Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repens

171 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legmagyarabb nap, egyben igen sűrű program várt ma a versenyzőkre a téli olimpián. Nyolc számban is érmet osztottak, és végre valóban le is tudtak zajlani a versenyek. Igaz, a széllökések azért ma is hatással bírtak egy-egy versenyző teljesítményére. Napunk fénypontja a magyar rövidpályás…..
Cudar világ jár a méhészekre. Elfagyott az akác, kiszántották a máskor fontos méhlegelőnek számító repce felét, és úgy tűnik, a kasza végez a méhészreménységnek tartott selyemkóróval is. Font Sándor, a Parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke Fazekas…..
Viktoria Rebensburg méltóképp, győzelemmel szerezte meg a női óriás-műlesiklás kristálygömbjét a schladmingi Világkupa-döntő zárónapján. Lindsey Vonn zárása már közel sem lett ilyen fényes: csak magát hibáztathatja, hogy nem érte el a 2.000 pontos álomhatárt az összetett…..
Mérsékelten motivált Schild, Riesch és Maze, annyival motiváltabb "második vonal" próbálkozott ma Schladmingban a női műlesiklás záróversenyén. Az elsőség ugyan nem Marlies Schild zsebébe vándorolt, Vreni Schneider rekordjának megdöntése tehát még várat magára, az osztrákok…..
A „kora nyári” körülmények a női szuper-G-n is alaposan felborították a körülményeket Schladmingban. Az eredménylista alapján azért mégsem annyira, mint a férfiaknál, itt nem indultak eleve esélytelenül a szakági menők. A győztes személye mégis meglepetés: Viktoria…..
Amilyen "izgalmasan" alakult az idei szezon női lesiklóversenyeinek többsége, ahhoz méltó módon is zárult: Lindsey Vonn majd egy másodperccel vert mindenkit, a valódi harc a "vonn-mentes liga" megnyeréséért folyt. Végül meglepetésre a francia Marion Rolland zárt a 2. helyen, Tina…..
Folytatódott a meglepetések sora női szlalomban! Maria Höfl-Riesch győzelme is nyugodtan idesorolható, ha 2012-es bukássorozatát nézzük. Egyetlen századon múlt a dolog, ennyire verte az élete első VK- sikerére hajtó, az első futam után még vezető Veronika Zuzulovát. Újra…..
Kranjska Gorán férfi műlesiklással zárult az alpesi sízők hétvégéje, egyben ez volt az utolsó verseny a schladmingi Világkupa-döntő előtt. André Myhrer elsőként indulva nem engedte ki kezéből a vezetést, pedig a második futamban elképesztő dagonyává vált a pálya a…..
Gyászol a sívilág. Szombaton, a svájci Grindelwaldban rendezett síkrossz Világkupa-döntőn bukott, és elhunyt a kanadai Nick Zoricic. A 29 éves síző kevéssé sikeres alpesi sí karrierjét hagyta ott a síkrosszért, a nyolcaddöntőben bukott, és fejsérüléseibe halt bele. Nick…..
Kranjska Gorán óriás-műlesiklással folytatódott a férfi alpesi sízők idénye. A szlovén helyszínen végre visszatért Ivica Kostelić, mindhárom az összetettért hajtó versenyzőt ott láthattuk a rajtlistán. Mégsem róluk szólt a mai nap, hanem Ted Ligetyről: az amerikai brutális…..
Finn győzelemmel zárult a férfiak műlesiklása Roccarasóban a junior világbajnokságon, Santeri Paloniemi szerezte meg az utolsó férfi verseny győzelmét. Az óriásban győző norvég Henrik Kristofferson lett a 2., míg a számot az előző két világversenyen megnyerő Reto Schmidiger…..
Tegnap a férfiak óriás-műlesiklásával folytatódott Roccarasóban az alpesi sí világbajnokság. A szervezők továbbra is keményen küzdenek a meleggel Közép-Itáliában, a gyorsan romló pálya ezúttal is fontos szerepet játszott. A norvégokat viszont semmi nem állíthatja meg,…..
Tovább gyűrik egymást a legjobb fiatal sízők Abruzzóban a junior VB-n. A roccarasói melegben és latyakban egymást érik a meglepő eredmények. A tegnapi csapatversenyen Szlovénia kiemelkedett a mezőnyből, a mai szuper-G-t pedig 45-ös rajtszámmal nyerte a norvég Annie…..
Az elmúlt két nap nagy vesztese, Kjetil Jansrud harmadjára végre nyerni tudott Kvitfjellben a vasárnapi szuper-G-n. Az élete első győzelmét szerző norvég mögött ráadásul honfitársa, a szakági címért küzdő Aksel Lund Svindal zárt, tökéletessé téve ezzel a hazaiak napját.…..
A szombati napon is Viktoria Rebensburg győzelmével végződött a hölgyek óriás-műleiskló versenye. A saját edzője által tűzött pályát remekül kihasználó Lindsey Vonn lett a második, Tina Maze a harmadik - Tessa Worley elszállt. Rebensburg ezzel nagyon közel került a szakági…..
Ofterschwangban a hölgyek egymás után kétszer is megmérkőznek óriás-műlesiklásban, az első, pénteki verseny Courchevel (majd később Soldeu) pótlása volt. Most végre nem volt akadálya a versenynek, aminek a hazaiak duplán örülhettek: Viktoria Rebensburg nyert, és átvette a…..
Meglepetéssel kezdődött az olaszországi Roccarasóban a FIS Junior Sí Világbajnokság. Az Európa Kupából ismert abruzzói helyszínen a női műlesiklással indult a program, ami az osztrák Stephanie Brunner győzelmével végződött. A svéd Paulina Grassl és a szlovák Petra Vlhová…..
A bulgáriai Banszkóban a tegnap elmaradt lesiklás után ma a szuper-G-t már megtartották. Nem panaszkodhattak a lesiklók, gyakorlatilag csak a szakágat nevezték át, a pálya alig változott... Hiába hibázott nagyot Lindsey Vonn, ahol csúszni kellett, most sem lehetett megközelíteni…..
A tegnapi dobogó után az osztrákok legendája, Benjamin Raich még rátett egy lapáttal: megnyerte a mai szuper-G-t Crans-Montanán, ebben a szakágban életében először győzött. A dobogó második fokára is meglepetésember állt Adrien Théaux személyében, az utolsó idényét futó…..
Didier Cuche nyerte Crans-Montanán a férfi alpesi sízők pénteki szuper-G-versenyét, Jan Hudec és Benni Raich előtt. A nagy meleg, és a kanyargósra tűzött pálya sokak életét megkeserítette - többek között Beat Feuz-ét is, aki ráadásul a szervezőket is szidhatja, miután ismét…..
Münchenben hó hiányában elmaradt, így az alpesi sízők idénybéli egyetlen "City Event"-jére (alias paralellverseny, paralellszlalom, paralellóriás...) került sor tegnap Moszkvában. A FIS nagy újítása nézőszám szempontjából továbbra is beváltja a hozzá fűzött reményeket, de…..
Bemutatkozott a Világkupában Andorra - egy biztos, emlékezetes módon. A viharos szél miatt elmaradt a tegnapi óriás, ma pedig a tervezett óriás helyett szlalomot rendeztek. Csakhogy még a legtechnikásabb számba is beleszólt a szél! Hiába mondhatjuk, hogy papírforma a vége, hiába…..
Tessa Worley nyerte Andorra történetének első óriás-műlesikló Világkupa-versenyét. A szélvihar mára is csak annyira hagyott alább, hogy ne kelljen senkinek megállnia miatta - most is áldhatta jó néhány síző a balszerencséjét. A franciák specialistája már az első futam után…..
Az idény utolsó szuper-kombinációjára került sor ma Szocsiban, a Roza Hutoron - most is csak négy alkalmat kaptak a sanyarú sorsú szakág legjobbjai. Tökéletes zárása volt ez az idénynek minden szempontból: Ivica Kostelić nyert, a lesiklás után élen álló Beat Feuz jött be…..
Bemutatkozik a 2014-es olimpia alpesi lesiklásának helyszíne: a férfiak mezőnye ezen a hétvégén Szocsiban, egészen pontosan a Krasznaja Poljana közelében fekvő Roza Hutor ("Rózsatanya", vagy ha így jobban tetszik: Роза Хутор) lejtőjén csapnak össze. Szombaton lesiklással…..