Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janoszeged

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kávénak több száz fajtája van, de fogyasztási szempontból mindössze kettővel kerülünk közeli kapcsolatba. Bár ez a két típus könnyedén eggyé tud olvadni egy keverékben, számtalan dologban különböznek. Erejük, ízük, minőségük, áruk, termesztési helyük és művelési módjuk is eltér egymástól, ezeket…..
15 évesen már volt munkakönyvem. Angyalföldön ez nem számított kirívónak, sok kortársam dolgozott a 8. elvégzése után. Fater lepattant, új családot alapított, anyám meg nem keresett sokat, jól jött a fizetésem. Előtte egy évet lehúztam a MÜM 13-ban, a Murányi utcában, de év végére négy rendőri…..
janoszeged 2020.11.11 14:10:18
Intézményesített korrupció, ingatlanpanama, balkáni igénytelenség és krónikus adóelkerülés kellett ahhoz, hogy Európa egyik legrégebbi fürdővárosa összedőljön. Az ősszedőlés előtt álló Szapáry-fürdő napjainkban (Fotó: Mandiner.hu) ..
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Akit kicsit is foglalkoztat a bolygó jövője, az már rengeteget hallhatott a klímaváltozás romboló következményeiről. Az egyre fokozódó környezetszennyezésnek köszönhetően az átlaghőmérséklet folyamatosan emelkedik, megváltozik a csapadék mennyisége és formája, emelkedik a tengerszint és összeségében…..
Mint tudjátok a játékok mellett azért néha más is bekerül a gyűjteménybe, ami a terveim szerint dekorációként szolgál majd a múzeumban. Ennek az az értelme, hogy életképek keretében láthassák a mai gyerekek milyen környezetben is töltöttük a napjainkat és milyen tárgyak vettek bennünket körül.Így…..
janoszeged 2019.10.03 22:20:14
janoszeged 2019.10.04 11:01:00
@ToyaHSW: Köszönöm, használom tovább,remélem nem romlik el, ha eddig bírta:-) Sajnos nincs meg a gyári doboza.
A Délkelet-Erdélyben található Barcaság (németül: Burzenland) központjától, Brassó városától tizennyolc kilométerre északkeletre, a Barcasági-medence keleti határának sík területén fekvő Prázsmár falu főterén emelkedik az UNESCO Világörökség részét képező, fallal körülvett szász evangélikus templom,…..
A Theth- vagy másnéven Shale-folyó a kék órában Mostanában egyre népszerűbb a balkáni régió azok körében, akik már unják a zsúfolt turista utakat Közép- és Kelet-Európa hegyei között. A kíváncsi és felfedezni vágyó motoros kalandtúrázók, mászók és túrázók, úgy jönnek a térségbe, hogy vajmi keveset…..
Sokak szerint egy férfi számára kizárólag az óra és a karikagyűrű jöhet szóba ékszerként, persze a teremtés koronáit néha még az a bizonyos karikagyűrű is szorítja... Csajok, próbálkozzunk! Hátha csinálhatunk egy kis kedvet életünk párjának a „sima” karikaformánál eggyel extrább designnal, amit egy…..
Nagy vitát váltott ki Házépítők csoportunkban a használt kistéglából való térkövezés lehetősége. Egyértelmű, hogy fagymentes országokban ezzel semmi gond, de Magyarországon a fagy kikezdheti a téglát. A csoporttagok véleményét lentebb olvashatod...
Széles utat! Soft vagy hard? 2018.06.26 17:56:27
Széles utat! Egy laza mozdulattal felnyitom a csomagtartót, behajítok két bőröndöt és egy kismotort, plusz még ezernyi kisebb és nagyobb zacskót, táskát, dobozt, ahogy éppen adódik. Hihetetlen, hogy mit el nem nyel egy családi kombi csomagtartója. Megszokja az ember, hogy van hely, kis túlzással…..
A burgenlandi eisenstadti kastélypark, már csak az Esterházy családhoz kötődő évszázados történelme miatt is, különleges történelmi tájkert. Nem csak egzotikus fák és növények, botanikai ritkaságok vannak itt, hanem a korábbi századok elismerését és csodálatát kivívó építészeti értékek is. A kissé…..
A köszönés és egymás üdvözlése alapvető az emberi kommunikációban, azt jelenti "itt vagyok és látlak", és máris létrejött a kapcsolat két ember között. De tudjuk-e minden esetben, hogy hogyan, kinek, és milyen módon illik köszönnünk? Régen egyértelműbbek voltak a személyes határok, és az…..
A Maya 6x6 egy igazi ősi logikai játék, amivel már több száz éve játszanak az emberek. A játékhoz fontos a stratégia, a matematika és a logika is.Ennek megfelelően minden korban megtalálta a saját közönségét. Nem volt ez másképp a 80-as években sem, amikor a szarvasi Plastolus Műanyagfeldolgozó- és…..
V. Naszályi Márta Női sor 2017.09.07 15:13:38
Az állandó női sor a mosdóknál eleve elrendelés, örök és megváltoztathatatlan. A női sor, az női sors...
Néhány éve hirtelen felindulásból vásároltam egy '78-as évjáratú Yamaha RD50M kismotort. Ez egy 50cm3-es, 5 sebességes moped, ami mint később kiderült, kifejezetten a német piacra készült 40km/h -ra lefojtott végsebességgel. Ez mondjuk engem vajmi kevéssé érdekel, de kutakodtam egy kicsit a nem túl…..
A nyár beköszöntével a legyek száma is megnő, ellenük van, aki légycsapót tartja a legjobbnak, és van, aki a légypapírra esküszik. Pedig van egy módszer, amivel a legyek többségét távol tarthatjuk, ráadásul a fiók mélyén őrzött 1 forintos érméket is felhasználhatjuk…..
janoszeged 2017.06.06 16:38:19
Az első részben végigmentünk az alapokon, de nincs megállás, ez már itt a 2. (és ebben a témában egyben a befejező) rész. A videóban kivesézzük a gépeket, megmutatjuk a leggyakoribb funkciókat, sőt még sebességtesztet is csinálunk, hamar kiderül melyik hajtással lehet a leggyorsabban…..
fáymiklós Buktamúzeum 2017.04.27 07:32:49
Június elején nyílik Helsingborgban a Bukások Múzeuma, a termekben csupa olyan dolog lesz, amely ránézésre jó ötletnek látszott, bele is öltek egy csomó pénzt, meg is valósult, de a nagyközönség mégsem kért belőle. Azt gondolná az ember, hogy ehhez aztán bőven tudnánk mi magunk is anyagot…..
Jól olvastátok, szoknyában. Igen, mi itt a Furdancs blognál is férfiak vagyunk, de ennek az egészhez semmi köze. A szoknya ugyanis célszerű és jó! Dolgozni pedig még annál is jobb. Mindjárt meg is mutatjuk miért...
A londoni taxit “Black cab”-nek hívják. A neve ellenére nem feltétlenül kell feketének lennie. Habár a legtöbb jármű mégis fekete, léteznek fehér, piros, kék és sárga színben is. Sőt reklámfelületként is bérbe adják őket, amikor is a teljes felületüket átmatricázzák...
janoszeged 2017.04.10 11:55:50
Nem telik el úgy év, hogy március végén eszembe ne jutna a munkaszolgálatra hurcolt és fiatalon meghalt Rejtő Jenő. Azonnal felismerhető stílusával, nyelvi poénjaival, egyedülálló humorával és a regényei mondatai közt elrejtett bölcselkedéseivel utánozhatatlanná és pótolhatatlanná vált a magyar…..
janoszeged 2017.03.29 10:12:52
HamPLÓ Pozor vlak 2017.03.24 07:00:00
A múltkori, csilli-villi bécsi-ausztriai villanymozdonyozáshoz képest most a közép-európai vonatozás átellenes oldala következik: egy mellékvonal jellegű, de fővonalként nyilvántartott, nem villamosított csehországi viszonylat, csupán leheletnyivel az osztrák határ fölött. A bejegyzés címe nyilván…..
A vakond a barátunk Az egyik tanárom mindig azt mondta, hogy a vakond a barátunk. Mondta ezt azért, mert a vakondok felássák a kertünket, megforgatják a talajt és megeszik a kártevőket: rovarokat, bogarakat, meztelen csigákat.  De mit csináljunk, ha feltúrják a kertünket?  A…..
Nagy örömömre szolgál, hogy Baglyasné Ildikó elfogadva felkérésemet, írt néhány sort a baromfiudvaráról. Nagyon szépen köszönjük neki! Egyébként, ha valakinek kedve támad megosztani velünk baromfiudvarát, mi szívesen várjuk! Megtalálsz a hotedonkey@gmail.com, vagy itt…..