Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazgatóó

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Légkondi-generáció 2012.10.03 08:49:18
Olvasónk a klímáról ír, szerinte ez teljesen felesleges, meg kell tanulnunk melegben és hidegben is élni. A beküldés jól illeszkedik a tegnap megjelent panaszhoz, a nyár folyamán is számos levelet kaptunk, melyben azt vetették fel olvasóink, hogy régen sem volt légkondi, mégsem…..
Utazgatóó 2012.10.08 20:55:07
Valahogy igaza van a kommentelőnek! Miért van az,hogy sokszor nyomja a hideget a Flirt,Desiro,mikor a kinti hőmérséklet ezt egyáltalán nem indokolja?Kint 10 fok van,mégis fújja az esőtől ázott fejem a hideg.Csupa egészség! Nem szeretem a kímás kocsikat! Nyáron meg ha tele van a kocsi,és forró az egész kocsi vaslemeze,úgysem bírják a klímák.De ami végképp bosszantó,ezek a hiper-szuper ic kocsik télen ne a hideget nyomják,fűtsenek!
Több utastárssal beszéltük egyszer a debreceni gyorson,hogy ott sokkal jobb az idő,mint az ic-ken.Én is jobb szeretem a gyorsvonati kocsikat.Melegebb,kényelmesebb!Télen csak gyorssal utazom (15-20 perc többletmenetidő meg belefér.)
Nem beszélve arról,ha ordít pl. egy gyerek,nem kell hallgatnia az egész kocsinak a fülkés kivitel miatt.
Lehet,hogy maradinak tűnök,de velem együtt 3 emberke a 4-ből volt ezen a véleményen.
Nem lennék én sem az újítások ellen,csak nem így kéne csinálni,ilyen "műanyag módon" sokszor.
Mennyivel barátságosabb pl egy fülkés kocsi fautánzatú belső borítása,mint egy akár új kocsi fehér műa.fala.
Valamelyik északibb ország pl vadiúj kocsikat vagy motorvonatot sötétbarna fautánzattal rendelt nemrég(2010-2011 körül) neten láttam róla képeket.Sokkal szebb,mint a magyar flirt pl.Ülései is nagyobbak voltak,és fejtám mellett oldalsó arctámot is rendeltek beléjük (bár lehet,hogy hosszabb utazásokra vették,nem tudom,annyira nem értek hozzá,de nagyon tetszett) Na a fűtése lehet,hogy nem jó annak se:)
Új MÁV blog Gyerekkel utazni 2012.09.05 13:53:52
Tisztelt Blog! Most írok először a panaszomról Önöknek. 2012.08.21én utaztam haza Balatonlelléről 2 fiammal Budapestre. Anyukám eljött segíteni,így utazott velünk ő is.Felszálltunk és már gyanús volt az ajtó,ez megint IC kocsi gondoltam,de sebaj,rákérdezek. A hozzászólás…..
József a hónap elején megvette a bérletét Üllőn, s várta a vonatot, mellyel elutazhatott volna. Az be is érkezett, majd fél órás várakozást követően, bemondták, hogy a biztosító berendezés hibája miatt a vonat még bizonytalan ideig nem indult tovább. József ekkor úgy…..
Utazgatóó 2011.08.30 10:33:14
@Nick Leeson: Nem tudom,miért kell általánosítani.Minden szakmában vannak kedves,segítőkész,olvasott,emberek,de sajnos éppen annyi bunkó,esetleg alkoholfüggő "értelmiségivel" is találkozni.
A renszer is szar,sőt adott munkavállalóról is lehet negatív a vélemény,de nem ilyen primitív (3 általános meg tablettásbor) módon.A "kerékkalapáló"munkája meg főként ezen öreg járműveknél egyre fontosabb.
Új MÁV blog Érdi gettó 2011.08.01 10:52:00
László Érden lakik, s a leveléből úgy tűnik, nagyon kezd tele lenni a hócipője a MÁV szolgáltatásával. A szolgáltatás még csak hagyján, de hosszú levelében egy csomó képet is küldött, hogy az EU-s pénzből felújított állomás milyen elcseszettre sikeredett, de ami…..
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
Kedves Raáb Donát! Egy ma esti élményemet írtam le, ha érdekesnek – gondolatébresztőnek találod, kérlek tedd közzé.A mávnak továbbítani nem szükséges, kivételesen nem róluk szól a történet, csak annyiban kötődik a blog fő témájához, hogy egy vonaton…..
Utazgatóó 2011.03.18 22:31:14
@Jelfogó: Hidd el,nagyon zavaró tud lenni,főleg az újabb ,halkabb vonatokon.És épp egy 30 év körüli srác állította le a "zenebarátot",hogy kapcsolja ki,hisz épp olvasott vagy tanult volna.És sokan csatlakoztak hozzá.
De ezt nem ekkor kéne megtanulnia,hanem pl.otthoni neveltetéssel.De a "kulcsos gyerekeknek" nincs ki elmondja,hogy ez zavaró lehet.Nem véletlen van több országban "csendes zóna"a vonatokon.
Nem tudom,hogy a zaklatott élet,illetve az antiszociális kifejezés miért tartozik a témakörhöz.
A többség még mindig az alvó,olvasó,halkan zenét hallgató,illetve beszélgető utastárs.(Bp déli-Győr személyvonat)
A kisebbség meg a mindenkit leszarok típus
A Szeged-Pest IC járattal általában meg vagyok elégedve. Elfogadtam és megszoktam már, hogy az Inter City-t "kiherélték", épp csak a lényeget vették el azzal, hogy összevonták a gyorsvonattal. Több helyen is megáll, a pótjegy így olcsóbb és a régebben dohányzó,…..
Utazgatóó 2011.03.15 10:35:17
@mondanam akkor en: Elég primitív hozzászólás.Feljebb is írták,és én is csatlakozom,hogy a többség segítőkész,útbaigazít,illetve ha kérdezek,és tud,akkor segít.Pár napja saját mobilján (nem a cégesen!)hívogatta kollégáit,mert egy csajszinak fentmaradt a pénztárcája iratokkal együtt.Végül visszakerült a cucc a csajnak,kocsival mentek a vonat után,majd a kalauz visszaadta neki.És sok ilyen esetet olvasni pl napilapokban a "köszönjük"-féle rovatokban is.
5-10 százalék esetlegesen korrupt dolgozó miatt ne általánosíts ha lehet!
Utazgatóó 2011.03.15 10:42:21
@esef: Karakószörcsök messzebb van,pesttől + 170 km :D:D
Utazgatóó 2011.03.18 22:16:25
@m@mondanam akkor en: Egyszerűen látom,hogy messze nem mindegyik korrupt,sőt sok a segítőkész,pár BKV ellenőr is rendes,pl köszönnek.
Nekem is van rossz tapasztalatom sajnos,hisz sokat BKV-zom és vonatozom,de eleddig nem volt olyan durva.(kivéve a menetrend tartása)
Új MÁV blog Siemens Desiro WC 2011.03.03 08:00:00
Bár én ritkán utazom az esztergomi vonalon, de a problémával már én is szembesültem, télen is, nyáron is, szóval nem egyedi vagy elszigetelt esetről van szó.  Kedves Donát! Kedves Blog!Múlt héten olyannal szembesültem, amivel már többször, nevezetesen a Siemens Desiro…..
Na, ez most keményebb lesz.Tisztelt Raáb Donát!Az alábbi levelet két példányban elküldtem a MÁV-START Zrt. illetékeseinek, ezért kérném, feléjük ezt ne továbbítsák, pusztán észrevételként közölje a blogján. Tisztelt Ügyfélszolgálat!Az 1997. évi CLV.…..
Tisztelt megintallunk!   Két egymásnak ellentmondó tapasztalatom miatt szeretnék információt kérni a kerékpárok vonattal szállításának rendjéről. A régebbi tapasztalatom kicsit összetettebb. Június 28-án hétfői napon jóval a vonat indulása előtt (megszokás, hogy ha…..
Kedves Megintállunkvazzeg!Tegnap(2010.07.27) betelt a szaros vödör. Az, hogy nem képesek kommunikálni az utasokkal a Kallerek, és mozdonyvezetők, azt megszoktuk. Azt, hogy mindegyik Vasutas piás, azt is.De azt, hogy egymás között megbeszélik a 18:50-es Nyugati-Esztergom járaton,…..
Panasszal kívánok élni az egyik MÁV büfé kocsit üzemeltető cég, az IC-WAGON Kft (Adószám: 22641526-2-43) ellen, mert a 2010.06.11-én, 17:45-kor a Bp-Keletiből - Pécsre tartó InterCity vonat büfékocsijában nem volt hajlandó az alkalmazott számlát adni, csak 3.…..
Korábban már téma volt, kérdezzük a hozzáértőket, hogy mit is lehet csinálni azokkal, akik olyan helyen dohányoznak, ahol tilos, de a jegyvizsgáló ezt elnézi nekik, vagy esetleg ő is dohányzik. UPDATE: Közben befutott egy független, másik poszt is, ami kapcsolódik a témához,…..
Sosem kértem még egymás mellé két helyjegyet, a MÁV rendszerében lehet ilyet?Kénytelen vagyok megosztani a velünk történteket: Záhonyba kívántunk utazni a párommal. Azért, hogy ne kelljen reggel a jeggyel bajlódni, (06.23-kor indul a vonat) elővételben vettünk jegyet a Nyugati…..
Szia!Remélem megérkezik ez a levél az illetékesnek!Most ebben a pillanatban ülünk a Bp.-Szeged járaton, vagyis inkább állunk. Hely az lenne az intercity kocsiban, de nem adtak ki rá jegyet. Ugyanis a pénztárnál nem tudtak róla, hogy két ilyen kocsi közlekedik. Még nem is lett…..
Új MÁV blog Udvariatlan kalauz 2010.04.20 10:10:00
A mai poszt egy kalauzról szól, akit valószínűleg nem nagyon érdekelt az udvarias magatartás. Ugyanakkor én ismerek pár olyan idős embert, akiknek a makacssága sokszor feszültséget teremt, mint jelen helyzetben. De emiatt a kalauz mégsem kezdhet el bunkózni, s mint kiderül, más…..
Azt még megértem, hogy esetleg valamiért egy-két embert nem vesz észre a vezér, illetve a jegyvágó, de ha tudja, hogy túlszaladt a peronon, legalábbis a letakarított részen, akkor jobban körül kellene néznie a jv-nek, hogy fel akar-e valaki szállni... De nem hiszem, hogy gondosan…..
Új MÁV blog Megint álltunk... 2010.01.02 09:11:10
BUÉK. De tényleg legyen egy boldogabb, és eredményesebb évetek 2010, mint amilyen 2009 volt. Mindjárt így a pezsgő, a buli és a rétes után egy kis visszaemlékezés még a karácsony előtti havazás okozta szívásokra. Nagyon sok levelet kaptam a témában, de nem tudom mindet…..