Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szpáhi

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
  Budapesten fogadta Orbán Viktor a visegrádi országok vezetőit: Donald Tusk lengyel, Petr Necas cseh és Iveta Radicová szlovák kormányfőket. Orbán Viktor a lengyel miniszterelnök 2007-es választási sikerére utalva úgy fogalmazott: a varsói expressz megérkezett Budapestre,…..
Na pupákok, most attól kódultok. Amire oly' régóta vár mindenki, amit már olyan régen ígérgetünk... de most véget vetünk a találgatásoknak.    Idén egyszerűsítettünk: a tavalyi után lehetett először jelölni, ahonnan a legalább két ajánlást összegyűjtött…..
 Felcsútról érkezett Kelenföldre az esti órákban, az Országház felé tart!..
Szpáhi 2010.04.25 23:06:22
@Thulsa Doom: akkor szerintem a következő 4 évre költözz egy istállóba, mindenkinek jobb lesz így:)
  Értelmetlenül meghosszabbított kampánycsend, lassan szállingózó szavazóköri adatok, az ezekkel titkolózó politikusok, Schiffer András első mosolya és hatalmas öröm - ezzel a pár szóval nagyjából le lehet írni a választás éjszakáját az LMP-nél. A Mandiner.hu-n…..
Szpáhi 2010.04.12 10:51:14
@antiszemita_tapasz: mert a jobbik aztán nem az....
TradeMark beszámolója után pedig folytassuk csurosandraséval.   A szalagavató Bakta Lóránt Szakközépiskola és Gimnázium, 12. c. osztály Minden ember életében eljön a szalagavató pillanata. Mindenki erről álmodik, a megtörténtéig. Utána tilos róla beszélni. Most mégis…..
Remekül időzített elsőfokú ítélet, egyszerűen pompás. Este már megint pezsgőzve kell néznem a híradót. Mostanáben nagyon fogy az a pezsgő ... Budai Bettikét kérdezném, vajon még most is megilleti eme csuda becsületes embereket az ártatlanság védelme? Vagy még megvárjuk a…..
Szpáhi 2010.03.31 14:25:26
@zero: ez a plakát megvan?:)

"Ha félti a szabadságát, AZ MSZP A VÁLASZTÁS!"

talán még egy posztot is megérne, sztem az egész választási kampány egyik legnagyobb öngólja. óriásplakáton tolják, sajna képet eddig nem találtam róla...
  Régóta érezzük, hogy alapvető zavar van a lakossági kapcsolatrendszerben az MSZP háza táján. Busszal utaztatott közönség előtt nyomja Ferenc a jakobinus lendületű köztársasági haknit, amit teljes reflektálatlanság övez ugyan, de legalább a négy fal között…..
  Mostanában egyre-másra kapjuk az MDF-es, ún. vírusvideókat (igaz, korlátozott hatékonyságú vírusok, mert terjedni nem nagyon terjednek). Értékeljük az igyekezetet, úgyhogy az Orbánra, Almássyra, az LMP-re és az új minőség ellen ármánykodó egyéb sötét erőkről…..
  Miután borsikm kommentelőnk kétségbe vonta, hogy Vona Gábortól elhangzott, amit előző posztunkban idéztünk tőle, igyekeztünk utánajárni, mi is volt a pontos szöveg. Sem a Jobbik TV, sem a Barikád felvételein nem találtuk meg a teljes Vona-beszédet, sőt, a…..
Szpáhi 2010.03.17 14:09:39
@dobray: a beszéd - a szónok részéről - a szellemi képességek egyfajta leképeződése... a beszéd értékelése - a hallgató részéről- pedig a szellemi képességek függvénye.
Greyhound és a Falka (a Best of Gyurcsány videó készítője) újra megcsinálta. Igazi csapatmunka volt összerakni ezt a 11 perces filmet összerakni az elmúlt 8 évről, max. elismerés a készítőknek. (Külön blogot is kapott a film: "A mi éveink" blog.) Zárójeles…..
Modorosblog A Britpopos 2010.02.16 10:00:00
Na, eredetileg ők (is) voltak az indie-sek a korai 90-es években. Nem a nagy lemezkiadó vállalatok ernyője alá tartoztak, ezért függetlennek, independentnek tekintették őket. Aztán úgy alakult, hogy megközelítőleg hasonló stílusú, gitárra épülő zenét játszó együttesek…..
A mai mottó: "Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a…..
Szpáhi 2010.02.11 16:19:00
@Watchman: még ezt se várnám. Ezt az urambátyám tempót még egy jó darabig nem fogja kinőni az ország, ha kinövi valaha is
Szpáhi 2010.02.12 14:37:16
@arlequin: Szűz Mária Szentlélek mátkája
Szentlélek Isten lelke

csak hogy a Főnök se maradjon ki;)
Szpáhi 2010.02.12 14:38:06
@Meleardil Eressea Iluvadan: elvtársak egymás közt:)
Vastagbőr Demszky beszélt 2010.02.08 15:51:00
Demszky szerint azért vették őrizetbe Mesterházy Ernőt, mert az SZDSZ-MDF együttműködés (melyet ő készített elő, meg ugye ő a pénzes bácsi) veszélyezteti a Fidesz 2/3-adot és az MSZP eredményeit, és így akarják megfúrni a nyugodt erő (a centrum) megerősödését.…..
Szpáhi 2010.02.08 17:42:48
@nyugatioldal: jah, a felejtés bére? vágom
  Meghalt egy lány az éjszakai buszon - hívott fel egy ismerősöm szombaton. Hangján érezhető volt, hogy nem tud mit kezdeni a tehetetlenség dühével. A huszonéves lány a kispesti Kossuth téren szállt fel a 914/950-esre (sajnos, hogy melyik volt, arra nem emlékezett…..
Na, vajon hol készültek ezek a fotók?       Helyben kialakított bolt, ahol lehet vásárolni, 10 ezer kötetes könyvtár, kilenc (!) sportpálya és a tornaterem. Színházterem, tornaterem és a szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör,…..
A Jobbik kritikáját elviselni nem képes olvasóinkat kérem, hogy lépjenek ide egyből, nem kell a "tovább" gombra kattintani. A Jobbik 2003 őszi párttá alakulása óta egyszer sem közölte mérlegét, holott ez évente kötelező. A törvény szerint. Az Állami Számvevőszék…..
Szpáhi 2010.01.22 19:47:43
@hoplita: ennek örülök és köszönöm, hogy figyelemre méltattad becses személyemet. Ettől még jobban hízott a májam:)
Szpáhi 2010.01.22 19:53:36
@hoplita: számítok is rá. különben még nagyon elkanászodnék
Szpáhi 2010.01.22 19:56:52
@asmodean: az egész annyiból áll, hogy kötnek egy szerződést a postával x számú küldeményre és külön kikötik, hogy minden egyes darabot a személyes postaládába kell bedobni a többi küldeménnyel. A sima szórólap-osztogató nem mindig jut be az összes postaládához, ezért a közösbe dobja, ahonnan ugye megy a kukába. Ennyi a dolog lényege, röviden.
Amúgy az egészet azért tartottam fontosnak leírni, mert valaki említette, hogy a jobbik nem úgy kampányol, mint más pártok, pl. jobbára internetet használ. Ez nem egészen igaz, azért. nem kenyerem az összeesküvés-elméletek gyártása, különben még elvenném itt pár ember kenyerét:)
  Politikusbűnözés - a Jobbik (és médiaszárnya, a kuruc.info) egyik, kétségtelenül erős hívószava. Megállítjuk, felszámoljuk, számonkérjük - ígérik. A párt a napokban közzétett programjában az elmúlt húsz év politikusi garnitúrájával szemben határozza…..
Szpáhi 2010.01.19 15:00:59
@Herr SturmLiberator: egyetértek. Amúgy ha a jobbik továbbra is ilyen magasról osztja az észt, de még a saját köreiben sem tud rendet tartani, nagy pofáraesés lesz a dolog vége.
Az meg különösen ellenszenves, hogy valaki azzal érvel, "de arányaiban kisebb" a szabálytalanságok mértéke.
Ez nem megújulás, hanem a kádári "kis hazugság, nem hazugság, kis lopás, nem lopás" elvének továbbvitele. Sunyi, balkáni összekacsintás.
Nyílt levelem az SZDSZ-hez: "Tisztelt Szabad Demokraták Szövetsége! Megdöbbenve hallgattam a zuhanyhíradót, amely szerint Önök, a Szabad Demokraták Szövetsége, a volt kormánypárt, országunk egyik irányítója nem kíván élni azon jogával, hogy önállóan megmérettesse…..
Szpáhi 2010.01.19 14:34:46
@Marcellusca: azért ez kicsit erős hasonlat szerintem. A KDNP-nek legalább van saját neve és "arcai", mégha olyanok is, amilyenek. Szerintem szükség van a keresztény értékek parlamenti megjelenítésére, valamilyen formában, ugyanis ha tetszik, ha nem ebben az országban a Zemeberek körülbelül kétharmada kereszténynek vallja magát és ez nagyobb lészám, mint bármelyik párt stabil szavazótábora. Még mindig az ország legnagyobb szellemi-morális közössége.
Ellenben a szadesz meg az mdf által képviselt ún. "értékekre" nincs szükség. Se az országházon belül, sem azon kívül.
Vastagbőr Jobbik és a gazdaság 2010.01.14 12:01:00
"Lehetséges, hogy a Jobbik lesz a második legnagyobb párt Magyarországon" - jósolta a madarak röptéből a Nagy Dakota Törzsfőnök. Nos, lehetséges ... Az MSZP éppen a 128-ik kötőtűt döfi bele a saját golyójába, most éppen  Hagyó Miklós előkelő listás (meg…..
Szpáhi 2010.01.14 16:18:51
@667 - A Sátán szomszédja: legyen magáé a döntés, a bevételből pedig veszünk pezsgőt Debreczeni gépének búcsúztatására:)
Szpáhi 2010.01.14 16:21:35
@hoplita: igaza lehet, én is az általánosításból indultam ki ezúttal. bár a nagy fogadalmaknak várjuk ki a végét, én is azt hittem az első rókázás után, hogy többet egy kortyot sem:)
Szpáhi 2010.01.14 16:22:50
@Gunther: hagyd szegényt, nyilván feri ma nem blogol, le kell vezetni a csalódottságát
Mandiner blog A virtuális MDF 2010.01.14 09:31:00
  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy…..
Szpáhi 2010.01.14 14:04:14
@MDFBudapest: Bokrossal mi a baj? ajánlom mdf-es nyilatkozatok olvasgatását a Bokros-csomag tájékáról, talán az elég magyarázat lesz. Jah és Bokros nem változott azóta, sőt büszke rá, hogy tizenakárhány éve ugyanazt a hülyeséget nyomja.
Thatcher, Reagan, Cameron? na ne röhögtess. mi mit akarunk privatizálni még? hova akarjuk még növelni az államadósságot?
Ha Debreczeni neked hiteles személyiség, olvasgasd az Arcmás c. könyvet, abból kiderül, h valójában egy Kende Péter szintjén lévő kretén.
Habsburgék? ahány Habsburg, annyi helyen vannak és nyomják a rizsát, "mih magyahok..."
A kalapos királynő pedig már régen az ügyészségen csücsülne, ha a szocik nem szánják meg.
 Ahogy a Facebookon is írtam, végre találtam egy igazi UNITot, ahol a Bulitúrázóról olvashatunk egy külön nekik szerzett és szerkesztett egypercest, szép színes formátumban. A blogon természetesen az eredeti, érintetlen verziót láthatjátok.Keressétek az…..
Szpáhi 2010.01.14 12:47:22
@lárvalányhaj: ez teljesen igaz. Nekem közeli tapasztalat, a hugom meg az öcsém is pattan, ha a *párjuk* úgy kívánja, de egyébként *el vannak havazva* és *erre most nincs energiájuk*
Egyébként pedig azokból lesznek a legnagyobb papucsok, akik előtte a legjobban oltották,azokat, akiket a párjuk dirigált *pontpontpont*:)
Szpáhi 2010.01.14 12:48:55
@Szpáhi: bocsi, úgy akartam írni,hogy fordítva is igaz. A pasik-nők kb. ugyanolyan arányban csicskulnak be a baráti körnek, mint a *kedvesüknek*
Szpáhi 2010.01.14 12:52:28
@Blackrock: szerintem ez társaság-függő. Az én társaságom, ahol a legjobb barátaim vannak, már 7-8 éve megvan, a gimit is együtt toltuk. Néha jött 1-2 ember vagy lekopott 1-2, de nagy az összetartás. nah és ha ide bekerül egy csaj, akkor nagyon kell lapátolnia. Persze mindenki kap esélyt, de ha a többségnek, illetve a hangadóknak nem szimpi, akkor meg vannak számlálva a napjai:P
Mandiner blog Kérés az SZDSZ-hez 2010.01.13 11:01:00
  Bár Dávid Ibolya nem oly rég még határozottan cáfolt egy lehetséges MDF-SZDSZ választási együttműködést, mégis furcsa pletykákat beszélnek mostanában. És látva, hogy az MDF-nek a magyar politika összes kacatját sikerül kiguberálnia, ez a fordulat már nem is lenne…..
Szpáhi 2010.01.13 17:23:30
@tevevanegypupu: nem kell ilyet kijelenteni. 2006-ban maga Ibolyka nyilatkozta, h nem fog segédkezni egy fidesz-kormányhoz. azóta csak romlott, szegénykém állapota, úgyhogy nem kell ilyesmitől tartanod:)
Egyébként is, lehethogy a kalapos királynőnek még belefér a bajszos elvtárs, a fidesznek viszont baromi nagy öngól lenne.hálószaggató.
Szpáhi 2010.01.13 20:39:38
@kamasuka: igen, azt írtam, hogy "nem (csak)". igazából a nacionalizmus is ok, ez tagadhatatlan, hiszen ha ez nincs, akkor a kisebbségeink sem akarnak önálló nemzetállamokat létrehozni. A háború után azonban az antant úgy látta, hogy már nincs szükség a monarchiára, így könnyű szívvel szétdarabolta, akkor még úgy látszott, a saját érdekeinek megfelelő módon. Persze később a bolsik meg a nácik alatt kiderült, h a csehszlovákok nem pótolják a monarchiát, a többi utódállamnak pedig eszébe sincs, így az okos franciák ügyesen kilőtték a hatalmi egyensúly ezen tagját.
De a lényeg: a Ferenc József-i nagyhatalmi politikának köszönhetjük, hogy belementünk a háborúba, aminek ez lett a vége. Úgyhogy nem sírnám vissza a Habsburgokat, főleg nem, az európai értelemben normális Ibolyával.
Szpáhi 2010.01.14 12:37:53
@Monarch: kíváncsi vagyok, ha szerinted azok a politikusok tehetségtelenek voltak, akkor a maiakra mit mondanál...egyáltalán volt Magyarországon valaha is tehetséges politikus szerinted?
A lengyeleket meg ne keverjük bele, főként azért ne, mert nekik aztán végképp nem volt akkor saját országuk, még névleges formában sem, nemhogy önálló minisztériumok meg ilyenek...
Az pedig lehetséges, hogy az ország kapitalista fejlődése az 50-es években kezdődött, de segítek a piacgazdaságba való átmenetünk pedig akkor kezdődött-ezzel az erővel- mikor Kádárék beléptek az IMF-be...
  Dávid Ibolya kőkemény hatalmi meccseit elnézve azt gondoltuk volna, előbb lép (záratik) ki az utolsó előtti ember is az MDF-ből, minthogy más kezébe kerüljön a párt vezetése. Erre mit kell olvasnunk? „A nyitás politikája: a Magyar Vidék és Polgári Párt is…..
Szpáhi 2010.01.12 14:22:47
@Oblomov: mondjuk úgy: Orbánnal szemben vannak elvárásaim. Bokrostól nem várok semmit, mert felesleges:)
Szpáhi 2010.01.12 19:24:05
@Oblomov: olyan hazardőr típus vagyok, aki a veretlen lóra tesz, nem a sántára
Szpáhi 2010.01.12 20:30:12
@Oblomov: de még a csikó is messze veri a sánta csatamént.