltött. Ha rajtunk múlik, jövőre ugyanott. Jöjjenek a fotók, videók. Idén többet…..
Loren Kriszta 2022.11.02 22:24:57
@Szapper Gyula: Legújabb? Woody ellen? Lekerült? hmm.
Amennyiben a névazonosságot tisztázó posztra gondolsz, vázlatba tettem. Célját elérte, hiszen te is létrehoztál egy profilt és megírtad első hozzászólásod miatta.
Loren Kriszta 2022.11.07 11:28:27
@Szapper Gyula: Nem, nem. Valójában ez sosem volt cél. :D Igazából nem értettem a hozzászólást, mert senki ellen nem szólt a poszt, hanem valaki mellett. De ha elmagyarázod mire gondoltál, megköszönöm.
„Ha elmondod merre motoroztál akár csak az Ironheaddel, és közben mit éltél át és mit csináltál végig, a hallgatóság egy része nem hisz neked és ezért kinevet, a másik fele hiszi, és ezért gyűlöl, hiteltelenít” Mondta nekem az az ember, aki mindent végigcsinált velem. Ennyi. Nincs miről írnom,…..
- Szia! Egy spontán motorozás? - Oké, persze. Készülök. - ??? - Ja, semmi csak: átöltözöm a Cordurába, felhúzom a speckó csizmám, felveszem a motoros maszkot. Ráillesztem tartójára a gps készüléket, megnézem fel van-e töltve az okostelefonom, elteszem a szelfibotot, felveszem a protektorokat,…..
Vasárnap délelőtt. Bóklászunk a hatalmas Balaton- felvidéki termelői piacon. Már többször írtam, nincs motoros és nem motoros ruhánk. Van a ruhánk és kész. Azaz farmer-póló-pulóver, ami időjárástól függően kiegészül a bomberrel. Ezért most sincs másként. Ebben a nem-jelmezben rójuk a köröket a…..
Úgy látom annyira debil lett az átlag, hogy eljutottunk addig, amin egykor röhögtünk. Nevezetesen a figyelmeztetésekig. Például a tárgyak a visszapillantó tükörben az eredetitől eltérő méretűnek látszhatnak. Vagy: a szárítógép nem alkalmas macska szárítására. Itt tartunk. Tehát már az elején…..
Loren Kriszta 2021.04.28 22:20:38
@baowah: Szépen hangzik. :D Mára az is "kissé" átalakult- alakulhatott.
Loren Kriszta 2021.05.07 15:56:26
@baowah: Észrevétlenül közeledünk hozzá. Azonban az a mondat lebeg előttem amit egy kedves ismerősünktől hallottam: "Ugyanazon a két lyukon nézel ki, mint 20 évvel ezelőtt" És tényleg. Nyilván változunk, de a lényeg nem hiszem. ;)
 Van az úgy, hogy az iskolában tanultak belemásznak a mindennapjainkba, pedig mennyit mondogattuk, hogy „minek az nekem, sosem fogom használni”. És tessék! Nesze neked! Az elmúlt hétvégén csőstül jött a fizika, a pszichológiai oldalról pedig szó se essék. :D     Az úgy volt, hogy van –volt?-…..
Ezt még a 2018. szeptemberi banzájról írtam, aztán valahogy elfeledkeztem róla. A hétvégén viszont eszembe jutott egy hot rodderekkel készült interjú kapcsán. Ki tudja…hátha idén újra homokozhatunk a vén járgányokkal. ;)            Lassan olyan leszek, mint egy nyomorult tudósító, de azért…..
Loren Kriszta 2021.01.25 19:56:58
@baowah: köszönöm! Mégiscsak jobb hallgatni ezt a fajta géphangot. ;)
Akinek humora van… ...akinek nincs, az meg mit keres itt? ;)   Élsz, létezel. Éled az életed úgy és olyan körülmények között, ami számodra a legmegfelelőbb, ami azt is jelenti, hogy nem teszel ki mindent a kirakatba. S bár persze jobban esik egy zuhany az egész napos 30 fokban motorozás után, de…..
Kommentár nélkül:..
    Nem, nem hülyültem meg teljesen, csak ez a baromság ugrott be címnek arról, amiről most írni próbálok.  Szóval az idézet, amit egy csokoládéval (legalább annak volt értelme) kaptam, hogy „Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét”. Rohadt nagy bölcsesség, kár hogy tele velük a…..
Cinikus motoros Zűr és zavar 2020.06.22 21:40:53
Hejhó! Rövid leszek. Úgy tűnik zavar van a térben, mert jó néhány postban táncolni kezdtek a fotók. Azaz fejre álltak, illetve megbillentek oldalra. Hiába törlöm, és töltöm fel újra, nem történik változás. Az admin oldal sem úgy jön be ahogy korábban. Nem vagyok egy számtech guru -így nem tudom mi…..
Loren Kriszta 2020.06.23 22:08:26
@baowah: Köszönöm! A shovel oldal is html alapú volt, de azért inkább beszélek egy nálam jóval okosabbal. :)
  Hát akkor üljünk fel a mainstream hullámaira. No, nem olyan konform, tudósító módon, hanem amolyan „cinikusmotorosan”.     Nem szívesen járok a populáris helyekre, de persze van, amit akkor is látni akarok, ha turistaáradaton kell átvergődnöm magam miatta. Ezeken a helyeken -is-, ha rajtam…..
Loren Kriszta 2020.06.15 22:13:40
@Bq: Ja, annyi mindent kaptam én már, hogy ez is elfér közte.
Vannak akik építenek a költekező jóléti motorosokra, hiszen egyre több helyen adnak kedvezményt. Persze olyan is akad, hogy a tulaj motoros és szimpátiából teszi ezt.
Igen, maradjon így. Nem akarok tényező lenni. ;)
Cinikus motoros 201. 2020.02.16 15:52:03
201. Ez a kétszáz egyedik posztom. Tíz év alatt. Sok-e vagy kevés? Kinek hogy'. Morfondírozzunk kicsit... Annak idején, tíz éve azért kezdtem ezt a blogot, hogy a sok hülyeséget ami belém szorult kipakoljam valahova, hogy írhassak. Mert szerettem írni. És titkon reméltem hátha lesz valami érdekes…..
Loren Kriszta 2020.05.20 11:43:01
@NaNa: Hááát mostanában már nagyon ritkán írok. :) Persze hogy megemlítettelek, a legutóbbiban meg pl. Toncsi egy mondását. Igyekszem figyelni a történelmi hűségre és a valóságra. :D
Ostffyasszonyfán szokott május elején lenni a Grab the flag veterán verseny. Idén az is elmaradt, de 1-2 éve már nem járunk, mert kicserélődött a versenyzői járműpark, ahogy veteránkorúak lettek a japán motorok is. Az pedig nem a mi műfajunk.
Loren Kriszta 2020.05.20 11:43:45
@Gabe B.: Jaj dehogy! Semmi extra. Ettől függetlenül köszönöm! :)
Loren Kriszta 2020.06.15 22:10:20
@cerebrolavator: Nem hazudok Pinoccio! :) Valóban igazad van. Plusz tíz év gótika.
Amúgy, köszönöm! ;)
 "Kedvenc” örökzöld témám az intés, a motoros köszöntés. Ezen mindenki fennakad előbb-utóbb. Aztán aki motorozik az persze rájön, hogy a motor akkor is megy, ha mindenféle ismeretlen nem köszönget, mondjuk egy –motor-forgalmas útvonalon. A segítségnyújtás már más téma. Annak „kötelezőnek” illene…..
  Állunk a Mozi parkolójánál a város egyik főutcáján. Többen vagyunk, mint öt fő, és ezt tetézve még várunk is valakit. Megérkezik. Ez aztán a stílusos belépő, hiszen szirénázó rendőrautó füstöl motorja után! Mivel ma már nem szeretne a pincében bokszedzésen részt venni mint passzív edzőpartner,…..
Cinikus motoros Pofonláda 2020.04.07 15:22:08
  Vannak kérdések, amiktől feláll a szőr a hátamon. Forgatom a szemem, hiszen tudom nem jöhetek jól, azaz konfliktus nélkül ki belőle, akárcsak az a bizonyos nyúl, akinek ha van kétféle cigarettája, akkor azért kap, mert nincs rajta sapka. Az ilyen kérdések közé tartozik a „Mennyit motorozol egy…..
Cinikus motoros Mind meghalunk! 2020.01.12 19:46:49
 De legalábbis járműveink. Itt az új világvége gerjedelem. Úgy tűnik mindig rettegni kell valamitől, mindig kell egy gumicsont. Most épp az etalon, izé etanol emelkedés. Hetek óta folyamatosan ez a kérdés és az általa keltett hisztéria jön velem szemben mindenhol. Mostanra untam meg. :) A nyávogás…..
A címet adó Churchill idézet nem véletlen. De ne szaladjunk ennyire előre. Az alábbi rövidke kis szösszenettel egy jóval zártabb felületen bombáztam barátaimat. Tettem ezt azért, mert mindössze egy egyszerű dezsavű, egy emlék-flash, amivel kapcsolatban azt követően hogy megosztottam és lekapcsoltam…..
Cinikus motoros Fotó-montázs 2019.12.06 20:59:11
Hosszú évtizedek után ez volt az első Devils börze ahova nem mentem el, így nem tudok írni arról hogy elsősorban alkatrészeket vesznek egy főként alkatrész börzén olyan arcok akiknek levegővétellel egyenértékűen természetes motorjuk saját kezű farigcsálása. Bár úgy tűnik ma már ez sem magától…..
Cinikus motoros Kettős tudat 2019.10.30 10:01:01
 Az alábbi rövid, ámde annál elgondolkodtatóbb történet természetesen kitalált, semmi azonosság a valósággal. ;) Kényszerű szemléztetés az NKH, lánykori nevén KPM illetékes szervénél. Időutazáson érzem magam, hiszen minden a nyolcvanas évekre emlékeztet. A berendezés, a fogadótér állaga, sőt a…..