Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cradle

15 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hónapja voltam egy rendezvényen, ahol különböző egyetemek kutatói adták elő az ötleteiket, a kutatási eredményeiket; a hallgatóság pedig magánbefektetőkből, intézményi befektetők képviselőiből, illetve befektetési szakemberekből állt. Nagyon érdekes, mondhatni…..
Kapanyél A sokoldalú tiszafa 2011.08.31 08:30:00
- Hogyne, hogyne... Szóval, megmérgezték?- De meg ám! Sőt, mi több … ezt nagyon kérem, kezelje egyelőre bizalmasan... le merném fogadni, tudom, mi volt a méreg!- Ugyan?!- Taxin, fiacskám. Taxin!- Taxin?! Most hallom először.- Nem csodálom. Felettébb szokatlan. Mondhatom,…..
Cradle 2011.09.01 11:49:32
@thunbergia: Köszönöm! Esetleg azt meg tudná mondani, hogy a kertemben nőtt tiszafa védettnek vagy termesztettnek számít-e (van 3 is a kertben, de nem tudom hogy törvényt szegek-e ha építkezés miatt kivágnám).
Jó dolog ez a Burzsuj. (Reméljük.) Mindössze két hete úgy nézett ki, megtaláltuk Pest legburzsujabb legdrágább eladó lakását, az viszont jelenleg már nem szerepel a kínálatban. Talán egy kicsit nekünk és a több mint 50 ezer oldalletöltésnek is köze van hozzá, de legalábbis…..
Mióta az Apple 2005-ben bejelentette, hogy Intelre váltja az addigi PowerPC alapú technológiát, a két cég együttműködése töretlen. Az Intel egy korábban sosem látott processzort tervezett az első MacBook Airekbe, egy pillanatra úgy tűnt, mintha a gyártó direkt az Apple kedvéért…..
Cradle 2011.08.12 14:35:24
@Zool2107: Az Apple-nek szállítani presztízskérdés és van egy indirekt hatása is, ugyanis nagyon sokan igyekeznek utánozni, ami adott esetben sokkal nagyobb piacot jelent mint maga az Apple. "Lighthouse effect"-nek hívja az üzleti zsargon.
A cég ahol dolgozom adott esetben ingyen is hajlandó szállítani bizonyos világmárkáknak, hogy aztán elmondhassa, hogy tőlünk vásárolnak, bőven bejön az "utánzókon".
Cradle 2011.08.12 17:03:52
@Zool2107: "Ne mondd már azt, hogy egy Dell, HP, Acer, Lenovo majd azért fog vagy nem fog Intel procit választani, mert az Apple is - egy gyakorlatilag 2 szereplős piacon (Intel-AMD). "

Akkor nézd meg ezt: www.cpubenchmark.net/market_share.html

Az Apple Q1-2006-ban hozta ki az első Inteles Maceket.
A havannai papa double koktélt róla nevezték el: rum, grapefruit és maraschino keveréke kell hozzá Papa double koktél, Kuba, szivar, szafari, hajózás, nagyon csinos, sportkocsival száguldozó, vadulásra vágyó felső-középosztálybeli nők, senkinek sem volt Ernest Hemingwaynél…..
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Ismét jelentkezik i-Doki, aki rendszeresen bepillantást enged nekünk egy Mac-műhely titkaiba. Ezúttal egy gyakori, sokak által ismert hibát vizsgálunk meg vele közelebbről. Ez pedig az iMacek porosodása - belülről.Az iMacek fejlődése során idővel egy új technikai probléma…..
Nem sok derékszög van benne... (forrás)  ..
Cradle 2011.06.15 19:03:57
@nada dan: Ha ez segít neked, nos, szerintem is igen ronda ez a faház :)

Van amire rámondták régen hogy ronda és kiderült hogy szép. Na de a kutyaszarra régen is meg most is azt mondják hogy ronda.
Visszatértem a nászutamról, és szó sincs arról, hogy a házasság kegyetlenné tett volna, de most akkor is lezárom az Olcsó ebéd menő helyen sorozatot. Nem azért, mert már nem maradt több jó hely a városban, tucatjával akadnak remek ebédmenüt kínáló éttermek, de nyáron valami…..
Cradle 2011.05.30 16:58:25
A srác barátnője egy átmulatott éjszaka után lazán közli párjával, hogy ágyba bújt egy másik pasival. Állítólag nem történt semmi, csak aludtak. Posztolónk nem tudja eldönteni, hogy most nagyon hülyének nézik vagy ideáig süllyedt kettejük kapcsolata. Leginkább annak…..
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Sokak számára, feltételezem, egyértelmű, de már érik egy filozofálgatós poszt. Nem tervezek egy, a sok helyen olvasott „szeresse a hivatásáááát”, „tisztelje a tantárgyáááát”, „legyenek neki fontosak a gyerekeeeek” és hasonló klisékből…..
Kedves MT!   Sokszor olvasom nálatok, hogy milyen sokan vannak, akik egyszerűen képtelenek elhelyezkedni Nos. bár szeretnék, mégsem tudok ellenpéldával szolgálni, hiszen én is csak egy vagyok a sorban. 28 éves leszek, ha minden jól alakul, nemrég diplomáztam. Gimnázium után…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Endi küldte még az óévben ezeket a fotókat. Köszönet!Részemről No Comment...
Cradle 2011.01.31 18:22:52
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
IDDQD World of Warcraft a zsebben 2011.01.07 09:01:00
Zajlik a CES, és bár a show nem elsősorban az új játékhardver-bejelentésekről híres, azért találni ott érdekes kütyüket, például a Razer Switchblade-et. A Razernek vannak tök jó és elég vad dolgai – 17 gombos egér megvan valakinek? –, és első blikkre nem tudom,…..
Cradle 2011.01.07 12:55:47
@the Static: ...és már az sem eredeti ötlet volt. Párszor volt dolgom egy kb 15 éve fejlesztett Philips computer tomograffal. Annak a konzol billentyűzete ami a grafikus termminálhoz tartozott olyan volt hogy minden nyomógomb külön kis grafikus LCD volt. Mondjuk csak fekete/fehér LCD volt a gombokon, ez tény, ennyiben, meg formatervben az optimus többet nyújt.
Sajnos sokan még abban az illúzióban ringatják magukat, hogyha visszaadják a bankhitelre vásárolt autót, akkor megszabadulnak a hiteltől is. Az alábbi levél is ékes bizonyítéka, hogy nem így zárulnak ezek az ügyek.Tisztelt Zugügyvéd, 2008-ban vettünk igénybe autóhitelt,…..
Cradle 2010.12.29 16:40:48
@Critical Thinking: Ezt a személyi csőd intézményét bevezethetnék Magyarországon is. Régebben volt róla szó de valamiért levették a napirendről ha jól tudom. Lehet hogy a banklobbi nyomása volt túl erős.
Ez az írás egyszer már megjelent a másik oldalunkon, az Appleblogon, de mivel a tematika miatt azt egészen mások olvassák, mint az Egy nap a városban blogot, úgy döntöttem, hogy leporolva, kicsit átírva, aktualizálva kirakom ide is a legjobb vidéki magyar étteremről szóló…..
1941-es felépítésük óta a háború végéig több ezer angol életét mentették meg a steampunk lépegetőkre hasonlító Maunsell-féle tengeri erődök. 1967-óta egy hallgatólagosan elismert hercegség működik platformján, amely eurómilliókat termel önjelölt uralkodójának. A mesterséges sziget tulajdonjogát…..