Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alxndra

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltam idén még egyszer érdemes divattal foglalkozni, itt vannak tehát az idén készült legmeghatározóbb kampányfotók.  Balenciaga, Stella McCartney, Lanvin, hogy csak párat említsek előre. Ha pár év múlva előveszünk egy 2009es Vogue-ot vagy V magazint biztosan beleakadunk…..
alxndra 2010.01.01 21:46:56
Collage Mire buliztunk 2009-ben? 2009.12.30 11:14:00
Csak egy nap van vissza a 2009-es évből, úgy gondoltam itt az ideje összeszedni milyen kulturális események, koncertek, kiállítások, érdekességeknek adott helyet Magyarország. A koncertek listája hosszabbra sikerült, mint gondoltam, először ezeket veszem sorra.2009-ben több…..
Collage K.O. Madonnától 2009.12.21 17:07:00
A madonna.co.hu-n megjelenő hír szerint Madonna Revolver című számából nem fog klip készülni. Ennek ellenére hetek óta több videómegosztón elérhető egy nagyon is klipszerű felvétel. A madonna.com-on sem olvashatunk róla, egyelőre.A felvételen Magde a sportlövészet helyett a…..
Collage Welcome to Mutyiland 2009.12.19 19:13:00
A Szöveg Színház bemutatja Slawomir Mrozek Nyílt tengeren című komédiája után szabadon a Welcome to Mutyiland című darabot. Az előadás időpontja holnap, azaz december 20. 20:00, helyszín: Mozdulatművészeti Stúdió (cím: Budapest, IX. kerület, Tagló utca 11-13.) A helyszín…..
A karácsony közeledtével már sokunkban ott motoszkál a karácsonyi hangulat, készülődéssel töltjük az időnket, anjádékot válogatunk, próbáljuk túlélni a többi embert és a hosszú sorokat. A nagy vacsorák és látogatások után elégedetten dőlünk hátra, hogy igen, idén is…..
Frenák Pál és társulata idén lett 10 éves. Ennek köszönhetően ismét láthatjuk a koreográfus méltán nagy sikerű előadásait. Sőt, még egy ünnepi kiadvány is megjelent e jeles alkalomból.   Idén decemberben és jövő januárban a Trafó több Frenák előadást is a…..
Gondoltam egyet és összeválogattam a leginkább közkedvelt vagy utált meleg szereplőket az amerikai sorozatok világából. Lehet vitatkozni a sorrenden, meg hogy miért csak fiúk, de nyugi lesznek majd csajok is, idővel. Ha valaki kimaradt kommentként várunk még ötleteket. Akkor…..
A rengeteg gyerekkönyv között nyomon lehet követni főbb trendeket. Az egészen kicsik számára számos újdonságot találtak ki. A mesekönyvek kevés szöveget, de nagy képeket tartalmaznak, általában valami extrával felszereltek, mondjuk szőrősek, mint a Jó reggelt, jó éjszakát!…..
A Santa baby a karácsonyi dalok egyik legtöbbet feldolgozott slágere. A dal 1953-ban indult hódító útjára, Eartha Kitt előadásában.  Azóta nem telik el év, hogy a világ ismert énekesei (és több száz tini lásd: youtube) ne éreznének késztetést, hogy ők is elénekeljék.…..
10. helyezett: Lois Griffin A Family Guy istennője, napjaink talán legnépszerűbb háziasszonya és a sorozatvilág egyik szexszimbóluma. Ugyan nagy vetélytársa Marge Simpson pont novemberbe mutatja meg bájait a Playboy olvasóközönsége előtt, de bizton állíthatóm a Griffinék vörös…..
alxndra 2009.12.01 20:58:50
Collage Ez az ordas sötétség 2009.11.28 09:00:00
Kétségkívül a 8. Kortárs Drámafesztivál idei dobása a Compagnia Pippo Delbono: Ez az ordas sötétség című előadása volt. A darab megosztó, vannak akik a mindössze 70 perces előadást nem bírták végigülni, másoknak tetszett és rajongtak érte, a harmadik kategória pedig…..
Idén nemcsak Radnóti Miklós van kitüntett pozícióban, hanem Jerzy Grotowski, lengyel színházrendező is, akire halála után 10 évvel emlékezünk. Egyike a 20. századi színház megújítóinak "szegény színházával". Ez a fajta színház szembehelyezte magát a "gazdag…..
Tegnap vette kezdetét a 8. Kortárs Drámafesztivál, november 20-28 között különféle programokra látogathattok el. Ahogy az már szokás nemcsak magyar, hanem a külföldi dráma-színház kínálatából is bemutatásra kerül egy szelet. A "normál" színházi előadásokon túl…..
Az idézet Radnóti Miklóstól származik. Lassan véget ér Radnóti születésének 100. esztendeje is. Gondoltam sorra veszem milyen programok kapcsolódtak a Radnóti évhez, és mik azok a programok, amiken még részt tudtok venni.2009 kettős évforduló volt, nemcsak a költő…..
Collage 7 éves a Litera 2009.11.12 23:21:00
A Litera 7. szülinapját egy színházi premierrel és bulival ünnepli. Még ez év tavaszán indult el a Magyar Staféta nevű kezdeményezés, amely során 5 kortárs drámaírót kérték fel, hogy találjanak ki és alkossanak meg egy karaktert, írjanak hozzá jelenetet, majd az addig kész…..
Collage PORT.hu Premier Party 2009.11.12 22:57:00
A Port.hu portál havi rendszereséggel tartandó művészbulit eszelt ki. Az első party november 21-én lesz a Menta Teraszon (I. kerület, Margit krt. 14). Mindenkit szeretettel várnak, aki irodalommal, képzőművészettel, filmekkel és zenével foglalkozik. A rendezvény célja, hogy…..
"1989-ben öt éves voltam... Nekem csak a bőrömet karcolta..." Az Opona, o.p.s. és a Laterna Magica színházi projectjének bemutatója ma este 8-tól látható, amelynek helyszíne az E10 Kultúrális Színtér (cím: 1067, Budapest, Eötvös u. 10)Az előadás egy olyan…..
Collage Nabokov: Laura 2009.11.08 11:29:00
Most már biztos, hogy Nabokov 30 évig egy svájci pálcélszekrényben őrzött kéziratát ki fogják adni! A történet egy idegsebész és fiatal feleségének hűtlenkedése körül bonyolódik. A szerző fia döntött a megjelentetés mellett, már tavaly eladták a szerzői jogokat egy…..
Collage This is it (2.0) 2009.11.06 00:01:00
Ahogy egy korábbi bejegyzésben már említettem, a mozik csak két hétig vetítik a This is it-et. Készültem a tömegre és a méteres sorokra, de a második héten ennek már nyomát se láttam. Kedd este a Corvin mozi nem volt tele, néhány tucat ember volt csak kíváncsi MJ utolsó…..
A Benkő feleséget keres második adása után éreztem a gigászi méretben rámtörő vágyat: erről muszáj írnom! A Benkő-jelenségről nem szeretnék szót ejteni, mindenki így vagy úgy, de hallott már róla. Kinek a pucér semmirekellő, kinek a zseniális lantművész. Inkább néhány…..
A klímaváltozás problémája egyre nagyobb teret nyer a világban. Számos szervezet jött már létre azért, hogy felkeltse az emberek figyelmét a közelgő veszélyekre, hogy valami megoldást találjon, tiltakozzon, ellenálljon. Az egyik ilyen szervezet jelképéül - és nevéül - a…..
Mától, azaz október 28-tól kerül mozikba Michael Jackson várva várt visszatérésének felkészüléséről szóló koncert és dokumentumfilm, amely csak 2 hétig lesz látható a magyarországi mozikban. A korlátozott vetítés és jegyszám nemcsak nekünk magyaroknak jár ki, így…..
alxndra 2009.10.31 19:52:43
Collage In memoriam Pina Bausch 2009.10.26 12:57:00
 Láng Klára és Kerekes Zoltán fotókiállítása  Pina Bausch német koreográfusnő, aki ismerős lehet Pedro Almodóvar Beszélj hozzá! című filmjének kezdő képsoraiból, 1999-ben hosszabb időt töltött Magyarországon, az ehhez kapcsolódó élmények táncos…..