Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SOR6

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most jött a sajtóhír: "TALMÁCSI BIOETANOL ÜZEMELÉSŰ MOTORT TESZTELT". Szerencsére a hétvégi tesztet nem mosta el az eső és Gábor is kipróbálhatta a BioETUN-nal átalakított alkoholos Banditot. Beszéltem vele a hét végén és igen bizakodónak tűnt.A sajtóközleményben…..
Nálam alaphelyzet volt, az alkoholos üzem, ehhez szerettem volna illeszteni a nitrót.  Ahogy rendesen, a nitrósítást is az internet böngészésével kezdtem. Az áldozat egy kétezres klasszikus Saab 900 turbo, megpróbáltam hát az összes fórumon végignézni, mi ezzel az autóval a…..
A legutóbb egy Opel átalakításáról beszéltünk, most itt az akkor beígért gyönyörű matt zöld 328-ast.  Tölgyesi Attila a BioETUN V2 átalakító elektronikával vezérelte meg a hat hengeres motort. Érdekes és tanulságos írás, profi mérésekkel, melyek nagyon sokat elárul a…..
SOR6 2010.03.22 12:58:45
@V6 30V: Szia!

Rendes araszolgatós városi időszakban nekem is 15 körüli a fogyasztás. Itt a városi menet külvárosi kis utcákon való kanyargás volt. Országúton jelenleg 10 körüli a fogyasztásom de vissza is lett véve egy kicsit a dúsítás.
A rekordom meg a tegnapi drift edzésen volt, kb. 55-60 liter/100km.:-))
SOR6 2010.05.19 02:10:05
@márfoglalt: Szia!
Igen, logiakailag teljesen helyénvaló amit írtál. Ezzel tisztában is vagyok de a gyakorlat azt mutatja,hogy bőven elég csak a külömbséget hozzáadni.
Egyébként lehet nyugodtan kötekedni. Szívesen fogadok mindennemű észrevételt, lehet az pozitív vagy negatív.
Ui.: Elnézést a késői reagálásra.

Üdv Atti!
SOR6 2010.05.19 02:12:28
@márfoglalt: BMW-s fórumon írta egy srác: "Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t" :-))
Sokszor fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy milyen E85 átalakító elektronikát válasszanak. A válasz egyszerű - bár a nemzetközi piacon is szép a felhozatal - tiszta szívemből csak hazai terméket javaslok. Ennek több oka van: elsősorban az, hogy tudomásom szerint minden hazai…..
Amióta volt egy harcom jövedéki adó vonalon, nem zártam szívembe a hatóságot. A mostani adóemelést nem is véleményezem, esetleg túlságosan elragadtatnám magam. Az tény, hogy sikerült jól beletalálni, a jövedéki adó emelés az élet minden területére kihatással lesz.Én sem…..
SOR6 2010.01.21 14:01:17
@SOR6: Javítok mindenhol 230 felett van. Sámsonba mindig 10 ft-al olcsóbb volt az E85 mint Derecskén. Most ez 2 ft-ra csökkent.(232és234).
A holtankoljak.hu alapján az AVIA kutak kétharmada feketelistás lehetne.
Ráadásul értelmetlen ez a magas ár mert csak akkor tankolnának többen etanolt ha jobban megérné de ez most elég rossz irányba mozdult el.
Idén a Hungrana Kft. tervei szerint a szerződött E85-öt fogalmazó töltőállomások száma eléri a 100-at. Ez persze nem azt jelenti, hogy mind a 100 helyen kapható E85 mert a tavaly téli bukások miatt vannak kutak ahol elbizonytalanodtak és hónapok óta üresen áll az E85 tartály.…..
Nem csak mi visszük fékpadra az átalakított autókat, szerencsére sokan kíváncsiak mivel tud többet egy E85-re alakított benzines autó. Gábor saját készítésű elektronikát fejleszt, és a készülék működését fékpadon is vizsgálja. Mérései a mi fékpados tapasztalatainkat…..
Örömmel tölti el szívem amikor ráeszmélek rajtam kívül is vannak elvetemültek. Ha pontos és PC szeretnék lenni akkor inkább azt mondom sok megszállott foglalkoznak az E85-ös autózással. Miklós sem nyugodott bele a szóbeszédbe, és AC pumpát ragadva elkészítette üzemanyag…..
SOR6 2009.10.22 16:08:54
@FM2k: Szia!

Engem érdekelne egy ilyen fogyasztásmérés.
Ha nem lenne gond az email címemre(biturbo.alpina@gmail.com) tudnál küldeni elérhetőséget.
Timeslipe-en is én írtam neked Atti néven.

Köszi: Atti