Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fullerg

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
fullerg 2020.06.29 14:53:56
@ulpius66:
A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Emlékeztető:
„A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)
Olaszországban mindig is a nemzeti öntudat része volt a muzsika, és amikor már nem az operák áriái és kórusai voltak a popkultúra, akkor a Sanremói Dalfesztivál aktuális slágereit ontotta minden rádió, és fütyülte minden kőműves. Vannak olyan sztárok, akiket mindenki imád: Vasco Rossi, Fabrizo de…..
A remény rabjai Shawshank Redemption 1994 „Az emberek egy nagyon fura fickónak tartanak.  Pedig nem vagyok. Ugyanúgy van szívem, mint minden kis kölyöknek. Egy befőttes üvegben. Az asztalomon.” Nehéz nem mosolyogni a rémisztgetés királyának eme okfejtésén. Mert lehet akármekkora horrorkirály és…..
fullerg 2017.07.06 18:11:20
@nyman: Mi a helyzet azzal, aki szereti azt amit csinál, és nem akar mást csinálni, nem lustaságból. Nem mindenkit "csak" a pénz, és a karrier motivál.
fullerg 2017.07.06 18:16:11
@nyman: Elhiszem. Én nem is arról beszéltem, hogy 5-600ezres, vagy afeletti jövedelemnél nem éri meg a hitelkártya. Hanem pont azoknál akiknek ez a cikk szólna.
fullerg 2017.07.07 07:59:49
@nyman: Látod pont erről beszélek. Neked sincs fogalmad róla, mivel nem ilyen jövedelmi viszonyok között mozogsz. Ebben a jövedelmi kategóriában nincs díjmentes, ill tranzakciódij-mentes folyószámla. Ergo minden ide-oda utalgatásért fizetsz+ netbank díja és még ki tudja.

A többi részében igazad van.
Fogyasztóvédelmi témában makacsul tartja magát az a tévhit, hogy a vásárlástól számított három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát. Annyi igaz, hogy volt ilyen szabály. 1997-ig. És az is igaz, hogy van most is valami…..
fullerg 2017.03.23 22:35:55
@Szubrina: Ezt jó eséllyel bukta a poszter... Elküldte a cuccot garszervizbe, ahol megcsinálják, visszakapja, azt cső.
Brill Séró Veronai busztragédia 2017.01.21 22:11:00
A reggeleim a hírek hallgatásával és olvasásával indulnak. A mai hír megrázott. Az összes média az olasz buszbalesettel volt  tele. Mit érezhet az a szülő, akinek már soha többé nem jön haza  a gyermeke? Látom magam előtt a lelkes, ifjú arcokat, kinek az első, kinek a sokadik iskolai sítábor,…..
fullerg 2017.01.22 16:06:01
@Hari Seldon 2: Valahol korábban írták, ennek a fajta busznak az első ajtó és a kerék közt helyezkedik el az üzemanyag tankja. Sajnos most pont azon a részen kapta a busz a legnagyobb ütést. Részvétem minden érintett felé. Szörnyű tragédia.
Két SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120…..
Gáspár Laci azt mondta, úgy érezte magát a tegnapi napon, mint egy lagzi vagy disznóvágás napján, mármint az izgalmat értve, legalábbis remélem, mert hogy jövök én ahhoz, hogy a nagy nap tiszteletére a halántékára cikkcakkot, a szakállába stratégiai fontosságú szüneteket nyíratott mesterember…..
fullerg 2016.11.06 19:44:58
@Fedor: A magyar nem ad ki pénzt azért, amit ingyen is lehet... A jellemzően szavazgató fiatalok pedig végképp nem. Ennyi
fullerg 2016.11.07 17:09:45
@Fedor:
"Nem trendi, oké, de ha nincs más, akkor lehet használni, vagy ha nem, mert ciki, akkor meg ne sírjon a szája, hogy nem szólhatott bele a döntésbe. Beleszólhatott volna. "
Ezzel egyetértek. Én speciel egy régen látott haverrel, és néhány doboz hideg sörrel töltöttem a szombat estét, úgyhogy nekem nem fáj...akármi is volt az X-ben. :)
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
Szerző: Harmat Árpád Péter A második világháború a szövetségeseknél és a Wehrmacht állományában is bővelkedett hősökben, tehetséges tisztekben és kiemelkedő hadvezérekben. A német hadseregben az alig 27 évesen híressé váló Michael Wittmann törzsőrmester (SS-Oberscharführer) képviselte a…..
fullerg 2016.11.05 09:50:12
@György L Baranyai: Egy háborúban a katonának az a dolga, hogy írtsa az ellenséget. Ebben Wittmann élen járt. S nem fegyvertelen civileket, ill gyalogos katonákat lőtt halomba, hanem ellenséges harci járműveket. Jah, hogy ő a "rossz" oldalon harcolt. Akkor már nem is lehet elismerésre méltó a "teljesítménye"...elég kettős a mércéd.
fullerg 2016.11.05 09:50:38
@Töri klub: Köszönöm a cikket, érdekes volt.
Az mindenesetre számomra elgondolkodtató, hogy hazánkban, ahol szerencsére '56 óta fegyver nemigen dördült, hogyan rohangálhat annyi "pizsamás" amennyi, az ezzel járó előnyökkel együtt, mikor pl. egy német ún. közkatona, háborúban sikert sikerre halmozva, "csak" alacsony rangú tiszti rendfokozatig tud jutni....
Érdekes megfigyelni, hogyan változik társadalmi szinten a gondolkodás bizonyos meghatározó dolgokról. 1960-as évek tájékára ugorjunk vissza egy pillanatra. Apás szülés? Ki hallott már ilyet? Nem, ez lehetetlen, nem téblábolhat ott egy hozzátartozó, csak akadályozza az orvosok munkáját, meg a…..
fullerg 2016.10.28 16:46:34
@CyberPunK:
Valószínűleg nincs iskolás gyermeked...
Így fogalmad sincs arról, hogy kiféle és miféle emberek járnak iskolába gyerekekkel.
Egyszersmind arról sem, hogyan képesek "viselkedni".
Az viszont diszkrimináció, ha csak egyik-másik mehet, vagy nem mehet be.
Így nincs vita.

"Én azt mondom: őskövület. Jó lenne újragondolni. Biztos, hogy csak így lehet? 2016, hozz új szeleket."
A fejekben is. Mondom én szülőként.
fullerg 2016.10.28 18:40:00
@Mr. Bear: Én ebben a 2-3%-ban nem lennék biztos...
Másrészt az ő gyerekeiket sem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy csak a problémás szülők nem jöhetnek be. Hisz ez is csak bent derül ki, de az már késő.

Ez pont nem egy olyan sarokpont, ahol olyan nagy előnnyel járna a változtatás. Ráadásul a gyerekek fejlődése szempontjából semmilyen lényeges előnnyel n em járna, viszont problémával annál inkább.
Ideje volt, a héten már 4 százalékos közönségarányt is produkáló műsort nemcsak az RTL-csoport csatornái, de a saját kábelportfóliója is verte, tegnap este pedig a Viasat az Észbontók premierjével adott nekik újabb pofont. A helyzet tarthatatlan volt, a TV2 lépett, és A szultána címmel egy török…..
Ezekben a napokban emlékezik meg Nagy-Britannia (és az egész világ) William Shakespeare halálának 400. évfordulójáról. Minden idők egyik legnagyobb hatású szerzője 1616. április 23-án hunyt el, 52 éves korában, ami abban az időben már meglehetősen idős kornak számított.…..
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
fullerg 2016.04.14 22:23:42
@firg_firg: Igen, a vásárlónak mindig igaza van. Ezt annak aki tanulta a szakmát, tanították. Aki csak beállt, de nem tanulta, nem biztos, hogy tudja. A vásárlónak jogában áll hülyének lenni. De tuskónak nem...muszáj.
fullerg 2016.04.14 23:09:27
@Bobby Newmark: Nagyon el vagytok tévedve: Párom ruházati áruházban dolgozik, és ő dolga az új munkaerő felvétele. Nem kell napi szinten keresgélnie, de évente több alkalommal igen fluktuáció és egyéb okok miatt. Egy-egy meghirdetett állásra 60-80 jelentkező simán akad, néha több is, de 10 alatt szokott lenni, akinek megfelelő szakképesítése van (ruházati eladó). Semmi extra. Ebből a 10 ből simán kihullik 4-5 minősíthetetlenül, tele helyesírási hibákkal készült önéletrajz miatt. A maradék 4-5 ember többnyire személyes beszélgetésre is be van hívva. Minden 3-4. el sem megy, mert meggondolja magát, vagy ki tudja. A maradék 3 közül 1-2 két értelmes mondatot nem tud elmondani.
Tehát marad 1, max 2 ember aki közü lehet választani. Ez a nagy büdös helyzet.
Pedig nincsenek nagy elvárások. Legyen szakképzett, tudjon beszélni/értelmesen, és legyen annyi benne, hogy tisztességes önéletrajzot ad be.
Ennyit a 20/20 megfelelési aránytól.
Sajnos valóban szakemberhiány van a kereskedelemben.
fullerg 2016.04.15 07:45:15
@Bobby Newmark: @fullerg: Valóban semmi köze hozzá, de csak azért, mert rájöttél, hogy igazam van, és elég simlis módon próbálod elterelni a témát. Leszarom, hogy egy másik kommentelő mekkora bunkó volt.

Megkövetlek, valóban félreértettem a reakciódat. Nem volt időm korábban visszakeresni.
Ez viszont szerintem jogosít fel, hogy alpári stílusban pocskondiázz.
Nem mintha ez olyan mély nyomot hagyna bennem.
A simlisséget visszautasítom, mindig egyenes ember voltam.
Üdv.
Még mindig egymást érik a '90-es éveket idéző bulik és olyan koncertekből is folyton akad egy-egy, ahol az évtized előadói váltják egymást, legyen szó külföldiről, vagy magyarról. Úgy tűnik, nem tudjuk megunni a '90-es évek feltámadását egyelőre - nosztalgiából, viccből, vagy csak azért, mert…..
fullerg 2016.04.02 21:28:42
@totii: még sosem láttunk olyat, hogy egy cím nem írja le a teljes tartalmat...

Kákán is csomót keresel?
"Megpróbáltam (nyilván szubjektívan és a barátaim emlékeire is támaszkodva) összegyűjteni 22 olyan meghatározó hazai popdalt, melyek nélkül a '90-es évek el sem telhetett volna."

Ez a poszt első bekezdésében szerepel.
Nem lett volna muszály tovább olvasni, ha nem erre számítottál.
fullerg 2016.04.02 21:30:56
@11110000: Kérdezd meg az említett zenészektől, hogy popzenét, vagy rockzenét csinálnak-e, majd röhögj nyugodtan.
fullerg 2016.04.02 21:41:07
@11110000:
"A Republic 1990-ben alakult EMeRTon-díjas magyar rockegyüttes."
"Charlie (Ónod, 1947. október 28. –) Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze"

Wikipediáról idéztem, hogy kérdezned se kelljen.

Mondjuk ezeket keresés nélkül is tudtam, csak a kedvedért kerestem egy nálam hitelesebb forrást is.
Ugye milyen vicces.

Lehet neked kéne újragondolni, mennyire sekélyesek az ismereteid mind a pop, mind a rock irányában.
Sok olyan előadó van, aki sorra tudja gyártani a slágereket és a jobbnál jobb albumokat, de rengeteg olyan előadó is létezik, akiknek csak egyetlen egyszer sikerül olyat alkotni, amit egyből az egész világ dúdol. A "one hit wonder" tökéletes kifejezés arra, amikor minden összejön…..
Az egyik legnevesebb amerikai fogyasztóvédelmi lap, a Consumer Reports a múlt év végén 58 ezer felhasználó megkérdezése alapján készített rangsort a legmegbízhatóbb notebookokról – írja a hvg.hu. A legnépszerűbb márkák mindegyike az átlag alatt teljesített: a Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo és…..
fullerg 2016.03.01 20:13:07
@Nbl:

Valamint nem mindegy, hogy a gyártó által vállalt garancia ideje 1, 2 v. 3 év, nem mindegy a szervizháttér sem.
Ebben pedig szintén vannak jócskán különbségek.
Nem csak a puszta %-os arány számít mikor almát körtéhez hasonlítunk.
Elérkezett a teljes gátlástalanság ideje, miután tegnap reggel kopaszok megakadályozták  Nyakó István szocialista politikust abban, hogy beadja a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló népszavazási kezdeményezését. Az index kiderítette, hogy a kopasz férfiak egy csoportja a civil életben is…..
fullerg 2016.02.24 22:00:58
@micsoda?: Bocsáss meg, de én még egyetlen boltról sem hallottam, amelyik azért ment tönkre, mert vasárnap zárva volt.
Nem vitatom, lehet ilyen, de nem hiszem hogy sok van, és szerintem ezekben az üzletekben nem a vasárnapi zárva tartás a tönkre menés egyetlen és legfőbb oka.
fullerg 2016.02.24 22:14:05
@micsoda?: Nem tudom te hová jársz vásárolni, de felénk még olyat nem láttam, vagy hallottam, hogy a boltos a gyorsan romló, vagy hamarosan lejáró szavatossági idejű árut nem tette ki, hanem hagyta a raktárban tönkre menni. Az ilyen boltos meg is érdemli, hogy ne tudjon megélni abból amit csinál. Már bocs...
fullerg 2016.02.25 22:49:41
@élhetetlen: Nem azt mondtam, hogy az sosem fordulhat elő, viszont én nemigen találkozom ilyen helyzettel. Biztos nem egy helyen vásárlunk...
Más: Az miért nem csípi a csőrödet, hogy semmilyen hivatalos ügyet nem tudsz intézni hétvégén, bolt viszont a legtöbb helyen van vasárnap is, csak nem mindegyik.
Valaki írta, hogy nem muszály ott dolgozni ahol vasárnap is nyitva vannak.
Ez annyira demagóg, hogy inkább nem is mondok rá semmit.
Aki annyira akar, az mennyen és dolgozzon vasárnap. Én nem akarok. Ne akarjátok rám erőltetni
Annyi más hely is van mint a kereskedelem/multik...
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
fullerg 2015.07.30 19:05:45
@Larry Silverstein:
Lehet hogy picsogok, de te meg hülyeséget beszélsz.
100% csökkenéssel a balesetek száma 0.
Akkor hogy csökkenhetett 300 %-kal?

Taníts még minket tudatlanokat...
fullerg 2015.07.30 20:06:04
@Zolus84: Próbálj meg egy 30 tonna kaviccsal megrakott bármilyen kamion elé bevágni, és büntető satut alkalmazni. Bizz a fékjében...
Ne is, inkább ne tedd, ha kedves az életed.

Hiba azt hinni, hogy egy megrakott teherautó ugyanugy meg tud állni, mint egy személyautó.
Üresen talán igen.
Az orvoslás történetének számos kiemelkedő alakja van. Köztük is nagy tisztelet övezi a sebészeket, hiszen egy operáció levezetése különleges képességeket igényel. A következőkben felsorolt sebészek nevéhez valamilyen áttörést jelentő műtéti eszköz vagy technika…..
fullerg 2015.07.14 09:45:44
@Saliko: szövegértés, ehhh....
Barabás Richárd Ne féljetek! 2015.07.09 14:44:05
Hiszek abban, hogy nagyban felelősek vagyunk azért, milyen világot teremtünk magunknak. Minden egyes döntésünkkel hozzáteszünk valamit az életünkhöz, ahhoz az élethez, amelyet másokkal együtt kell eltöltenünk ezen a Földön. Éppen ezért felelősség van mindannyiunk vállán. Nem…..
Történt, hogy még tavaly szeptember 27-én a közmédia szinte összes kinövése, amiket nem mellesleg a bíróság szerint simán titulálhatunk állami (nemi)szervnek, az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! című műsorfolyamra lelkesen eltapsolt vagy 600 millió forintot, majd a…..
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..