Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VJV Man

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Fotó: maszol.ro)  "Egykori vendéglőt és Kós Károly által tervezett épületeket bontatna le Marosvásárhelyen Dorin Florea polgármester"    - írja az Új Magyar Szóra hivatkozva az MTI, amit aztán persze számos jó nevű magyarországi híroldal is átvett.…..
Új MÁV blog Ez így kevés lesz 2011.07.13 12:18:00
Reggel a Keleti-pályaudvaron jártam, s leérve az aluljáróba az a kép fogadott, hogy a kordonok között hosszú sor kígyózik. 07:06-kor 4 db pénztár működött, míg kb. 80 ember állt sorba. Nem értem, miért nem lehet több pénztárt kinyitni? Ha meg hirtelen megnövekedett a…..
Új MÁV blog Re: Leves 2011.07.09 09:13:00
Norbert néhány hete arról írt, hogy elküldte a Máv-Start ügyfélszolgálatára a panaszát, melyben leírta, hogy a Desiro vonatok zárt rendszerű WC-je többször is elromlik, ilyenkor a legjobb esetben is matériával telten lötyög a WC, rosszabb esetben automatikusan lezárja a…..
Új MÁV blog Az óvoda válaszol 2011.07.05 16:58:00
A múltkoriban írtunk arról, hogy a Kelenföld és Tárnok közötti 120 milliárdos vasútfejlesztés útjában áll egy óvoda, akkor a kommentekben többen arra tippeltek, hogy a város addig alkudozott a NIF Zrt.-vel, míg végül elbukták az alkupozíciót. Most megérkezett egy levél…..
László a levelében arról mesél, hogy a Budapest-Esztergom vonalon rendszeres az a jelenet, amikor egy csoport hangosan óbégatva letámadja a kalauzt, mire ő próbálván szabadulni tőlük, pár megállós jegyet ad nekik. Ezután persze vége a nyugodt utazásnak, jön a zene hangos…..
VJV Man 2011.06.23 13:44:57
@Wakka:
Nem hárítom át, csak egyszerűen nincs sok lehetőségem. Ha nem érzem magam biztonságban a vonaton, akkor nem vagyok köteles tovább vinni.

A rendőrség meg semmit sem ér.
Ha rendőrt hívok az esetek 90%-ban nem ér ki időben (már mikor felveszik a telefont). Az "utas" meg röhög és elsétál.
Volt olyan, hogy a rendőr fent volt a vonaton, jeleztem a problémát, ő meg azt tanácsolta, hogy bújjak el, mert nem kell a balhé...

Szerencsére az utasok nem nyavalyognak amiatt ha ilyen okból csúszik a vonat pár percet hanem megköszönik, hogy kiállok és nem hagyok senkit ingyen utazgatni.
VJV Man 2011.06.23 13:47:32
@Wakka: "Ellenérdekű felek vitájába ilyen esetben én nem szólok bele,de te tedd bátran."

Itt nem ellenérdekű felek vannak. Van egy szolgáltatás amiért fizetni kell. Nincs mérlegelési lehetőség, és nem kötelező a szolgáltatás igénybevétele.

Senkinek sem "kell" bele szólni, de van olyan akinek az igazság érzete kicsit nagyobb a tiédénél. Ezzel nem megbántani akarlak, félre ne érts.
VJV Man 2011.06.26 22:41:46
@Wakka: Szia!
Nem azt írtam, hogy nincs rendben az igazságérzeted. Bocs, ha félre érthető voltam..

A rendőr meg az esetek nagy részében nem jön ki. Nem jó ha rá hagyja, mert akkor onnantól kezdve híre megy.
Én értem, hogy rossz megkésetni a vonatot. (nem a 100a-n járok) Viszont hidd el, hogy ezt csak kétszer kell megcsinálni és onnantól többet azok már nem is próbálkoznak nálad.
Egy idő után elég ha kiintek az épp beálló vonat ablakából és elsétálnak a peronról...
Új MÁV blog Pozitív élmény 2011.06.13 09:58:00
Géza nagy vasútrajongó, így amikor mellette cseréltek ki egy egész angol kitérőt, akkor belevetette magát a sűrűbe és lefotózott mindent. Nagy köszönet neki, remélhetőleg másnak is ennyire tetszeni fognak a képei. Géza nem mellesleg elmeséli azt is, hogy a pályamunkások…..
Na ezért jók az ilyen típusú blogok, hiszen Tibor levelét elolvasva itt, melyet a Tuti IC út nevű bejegyzésünkben jelenítettünk meg, György is megírta a válaszát. Ő is az említett meghibásodás áldozata lett, azzal a különbséggel, hogy a kalauzok beszélgetését hallva…..
Új MÁV blog Így is lehet 2011.05.28 03:17:00
Tegnap este a munkahelyemen a diszpécserünkkel beszélgettem, mielőtt elindult volna, hogy elérje a Nyugatiból induló vonatát. Mindjárt eszembe jutott a történetéről Tamás, akit múltkor elég jól lehúztak, mert sajnos nem küldte el már az elején a zaklatóját, s így kvázi…..
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
VJV Man 2011.02.03 09:10:08
@Bombadil Toma: Inkább az a fura, hogy a Fostartály nevű zenekart sem játsszák. Diszkrimináció? Nem. Azért nem játsszák a rádiók, mert fos.
Az, hogy olyan zenék nem lesznek folyamatosan játszva, amik csak 1000-ből 1-et érdekelnek az nem olyan nagy probléma.

Az ellen senki nem tiltakozott, hogy Kárpátia, Ismerős Arcok nem ment a rádiókban habár az ország egyik legsikeresebb zenekarai... Tankcsapda sem megy túl sokat...

Szóval ez csak szar hangulat keltés...

Senki nem mondja meg senkinek, hogy mit hallgasson. Van egy minőségi szint amit vagy megüt, vagy nem...
Sziasztok!Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy jó helyen kopogtatok, de gondoltam itt talán választ kapok a kérdésemre.Mint naponta vonatozó utas szoktam olvasni a blogot, hogy ki mint járt a vasúttal. Nekem abból a szempontból eddig szerencsém volt, hogy nem találkoztam kő bunkó…..
VJV Man 2010.12.17 21:42:45
@AndOr:
Tatabánya felé, és felől azért volt késés, mert mert Alsógallától hamis foglaltság (biztosító berendezés hiba) volt, ugyan ez volt valahol Almásfüzitő környékén is.

Tatabányára jöttek be a szerelvények(!) Eger felirattal, de mikor forgalomba álltak akkor már rendes felirat volt rajtuk olvasható. (Kettőt láttam Tatabányán állni, abból egyiket láttam átváltani is.
VJV Man 2010.12.17 21:44:28
@becherke:
Elvileg nem is lett volna épület, de mivel önkormányzati tulajdonban vannak és a nem a vasúté ezért ment a szarakodás, hogy mi legyen velük. Végül a peron megépülése után lehetett lebontani, de csak akkor, ha ugyan olyat vissza is építenek...

Szóval a váró az önkormányzati tulajdon a tudomásom szerint.
Alig hozta létre a Honvédelmi Minisztérium a tartalékos rendszert, az első kilencvenkét önkéntes katona már le is tette az esküt Tatán. A HM boszorkányos ügyességű sajtósa erről az eseményről a következő tájképet tette közzé (kattintástól megnő):   A képen…..
Volt bőven miből válogatni, hiszen a politikai és gazdasági elit pofátlansága, úgy tűnik, örök. Ki volt pofátlanabb: Bakonyi Zoltán vagy Matolcsy György? (Fotó: Huszti István/Index) A kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei, valamint 2010 legnagyobb belpolitikai…..
December 15-től már elérhető lesz digitálisan az eredetileg alternatív rockot játszó Isten Háta Mögött új, Ű című nagylemeze, de a fizikai példányokra sem kell már sokat várni. Ez az első lemez, ami (részben) Bokros Csaba gitáros nélkül készült, aki helyett Sándor Dániel…..
SZUMMA címmel jelenik meg december 9-én a Blind Myself első válogatáslemeze, amivel lényegében tele lesz szórva az egész ország, ugyanis a decemberi Hammerworld mellékleteként lehet majd beszerezni. A metálzenekar nem szimpla best of-ot rakott össze, ugyanis felvettek egy új dalt…..
Helló!A napokban volt egy érdekes esetem jegyvisszaváltás során, erről írtam az Ügyfélszolgálatnak. A lényeg, hogy a MÁV-START a törvények felett áll, szerintük csak a személyi igazolvány fogadható el személyazonosításra.Üdv:BenceTisztelt Ügyfélszolgálat!2010. november…..
Sziasztok! A Kelenföldi állomás új peronjai csilli - villlik, ám már most sem tűnnek olyan tartósnak,mint amilyenek elődeik voltak... Korábban már írtam róla nektek, hogy beáznak a peronok esővédői. Miközben ezeket a beázás nyomokat csodáltam az 50percet késő vonatomra…..
A turisztikai célú, keskenynyomközű vasutak (és az iparvágányok valamint a sífelvonók) üzemeltetőinek nem kell majd működési engedélyt és vasútbiztonsági tanúsítványt szerezniük, ha az Országgyűlés elfogadja a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter benyújtotta…..
Hogy csillog a szemük! Biohazard kötött sapka, mint promóajándék, végig rágózás és nagyon pörgés, meg ezek az erőltetett poénok... priceless!..
  Tisztelt MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat! Ezúton szeretnék panaszt tenni a 6201 viszonylatszámú vonaton szolgáló kalauz ellen. 2010. szeptember 30-án, 21 óra 12 perckor Ferihegy megállóhelyről a kalauz úgy indította el a szerelvényt, hogy négy utas még a peronon…..
VJV Man 2010.10.15 18:16:06
A menesztésnél nagyon kell figyelni, mert tényleg nagy lehetősége van egy balesetnek.
Én mindig várok + időt, mert nem egyszer jártam úgy, hogy mindenki leszállt, ajtók becsuk, fütty, jelzés, vonat megindul, ajtó nyílik, repül a csomag, majd az utas...
Kevés dolog tud kihozni a sodromból, de a mozgó vonatról fel és leszállás az nagyon...

@martinasz: Pláne ha hozzá tesszük, hogy az említett személy közelebb áll az mszp-hez, mint horn gyula...
Persze tipikus, hogy csak az orbán lehet ilyen elnéző a régi komcsikkal szemben...
(az meg külön vicc, hogy az mszp egy régi szocialista vívmányt, a szakszervezeteket és sztrájkot tekintett fő ellenségnek)
Subba Szinema: Falfúró 2010.10.13 12:21:00
Amennyiben van olyan akit még elkerült volna a Falfúró című alkotás (stream itt), és éppen nincs mit néznie egy átdrogozott hétvége kevésbé fókuszált óráiban azok figyelmébe:   ..
Kedves Donát!65 év feletti vagyok, de kevés a nyugdíj, dolgoznom kell mellette. A munkába járáshoz vonatot veszek igénybe, melyre pár hónapja regisztrációs jegyet kell vennem. Sem havi, sem félhavi bérletet nem tudok venni, mert azokból nincs regisztrációs fajta. Sem…..