Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e STi

29 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Szilvay Gergely vezércikkben tudatta a pártállam támogatóival Pennsylvaniában 2.9 százalékkal vezet Donald Trump.      A valóság az, hogy az Insider Advantage nevű B- os cégnek volt tegnap egy mérése, 400 valószínűsíthető szavazóval. Következtetéseket vontak le ebből a fekete szavazók…..
e STi 2020.10.27 20:26:11
@Rhonin: Nagyon-nagyon remélem, hogy az a zéró inkább erősen közelíteni fog egy szép, kerek negatív számhoz... Hogy úgy mondjam, jót tenne mind az idegrendszeremnek, mind a májamnak. (Igen, abbahagynám az ivást.)
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
e STi 2020.08.09 10:32:27
Gyermekkori tapasztalataim alapján Magyarországon kb. sosem létezett jobbközép polgárság, vagy az az izé, aminek létében (és Navracsics bennefoglaltatásában) reménykedsz.
Létezett egy polgárságnak kinéző tömeg, amit a magyarok egy része kellemes éljenzéssel elküldött hol gázkamrába, hol a kedves anyukájába. Aztán a Nobel-díj hírére kitűzték nevüket az üzenőfalra, és a Bozsik góljával együtt meséltél két zsírospacal között.
Létezett önmagát konzervatívnak és jobboldalinak valló réteg is, egy részét ugyanúgy és ugyanakkor, mint az előzőt.
A maradék, akik nagy részét tették ki az első két kategória igenlőinek, ügyesen megtanult eltartott kiskanállal pálinkát inni, 5x4 méteres faragott könyvesfal előtt filcterítővel letakart konyhaasztalon tarokkozni, megtanulni, milyen árnyalatnyi különbséggel kell megszólítani a doktor urat tarokk-parti közben, ha ott ül a márnök úr is.
De soha, egyetlen pillanatra sem felejtette el, hogy minden bajok alapja a zsidóság, bár Horthy valószínűleg a cigányokkal is kezdett volna valamit, és a sok fiatal kis senkit is börtönbe kellene küldeni, akik át merik dlgozni Beethowen zenéjét.
Hiszen van, ami szent és mozdathatatlan (turul, Nagy-Magyarország, klasszikus zene, zsidók, cigányok), a többi pedig vagy nem létezik, vagy jó lenne, ha nem létezne.

De ha mutatsz egy-két igazi képviselőt ebből a csoportból, netán egy-két olyan gondolatot, amilrt jobb helyen nem jár börtön (vagy egy rendes, fal-adja a másikat pofon), kérlek, tényleg kérlek, tedd meg. Rég elvesztettem a hitem abban, hogy abban az országban él normális, a szó eredeti definícója szerinti polgár.
De csak most, jócskán felnőtten és kissé odébb látom, mit jelent igazán a polgár.
És értettem meg, hogy a polgár nem vektoriális, nincsen neki irányultsága. Színe, szaga, súlya van neki, meg pár olyan tette, amit a hunok országában évszázadok alatt talán ha ketten-hárman voltak képesek "elkövetni".
         Az Olvasó jó eséllyel még nem hallott az Országút című folyóiratról.         Az Országút az   Ország útját tekinti szellemi elődjének, mely lap 1937 és 1943 között jelent meg. Az Országút a nemzeti középhez sorolja magát, parasztpárti és kisgazda előtörténettel, Illyés Gyula, Németh…..
Az előző rész tartalmából:Atyaég, ez nem igaz... Megyünk?Megyünk! Hova?Hát... Brnoba!..
Majdnem egy éve, hogy Magyarország államformája királyság.Majdnem egy éve, hogy eldöntöttük: nekünk a demokrácia jobban tetszik...
Utószó, úgyismint előzetes..
Hosszan érlelt tanulságok – hirtelen helyzetváltozás – gyors döntés...
Velencéből Ljubljanába kényelmes autópálya vezet, Autogrillekkel, szemet gyönyörködtető környezettel...
Nos, Velence nem csak ránk várt.....
Meglepő módon semmi meglepő nem történt a hazaút reggelén...
Ott hagytam abba, hogy tetőre hágattam az izgalmakat: elmosolyodik Manó vagy sem? Átölel vagy ülve marad? Hazaérünk gond nélkül, vagy ismét magunkra vonjuk a szlovén rendőrség haragját?..
Nagyon közeledik az indulás napja...
Eddig nem sokat írtunk itteni kulináris élményeinkről, az osteriák hadáról, melyeket felfedeztünk. Oka egyszerű: az elmúlt hétig nem mozdultunk ki sehova...
Négyen vannak, és kezdenek az idegeimre menni...
Kicsivel több, mint félidő eltelt. Úgy érzem, itt az ideje némi számvetésnek, bár ez a szó túl komolynak hangzik. (Sajna most olyan esőcsepergős, felhőborulós, szomorkás nap van, hogy szinte sírok, hüppögök.)..
A tengernézés alaposan kivette az erőnket, másnap hosszas ágyban lustulás, reggeli közbeni lustulás, erőteljes szieszta, annak kipihenése, majd vacsora utáni pihenés kellett a regenerálódáshoz. Mondjuk még mindig tudnék aludni akár délig, majd ezt ismételgetni pár hétig.....
Virtuális Menekültek (8) A tenger 2018.03.12 16:31:48
Ott hagytam abba, hogy kezdő Fittipaldiként elvezettem Terminibe, annak is a Via Bachelet nevezetű, hm, hogyan is mondjam... Plázs? Bícs? Legyen tengerpart...
Szombat: ragyogó napsütés, tűző nap. Vasárnap: kisebb szélvihar, eső, lehűlés...
Mitagadás, eléggé elcsúsztam a posztokkal. Egyetlen mentségem van, amiről ebben a posztban eredetileg is írni akartam...
Bevallom, ezt a posztot egyből a másfeledik után kezdtem el írni, csupán kíváncsiságból. Amolyan lássuk, mire megyek ihlet, erő és nyugalom nélkül módon...
Sajnos egyszerre tört ki a legénységi lázadás, a kutyavész és a tiszti toroknyűg. Megfejelve a szokásos 9-10 órás munkaidővel, mire időm lenne, inkább a helyi kisbolt 4 eurós helyi vörösborát kóstolgatom, Manó örökzöld társaságában...
A hirtelen fagyhalált sikeresen megúsztuk, de másnap (ami nem sokkal a kései lefekvés után jött el) még várt ránk pár kellemesnek nem mondható feladat:..
Madárcsicsergős, levendula-illatú hangulatban hagytam abba. Ebben is folytatom.  Egy egészen rövid ideg...
Reggel vidáman és kékre fagyva keltünk, boldogan a tudattól, hogy már csak 7 óra vezetés (avagy 665 km) és egy komplett, melegre fűthető, többszintes ház lesz a jutalmunk, ahol a gyerekek külön szinten, tőlünk hangszigetelve üvöltözhetnek...