Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misizoli

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#177 Ha lerohansz tucatnyi népcsoportot (morva, bajor, frank, sváb, stb.), a nemzőképes, karmazsin alagúttal rendelkező egyedeket megerőszakolod, a kisgyerekeket és a férfiakat pedig kardélre hányod, a házaikat pedig porig égeted azt angolul inváziónak, németül erőszakos…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
misizoli 2012.03.23 10:39:56
@Réz Aladár: Kérlek, próbáld elmondani, hogy miért. De csak ha nem túl nagy kérés:)
misizoli 2012.03.23 11:51:55
@Réz Aladár: egyrészt félreértettél. azért rossz az írás, mert kritikát akar megfogalmazni, de a kritikai állításokat alig lehet megtalálni az írásban az általánosítások és babonás hiedelmek között. mert annyira sekélyes megállapítások vannak benne, hogy el sem hiszem, hogy a szerző valóban foglalkozik a témával. csak gondoltam, hogy ezt nem kell leírni, mert egyértelmű.

Másrészt a szerző megpróbálta megfogalmazni, hogy mi a baj a ballibsikkel, de amiket érvként hozott fel, az nem csak a ballibsik sajátja, hanem az egész magyar politikai palettáé. vagyis az állítások részben helyesek, de alanyt tévesztettek.
  Van ugye az épp most zajló Placcc Fesztivál, meg a kreatív városszépítő 1000%.  A dolgok szerencsés együttállásának köszönhetően az    "alkotócsoport tagjai ezekben a napokban óriási falfestményt készítenek a Nyugati téri felüljáró  hídpilléreire a PLACCC…..
Továbbra se tudjuk eldönteni, hogy mi ez a jelenség, mindenesetre az azóta valamilyen okból Miss Springként (:-D) futó, szüzességét árverésen áruló hölgy bedobta a törölközőt. Mint ismeretes, valaki egészen 26 millió forintig is elment a licitálásban, csak hogy ő végezhesse…..
Véleményvezér A Demszky-titok 2010.08.27 08:08:00
Demszky Gábor titka a gyakorlatilag megfoghatatlan és mérhetetlen teljesítményű főpolgármesteri tisztségben rejlik. (Fotó: Huszti István/Index) Demszky Gábor húsz éves főpolgármestersége most, hogy véget ér, egészen hihetetlennek tűnik. Úgy távozik, hogy még most sem tudni…..
Az fővárosi MSZP szusszanásnyi időt sem hagyva ellenfeleinek, az országgyűlési választás másnapján máris ráfordult az őszi önkormányzati választásra. A biztató eredmények hatására Horváth Csaba csöppet kiengedve, meglazított nyakkendősen, arcán optimista mosollyal vághat…..
Egy Pannon méretű ügyfél megszerzése alaposan felforgatja egy ügynökség életét, de ennek megfelelően az elvesztése is átrendezi a viszonyokat. A Pannon távozásával az Ogilvynek újra ki kellett találnia magát, amihez először le akarták zárni a pannonos korszakot. Ennek a…..
Hubero Kororo, cseh designer az Uceroz kiadó számára tervezte meg a képen, illetve a hajtás után videón is látható borítót, amely interaktív, de legalábbis izgalmasan kreatív megoldást tatalmaz. Az Andrea Neumann és Ivan Palacky duóját tartalmazó, Pappeltalks című lemez…..
misizoli 2010.01.28 14:56:59
  Ma hirdette meg választási programját és nevezte meg egyéni képviselő-jelöltjeit a Jobbik. A jelöltek listájából az derül ki, hogy sok a fiatal, új arc, de szép számmal előfordulnak olyan, sok pártot megjárt aspiránsok is, mint az FKGP-ben és a MIÉP-ben is…..
misizoli 2010.01.18 12:43:15
@TAKARODJ JOBBIK! - és vidd a zsidókat, cigókat, po: Nem tudom épp kire gondolsz, de tökmindegy. :) Mind kettő arra készül, hogy beleszóljon az ország jövőjében. Amúgy a politika már csak ilyen, niemandokkal van tele. (ez ne legyen meglepetés)

@Tehetetlen Dodó: Igen, ezt írtad legutóbb is. Gondoltam a bemagolt párt program helyett kapok érveket és forrás megjelelöléseket az információidra, de ismét csak ugyanazokat a hamis állításokat hallom.

Sajnos a vállalkozáshoz tőke kell. Erre nem válasz hogy majd a kis cégek kitöltik az űrt. A tőke előre kell és nem utólag.
misizoli 2010.01.18 16:12:49
@Egregor: hehe, megfogtál. :) de nem ragaszkodom én bokros úrhoz. bármilyen elismert gözgazdász professzort megnéznék a vona úrral szemben. a helyzet, hogy a jólhangzó program óriási buktatókat és csúsztatásokat rejt. amivel rendesen megvezetik a népet.

A hyperek felszámolásáról: Amúgy a jobbik programjában nem említenek hypereket konkrétan, csak általánosságban beszélnek a multikról. De ha jólsejtem neked a hyperek adókedvezményével van bajod.

@Tehetetlen Dodó egy kicsit mást mond, szerinte el kell űzni a hypereket, hogy a CBA a helyébe léphessen. Itt továbbra is azt gondolom, hogy nagyjából 100 000 ember dolgozik valamiféle hyper vagy hasonló multi cégnél akit nem fog tudni felvenni egy CBA a szupermarketjeikkel. vagy ha teszemazt nyílik 1000 új közepes méretű bolt (ami kizárt hogy ennyi új szupermarket elbírna a piac), ami mindegyik foglalkoztat 20 embert. (azthiszem ezzek sokat mondtam) akkor lesz 20 000 munkahely. 100 000 vs. 20 000. nagyságrendi különbség.

De hogy konkrétumok is elhangozzanak ebben a lassan meddő vitában:
A multinacionális vállalatok fizetnek szja-t. Adókedvezményt, támogatást és infrastruktúrális fejlesztést kapnak. (forrás: a jobbik 2010es programja) (az infrastruktúrális fejlesztés ugye nem csak az adott vállalat kapja hanem az ottlakók is.) Az adókedvezmény általában adott időre vonatkozik, pl. 5 évre sok esetben. Miért éri ez meg nekünk? mert jelenleg 22 000 embert foglalkoztat csak a tesco, és évente 2-3 ezer új munkahelyet biztosít. (jelenleg 120 ezer a regisztrált munkanélküliek száma? ami kimagsalóan magasnak számít) Ugye érezhető az arány?
Tetszik nekem hogy le kell feküdni a tesconak? Nem. Adok a multinak kedvezményt, hogy itt csináljanak évente 2-3 ezer új munkahelyet? igen.

A program többi nevetséges részéről ne is beszéljünk. Jogállamról beszélnek az egyik oldalon a másikon meg államosításról. A program jórészéhez 2/3ad kell. Szeretnék végre a földön járó politikusokat látni. Hiába hányok a fidesztől az egyetlen politikai párt aki közel jár ahhoz, hogy lényegi változtatásokat hajtson végre. (20 éve az első lehetőség.) Aki azt hiszi, hogy a szándék elég a változáshoz az nagyon naív.
misizoli 2010.01.19 22:04:46
@Egregor: kitartó vagy, tartsd meg a jószokásod. hiszek a kitartásban, akkor ha társul mellé önkritika is.

Szóval azért vitatkozzon Vona a Bokrossal, mert mind a kettő minisztar elnök. Egy vita nem közgáz vizsga, hanem arra jó, hogy ott ismerszik meg az ember igazán. És azért Ők ketten, mert ugyanazokat az embereket szólítják meg a kampányukban. De legyen ez téma, akkor ha valóban indul a választásokon az mdf:)

A számítás csak félig légől kapott. A 100 000 munkanélküli egy becslés ami úgy jött ki, hogy a tesco foglalkoztat 22 000 embert. Több mint 5 hyper lánc van, de tesco a legnagyobb így kalkuláltam a 100 000et. Az 1000 szupermarket pedig csak egy példa az arányok bemutatására.

Pumpál ki tőkét a tesco, ha nagyon ragaszkodsz ehhez a kifejezéshez, de a jobbik programja szerint is(azt írják kedvezményt kapnak, ergó marad az országban azért tesco pénz) Hogy sok vagy kevés? Mivel ennyi embert dolgoztat valószínű még így is nagyságrendekkel több adót fizet mint egy CBA vagy egy coop. És ez nem elhanyagolható részlet. (pont ezeket a részleteket hagyják figyelmenkívül a jobbik programban) mert lehet hogy a CBA x százalékot fizet, a tesco meg x/2 százalékot. ha a tesco csak kétszer akkora lenne mint a cba akkor már forintban ugyanannyit fizetnének, de nem kétszer akkora.

"Egyébként lehet magyar hypert csinálni, munkavállaló van, beszállító van, infrastruktúra van."
Egy valami kell még hozzá, az amiből az általad felsoroltakat fizetjük. Tőke.

A hypereknek akkor van létjogosultsága, ha sokkal olcsóbban tudsz ott vásárolni mint a a szupermarketben. Ha nem tudsz olcsóbban vásárolni, akkor nem fogsz olyan messzire menni, hogy cipekedhess. Ha lenne magyar hyper csak akkor lenne értelme ha ugyanilyen nyomott áron kínálná az árut. Ugyanúgy kevés pénzért dolgoztatna, és ugyanúgy olcsón venné át a beszálítóktól a terméket. Akkor viszont ott vagyunk ahol a part szakad. Ami bökkenő, hogy a piacnak szüksége van hyperre, mert akármit teszel a gazdasággal annak évek kellenek, hogy reagáljon, a holnapi parizerrel meg nem lehet várni addig. Csak mellékes, hogy a tescoban is be tudsz úgy is vásárolni, hogy csak magyar termékeket veszel. Nem a tescora kell haragudni, hanem nekünk kell gondolkozásmódot váltani: "Amint megtehetem ne az olcsóbbat vegyem, hanem azt amin rajta van a kiváló magyar áru pecsét." Ez nehezebb és több időbe telik, de jóval stabilabb mint ha bárkit is elkergetünk az országból.

A bevásárló központ és a hyper nem egy kategória. Ezeket nem lehet egy kalap alá venni. Egészen más problémák vannak velük. Ráadásul nagy részük magyar tulajdonban van. Ebből is látszik, hogy a magyar kézben lévő dolgok sem jobbak. Normális fogyasztói kultúrát kellene tanulnunk, nekünk fogyasztóknak.

Amúgy meg ha már ilyen csapongó a vita. Ugye senki nem akarja elvenni az autógyárak kedvezményeit, mert akkor véletlen az északi szomszédunknál fognak kikötni, és akkor egészen biztos hogy fényévekkel fognak leelőzni minket.

Szándék? Ugyan. A szándékhoz lehetőségek is kellenek. Pl. kisebb, hatékonyabb, olcsóbb állami apparátot (ami pedig úgytűnik, hogy a legnagyobb lyuk a költségvetésen) egy jobbik kormány sem fog tudni csinálni. Csakis a 2/3. Eddig nem volt olyan kormány aki nem terjesztett volna be erre alkotmány módosítást. Szerinted a jobbik mellé hamarabb odaáll bármelyik párt, hogy elfogadják a terveiket? Ebben az országban elsöprő többség kell ahhoz, hogy valami változzon. Ez van.
Meglepő eredménnyel zárult a Teszt Plussz fogyasztóvédő magazin nagy barackpálinka-tesztje: az elmúlt években nevet szerzett kis magán főzdék italai a 17 tagú mezőny közepén és a legvégén rekedtek, a dobogón viszont két nagyvállalat pálinkája is szerepelt. Komoly elemzésnek…..
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a…..
misizoli 2010.01.17 00:59:40
@pandacsökiboborján: legyen! ha van 2/3ad akkor a jobbik csak aszisztálni fog, és mivel nem ülnek ott inteligens emberek, a 2014es választásokra kellően lejáratják magukat. (kivéve, hogyha a fidesznek sikerül elbasznia a gazdaságot, költségvetést, és megint egy kilátástalan pályára áll az ország.)

@micu: az előbb leírtakból kiérezhető a véleményem. lokálpatriótának tartom magam, nem nyugat majmolásból gondolom hogy a jobbik politikája vállalhatatlan. ha ilyen emberek kezében lenne a világ még most is nyereg alatt puhítanánk a húst.
Eddig sem volt könnyű hitelhez jutni, de mostantól szinte lehetetlen lesz. A hitel jellegéből adódóan közép- vagy hosszú távú program, de vannak bizonyos hiteltípusok, amelyekkel jobb élethosszig tervezni. A hitelnek sok országban (így Magyarországon is) szociális funkciója van,…..
misizoli 2009.12.28 18:23:31
@pandacsökiboborján: Szabad munkaerő piaci jóreggelt! Kapj a kezedbe egy német nyelvkönyvet és ucci neki, és ne azon tessék keseregni, hogy a vaskarika miért nem fakocka.

@Krumpli Bogart: Igazad van csak sajnos a kesergés nem megoldás. Most a leggyorsabb megoldás az oktatás megkezdése, de addig is a hitel felvétel szabályainak a korlátozása. Az előbbiről nem tudom, de az utóbbi megtörtént. Fél siker. Talán hamarosan jön a másik része is a dolognak.
misizoli 2009.12.29 11:49:51
@Krumpli Bogart: az állam múlt beli hibáiról való kesergés is kesergés, igazából én ezt tartom feleslegesnek. Változtatni kell, ebben egyet értünk.

más kérdés, hogy helyes változtatás-e a korlátozás. szerintem igen, mert ahogy te is írtad pénzügyileg alulképzett a nép, és ha csak az oktatáson kezdünk el változtatni annak sok 5-10 év múlva lesz csak eredménye. addig meg 2szer lehet csődbe vinni a háztartásokat és ezáltal az országot a felelőtlen hitelfelvétellel. szóval korlátozás kell.
az meg hogy ez egyeseknek úgy tűnik, hogy lehülyézés... lehet. de hogy őszinték legyünk rá is szolgáltunk. a negatív tulajdonságokat nem szabad szégyellni, változtatni kell. nem tudom most hogy állunk, de régebben nálunk volt a legmagasabb funkcionális analfabétizmus európában. mit kell ezen szépíteni? ne vegyük már ár amerikából azt a túlzot politikai korrektséget. a hülye az hülye, mondjuk ki. majd lesz máshogy.

@AntiChrist, @huvosvadasz mielőtt egymásnak estek:
a külföldi munkavállalást egy kommentelő kollégának ajánlottam aki panaszkodott, hogy az osztrák kollégája jobban keres. azért ajánlottam neki, mert leszarom hogy hol jobb és kurvára unalmas az ilyen siránkozásokat hallgatni. lehet választani: maradsz a hazádban egyelőre szarabb körülmények között, vagy megvan mindenkinek a lehetősége, hogy lelépjen. ha viszont itt marad akkor ne sírjon, hogy nem vagyunk ausztria. hál istennek nem vagyunk. tanulni kell, és jobbak lehetünk bárkinél, ezt egy pár hazánkfia már bebizonyította
Az alábbi videót minden olyan olvasónk szíves figyelmébe ajánlom, aki a magyar televíziók műsorán látható, gyerekeknek szóló programok minősége miatt hőbörög magában, vagy akár nyilvános fórumokon: tessék csak elképzeni ugyanezt vasárnap reggel nyolctól, mondjuk Liptai…..
misizoli 2009.09.07 10:38:05
Helló mindenkinek!A párommal öt és fél éve vagyunk együtt,tavasszal vettük meg a közös lakásunkat,az esküvőt is tervezzük,ám egész véletlenül felfedeztem valamit.A google-ban kerestem valamit,és ugye ha az első betűt beírjuk,a többi találat is kijön Egy női névre lettem…..
Ma reggel a postaládámban színes, nyomtatott üzenetet találtam, mely a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól érkezett. Mondanám, hogy egyszerű szórólap volt, de hát megszólított, beszélgetést folytatott le velem. Még azt is előre megmondta, melyik kérdésre mit kell válaszolni.…..
Véleményem szerint a coca sokkal jobb, azon belül is a dobozos a legjobb. Más az íze. A nagy palackoknál is csak az eleje jó, a vége szar. Sőt, országonként is más az íze, állítom (nyilván közrejátszanak a helyi körülmények, mint pl. alapanyag), de szívesen végeznék egy ilyen…..
A Forbes azt állítja, hogy az iPhone még idén új processzort kap, azért, mert új processzort kell kapnia. Nehéz vitatkozni az állítással. Aki már próbálta a világ legjobb telefonját, tudja, hogy időnként megmagyarázhatatlanul belassul, illetve hogy milyen idegőrlők tudnak lenni…..
misizoli 2009.04.15 21:19:11
@Ulkesh: valszeg a kínai csodák amik soha nem jutnak nyugatra jóval több példányszámban kelnek el. elvégre egy cirka másfél milliárd fős országról beszélünk.

szerintem az lesz az újítás, hogy rendes notebook procit raknak bele valami alternatív akkumlátorral, (etanolos, vagy valami mini fúziós erőművel) hogy ne kelljen 2 óránként tölteni:)
Geekblog Watchmen - főcím 2009.03.08 15:48:00
Annak, aki még nem kapott kedvet a filmhez, annak, aki már látta, és annak, aki csak belenézne, íme itt a film főcíme, ami (a netes reakciók alapján) még azoknak is tetszett, akiknek a film nem jött be. ..
Hetek óta téma a hazai sajtóban az újrafeldolgozott Jókai és Gárdonyi kötetek megjelenése. A kétségtelenül egyszerűbb, rövidebb átdolgozott műveket sokan éles kritikával illették. Annyiban igazuk van: kevés az esélye annak, hogy hosszabb távon népszerűbb lesz az újraírt mű…..
Mondjuk én nem tennék ilyet, de miért is tennék, ha van, aki elvégzi helyettem a piszkos munkát. Az Appleinsideren láthatjuk a szétszedés műveletét, amiből néhány képet én is beteszek nektek. Láthatjuk a könnyen eltávolítható merevlemez és táp helyét, és a szépen…..
 Most olvasom, hogy Demszky Gábor főpolgármester indítványára a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön határozatban nyilvánította Budapesten nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát. Demszky szerint a "Magyar Gárda néhány hete egy fővárosi fenntartású…..
misizoli 2008.02.02 15:39:17
zero,
hasznos olvasmány:
hu.wikipedia.org/wiki/Liber%C3%A1lis

de kiemelem neked a lényeget: a liberális nem azt jelenti, hogy mindent megenged!

ha már ilyen jól felhozted a drogproblémát: konzervatív azt mondja a drogfogyasztás bűn és büntessük a drogosokat. a liberális aztmondja a drogfüggőség betegség, és gyógyítani kell mint az alkoholizmust.

De, hogy mondjak mást is: a liberálisok nem támogadtják a gyilkosokat sem és a feketegazdaságot sem.

remélem így már megérted az mi az ellentmondás az írásodban.
Történelmi lépésre szánta el magát a második legnépszerűbb amerikai közösségépítő szájt, a Facebook. Az új irányelv szerint a Facebook többé nem egy zárt rendszer, hanem maga a nyílt platform. A Facebook megnyitotta API-ját, és ezzel lehetővé tette a nagy webes…..