Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anitám83

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indítsuk 2019-et egy tudatos fogyasztóval, akinek a fogyasztóvédelmi tájékozottságán túl jó adag belső meggyőződésből vagy az eset miatti mérgelődésből fakadó elszántságra, hónapokig töretlen kitartásra, nem kevés feláldozható időre valamint újra meg újra mozgosítható energiára is szüksége volt…..
Aki egy falunapon volt már életében, az volt az összesen, és el tudja dönteni, akarja-e az égen úszó héliumos rajzfilmfigurákat, a világ legextrémebb semmire se jó tárgyaival zsúvolt csuda bóvlisort, a bepöccintett gulyáságyút, a gyöngyöző homlokkal fröccsöző népet, a hömpölygő tömegben a lábak közt…..
Tékozló Homár Tipikus magyarok 2017.06.14 09:47:00
A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a…..
anitám83 2017.06.14 16:55:12
@neet: Az emberek semmit sem akarnak venni kozvetlenul a tulajdonostol. Itt szenvedek a lakasommal. Atlag 18,5-ert adjak lepukkanva.En extran felujitva adom 17,5-ert.Senkinek sem kell, csak az ingatlanoson keresztul. Mi ebben az okossag?????
Villanyóra-ellenőrzésre hivatkozva jutott be 2 férfi a szolgáltató nevében olvasónkhoz, és már csak benn árulták el valódi céljukat: tartozás miatt kikapcsolni jöttek az áramot. Sírással, rendőrségi jelenléttel és akciófilmes elemekkel dúsított elképesztő történet következik. Vajon mi történt…..
Praxis Levágtam az ujjbegyemet 2017.05.09 06:02:05
A doktor urak láthatatlanok voltak. Szerintem ha artériás vérzésem lett volna, azt sem vette volna senki észre. Egy vágódeszkán pörkölthöz vágtam kockára a sertéslapockát, amikor a gáztűzhely rácsozatára tett deszka megbillent és én a szamuráj késemmel levágtam a bal kezemen a mutatóujjam begyét. A…..
Nem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható. Tisztelt blog!   Ortopédiai szakrendelésen jártam nemrég, ezzel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat. Nagyjából…..
anitám83 2017.04.21 10:33:44
@ericghar: Parom keresztapukaja holland. Ha nem veszi igenybe az egeszsegugyi szolgaltatast ( kiveve a kotelezo prevencio miatt) akkor ev vegen egy reszet leirhatja az adojabol. A gyogydzerek egy nagy resze is benne van 100%-os tamogatassal a biztositasban. Szoval tenyleg nem teljesen kerek a tortenet.....
via GIPHY Az elmúlt években szépen elterjedtebb idehaza is a baba-, gyerek- és családbarát vendéglátó hely fogalma, ami általában kiságyat, etetőszéket, szoptatószobát esetleg biztonságos környezetet, de főleg úgy általában a gyerekekkel és gyerekesekkel szemben…..
A Szent Imre Kórház minden tekintetben kimagasló helyet foglal el az egészségügyi intézmények között nem csak hazai, de európai léptékek között is. Olvasva a praxis.blog.hu-n a megannyi felháborodott hangvételű bejegyzést, különös tekintettel a - Szent Imre, a “gyilkos…..
anitám83 2017.04.09 06:01:38
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..
anitám83 2017.03.28 16:16:29
@Tempus.Anh: Szia! Reg jartam erre en is. Orulok, hogy latlak. Ezek a gaz orvosok engem is megmutottek :-). Nekem is fajt a fejem a mutet utani napon sot meg a tizediken is. Szoval nem is ertem a posztolot ez nem varazslat. (Sajnos). Itt nem hat a csiriba-csiribu..... Pedig milyen jo lenne....
"Hagyjál már a hülyeségeddel!" - állítása szerint ezzel a felkiáltással nem engedték levélírónkat a hátsó ajtón felszállni, hiába volt gyerekkocsival. Ha ez tényleg így történt, über gáz. Rákérdezünk a BKV-nál. Sziasztok! Tegnap az FKU-928 rendszámú 12.15-kor a Liszt F. reptérről induló 200E…..
anitám83 2017.03.12 21:14:16
@szamaritánus: A problema azzal van, hogy tenyleg az emberek a babakocsisokon elik ki a rejtett agressziojukat. Egesz addig nem hittem amig.... Azt veszem allandoan eszre, hogy egy fel lepest sem tesz senki, sot. Ugy megyek mint aki szlalomozik. A rengeteg beszolas pedig csak hab a tortan. Volt aki felszallt a buszra es a babakocsiba akart kapaszkodni, amikor megkertem, hogy ezt ne tegye jott a suket duma es meg engem szurt le... Szerintem ha maskent viselkednetek velunk akkor mi is maskent viselkednenk.... Pl. piszkosul nem erdekel, hogy ki hany gyereket nevelt fel. Tudom mindenki tokeletes. En nem vagyok az, de azert vettem egy kendot, mert untam az egeszet. Azota ugyanugy megszolitanak a buszon, metron stb... Idegenek...Tudnam miert es vajon mi a fax motivalja oket ??? Kap a gyerek levegot? Nem fazik? Nincs melege? Egy jo tanacs... Foglalkozzatok magatokkal, a sajat gyereketekkel vagy ha meg nincs akkor a gyartasaval legyetek szivesek.....
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
anitám83 2017.02.13 18:36:33
@she_wolf: Ezt en sem irhattam volna le jobban, de tudod frazisokat puffogtatni azt nagyon tud mindenki......Sajnos.
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
anitám83 2017.01.31 20:42:39
@Detti Takács: Ha es amennyiben ez tenyleg igy van akkor pedig talan valamit erdemben is tenni kellene, mert ez igy igencsak keves es meg a posztolo utheti meg a bokajat.
anitám83 2017.02.01 17:17:55
@Tempus.Anh: Szia! Szeretnek toled kerni tanacsot. Ha ez kehetseges. ( Bar nem emlekszem, hogy tegezodtunk vagy magazodtunk. ) Uj orvos, uj mr es vegre diagnozis. Aztan irany az idegsebesz. Itt tartok most.
Mikrovascularos decompresszio lett a diagnozisom. Janetta mutetre lenne szuksegem. Mennyire veszelyes ez a mutet illetve mik lehetnek a szovodmenyek es mik szoktak lenni valojaban? Ne kimelj....
Elore is koszonom a valaszod/segitseged....
anitám83 2017.02.01 19:27:24
@Tempus.Anh: Koszonom a gyors valaszod. Esetleg tudsz valami jot/rosszat mondani az Amerikai uti idegsebeszetrol. Az en orvosom oda iranyitott, es mas alternativa nem leven ott inditottuk el az egesz muveletet.
A Westend-beli Lego Store hírét nem öregbítette a decemberi posztunk, bár végül annak az ügynek heppiend lett a vége. Ez a levél egy nap különbséggel érkezett. Lego Kaland Biztosan veletek is előfordult már, hogy vásárlási utalványt kaptatok ajándékba és a pénztárnál derült ki, hogy bizony nem…..
Most ott tartunk, hogy az eredetileg meglévő betegsége mellett, a helytelen gyógyszerezés miatt, még meg is vakult. Tisztelt Praxis! Egészségügy 2016! Adott egy rokonom. 70 éves. Viszonylag egészséges. Szeptemberben még futkosott az unokák után. Ha kellett, akár két órát is…..
anitám83 2016.12.19 11:50:04
@Tempus.Anh: Azert sajnos vannak olyan esetek. Velem megtortent a szulesem kozben, tobb mulasztas is, aztan kezdodott a kapkodas aminek vegul a nyomat a gyerekem egy eleten at viselheti magan. Egyertelmu volt a helyzet. Ok is belattak. Pereltem? Nem. Orultem, hogy nem tortent nagyobb baj. Emberek vagyunk es hibazhatunk.....
Tesco-rendelés, helyettesítő termék, 30 napra zárolt lóvé. Ezeket a kérdéseket már többször körbejártuk: a helyettesítés rendszerét az ÁSZF-ben rendesen jelzik, azt is, hogy ezeket nem muszáj átvenni, kérdésünkre részletesen elmesélték, milyen algoritmus alapján kerül…..
anitám83 2016.12.09 08:37:01
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Nem, ez gyereknek egy jatekos kis tologato amibe tud kapaszkodni amikor meg bizonytalan a lepese, segiti a fejlodeset.
anitám83 2016.12.09 08:41:05
@EurósParaszt Lite: Basszus nehogy mar meg kelljen magyaraznom, hogy miert veszek (ez esetben csak vennek) neki egy jatekot ami segiti a fejlodesben. Te miert is internetezel? Hiszen regen elmentek egymashoz az emberek es megbeszeltek a dolgokat. Na bumm. A kenyeret megsutottek es meg lehet puffogtatni a frazisokat.....
anitám83 2016.12.09 09:20:35
@Manyecs: aranyos video. Igazabol engem is idaig mindenrol lebeszelt, se hinta se bebikomp se semmi. Ezt kopofanak tartottam azert szerettem volna megvenni. Illetve gyerkoc eleg pakolos ramolos, es sok erdekesseget talalhat rajta amit szerelgethet
Az ember azt gondolná, hogy ha nem a piacon, hanem egy bevásárlóközpontban lévő ékszerboltban veszi a szerelmi zálogot a csajának, nagy meglepetés legfeljebb akkor éri, ha a nő váratlanul nemet mond, erre tessék! Reméljük az ügy végül csak egy fura sztori marad a családi…..
anitám83 2016.09.18 12:38:01
@Eniko Magyar: Kedves Eniko! Borzasztoan sajnalom, hogy igy jartatok. Olyan nagy boldogsag amikor az ember lanyanak megkerik a kezet. Ezutan eleg keseru lesz erre emlekezni. En sok boldogsagot kivanok nektek! Remelem az eskuvotok tokeletes lesz......
János Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő... Az alábbi képet egy Facebook olvasónktól kaptuk, nem szorul különösebb magyarázatra, önmagáért beszél...   "János Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő..."  ..
anitám83 2016.09.14 15:44:35
@asztalosani: Mert felveszik. A Janos korhazban minden ugyeleti ellatas igy mukodik, a szuleszet is. Sajat tapasztalat. Persze ejszaka kezdodott nalam a vajudas, bementunk a korhazba. A zart ajton jol lathato helyen van kiirva, hogy a kaputelefonon csengessen aki a szuleszetre megy. Azonnal!!! felvette egy nover es elmondja, hogy melyik emeletre kell menni illetve megkerdezi, hogy van-e a kismama olyan allapotban, hogy tud fel tud gyalog menni a masodikra. Ott mar vart a szuleszno....
Illúzióim nincsenek. Amennyiben kapok is választ a megkeresésemre, abban vagy az lesz, hogy minden a törvényes keretek közt történik, vagy, hogy az intézményfenntartó csak ilyen színvonalú ellátásra biztosít keretet. Tisztelt Rendelőintézet!   Szeretném megosztani Önökkel tegnapi…..
Egyelőre nem tudjuk, hogy mit reagált a Brendon (ha egyáltalán) Kálmán felvetésére, de azért az nem tűnik egy ördögtől való dolognak, hogy egy gyerekholmikra szakosodott áruház un. kényelmi szolgáltatást nyújtson. Vagy legalább a lehetőségét. Akinek elég a járdaszél, annak…..
Gyula aztán nem pöcsölt. Dokumentált, reklamált, elállt, fizetési meghagyott és végül bíróságig jutott a céggel. Tanulságos történet.   Lehet, hogy néhányaknak segítségére lesz az én történetem. Rövid verzió a képek kedvelőinek:- Extreme Digitalnál rendeltem fényképezőt- a futárnál beikszeltem,…..
Vajon miért nem lehetett orvosi igazolással sem elhalasztani az utazást? Olvasónk azért ne csüggedjen, jövőre már úgyis egy újraszabott Erzsébet-program keretében tud pályázni, mivel az EU monopólium miatt megfúrta az eddigi rendszert, vagyis, hogy csak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány adhatott…..
anitám83 2016.06.27 18:19:52
@mechanikus körte: Te gondolkozz el, hogy akinek nincs gyereke vagy esetleg egy illetve ket gyereke van milyen kedvezmenyeket kap es a nagycsaladosoknak mennyivel tobb lehetoseguk van mindenre ( lakas, megelhetes, nyaralas, meg illeteket sem kellett fizetni a lakasra az ismerosunknek stb.). Talan jobban kellene szethuzni a tamogatasokat es lehetosegeket. Akinek nincs gyereke o is ember es esetleg szeretne utazni egy evben egyszer kedvezmennyel...,
anitám83 2016.06.27 19:49:56
@mechanikus körte: Egy gyermekem van es nem ketto, de mint irtam tisztesseggel, sajat erobol neveljuk ot. En nem szulok a semmire es a "majd csak lesz valahogy" -ra illetve a tamogatasokra alapozva. Lehet, hogy te igy elsz de mas egy kicsit jobban meggondolja azt, hogy mit vallal be. Orulok, hogy nalad van a bolcsek kove.( vagy legalabbis azt hiszed)....
anitám83 2016.06.28 11:08:51
@mechanikus körte: Ugye ezt te magad sem hiszed el amit leirtal?
Aki használható, menthető azt előre veszi, megmenti, aki már öreg, a gyógyulása csak kicsit meghosszabbítja az életét, de a csata kimenetelét már nem tudja befolyásolni, azt ott hagyjuk az útszélen megdögleni. Tisztelt Praxisblog!   Szeretném elmesélni történetünket, és egyúttal örülnék…..
anitám83 2016.06.26 21:41:30
@kheiron: Az utcank vegen van az ugyelet. Antibiotikumtol kaptam allergias rohamot. Ferjem felkapott es 5 perc mulva mar az orvos adta az injekciot. 1 ora mulva mar a szokasos esti setankra mentunk. Az elso alkalommal mentot hivott 25 perc alatt ertek ki es addigra majdnem megfulladtam. Persze azota viszem a kis listamat, hogy mit birok szedni nem kiserletezek. Illetve egyszer az orvos elkuldott kivaltani a gyogyszert es fel orat ultem a varoban, csak utana engedett el.
Ha véletlenül olvassák ezt a posztomat, szeretném megköszönni, amit tettek. Megváltoztatták a rosszindulatú előítéletemet is, amellett, hogy segítettek a fiamnak is. Mivel mostanában annyira divatos itt fikázni mindent és mindenkit, ezért én is beállok a sorba. Megírom, hogy mi történt velünk.…..
anitám83 2016.06.21 16:26:38
@she_wolf: Koszonom szepen a jokivansagokat. En pedig gratulalok a babahoz es hosszu, boldog, egeszseges eletet kivanok a kicsinek es a csaladjanak egyarant.
Nem szeretek betegsegeket osszehasonlitgatni, mert a tied is borzaszto kellemetlen lehet. Normal esetben engem "csak" 2/4 hetig kinoz. Az pedig igazan kibirhato. Egy allando fajdalom is nagyon rossz lehet, hiaba nem eles es villamlo.
Egyenlore mas lehetoseg nem leven, varom az ido mulasat es a babam erkezeset. Remelem maga a szules is segit valamennyit (az orvos ezzel biztat). Aztan vegre lehet majd erdembe is tenni valamit..... Kivanok neked jobbulast es fajdalommentes napokat.
anitám83 2016.06.21 16:40:22
@rest of boys: Igazabol ebbe a botox temaba meg nem astam bele magam. A doktorno megemlitette, mint lehetoseget. Annyit mondott, hogy par honap utan ismetelni kell. Persze mindket arcfelen a szimmetria miatt.
anitám83 2016.06.21 20:00:02
@she_wolf: Persze, koszonom az erdeklodest. Szep estet!
Ami jó pont, hogy jó néhány problémát igyekeztek azonnal megoldani, de még így is sok maradt ami megoldásra vár: van még min csiszolnia a kórháznak, sőt a személyzetnek is. Kedves olvasók. Kb. 1/2 évvel ezelőtt írtam a praxisra egy cikket a fentebb kórházról, ami meg is jelent, viszont nem kis…..
Halálkórháznak hívjak, mert élve nem nagyon jön ki az ember onnan. A vidéki környezetemben számtalan ember halt meg ott. Felelőtlenek! Tisztelt Praxis!   Erről a kórházról sajnos nekem is megvan a véleményem. Én az édesanyámat vesztettem el a felelőtlenségük miatt. Nemcsak pénz, hanem emberség is…..