Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.o._laci

0 bejegyzést írt és 812 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Küszöb és hegy A felismerés 2017.05.31 22:27:49
Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan kezdjem el az első bejegyzést. Mit írjak le, miről is "beszéljek". A legkézenfekvőbb az lenne, ha hosszasan kifejteném, hogy ki vagyok én és milyen utat jártam be, honnan indultam, hová jutottam eddig és merre tartok, de azt gondolom, hogy akiknek ez a blog szól,…..
IPM 2015. április Agresszív, birtokló vagy épp nemtörődöm szülők gyermekei gyakran eltökélik, hogy ők teljesen másként nevelik majd gyermekeiket. Nem is sejtik, mennyi minden esküdött össze azért, hogy ez ne így legyen. Darwin és Freud belépnek egy bárba. Két alkoholista egér, anya és fia, ül a…..
Pár óra alatt bejárta az internetet Kálmán Olga, az ATV Egyenes Beszéd című műsorának műsorvezetője és Schiffer András LMP-társelnök közötti tegnap esti beszélgetés. A műsorvezető mindenféle szakmaiságot levetkőzve, a nézők szeme láttára kiakadt Schiffer német…..
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Erős a mezőny, de nem zárható ki, hogy ez lesz az év vicce. Talán akad még kedves olvasó a közvetlenül érintetteken túl is, aki még emlékszik az alaphelyzetre: ez év március hetedikén néhány civil aktivista vagy csak szimplán felháborodott ember megpróbálta bevenni magát a…..
Novemberben kerül a könyvesboltok polcaira dr. Schwanz Tamás képviselő, playboy, többszörös családapa és twitterhős „dr. schwanztomi – akkor és most" című önéletrajzi könyve. Blogunk ebből az érzékeny, humoros, szókimondó és egyedi hangvételű műből szemezget. A…..
Bátran menjen el a felvonulásra mindenki, akit érint, akit megérint vagy akit érdekel. Egy társadalmi eseményen jelen lenni mindenképpen jó! Aki berzenkedik az ilyesmitől, vagy csak eltávolítja magától, annak is érdemes elmennie, ha amúgy foglalkoztatják társadalmi kérdések. Ami…..
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
Képzeljék el, hogy Tel-Avivban egy a magyar zsidó deportálások áldozataira emlékező vagy Pozsonyban egy szlovákiai népviseleteket bemutató, hagyományőrző rendezvényen megjelenik egy saját értelmezés alapján összeállított, népviseleti ruhát viselő magyar állampolgár, aki a…..
k.o._laci 2012.05.30 20:22:26
@Csehszlovák Kém: Ja de te milyen flashben vagy, már bocs? Kik akartak háborút és mit kaptak meg? Milyen demokratikus status quo-t akar bárki felrúgni? Annyit írt az ember hogy szerinte a Benes dekrétumok nem EU konform. Persze hogy nem, csak már késő lenne visszacsinálni. Erre te itt demokratikus status quot vizionálsz miközben magad is leírtad hogy AD1 nagyon rég volt,inkább ne firtassuk AD2 Mo. vesztese volt a háborúnak ezért kuss. Ez lenne a te demokráciád? Aki nem ért egyet, ellenzéki az már automatikusan erőszakra vetemedne? háború? Hagyjuk már. Szerintem az elég nyilvánvaló hogy a győztes fél feltételeit a vesztes fél nem örömujjongással fogadja. Ettől még senki sem lő rakétákat, ne aggódj. Mai szemüveggel nézve elég sok mindent meg lehetne kérdőjelezni, ez nyilván azoknak nem érdeke akik jól jöttek ki belőle. Ez a te "demokratikus status quo-d", ami nem azért demokratikus mert mindenki áldását adta rá vagy lenépszavazták hanem a jelenlegi politikai, gazdasági konstellációban nem releváns kérdés. Elég érdekes precedenst teremtenének azzal ha visszamenőleg EU normákhoz igazítanák a 40-50-es évek eseményeit. OK, ilyen az élet és az erősebb kutya baszik. PONT. Na de amikről te beszélsz, az valami sokkal súlyosabb görcsre utal és mintha direkt valamilyen náci/nyilas/jobbikos démonokkal küzdenél vagy ki ez a többesszám? Mellesleg tudnék mutogatni olyanokra akik évszázadok után sem törődtek bele a "demokratikus s.q."-ba, vagy nem tetszett a kollektív bűnősség alkalmazása ill. nézd vannak akik szigetek miatt is háborúznak. Demokratikus országok ISSS. Szerintem feleslegesen. index.hu/kulfold/2012/05/28/haboruk_is_indultak_mar_egy_kis_sziget_miatt/

Mielőtt másokat lehülyézel, te kis demokrata ... :)
A magyar származású Paul Lendvaival (82) Pozsonyban, könyvbemutatója alkalmából, a Kalligram könyvkiadó irodájában beszélgetett Ivan Drábek, a Pravda újságírója, abból az alkalomból, hogy az Orbán-kormány hivatali félidejéhez érkezett. Lefordítottuk. - Orbán Viktor,…..
k.o._laci 2013.03.26 01:38:52
@Csehszlovák Kém: "Ennek oka a kritika minimális hiánya, és az a beteges nacionalista gondolkodás, hogy ha valakit megtámadnak a "táborból", akkor a "nemzetre" támadnak rá, és azt "meg kell védeni", mert "nyilván" nem azért kritizálják, mert fasságot csinált, hanem azért, mert "magyar" és persze, azért, mert aki kritizálja "az zsidó"."

Hát valóban ez egy nagy rákfenéje a magyar jobboldalnak (főleg az idősebb generációnak) amiből illene már végre kilépni. Mellesleg ennek az inverze ugyanúgy megtalálható a baloldalon is, szóval e téren sem látok nagy különbséget. Kár hogy manapság még vannak olyan fiatalok, akik beszopják hogy a Kádár jobb volt Horthynál, vagy a Horthy jobb volt Kádárnál. Illene már oda eljutni végre hogy mindkettőt (Lendvaistul, Orbánostul) lehúzzuk a történelmi klotyó mélyére, ahova valók.
Egy zsidónak ugyanúgy nem fogjátok tudni elmagyarázni mitől volt jó/jobb a Horthy korszak a Kádárénál ha ő ezt nem így élte meg. Ugyanez fordítva is igaz egy 56-os magyar esetében. Abban kellene inkább egyetérteni hogy egyik sem lehetett jó azon az áron !!! Utána meg érdemes lenne új példaképeket keresni mindkét oldalon.
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
k.o._laci 2013.02.19 19:11:26
@ermi71: ja, így politikusok vagy celebek arcképeivel nagyot ütne :)
k.o._laci 2013.02.19 19:21:10
@DezInf: Annak idején a Vona hasonlót mondott Bethlen G.-nek azt ment ám a ajvékolás :)
indavideo.hu/video/Vona_Gabor_Izraelbe_kuldte_Betlen_Janost_tajekozodni_Nap-kelte_videoval
k.o._laci 2013.02.19 19:25:16
@Anyád, a szúnyogok!!!: és hol van itt az ártatlanság vélelme (diákcsíny, megélhetési listázás) csak prejudikálunk ejnye bejnye ... szerintem várjuk meg a bíróságot, ha ez törvénybe ütközik akkor meg vállalja annak következményeit.
Amikor nincs társadalmi konszenzus alapvető ügyekben, és a politika rútul meglovagolja az ellentétes indulatokat, elkövetkezhet olyan helyzet, hogy a konfliktusok eszetlen élezése robbanáshoz vezet. De addig a politikai logika könyörtelenül a hatalomszerzés irányába hajt. Egy…..
k.o._laci 2013.01.14 19:36:10
@Granadinho: Azért nálad is vannak gondok, bár ha Bayer inverzét akarod adni akkor kétség kívűl sikeres. Kérdés melyikőtök kapott több pénzt ezért hogy ennyi zagyvaságot írjon vice versa a témáról. Ron Werber ezentúl mehetne Woldemort kódnéven, vagy az is rasszista?
k.o._laci 2013.01.14 19:47:29
@sárkányfő: szerintem minden jóérzésű fideszes már rég egy másik párt után nézett, ahelyett hogy ha Bayer ill. a párt aktuális baromságai miatt fórumokon szégyenkezzen 24/7. Bayer rasszizmusa sem új keletű dolog, csak most éppen Woldemort pont erre járt. Másfelől had kérdezzek vissza: tegnap nem az antiszemitizmus hanem "csak" a rasszizmus ellen tüntettek, azt nem volt se Gordon,se Mesterházy, se színpad, se Led fal, se tízezres tömeg ... ez önmagában nem furcsa egy kicsit minden jóérzésű baloldalinak?
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
k.o._laci 2012.12.14 22:51:22
Nem akarok idemásolni az egész postot amiről szól ez, de annak lényegét nem teljesen sikerült megérteni ezek szerint:

Ehhez képest nekünk van egy súlyos anyakomplexussal és értelmi fogyatékossággal birkózó Szarvas Koppány Bendegúz Tihamér Burkus Valdemár Arisztid Álmos Előd Ond Kond Tas Huba Töhötömünk, egy tüntetésen a lázadás ellen sikoltozó HÖOK elnökünk, valamint egy két nap alatt tök véletlenül előmászott gimnazistánk (!), aki legalább némileg képes volt megmenteni a BME-n elhangzott szónoklatok becsületét. Pedig szerencsétlen Ábrahám srác így sem produkált annál többet, mint amit egyébként egy középiskolás szavalóverseny vigaszágas kisdiákja szokott minden év március 15-én. Ennek ellenére a performansza alatt a hallgatók szemlátomást is teljesen átszellemült tekintettel, önelégült vigyorral, kissé kinyomott mellkassal, egyként sóhajtották magukban: „végre eljött ez a nap is!”.

Ez tény, kár is lenne tagadni. Most attól mert Lovas Istvántól kezdve, Kálmán Olgán át az Ungváriig mindenki forradalmat hallucinál, attól ez az egész semmivel nem több mint amikor a Szolidaritással kimentek tüntetni 10 szer ennyien vagy ha sztrájkolnának a BKV sofőrök. Aranyosak a gyerekek ahogy szónokolnak meg sétálnak a hidegben, de ennyi az egész, nem több. Max. ha kiharcolnak maguknak 10.000 + helyet, Fideszék elveszik vki mástól azt a pénzt. Na nem maguktól, nem kell aggódni a Felcsútiaknak.

"Ha gandhisat akartok játszani, rendben – de akkor csináljátok rendesen. És föltétlenül nézzétek meg előtte a róla elnevezett filmet, akit egyébként Ben Kingsley remekül alakít (tudjátok, ő az, aki a Mandairnt fogja alakítani a Vasember 3-ban is). Viszont ha forradalmasdit és lázongósdit akartok játszani, akkor legyetek szívesek úgy csinálni, mintha komolyan is gondolnátok, mert jelen állás szerint, ha hatalom lennák, hangosan röhögnák rajtatok. Sőt, még úgyis, hogy nem vagyok hatalom. Két Guy Fawkes-maszk és néhány frappánsnak vélt transzparens ugyanis lófaszt nem fog eredményezni."

Ebben szintén nem látok semmi kivetni valót, sima vagy-vagy szitu. Ha már ez vagy az, akkor csinálják rendesen. Érdemes elolvasni a chilei videó előtti részt is, de azt már nem másolom ide.
k.o._laci 2012.12.14 23:06:32
"A forradalom nem csak az államrend megdöntését, a fizikai erőszakot jelenti, a forradalom egy társadalmi szemléleti változás jelent. És most ez történik. Új értelmet nyer egy generáció számára a demokrácia fogalma, új értelmet nyer a szolidaritás, új értelmet nyer az hogy mit jelent kiállni a jogainkért. Ha minden jól alakul, akkor akár 2 hónap múlva a 'demokrácia' szó már nem a négyévenkénti szavazást fogja jelenteni, hanem az érdekképviseletet, a közös döntést, egy közösség jogait és felelősségét. A 'szolidaritás' már nem egy elavult, elhasznált fogalom lesz, hanem társadalmi csoportok kiállása egymásért, és 'kiállni a jogainkért' pedig nem azt fogja jelenteni, hogy írunk egy nyílt levelet, vagy egy sajtóközleményt, hanem, hogy utcára vonulunk a jogainkért és küzdünk értük."

Már csak a P.L.U.R hiányzik a végéről. Kedves postíró, te ezeket a meséket tényleg elhiszed? Ki fog szolidaritást vállalni kivel? Szanyi Kapitány és a HÖOK?
1-2000 diák = társadalom/generáció? Majd ha 2 milla tüntetésnyi ember kint lesz, heteken át akkor talán. 2006 őszén ott röhögött mindenki a Császár Attilán, kicsit emlékezzetek már, na. Írnám tovább mennyire naív vagy, de látom alapvetően te is látod mi lesz ennek a vége:

"Persze ehhez még sokat kell dolgozni, és nem szabad engedni. Amikor a hétvégén Balog vagy Orbán bejelenti, hogy kaptok plusz 5000 helyet, meg 0 százalékos diákhitelt, akkor nem szabad engedni, érezni kell, hogy ebben most több van, és nagyobb is a résztvevők felelőssége."

Amúgy ha új értelmet akarna bárki adni a demokrácia, szolidaritás fogalmaknak akkor a segílyeket kellene hasonló arányban csökkenteni és a fél ország kint lenne, wow.
Véget ért az idei X-Faktor egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek…..
k.o._laci 2012.11.25 13:13:47
@teofilka: szerintem azokban kellene keresni a bűnbakot akik elhitették vele hogy az Apja dalain kívül bármi mással a színpadra állhat ... és ez már az első válogatón megtörtént
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
k.o._laci 2012.11.20 20:15:11
Nem tudom mit aggódtok ennyire: Csak halkan teszem hozzá miről tárgyalna az lmp egy egyesülettel? volt már erre kísérlet: www.youtube.com/watch?v=FSCON9XJ4A8

A Szanyi vs. Juhászt meg már láttuk ugye ... ezeknek az embereknek alapvetően tényleg nincs miről tárgyalniuk vagy összefogniuk, hogy aztán a választások után meg azért ne léphessenek ki egy koalícióból mert akkor jön megint a Zorbán. (Persze a Juhász most már simul, 1 hónap alatt fényéveket változott a véleménye az elmúltnyócévről.) Ez a politikai túszjáték, aki nincs velünk az ellenünk amit a Bajnai próbál itt most ráerőltetni mindenkire. Így is megkapják az LMP szavazók több mint felét, akik elhiszik hogy majd a 3% fog bármit is érvényesíteni a 30% felett. Alapvetően az LMP-re mint pártra csak a legitimáció miatt lett volna szükség, meg azért hogy ne kelljen Gordonkának is egy pártot alapítania mert ha HH+Milla+Mszp marad a végén abból csak egyre lehet szavazni. Jávor meg Karácsony szépen szedje össze a cókókját és cuccoljon át Gordonékhoz ha nem bír azzal megbarátkozni ahogy a tagok (és nem Schiffer egyedül) döntöttek. Így is úgy is szakadtak volna, ha fordítva sül el akkor most Schiffer alakíthatna új platformot.

Az elvhűségről ill. a manipulációról meg annyit talán a tagok előtt nem volt titok miről fognak szavazni, csak mivel sokan felszólaltak előtte és voltak más témák is elhúzódott. Ellenben egy kongresszus pont erről szól, aki meg idő előtt hazament mert jobb dolga volt, vagy évente 1 szer nem bír 2ig fennmaradni ne legyen politikus, nem kötelező részt venni ezekben.
k.o._laci 2012.11.20 20:18:07
@Spászmaher: "Azóta egyetlen alkalommal sem mértek a közvélemény-kutatók 7,48%-ot az LMP-nek és ezzel nem szembenézni minimum veszélyes!"

Nem csak azóta nem mérték, hanem a választásokkor sem mérte őket senkit 7,5re. Talán 5 re sem.
k.o._laci 2012.11.20 20:20:25
@Mizantrop: hol itt a like gomb? :) abszolút egyetértek.