Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mit?

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B.Ú.É.K.Egy szebb, boldogabb és békésebb  új 2010-es esztendőt kívánok mindenkinek!Zelenák Zoltán Mihály..
mit? 2010.01.11 07:47:56
"Tisztelt Zelenák úr!
Végre, megtört a jég, a hónapok óta tartó keresgélés után találtam egy helyet, ahol talán több, hasznosabb információhoz juthatunk. Mi egyszerű munkások, a gondozónők. Azt gondolom az első kérdésem természetesen az, lesz e fizetésünk és mikor? Hiszen ebből élünk. Ha egy munkáltatónak nincs annyi tartaléka,cégvagyona, hogy kifizzesse a dolgozóit, akkor egy minimálbérért dolgozónak honnan volna a megélhetésre?
Második kérdésem miért nem lehet a vezetőség annyira korrekt, hogy tájékoztassa a dolgozókat? Lehet elfoglaltságra hivatkozni, de ez kötelesség lenne. Mi csak találgatunk, vagy olvassuk a légből kapott információkat. Ez megengedhetetlen, hogy egy körlevélen kívül semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. A vezetőgondozónő már rettegve veszi fel a telefont, hiszen nem tud semmit és pár szó után már én erősítem, bíztatom, mert ő is elkeseredett.
Mit mondjunk a gondozottjainknak? Személyszerint én próbáltam "kihagyni"ebből, de a médiából értesültek. Megrémülve kérdezték, hogy mi lesz ővelük? Hiszen már úgy megszokták, hogy van egy ember akit foglalkoztat az ő sorsuk és segíti a mindennapjaikat. Tudom nem életmentők vagyunk, de mégis szükség van ránk. Ezeknek az idős embereknek szinte családtagjaivá váltunk, hogyan lehet ezt egy tollvonással lezárni?"

Ezt írtam és kérdeztem az induló bejegyzéshez!
Ma már sokkal okosabb vagyok! Pl.tudom, hogy ZZ nem vezető, csak érdekeltsége van a cégnél és nincs a cégnek tartaléka... DE! A többi kérdésemre a mai napig ködös választ kaptam!
Jelenleg, pedig azt látom a BLOG is meghalt, a céggel együtt?
Az elmúlt hetekben az "okosok" eltűntek már csak az igazi küzdők, küzködők írkáltak elvétve.
Gondolom ki lehet írni, hogy
...VÉGE...
 Először a legfontosabb! Beszéltem ma a minisztérium képviselőjével aki az alábbiakat mondta: 1.) A rendelet a kérelem beadására adta a 2009.12.15.-i határidőt, és az ez évben elmaradt bérre reagál. Igazgatási, pénzügyi okok érdekében él a rendelet 2010. elejéig és…..
mit? 2009.12.22 07:50:14
mit? 2009.12.22 08:26:48
@Ápoló: Szerintem mindenki agyal, hogy melyik csekket adja fel, melyik elmaradt ajándékot vegye meg. Legalábbis én ezt teszem!
Jaa! Még a karácsonyfát sem vettük meg!
Ezért én indulok kivenni a maradékot:)))
Mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt!!!
Ahogy egy régi írásomban írtam, majd akkor mosolygok, ha rajta lesz a számlán a pénz. Most már kicsit lehet:))))))))))))Igaz kicsit lecsapolva, de azért valamit kaptunk, karácsony után bízom benne, hogy a többi is rendeződik!!
mit? 2009.12.22 08:31:45
@Ápoló: Mást nem tudok tenni, szotítok neked és minden sorstársamnak, hogy ti is megkapjátok!!!
Egy anyagot kaptam a héten, ezt fel is teszem.A Szeretetszolgálat fellebbezése. Ez elmaradt és nem került még fel.Itt megnézhető: szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/20091204_Makhoz_fellebbez%C3%A9s.pdfA szerdai megbeszéléssel kapcsolatban nem tudok semmi érdemlegeset leírni. Bea…..
mit? 2009.12.19 18:05:25
@megmentő: Ez most egy kicsit jól esett:)mármint amit írtál. Én is az üres oldal láttán már kezdtem kétségbe esni!@hani1: Valóban olyan, mint a vihar előtti csend.
Eddig kiakadtam, amikor egymást marták a kollégák, de lassan már az is hiányzik:))...de nem kell azért...:)))
 Lezárult. Úgy tudjuk, hogy minden térségben beérkeztek a kérelmek. A Munkaügyi kirendeltségek, kistérségi társulások, területi vezetőik és a Szoc. minisztérium is sokat segített ebben.Minden dolgozó nevében köszönjük! (Tudjuk, hogy sokan olvassák a blog-ot a segítséget…..
mit? 2009.12.18 18:04:43
@zsófika szentendre: Szia! Szerintem sokan felnézegetünk ide, de mindenki csak várakozik, hogy ZZ vagy bárki tegyen már fel valami infot!! Az idegeink pattanásig feszültek!
A Minisztérium munkatársa leküldte a listát, hogy kinek hová kell leadnia az igénylést.Mellékelten felteszem, itt letölthető:szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/Fizet%C3%A9sek/Kirendelts%C3%A9g%20jegyz%C3%A9k.xls FONTOS!A megelőlegezés a MÁK Illetményszámfejtés éretmezése…..
mit? 2009.12.15 15:58:29
Sziasztok!@zsófika szentendre: Ez így van!!:) Aranyos volt, amit írtál!
Nálunk is csak idén lenni kicike kínai karácony:)) Komolyra fordítva, ha teljesen kikészülünk sem lesz jobb!
Talán már az idei dolgokon nem tudok gondolkodni,hiszen mások döntenek a sorsunkról és tenni mi már nem tudunk semmit, jobban foglalkoztat mi lesz jövőre?? Erre várom inkább a választ!
mit? 2009.12.15 16:53:22
@8gyerekes: Ez így van, mármint, hogy valakinek jó üzlet, de ez nem is érdekelne, ha mi rendben, havonta megkapnánk a jogos minimálbérünket! Hiszen mi átlagos dolgozók megszoktuk, hogy vannak akik rajtunk nyerészkednek:( Ez van...
Én is bízom abban, hogy nem hagyják veszni az "aranytojást tojó tyúkot" Akkor nekünk is lesz esélyünk dolgozni.
Mivel a kistérségi formanyomtatvány nem jött meg, azt a hivatalos információ, hogy MINDENKI AZT A KÉRELMET TÖLTSE KI AMIT TEGNAP FELTETTEM!Továbbra is felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy a gördülékenyebb ügyintézés érdekében a helyi szakmai igazgató összegyűjtve,…..
mit? 2009.12.12 13:34:18
@sziszkó77: Na, ez sokkolt!!!! @téti: Választ úgysem kapunk! @torna2: Én is így gondolom!
Röviden, tömören ennyi.....
Megkaptam. Ahogy ígértem felteszem. A kormány rendeletének a héten ki kell jönnie, hogy végrehajtható legyen. szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/Korm_rend_dolg_kif.pdf Megpróbálom összefoglalni: Az Alvinczi nem kap pénzt a számlájára. Azokon a településeken…..
mit? 2009.12.09 10:24:29
@Panda78: A kicsi fiam akkor született! ápr.1! A doki azt mondta nyugi, már nem bolondok napja, hanem apák és férfiak napja!!!
Nekünk auguszus óta minden nap, bolondok napja!!
mit? 2009.12.09 10:43:56
@Panda78: Már nagy fiú!!11 lesz, csak nálunk ő a kicsi, 17,16 éves tesók mellett! Dehogy bántottál meg! :)) Amúgy meg mindegyikünk, dühös, csalódott, elkeseredett!!
kadar.janos! könnyű azt mondani! Persze nem oldunk meg semmit, csak utálom ha hülyének néznek!Dec.3 nem tegnap volt! Erre csak annyit A TITKOKRA mindig fényderül, talán csak időt lehet vele nyerni!
Részemről zártam a témát! Az újjabb kiakadásomig...
mit? 2009.12.09 15:27:58
Sziasztok! @téti: Én hívtam a vezetőnket! Semmit nem tud, csak ami a blogon van és kérdeztem mit tegyünk? Azt mondta, hogy ő intézi már az ügyeket, így nekünk egyenlőre semmit. Hm...várunk...várunk!
 A kormány rendeletének teljes végleges szövegét és  annak magyarázatát a mai napon felteszem a blog-ra. Gratulálok a kitartásukhoz! ..
mit? 2009.12.08 16:51:57
@Panda78: Ne haragudj, de én nem merek örülni!!! Csak figyelek. Örülni, majd akkor,ha a számlán lesz a pénz. Most csak újra egy kicsike reményt látok, ami több mint a semmi.
mit? 2009.12.08 17:04:56
@Panda78: Szia! Igen iedegeink fel lettek őrölve, sajnos. A mosolyjelet majd ha csipog a telo akkor kiteszem! Ígérem!! Na! most kicsit megyek este megnézlek benneteket.
Ma két intézményben három állami szervezet képviselőjénél tárgyalt a négy meghatalmazással rendelkező vezető.Minden megbeszélésen megerősítették, hogy a dolgozók kifizetésének kérdése napirenden van még kormány szinten is.Valóban nehéz tényeket írni a mai napról, mert…..
mit? 2009.12.04 14:22:00
@téti: Sajnálom!:( Akkor néha átnézel hozzám, amíg nekünk van:) Ki tudja meddig? Panda78! A csekk küldéshez társulhatok hozzád, mert gyülekeznek azok a csúnya, sárga papírocskák:)
mit? 2009.12.07 11:16:46
@teleapohár: Nem, nem korrekt, de valószínű, a képviselők kiválasztásán kívül, nem sok minden történt, ezért nincs mit mondaniuk.
Nálam a pohár már nem csak tele van, ki is csordult. Bízni már nem tudok, mert már hír és hitegetés sincs. Amíg volt addig legalább volt mibe kapaszkodni, de azt gondolom már biztatást sem tudnak adni, ez elkeserítő.
Sajnos a négy képviselő, pedig nem hajlandó velünk kommunikálni, pedig tőlük várhatnánk friss infókat.
Természetes, hogy G.Beatrixnek most más feladatai vannak és őt helyettesíti a négy vezető, de talán nekünk dolgozóknak is lenne jogunk tudni, hogy mi történik, Mi lesz veled Alvinczi Péter?
Optimista voltam, kitartottam, meddig? Nem tudom, a legkegyetlenebb az amikor az elkeseredett dolgozó 4 havi bizakodását, türelmét, kitartását azzal "köszönik" meg, hogy mindenki maga dönti el, marad vagy tovább lép. Tehát, már nem képviselünk értékes munkaerőt a munkáltatónknak, talán csak a gondozottak részéről kapunk némi biztatást.
Itt tartunk!!!
Sajnos ennél a cégnél összefogást a beírások alapján, nem lehet tapasztalni, ami alapesetben egy ilyen irányú cégnél természetes lenne, a megértés, tolerancia embertársaink iránt!
Mikor mondanak ki pontos határidőt? Lehet ezt még húzni, vagy szép lassan elszállingóznak az emberek, akik átlépik a saját tűréshatáraikat?
Tudom nem kapok választ a kérdéseimre, vagyha kapok akkor is kicsit kifordítva, szavakba belekötve, esetleg szelektálva.....
Bocsánat a késői jelentkezésért, de most sikerült hazaérnem.A mai megbeszélésen részletesen elhangzottakat mindenki megtudja a vezetőjétől!A mai megállapodások közül néhány:- Meghatalmazást kapott egy területen dolgozó vezetőkből álló csoport (4 fő) arra, hogy bármilyen…..
mit? 2009.12.03 17:20:47
@baboca38: De ezt mindannyian tudjuk! Akkor ez már nem TITOK!:) Hm.. szerintem nem kellene túl kombinálni a dolgokat, a helyzetet, itt, mi úgy sem tudjuk megváltoztatni, max. egy csomó idegroncs gondozónő fog rohangálni országszerte!!
mit? 2009.12.03 18:07:27
@zsurka: A mi vezetőgondozónőnk sorra felhívott mindenkit, igaz szegény a végén már belekeveredett:))amikor már másodszorra hívta ugyanazt a személyt:) Ő lelkiismeretes!
 Döntött a Pécsi Ítélőtábla. Másodfokon is elutasították a törlési kérelmet. Fellebbezésnek helye nincs! Itt a letölthető dokumentum: szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/P%C3%A9csi%20It%C3%A9l%C5%91t%C3%A1bla_V%C3%A9gz%C3%A9s091104.pdf Itt az első fok még egyszer:…..
mit? 2009.12.02 20:37:35
@sünike81: Nem csak Nógrádban, Győr környékén sem lehet elhelyezkedni, igaz nekem "csak"érettségim+3 gyerkőcöm van!
mit? 2009.12.02 20:52:56
@sünike81: ÁÁÁ Rendszerváltás óta a győri vállalatok sorra befuccsoltak, egy-két "rabszolga tartó"van még:)), de a jobb helyek csak kihalásos alapon vannak.:)
mit? 2009.12.02 21:55:21
@téti: Itt sasollak ám benneteket, a viccek jók, a beírásaitokkal egyet értek, de ma nagyon nyugodt vagyok, talán ez a vihar előtti csend!?? Ám az is lehet, hogy nagyon kifáradtam!:))Politika!!ne eddig még jó volt a gyomrom, de már a szótól hányingert kapok. Jó éjszakát mindenkinek!
Tegnap a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyháznál felmerült ügyekben Egyházi Bíróság döntött. A döntéseket elküldték, melyeket természetesen felteszek ide.Néhány dolgot - bár többször beszéltünk már róla - tisztáznék ezzel kapcsolatban:A Horvátországi…..
mit? 2009.11.25 16:31:02
@Csacska csacsi: Bocsánat, nem Babócát támadom, csak nem hiszem el, hogy ez az úr így kiadhat HITELES információt!!!!!
mit? 2009.11.25 16:36:08
@baboca38: Nem téged kérdőjelezlek meg, csak ez az "úr", nem tudom elhinni, hogy így telefonon HITELES infomációt adhasson ki!! Igaz ezek mindent megtehetnek! Bocsánat, ha megbántottalak nm volt szándékos, hisz egy vízben evezünk:)
mit? 2009.11.25 16:50:37
@baboca38: Hááát, akkor már semmiben sem hihetünk, vagyis én, mert már a fenti nagyfőnökben való hitem is a béka segge alatt.
Most ennyi majd éjjel jövök...és ígérem nem fakadok ki újra:)
Kedves Kollégák!A Pénzügyminisztérium ma megerősítette a tegnapi, politikusoktól kapott híreket. Tudomásuk szerint a héten rendeződnie kell az ügynek, a kincstárnak utalnia kell. Amennyiben a MÁK nem tenne eleget ennek a döntésnek, és a számlán legkésőbb hétfőn nem jelenne…..
mit? 2009.11.19 08:02:36
@pótkerék: Nem, ő nem a cégnél dolgozik, hanem az önkormányzatnál, ezt onnan tudom, hogy szinte azonos véleményt hallgattam végig egy ott dolgozótól! Igazad van szépen lehet játszani a szavakkal és ez által elferdíteni a tényeket. Egy régi ismerőssel találkoztam a gyógyszertárban nála is hozzám hasonló "felszerelés"volt(táska gyógyszer,éthordó stb.) rákérdeztem, hogy ő is ezt a munkát végzi? Erre ő igen, de ő NeM "helpes"-mondta lekezelően és ő listát kapott a gondozottakról, nem kellett felkeresnie a rászorulókat. Igaz január óta csinálja és még! nem volt mindenkinél , akinek ott a neve a naplóban. (Zárójelben teszem hozzá, neki nem biztos, hogy meg van a 8ált., nekem érettségim.)
 Kedves Kollégák!A mai nap folyamán személyesen jártunk Pécsen, ahol arról tájékoztattak, hogy még a mai nappal sem kapták meg postai úton a határozatot. (írásba is adták). Sajnos arra tudnak hivatkozni, hogy addig nem kötelező rájuk nézve, mert a kézbesítéssel válik…..
Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat, és jogelődjei már öt éve foglalkoznak szociális szolgáltatásokkal. Korábban jelzőrendszeres házi segítségnyújtással, 2008. decemberétől pedig házi segítségnyújtással is. Utóbbi szolgáltatást egy jogszabály tette kötelezővé a…..
mit? 2009.11.16 22:30:49
@dragfor: HeHeHe! Ez jó volt!! Mindekinek optimista:) jó éjszakát! Holnapra pedig Jó híreket!
A blog a tervek szerint minden nap feltöltésre kerül a napi eseményekkel, hírekkel az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban.Feltöltjük az elmúlt időszakban készült dokumentumokat és válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Megerősítjük a valós híreket és cáfoljuk a…..
mit? 2009.10.23 07:36:14
Tisztelt Zelenák úr!
Végre, megtört a jég, a hónapok óta tartó keresgélés után találtam egy helyet, ahol talán több, hasznosabb információhoz juthatunk. Mi egyszerű munkások, a gondozónők. Azt gondolom az első kérdésem természetesen az lesz e fizetésünk és mikor? Hiszen ebből élünk. Ha egy munkáltatónak nincs annyi tartaléka,cégvagyona, hogy kifizzesse a dolgozóit, akkor egy minimálbérért dolgozónak honnan volna a megélhetésre?
Második kérdésem miért nem lehet a vezetőség annyira korrekt, hogy tájékoztassa a dolgozókat? Lehet elfoglaltságra hivatkozni, de ez kötelesség lenne. Mi csak találgatunk, vagy olvassuk a légből kapott információkat. Ez megengedhetetlen, hogy egy körlevélen kívül semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. A vezetőgondozónő már rettegve veszi fel a telefont, hiszen nem tud semmit és pár szó után már én erősítem, bíztatom, mert ő is elkeseredett.
Mit mondjunk a gondozottjainknak? Személyszerint én próbáltam "kihagyni"ebből, de a médiából értesültek. Megrémülve kérdezték, hogy mi lesz ővelük? Hiszen már úgy megszokták, hogy van egy ember akit foglalkoztat az ő sorsuk és segíti a mindennapjaikat. Tudom nem életmentők vagyunk, de mégis szükség van ránk. Ezeknek az idős embereknek szinte családtagjaivá váltunk, hogyan lehet ezt egy tollvonással lezárni?
Én egy kicsi faluban vagyok gondozó, a minap történt ez az eset ami jó érzéssel töltött el és megmosolyogtatott: "az gondozottam érdeklődött, hogy megkaptuk e az elmaradt fizetést. Mondtam, hogy sajnos nem erre Ő: Nem baj kislányom majd beszélek a többiekkel aztán összedobjuk!" Mindezt egy minimál nyugdíjból élő idősember mondta, mert bennük még vannak jóérzések. Engem ez csak tovább erősített, hogy próbáljak meg kitartani, mert szükség van rám.
mit? 2009.11.04 16:58:29
@kariby: Már, hogy állnának hozzánk, mikor, gondolom rajtam kívül még sokan, megküzdöttünk a kedves önkományzatokkal, háziorvosokkal. Kereszteztük az érdekeiket. Most "segítőkészen" ajálnják az ingyenes jogsegélyszolgálatot, ahol a munkaadónkat perelhetjük. Ennyi az önkormányzati segítség. Az önkormányzati dolgozó pedig kizárólag "magánemberként" közli, hogy ő már az elején figyelmeztetett...Hiszem, bízom, hogy megoldódnak a problémák és újra emelt fővel nézhetek velük szembe!!!
 Felrakom ezt is. Nagyon sokan még továbbra sem szeretnék megérteni, hogy miért is nem kaptuk meg a járandóságunkat. Itt van, érkeztetve. Annak igazolásaként, hogy be lett adva. Borzasztó, hogy eddig kell eljutnia egy teljesen egyértelmű ügynek. Feljelentés ismeretlen tettes…..