Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mechanika

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szégyellik, jól élnek külföldi hallgatóikból a brit egyetemek, ugyanis korábban szabad kezet kaptak. Míg a helyi és uniós hallgatóiknál 3225 fontot kérhetnek el maximum, addig a nem eu-s országból érkezőktől annyit amennyitől nem ég a képükön a bőr. Nem csoda, ha…..
 Egy korábbi posztunkra nagyon sok érdekes, tartalmas komment érkezett. Ezek közül ma egyet emeltünk ki, amely nagyon jól foglalja össze a felsőoktatás hiányosságait egy oktató szemszögéből. Rávilágít arra, hogy milyen vezérelvek alapján szerveződik a felsőoktatás, és…..
Mechanika 2010.03.19 11:39:06
Van egy mondás: "Adatok nélkül csak egy másik ember vagy egy másik véleménnyel." Hogy hogyan jön ez ide? Én még csak doktorjelölt vagyok, hál istennek minimális oktatási kötelezettséggel. Szerény oktatási tapasztalataimat itt kezdtem összegyűjteni:

mechanika.blog.hu/

Szerény gyűjteményem sajnos pontosan alátámasztja a fenti állításokat. Vannak doktorandusz cimboráim szerte az országból és sajnos más un. "kutató" egyetemeken is hasonló dolgokkal lehet találkozni oktatás közben...
Azaz a gyűjteményűnk szignifikancia szintje emelkedik! Az elméleti kérdésekre adott hallgatói válaszok mindig vitczesek!   Mikor beszélünk egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgásról? „A gyorsuló mozgás, ahol a gyorsulás 0-tól különböző, vagyis nem…..
Végre vége az igen csak gyümölcsöző UV hétnek is!!!   „Súlytalannak képzelt nyugvó folyadékokban a nyomás mindenütt ugyanakkora és független a folyadékok irányagyságától.”„Centripetális gyorsulás: Körkörös mozgásnál létrejövő…..
Sajnos továbbra sem ment meg az "isten" a dolgozatok javításától. Íme ismét itt van néhány a mechanika legújabb eredményei közül:   „mert az impulzus adíktív”Galilei elv: „Az inerciarendszerek között mechanikai kísérleteket nem tudunk…..
- … és kitudná megmondani, hogy ennek a lejtőnek mekkora a lejtési szöge? (30 sec elteltével) - Kiindulhatnánk például abból, hogy a lejtő magassága 1 méter alapja pedig 10 méter, amint az az ábrán is látszik. (még 10 sec elteltével) - A lejtő szögének tangense 0.1.…..
Az első "minta" bejegyzés:1. KeplerIII. A Föld a nap körül forog elipszis pályán2. Kepler 2: A bolygók naptól számított távolsága egységnyi idő alatt egyenlő utat tesz meg.3. "AEgy bolygó vezézérsiksa ugyanannyi idő alatt ugyanakkora területet súrol."4.…..
Kedves Olvasó!   Ez a blog azért jött létre, hogy összegyűjtsük az enyémhez hasonló sorsú doktoranduszok ZH javítás és óratartás közben szerzett tapasztalatait. Hogy pontosan miről is van szó azt a következő bejegyzés elolvasása után minden kedves kolléga pontosan…..