Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wastrel

4 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Vigyázó szemetek 2018.12.09 12:58:11
Amikor EU-emblémás páncélozott harcjárművek verik le a helyi forradalmakat, akkor azért meghűl az emberben a jövőkép...
Wastrel 2018.12.14 02:22:41
Folyt.

Azon, hogy a szívem a Momentumért dobog, nagyot röhögtem, jelentősen felvillanyoztad a napomat, neked is kívánok hasonlóan derűs állapotokat, mondjuk egy székhez kötözve. :)

Igen, lájkoltam a Momentumot, még annak idején a Nolimpiával megmutatták, mennyire tökösek, ráadásul abban a korban a Momentum még nem volt párt. Semmilyen pártot nem lájkolok Facebookon, tehát a Momentumról kb. ennyit. Azóta nem foglalkoztam velük különösképpen, mert egyrészt nem értettem, mi szükség van megint egy pártra, másrészt a később nyilvánosságra került programjuk bizony meglehetősen vadkapitalistának bizonyult, szóval a kinek kiért dobog a szíve szempontból nem happolom el előled a rájuk vetett X lehetőségét. Komolyan nem értelek, hát ezerszámra kéne bombáznod őket a szerelmes levelekkel, a gazdaságpolitikájuk pont neked való.

Mondok neked néhány számodra egészen hihetetlen kulisszatitkot, remélem, beveszi a gyomrod. 2010 óta vagyok fenn a Facebookon, azóta like-oltam egyet s mást, sokféle dolgot. Az eltelt 8 év alatt, azonban bizonyos dolgok változtak. Pl. megszerettem új könyveket, új zenei stílusokat, a politikai nézőpontom is finomodott valamelyest. De soha, szinte egyetlen alkalommal sem fordult elő, hogy bármilyen oldalt, amire korábban nyomtam like-ot, és azóta már nem tetszik, töröltem volna. Méghozzá két okból sem. Egyrészt úgy ahogy van fosok az egészre, mert úgyis átgörgetem, ha valami nem tetszik, másrészt a Fakebook algoritmusai vannak annyira okosak, hogy amikor látja, hogy egy oldalon bizony én nem végzek interakciót, nem like-olom az oldal bejegyzéseit bizonyos időközönként (kommentelni meg szinte soha nem szoktam), akkor leveszi az egész oldalt a hírfolyamomról vagy csak annyira ritkán dobja fel, hogy semmilyen mértékben nem zavar a jelenléte.

Tudom, hogy számodra minden egyes szó, amit személyesen nem hagysz jóvá maga a 101-es szoba, de szerintem abszolút többségben vannak olyanok, akik pl. nem hordanak ki instant agyhalált attól, hogy a hírfolyamukon megjelenik egy rajongói oldal neve. És akkor még nem is beszéltünk arról, hányan vannak szinte mindannyiunk ismerősei, vagy akár közeli rokonaink között olyanok, akiket legszívesebben megfojtanánk, amikor mindenféle prosztó mémeket meg háromszavas megmondásokat linkelnek olyan pártoktól, melyeket gyűlölünk. Ez az élet velejárója. Sokféle ember létezik, és nem lehet kivétel nélkül mindenkit kiirtani. Persze ha te ilyen sorsot követelsz másokra, előbb-utóbb veled fog megesni az, amit rájuk kívánsz.

A Fakebookról ennyit. Ja és már több mint egy éve nem voltam rajta, tehát az onnan szerzett nagyon aktuális híreid velem kapcsolatban bizony meglehetősen lejárt szavatosságúak. Nagy baj lesz ám ebből a KGB-központban, ha rájönnek a csalafintaságra.

Ha jól emlékszem, ráadásul a fiókom privátra van állítva, jelentős mértékben megkönnyítetted tehát a dolgomat annak fényében, hogy elvégezzem a Deansdale-i műveletet, és kibaszkodjam azokat az ismerősöket a profilomról, akik hajdanán Férfihangos kollégák voltak. Mert ugye zárt profil esetén csak konkrét ismerőstől lehet információt szivárogtatni. Úgy látszik, egyesek méltatlanná váltak a jóindulatomra.

Azt is furcsának tartom, hogy mindezen dolgok ellenére valamiféle skizofrén pálfordulásként Csuzit meg véded. Nem mintha én akarnám őt bántani, dehát a te nézetrendszereddel élve ő egy megveszekedett ellenség. Csuzi most is épp a pszichopata dugópajtásoddal kakaskodik a Férfihang kommentmezejében. Amennyiben egy oldal belájkolását lehet szerelemnek becézgetni, akkor én is élhetek részedre efféle "eufemizmusokkal". Ennek okán egyébként teljesen hihetetlen, miért véded rendszerint annyira vehemensen a Férfihangot. Neked Auschwitzért kellene kiáltanod, hát a Férfihang élén olyan alak van, aki büszkén vallja szocialistának, vagy legalábis szociáldemokratának magát, hogy lehet egy ilyen halálos ellenség létezését eltűrni?

Igen, hátrahagytam az antifeminizmust (bár ez sem igaz 100%-ban), ennek oka pontosan az ilyen magadfajta alsórendű pondrók, akik rendről-rendre lehetetlenítenek el minden értelmes próbálkozást. Akik ótvar náci diktátor módjára megparancsolnák, hogy kinek milyen módon volna kötelező háborúzni az ellenkező nem ellen. Az engedetleneknek irány a virtuális gázkamra. Közben, amikor ilyen Férfihangos brainstormingok után aktivizmusra szólítjuk fel a velünk szimpatizálókat, hirtelen megveszekedett kuss és szarházi sunyi lapulás az eredmény. Mert ugye akkor már nem ilyen noname safe space-ben fetrengenél a saját hányásodban, mindent és mindenkit gyűlölve, hanem a saját pofádat is vállalnod kellene, hogy legyen eredmény.

Folyt. köv.
Wastrel 2018.12.14 02:24:05
Folyt.

Én anno jeleztem Attilának, hogy ha ezen múlik, kész vagyok a valódi identitásom felfedésével is képviselni a Férfihangot, de kizárólag akkor, ha van értelme. Nos, erre végül nem került sor, mint ahogy a többi Férfihangos részéről sem, akikről én is tudok egyet s mást, mégse lenne pofám fű alatt mindent elpletykálni ilyen berengári házmestertekintélyt hazudva.

Hány ügyet vitt véghez sikeresen a Férfihang az utóbbi 5 évben, ha nagyszabású demonstrációkkal nem is, de legalább néhány száz fős tüntetésekkel, esetleg érdeklődést kiváltó petíciókkal? Csak kudarctörténeteket láttam távozásom előtt, és azóta is.

Hogy legyen apropója annak, hogy holnap eljöjjön értem a fekete autó, megsúgom neked, hogy az utóbbi időkben kifejezetten szeretek a YouTube-on Peter Joseph-et és Guy Standing-et IS hallgatni, mert mindkét embert általában véve nagyra tartom, és még a körömletépkedés veszélye árán is vígan elújságolom neked eme égbekiáltó merényletet. Találkozunk a 101-es szobában. Tegnap meg pl. Jordan Petersont hallgattam, remélem ennyire radikális ingerelárasztás után azért nem kötsz ki Graz-ban.

Deansdale most ezt ne vegye magára, mert őt az üdítő kivételek közé sorolom, de asszem a te attitűdöd miatt terjedt el az angolszász világban a mondás, hogy: "Csak karcolj meg egy libertáriust, és elkezd vérezni egy fasiszta."

Végezetül egy kifejezetten passzoló idézettel zárnám le a veled való interakcióimat.

"A nagy emberek ötletekről beszélnek, az átlagos emberek eseményekről, a kisemberek pedig más emberekről."

Utóbbit most természetesen kizárólag a szintedre való leereszkedés mértékéig gyakoroltam.

Berengárral ennyit kívántam foglalkozni. A többieknek további jó eszmecserét kívánok.
Wastrel 2018.12.18 07:55:33
Kalman:

Új dolgokba vetettem be magam, és kifejezetten sok most a teendő.

Frederick2:

"Már elnézést! Belgedár ámokfutása már több éve megy az MRA-felületeken. Ami persze köszönhető AlterEgo-nak is, aki frankón aláadta a lovat."

Értem én, és egyet is értek bizonyos dolgokban. Ezért sem igazán tudom felfogni, hogy mit nem lehet azon megérteni, hogy ne provokáld se velem, se másokkal (kivéve aki ezt kéri) az ilyen alakokat. Nem szólok be senkinek, kvázi nem is létezem, erre látom, hogy mennek a kibaszott konteók meg a féligazságokból összerakott skizofrén megfejtések. Legalább a halottat hagyd már békén feküdni.

"Ausztriában tényleg van egy bécsi kastély, Belvedere"

Vodkamárka is van ilyen.

"A FIDESZ nem egy libertariánus párt. Meg nem is konzervatív. Inkább egy nemzeti mázba burkolt poszt-kádári párt."

A Fidesz hatalmának három pillére van. Mindenből kiválogatják a számukra legmegfelelőbbet. Kommunista retorika, neoliberális gazdaságpolitika és fasiszta társadalompolitika. Megvan a nyerő recept.

Berengár:

"Ugyanaz a társas visekedés szabáyait áthágó, korlátolt, introvertált autista vagy, mint korábban. Csak azért nem gyűlöllek viszont, mert az állapotod a személyiséged része, nem valamiféle gyógyítható betegség."

Nocsak, megjelent a hallucináció is, mint jellegzetes skizofrén tünet, illetve a saját démonaid másokra projektálása is napvilágra került, ami úgyszintén segít bennünket a helyes diagnózis felállításában.

Kémkedünk a másik után, rátelepedünk, mint valami pióca, projektálunk rá mindenféle paranoid képzelgéseket egykattintásos "akciók" után, aztán még autistáz is az autista :D Társas viselkedési szabályt meg nem hágok át, mert nagyon merem remélni, hogy soha nem tartózkodtunk még egy légtérben sem, ilyen ismerősöm nem létezhet, mert úgy baszom ki, mint macskát szarni.

Puzsér nem szaktekintély, hanem felhívja a figyelmet olyan jelenségek LÉTEZÉSÉRE, melyről a vele kommunikáló mainstream média és politikai gárda 99%-a soha nem is hallott, vagy nem akar meghallani. Nem szakember, pláne nem szektás szakbarbár mint a berengár-féle autisták többsége.

De próbálkozhatsz magad is releváns társadalmi témákat, igényeket közvetíteni a széles nyilvánosság felé, mint ahogy sok-sok éve látszik, kiváló eredménnyel műveled.

Így aztán nem maradt számodra más, mint a magányos gyűlölködés egy gubancos kommentmező legelrejtettebb zugaiban, és annak kifejezetten görcsös akarása, hogy "hát, a világ majdcsak hozzágörbül egyszer a követelményeimhez. Előbb-utóbb úgyis meghajlik a valóság a kegyeim előtt."

"Most bizonyára meg fogsz lepődni, mert nem vagyok anarchokapitalista."

Szarkazmus értelmezésének képtelensége újabb autista vonás.

"aki a lumpenproletár, fröcsögve vergődő Puzsérra hivatkozik szaktekintélyként, az kiírta magát a civilizált emberek köréből."

Íme a gendergári fasizmus :D

Inkább az írja ki magát a civilizált emberek köréből, aki számára feldolgozhatatlan traumát okoz, hogy léteznek más emberek is, és hogy a halálos merényletek számát tovább gyarapítsuk, akár bizonyos dolgokban különbözhet is a véleménye Berengár istenségtől. Ezeket aztán kötelező világméretűvé nagyítani. Hát majd csúnya lenne 7 milliárd embernek nem programozható egyenrobotként működni. Aki nem lép egyszerre, nem kap vodkát estére...

Miután találtam több ellenpéldát is a "Puzsér kínosan ügyel arra..." fröcsögésedre, rendkívüli módon kellemetlen volna szembesítened magad a látható-érzékelhető valósággal, ami szintúgy az autista személy ingerekkel szembeni kétségbeesett védekezésének bizonyítéka.

Tényhamisítás, valóságtagadás és önáltató szemforgatás révén persze könnyedén nyersz igazat magadnak, egyszerűen csak le kell nyesegetni a tévképzeteidet vissza nem igazoló tartalmakat a valóságról, és máris a Besenyő Pista bácsi-féle "mindig igazam van" sztoikus nyugalmába érkezünk.

youtu.be/0oGeJcIiUu0?t=41

Azzal kapcsolatban meg látványosan kussolsz, amikor a Férfihang eredményeinek hiányát kérem számon, nem véletlenül, mert ugye a semmire nem igazán lehet mellet döngetni.
A kapitalizmus a szabadság. Ez az a rendszer, ahol sem tiltások, sem kötelességek nem nyomorítják meg az álmaidat, ahol nem az állam mondja meg hogy mit kezdj az életeddel. Hogyan értem ezt valójában? Úgy, hogy a kapitalizmusban lehetsz feltaláló, vállalkozó, gyári munkás, gyártulajdonos,…..
Wastrel 2017.07.21 13:06:37
Nem gondoltam volna rólad Deansdale, hogy valaha is a demagóg szociális uszítás éllovasává kívánsz válni, hát mégiscsak összejött... :) Ezekért a megállapításaidért igazán nem volt érdemes a gyilkos zombi barátodat kibannolnod az oldalról, mert eléggé egy követ fújtok, a különbség pusztán retorikai, formai jegyekben mutatkozik meg. Kb. annyira, mint az ismert mém a kapitalizmus ezer arcáról: 99getsmart.com/wp-content/uploads/2015/09/BziMlVlIEAA_k0g.jpg

"Ez az a rendszer, ahol sem tiltások, sem kötelességek nem nyomorítják meg az álmaidat"
Aham. Elvárt profit, végzettség, főnöknek való kötelező seggnyalás? Esetleg valami banálisabb: korgó gyomor? Persze lehet mondani a kapitalizmusra, hogy humánus, kb. annyira, mint a védelmi pénzt szedő maffiózók. A kapitalizmus jófej, nem kockáztatja meg a rendszer gyengítését a magukat megmakacsoló renitensek azonnali kivégzésével, hiszen akkor nem lehet többé hasznot húzni sem belőlük. Ehelyett nagy gálánsan megvárja, hadd rothadjon meg a lelkük a pszichopata cégvezéreknek megfelelő színvonalra, ahol már akkora korrupcióba, félelembe és apátiába süllyednek, hogy a számukra betáblázott értelmetlen munkamozzanatok végzésén kívül totálisan életképtelenekké váljanak.

"ahol nem az állam mondja meg hogy mit kezdj az életeddel" - hanem a cég. Egyébként az igazán hithű kapitalisták tagadják az állam létjogosultságát.

"Úgy, hogy a kapitalizmusban lehetsz feltaláló, vállalkozó, gyári munkás, gyártulajdonos, csicseriborsó vagy zabszalma, de ha semmi nem érdekel akkor visszavonulhatsz egy darab földre és élhetsz répán amit magadnak túrsz." - Répát túrni a földből, ez aztán a kapitalizmus igazi esszenciája, ezt semmilyen más rendszer nem tudja :D Egyébként a répatúró esetleg ténylegesen valódi szabadsággal is rendelkezik, már amennyiben sikeresen kacsingat az önfenntartás felé. Ami azt jelenti, hogy távol tartja magát a kapitalizmustól, hiszen amit megtermel, az az övé is lesz, nem megy oda a kapitalista elrabolni arra való hivatkozással, hogy márpedig ez az én magántulajdonom.

"A szocializmus a szabadság tökéletes ellentéte: egy olyan rendszer ami kötelező érvénnyel rád húzza, hogy mit kell csinálnod. Akarhatsz te vállalkozó lenni, az tilos, mert az kapitalizmus. Feltalálhatsz, csak éppen a hasznát nem teheted zsebre, úgyhogy amellett dolgoznod is kell." - Ez már tényleg az elborult PragerU-s pszichopátia iskolapéldája. Fingod sincs a szocializmus definíciójáról, de legalább le is szarod, hogy fingod sincs róla. Segítek: A szocializmus a termelőeszközök társadalmi és demokratikus kontrollját jelenti. Gyk: Az rendelkezzen a megtermelt javak felett, aki megtermeli. Akár kereskedni is lehet velük :)

Az ilyen mindenféle nem gazdaságpolitikai vadhajtásokat, mint pl. a kultúrmarxizmus érdemesebb volna inkább kultúrfriedmanizmusnak elnevezni, hiszen olyan neoliberális eszmerendszerről van szó, amely maximális mértékben kompatibilis a vadkapitalista tanokkal, ráadásul szélsőségesen individualista. Safe Space = magántulajdon érvényesítése az engem körülvevő levegőre, ahol éppen vagyok.

"Még csak a saját földedre visszavonulni, vagy koldulni sem hagynak - a rendőr megbüntet közveszélyes munkakerülésért. Mindenki gyári munkás - kivéve a pártfunkcionáriusok, akik úgy élnek mint a kapitalista gyártulajdonosok." - Miért, a kapitalista gyártulajdonosok nem úgy élnek, mint a kapitalista gyártulajdonosok? :D

"A kapitalizmus az az individualista elképzelés, hogy te egy teljes jogú és szabad emberi lény vagy, úgy keresed a boldogulásod ahogy neked tetszik, és ebbe még az államnak sem lehet beleszólása." - Ez a kapitalizmus szöges ellentéte. A kapitalizmus a szabad emberi akaratnak a puszta létezését is tagadja (már megint nem olvastál elég Friedmant meg Ayn Rand-et, ejnye-bejnye), emellett a kapitalizmus közgazdasági alapdefiníciójának része, hogy a kereslet-kínálat pénzben kifejezett viszonya határozza meg a boldogulásod módját, nem pedig a saját egyéni elképzelésed arról, hogy mit szeretnél csinálni, ami majd boldoggá tesz.

További kapitalista fantazmagória még, bár nem része a definíciónak, hogy a szélsőjobboldali kapitalisták az embert mint a Föld bolygón egyedüli fajt önmagát ellátni képtelen, önállóan teljesen élhetetlen, állat alá süllyedt fajt láttatja, akiket kizárólag kényszerítő eszközökkel, bizonyos esetekben fizikai erőszakkal lehet rávenni valamilyen jellegű funkcionalitásra. Éppen ezért teljesen jogos az ő elnyomásuk a kapitalisták által, sőt mi több, feltételezhetően más, alsóbbrendű faj példányai közé tartoznak ezek az egyedek, szemben a felsőbbrendű Kapitalista fajjal.
Wastrel 2017.07.21 13:08:11
Folyt.

"A szocializmus az a kollektivista elképzelés, hogy kussban vagy és teszed amit mondanak, különben mész a rács mögé." - A kapitalizmus az a kollektivista elképzelés, hogy kussban vagy és teszed amit mondanak, különben mész a híd alá. Híd alatt max halálra fagyni lehet, a rács mögött legalább fűtés és meleg étel vár :)

"Vannak persze sokan akik a kapitalizmusban élve szocializmust akarnak építeni, viszont érdekes módon arra sosem hajlandóak, hogy átköltözzenek egy szocialista országba." - Nincsenek szocialista országok, mert az imperialista gyarmatosítók vagy külső gazdasági embargóval, vagy belső ügynökhadjárattal leverik a renitens államokat, vagyis akik külön utat járnának a kapitalista kollektíváktól.

"még a csórók is jobban élnek, mert a csúnya gonosz szegénysanyargató kapitalizmusban még a munkanélküli segély is magasabb, mint a szocializmusban a fizetés." - Az USA-ban a gyerekek 85%-a szenved valamilyen vitaminhiányban, a 40%-uk meg elhízott disznó. Ezzel szemben Kubában 0% a gyermekéhezés, és egyben Kuba a világ első olyan országa, ahol teljesen megszüntették a HIV vírus anyatejjel való terjedését, hála a kiváló egészségügyi rendszerüknek. Aki viszont az USA-ban betegszik meg, az jobb, ha inkább felköti magát. Ja és a kapitalizmusban NINCS munkanélküli segély. Táborszki Bálintot sem olvasol.

"Ki hitte volna, hogy motiváció nélkül az emberek nem akarnak belegebedni a munkába?" - Ezért látjuk a kapitalizmus világméretű hanyatlását. Lassan igazán szerencsésnek mondhatja magát az, aki otthon a lábát lógatja, és véletlen van egy kis telke, amit nem sajátítottak még ki puszta tőkeerőből a kapitalisták, amin az önfenntartását rendezi. Miközben a kapitalizmusban robotoló bérrabszolgáltól az utolsó cseppnyi izzadságot is kifacsarja a rabszolgatartó, egyúttal ha tehetné, a falatot is kiütné a szája elől.

A kapitalizmus képlete egyszerű: Bár az ember egyszerű színvonalon, de el tudná látni saját magát (ehhez viszont saját földterület, vagy gyűjtögetőzóna kell), ehelyett erőszakkal bele kell rugdosni őket a tőkés uralkodóiknak való megfelelés igájába, és ha a tőkés elhorkantja magát, mert saját szubjektív értékítélete szerint a munkaerő nem nyújt elég jó teljesítményt, akkor a munkavállalótól azt a természetszerű szükségét is megtagadjuk, hogy falat juthasson a szájába, meg tető a feje fölé. Ez aztán tényleg motiváló :)

Legalább értelmesen fejtetted volna ki ezt a sok hülyeséget, de úgy látszik kedvenc példaképed, a Trump kommunikációs stílusa lesz a menő a jövőben, aki a 140 karakteres Twitter bejegyzésekben fejti ki a mondanivalóját, merthogy több mondanivalója amúgy sincs a világról. A Táborszki Bálint legalább veszi a fáradságot, és összehord mindenféle terjedelmes, autista beütésű olvashatatlan és szellemtelen cikket, vagyis megdolgozik azért a nagy büdös semmiért, amire a szabad piac értékeli a munkáját, de számodra még a minimális erőfeszítés is derogáló, csak az azonnali profit az Isten, meg az Index címlap :D

Persze gondolom most felhorkansz ezen a színvonal alatti betámadáson, de a szomorú igazság, hogy te helyezted túlzottan alacsonyra a mércét ezzel a posztoddal.
Most minden erről szól: hogy munkaerőhiány van. És közben látom a sok munkanélkülit, akik ezt nagyon nem így látják – megértem őket. Mert a munkaerőhiány is relatív, sőt, néha a munkáltatók által tudattalanul, mégis mesterségesen gerjesztett dolog (ezzel persze nem cáfolom, hogy a probléma valós is…..
Wastrel 2017.07.20 04:37:30
@roli101: Ennyi förtelmes vadkapitalista hazugságot egy hozzászólásban nem mindennapi teljesítmény összehordani.
  Mostmár mindenhol ott vannak. (ohh sorry, vagyunk :)) Olyan...Szemtelenül fiatalok, meg szemtelenek, job hoppereskednek itt jobbra-balra, évente új pozit szeretnének, csocsóasztalt meg állandó visszajelzést (Mondom állandót. Köszi.) Lehetőleg a világot megváltoztató projektjükbe illően. Hmm.…..
Wastrel 2017.07.07 16:28:21
@Pirx: Vagy egyszerűen csak meg kell kerülni a kizsákmányoló, rabszolgatartó, fosztogató vadkapitalista bagázst, és egyből kiderül, hogy pl. a létfenntartásnak nem muszáj 15 éven át tartó hiábavaló tanulgatással, stresszel, pánikkal, depresszióval, kiégéssel járnia, hanem bárki képes volna önerőből, sőt kellő talpraesettség esetén akár jövedelem nélkül önfenntartani. Egyedül a hatalmaskodó vadkapitalista főnökök érdeke, hogy a polgári lakosságot életképtelen, hajléktalanságra, állandó stresszre és terrorizálásra méltó, önállóan bármilyen munkavégzésre alkalmatlan csőcselékként kezelje, és az ország háromnegyede sajnos beszopja, hogy az emberi faj az egyetlen a világon, aki mindennapos alázás-gyalázás, kutyaként bánás, végtelen kifosztás és prolitáppal való züllesztés nélkül mindegyszálig kihalna. Ennek megfelelően természetesen a komplett ország lakosságának kötelező olyan mértékben elhülyülnie, hogy a kapitalista földesurak és parlamenti basák ezirányú elvárásainak megfeleljen, de ez nem egyéni kompetenciabeli kérdés, hanem hatalompolitikai. Ha nem lehetne komplett társadalmakat a koszos sárig lezülleszteni, akkor nem léteznének olyan rezsimek, ahol mindezt megvalósítják.

Az okkal történő fikázás mellett szakmai kompetenciáidat is megkérdőjelezném, ugyanis mindenki tudja, aki dolgozott már legalább életében kapitalista vállalatnál, hogy az előremenetel nem tapasztalati évek meg munkavégzés függvénye, hanem cégtől függően vagy jól kell nyelvet csapatni a főnöknél, vagy szubjektív módszertanok alapján felállított alkalmassági mérce szerint választják ki a menedzserré vagy vezetővé előléptethető munkaerőt. Gyk: Attól, hogy valaki kiváló munkaerő, és a főnökség minden kívánságát maximális sikerrel és igényességgel teljesíti hosszú éveken keresztül, attól még nem biztos, hogy a főnökség szerint vezetői pozícióra alkalmasabb volna a szorgalmas munkaerő a kevésbé kompetens, gyengébb teljesítményt nyújtó, ámde jól helyezkedő, saját magát inkább reklámozó társánál.

A rendszer meghackelésére a legmegfelelőbb módszer a jobhopping, a rendszer megkerülésére az önfenntartó gazdálkodás, a rendszeren belüli csúcsra jutásra pedig a kezdeményezőkészség megragadása, pl. freelancerkedés vagy startup vállalkozás révén, egyiknél sem kell 10-15 év a sikerhez, és a kissé kockázatosabb vállalkozást kivéve mindegyik borítékolhatóan pozitív eredményekkel jár.

A mi generációnknak azt kell megtanulnia, hogy a XXI. században nem a munka a záloga sem az érvényesülésnek, sem a boldog életnek, sőt még csak az anyagi jólétnek sem. Sőt mi több, a XXI. században a nyomor és szegénység kiváltó oka pontosan a munka! Miközben ugyanis az automatizációnak köszönhetően egyre csökken a a cégek munkára való igénye, és növekszik a tőkefelhalmozásuk, azaz közgazdasági értelemben véve a munkaerőkínálat növekedésével a munka elértéktelenedik, előbb-utóbb a kapitalista rendszerben elérkezik az a pont, amikor a munkából élők lesznek a legszegényebb, társadalomból leginkább kitaszított alsórendű kaszt (ez a folyamat Amerikában már félig-meddig végbe is ment). Ez ellen csak önfenntartásra való berendezkedés révén lehet védekezni, mert aki a munkakínálat további növeléséhez járul hozzá, attól előbb-utóbb még azt is megtagadják, hogy végleges elhullásáig falat juthasson a szájába, meg tető a feje fölé. Ugyanis a szakmai ügyek mellett a közgazdaságtanban is teljesen dilettáns Pirx elvtárs úgy látszik, átaludta azt a 10-15 évet, ami annak megtanulásához kellett volna neki, hogy alkalmazotti viszonyban a jövedelem nem az egyén munkateljesítményétől függ, hanem a kialkudható bértől, ami kizárólag az azonos munkakörben elérhető munkaerő-kínálat és egyéni alkupozíció függvénye, semmi köze semmiféle egyedi teljesítményhez.

Nem tudok elképzelni olyan szakmát, aminél 10-15 év kellene akár a piramis csúcsának megmászásához is, nem hogy a szakma lényegi elsajátításához. A legtöbb (akár jól fizető) szakma érdemi alapjait 6-12 hónap alatt simán el lehet sajátítani, munkaviszony mellett mondjuk 2x ennyi, szervezett oktatásban persze még tovább elhúzzák :) A nagyon kevés kivételek közé tartoznak az orvosi, meg a rendkívül specializált (pl. űr) mérnöki pályák.
A Magyar Tudományos Akadémián kerekasztal tárgyalta, hogy szegény nők, már megint a szegény nők, meg a szemétláda férfiak! Nem tudom eldönteni, hogy ez az egész inkább fárasztóbb, avagy undorítóbb. Mint egy rakás hisztis hülyegyerek, aki apucinál akarja kibőgni a boltban, hogy mégiscsak vegye meg a…..
Wastrel 2017.06.08 19:56:28
@Pash Cutter: Ki ne találd már, hogy az RTL Klub, a TV2 meg a többi kizsákmányoló, népzüllesztő, prolitápgyártó multinacionális vállalatok mind kommunista szervezetek :D
Deansdale A szexista baloldal 2017.04.22 21:44:24
A haladó agytrösztök, akik szerint Hillary azért nem nyert mert a jobbosok mind szexisták, érdekes módon csöndben vannak a francia választásokkal kapcsolatban. Az a sok jobbos nőgyűlölő ugyanis mind egy szálig női elnököt szeretne Franciaország élén látni, a rettentően nőpárti balosok viszont…..
Wastrel 2017.04.25 20:04:16
@Aurelius Respectus: Nekem egyszer egy Férfihangos KOMMENTEMET (tehát nem cikkemet) idézte be boncolandó szövegként, szóval a nő egész alaposan vizslatja a férfilapokat :)
Wastrel 2017.04.25 21:14:01
@Aurelius Respectus: Azóta is keresem a helyem a világban. :)
Deansdale Megosztom 2017.04.10 15:15:52
Wastrel 2017.04.19 17:24:51
@KalmanBlog: Tudod, én is alapvetően hasznosnak találom a testedzést, mégis, ami a háborgó lelkemet végül elvezette a megnyugvás felé, az sajnos nem a red pill által erőltetett lifting volt... Kipróbáltam a meditációt (és hamarosan a jógával is teszek egy próbát), és azt kell mondanom, végre megleltem a békémet.

Arról van szó, hogy létezik testedzés, elmeedzés és lélekedzés, utóbbira szolgál a jóga és a meditáció. Aki boldogtalan, az sajnos a testedzéstől sem lesz tele életörömmel (rövid távon önbizalmat adhat, de a belül mélyen meglapuló problémákon nem segít).

A legjobb módszer a hármat ötvözni: napi 2x10 perc meditáció, heti 3x 20 perc edzés (HIT pl.), és havonta 1 könyv olvasása és alapos értelmezése. Ez a szent hármas :)

Biztos vannak, akik felfedezték már ezt, de a férfiszférában sajnos nagyon beszűkült az önfejlesztési repertoár a külsőre... ezért is döntöttem úgy nemrég, hogy elhagyom a férfiszférát és a red pillt, mert szeretnék végre megszabadulni a beszűkült és ítélkező közegektől. A red pillnek megvolt a funkciója az életemben, és soha nem bánom meg, hogy foglalkoztam vele, de végül a tényleges megváltást valami más hozta el.

A red pill közösség viszont szerintem kifejezetten "szexuálisan másképp gondolkodóként" értelmezi azt a férfit, aki meditálni merészel.
Wastrel 2017.04.19 19:24:22
@KalmanBlog: Hát aki valóban hardcore red pill - azaz mondjuk a piros pirula szektás vonulatát képviseli -, azoktól bizony gyakran olvastam olyan véleményt, hogy a meditáció és a jóga is mind nőies buzulás - ezért aztán éveken keresztül ki sem próbáltam őket. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a legférfiasabb férfiakban is van mindig egy csipetnyi nőiesség - nem sok, mondjuk 10%-nyi, mely energiák felszabadításában segít a jóga, meditáció. De nyilván ez csak egy út, rengeteg másféle is létezik. És ha nem foglalkozol kicsit a finomabb, lelki oldaladdal is, akkor nem egy még férfiasabb férfi leszel, hanem egy diszfunkcionális férfi. Rosszabb esetben elnőiesedett férfi, mert az elnyomott lelkiséged más csatornákon keresztül tör majd utat magának.
Wastrel 2017.04.20 12:43:26
@Ahasverus: "Aki pedig nem követi a többséget, az kilóg a sorból. Hát akkor én kilógok. :)"

Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet fog legelni.
Félmillió szavazócédulát "véletlenül" duplán küldtek ki a balos szavazóbázisnak, majd kijelentették hogy nyomozás csak a választások után lesz az ügyben...
Wastrel 2017.04.20 06:15:36
@Deansdale: @KalmanBlog: Tényleg nem szeretném, mert nem tudnék értekezni anélkül, hogy ne kellene halálra ekéznem azokat a volt Férfihangos kollégákat, akiket - még ha csak távolról is, de - barátaimnak tekintettem. Nyilván ha Attila nem tartja tiszteletben a magánszférámat, és elkezd járni a szája, akkor én is bekeményítek.

@Ahasverus: Azt mondtad, küldesz privát üzenetet, de itt a blog.hu-n nem jött semmi. Jelezném, ha tudod a régi mail címemet, amire egyszer küldtél levelet, hogy az már nem él, sem e-mailben, sem telefonon, sem Facebookon nem vagyok egyelőre elérhető.
Wastrel 2017.04.20 07:09:55
@Ahasverus: Nem találom, hogy lehet privit küldeni blog.hu-n... Az üzenetküldés funkció minden levelet e-mail címre irányít át, ami mint mondtam, nekem már nem létezik (legalábbis amelyikről tudsz).

Időközben utánanéztem a tartalék Citromailes címemnek, szerencsére még működik, ide küldhetsz levelet: wastrel@citromail.hu

Mindenképp jelezd itt, ha dobtál emailt, mert ezen a tartalék e-mail címen csak a spameket szoktam gyűjtögetni és időnként kukázni, magamtól nem megyek fel rá. :)
Deansdale Haladás 2017.01.08 10:19:45
Wastrel 2017.03.05 04:05:01
@Deansdale: "Ez azért erős, a legtöbb esetben ennél sokkal kevesebb is elég. Ahol hazudozni kellene onnan le kell lépni, legyen az munkahely vagy magánjellegű kapcsolat."

Nem, ilyen nincs, aki nem hazudozik, az éhendöglik. Nem egy ízben foglalkoztam már munkahelyi visszaélésekkel, ill. az álláspiacról - anno ennek részeként az informatikushiányról - írtam is a Férfihangon, amiben előrevetítettem, hogy nem érdemes informatikusnak állni, mert egész egyszerűen a jelenlegi oktatási -és munkaerőpiaci körülmények mellett sokkal nagyobb a bukás kockázata, mint a sikeré. És hogy ha minden így marad, tovább növekszik a hiány. Nos, azóta megkaptam az elméleteim sikeres visszaigazolását, nem egy helyen olvashatom teljes megelégedettséggel, hogy már-már az elviselhetetlenségig fokozódott az informatikushiány, és az eddig soha nem látott negatív folyamat nem sokkal a cikkem publikálása után kezdődött el. Persze a szakma leszarja egy sehol nem jegyzett magánszemély véleményét...

Minden csak azon múlik, tartalmazza-e a munkáltatók által elvárt buzzwordöket az önééletrajzod, és ezeket a bullshiteket aztán interjún elő tudod-e adni hitelesen. Nyilván ezen elvárások alól a sógorkomahaverrokonok mentesülnek, nekem nincs hátszelem.

"de az emberek 99%-a képtelen kiszabadulni a belé rögzült ösztönök/érzelmi automatizmusok/megszokások irányítása alól - olyanok mint egy automata amibe ha bedobod a százast akkor kiesik a ropi, nem lehet őket "felébreszteni","

Mert ez az emberi biológia alapja, hogy ne kelljen mindenféle apró baromságot, amik nem a születéskor velünk világrajött reflexek, rendszeresen újra betanulni. Hanem a többször, netántán éveken keresztül ismételt cselekvések belénk ivódnak - csak sajnos egy diszfunkcionális családból keletkezett sérüléseknek és rossz megküzdési stratégiáknak is ugyanez lesz a sorsuk. Ez nem az emberi hitványság mércéje, pont ellenkezőleg, az embert az állatvilágból kiemelő egyik fontos tulajdonság. Nem a reflexeket kell megszüntetni, hanem csak a rossz reflexeket.

"Se az nem megoldás, hogy leszarod a többiek véleményét és tudatosan nem illeszkedsz be a közösségbe aminek tagja vagy, se az hogy elszigetelődsz."

A megoldás a hatalomszerzés volna mások felett, de sajnos ehhez nem vagyok eléggé tőkés. :) Amit mondasz, nem tőlem függ, látod, Belvedere haverod sem képes elviselni, hogy valamiről más a véleményem, mint neki, ha meg nem képes elfogadni erényeimmel is hibáimmal egyaránt, akkor lehetetlen bármiféle együttműködésre törekedni mondjuk egy másik fronton, ahol viszont akár harcolhatnánk együtt.

"Ha szabad belemennem személyes részletekbe, a leírásod alapján úgy tűnik korábban eléggé zűrös személyiség lehettél, és ezt még csak részben ismerted be. Akivel ennyire kiközösítően viselkednek az nem csak egy ici-picit "más" mint a többiek, abban van valami mélyebb különbözőség. Amíg rá nem jössz, hogy konkrétan mi ez, és meg nem tanulod kezelni, addig a helyzeted mindig újra fog termelődni."

Csak annyi volt, hogy nem akartam soha senkinek megfelelni. Anyám terrorja elől sajnos nem tudtam menekülni, de addig is mindenki mástól független voltam, és amíg ez az állapot megmaradt, addig kiválóan teljesítettem az élet legtöbb frontján (jó, a csajokkal már tizenévesen sem voltam egészen kibékülve :D). A tanáraim rendkívül öntörvényűnek tartottak, de ennek ellenére jól viselkedtem és jól teljesítettem, soha nem illettek kritikával a szülői értekezleten :) Persze amúgy rendkívül megosztó személyiség voltam, mint minden különc ember.

Minden akkor romlott el, amikor megpróbáltam alkalmazkodni a társadalom elvárásaihoz, merthogy felnőttség, meg minden lófasz. Ez sajnos egybeesett egy olyan időszakkal, amikor a családom elszegényedett és idővel minden vagyonunkat elvesztettük - de amikor ezek a folyamatok lezajlottak, még túl fiatal voltam ahhoz, hogy beleszólhassak. Így a nagybetűs életbe végül meztelen seggel kellett érkeznem. Meg ugye anyám terrorja, mikor még élt, hogy soha nem lehetek elég jó, és ezt a terrort - sokkal finomabb eszközökkel - aztán nagymamám folytatta. Ahelyett, hogy az identitásomat igyekeztem volna a környezet igényeihez formázni, igenis alakítanom kellett volna azt, és inkább a dominanciát elsajátítani. Azaz attitűdváltozást elérni a személyiségem lecserélése helyett.

"Azok is kapitalizmus :)"

Egyik sem kapitalizmus. :) A kapitalizmushoz két tényező mindenképp kell: hierarchia, ill. hogy adott termék vagy szolgáltatás előállításához szükséges munka és termelőeszközök tulajdonosa elválaszthatók legyenek egymástól. Esetleg hogy az érték mércéje valamilyen közvetítő közeg (általában pénz) legyen.

Önfenntartásban nincs hierarchia, a termelőeszközeimet én birtoklom és munkám gyümölcse csakis engem illet, nem rabolhatja el a kapitalista.

Freelancerként már van ugyan pénz, de a termelőeszközeim nem választhatók el a munkámtól, azaz nagyjából megkapom a munkám ellenértékét, emellett hierarchia sincs, mert én is nyugodtan kirúghatom a megbízót, ha nem tartja magát ígéreteihez.
Wastrel 2017.03.05 07:32:06
@Deansdale: Fogadjunk, hogy ez a nőnek nem nevezhető személy sokkal hamarabb - vagy legalábbis sokkal nagyobb eséllyel - fog mentőövet kapni, mint ezer másik, amúgy tisztességes és sanyarú sorsát csendben tűrő embertársa, akik netalántán a kilakoltatás szélére kerülnek akár tisztességesen felnevelt gyerekeikkel együtt, de nem mernek segítséget kérni... Szóval a banya jól csinálja, amit a csinál, minél több helyen kell látszani és a negatív reklám is reklám... Szégyentelenül és pofátlanul kell nyomulni.
Wastrel 2017.03.05 08:18:00
@Deansdale: "Amúgyis hiba hagyni, hogy az embert a munkája definiálja. Az csak egy módszer a pénzszerzésre, nem kell beletenni a lelkünket - arra ott a magánélet."

Jaj, erre muszájnak tartom reagálni. :) Alapvetően szimpatikus számomra ez a hozzállás, támogatnám is, de sajna nem úgy látom, hogy bármi köze volna ennek a valósághoz. Szerinted hány ember engedheti meg magának manapság, hogy az identitását ne a munka oltárán áldozza fel? Már egyszerűen a legalapabb társasági szinten sem teljesül ez a kitétel, hiszen mindenki, aki ismerkedni akar (legalábbis nekem ez a tapasztalatom), egyből azt kérdezi, mielőtt egyáltalán bármi mást mgtudna rólam, hogy: "Na és mit dolgozol?" Határozottan a munkája definiálja az embert, legalábbis társadalmi szinten mindenképp. Gyakorlatilag a teljes identitásod alapján ítélkeznek a munkádról, nem véletlen menekül mindenki hanyatt-homlok az alacsony társadalmi presztízst jelentő kétkezi munkáktól... Az a baj, hogy ráadásul az értékítéletek elől akkor sem menekülhetsz, ha egyébként magad egyéniségként igyekszel a társadalom ítéleteit nem komolyan venni... Komolyan, mintha kasztrendszer működne ebben az országban.

"Az emberek többsége nem altruista, egyszerűen csak nincs képessége/lehetősége arra hogy vállalkozó legyen, a földet túrni meg nem akarja, ezért nincs más lehetősége mint munkát vállalni egy munkaadónál."

Nem nem akarja, hanem megtiltják neki, hogy földje legyen és ellássa magát. Hagyományos módon a termelőeszköz elválaszthatatlan az azt használó munkás kéztől, a kapitalizmus mindezt szigorúan kettéválasztja.

"Egyébként mi az alternatíva? Szocializmus, kommunizmus? Az jobb volt?"

Erre tudnék egy nagyon ütős választ adni, de nem valószínű, hogy komolyabb lelki válság nélkül tűrnéd (nem pont olyan választ, amire számítanál). :D

Létezik harmadik út is, amit nem véletlenül nem reklámoznak sehol, ez pedig a megélhetésalapú gazdaság. Ez leginkább egy hibrid modell keretében valósulhatna meg - akár a kapitalizmust is megtartva -, de a fő lényege, hogy ne lehessen már olyan, hogy emberek egyre nagyobb tömegei önhibájukon kívül kerüljenek utcára meg fagyjanak halálra, akire nem tartanak igényt a kapitalista földesurak.

A modell lényege, hogy megvizsgáljuk a legminimálisabb emberi szükségleteket - ez leginkább két tényező: falat a szád előtt, tető a fejed fölött -, majd megvizsgáljuk, ezen tényezők eléréséhez mit lehetne tenni.

Tehát egy megoldásszemléletű gazdaságpolitikára volna szükség. Nem véletlenül nem valósulhat meg manapság egy ilyen. A megélhetésalapú gazdaság úgy valósulhatna meg, hogy akinek a munkaerejére szükség van, az vegyen részt a kapitalizmusban, a többi meg kapjon - egy előre kiszámított méretű, x fős család vagy közösség eltartására alkalmas - földet és szerszámokat, és tarthassa el magát békében. Szabadidejében termelhet többet, vagy kézműveskedhet, amikkel szabadon kereskedhet a piacon, ezekből akár luxusigényeit is fedezheti. Ez három előnnyel is járhatna: nem kerülhetne senki az aluljáróba önhibáján kívül, mégis mindenkinek bele kell tennie a munkáját a megélhetéséhez. Nem kell segélyezni, mégis megmaradna mindenkinek az esélye a fennmaradásra. Nem kell hozzá pénz (mert az, hogy valaki lakjon valahol, nem kerül semmibe! A természet gondoskosik a legalapvetőbb lakhatás biztosításáról, csak össze kell ütni mondjuk egy kunyhót kézzel. Csak a tulajdonszerzés meg a külső szolgáltatótól származó rezsi kerül pénzbe), mégis elő lehtne állítani többletértéket is akár.

Persze egy ilyen rendszer bevezetésével már elkéstünk, mert az összes szétosztható termőföld többek között a túlnépesedés hatása által a kapitalisták birtokába került, akik vagy parlagon hagyják, vagy szennyező gyárakkal építik be őket...

Molnár F Árpádnak van egy rendkívül ütős mondata azoknak, akik nem értik, hogy fedél nélkül miért nem lehet emberhez méltó életet élni, és hogy Afrikában a bantu néger, akinek ennie nincs mit és innia nincs mit, miért épít magának kunyhót és miért lakik házban. Azért, mert az ember házban lakik. :) Kicsit indulatosabban itt (1 perc):
youtu.be/lY-ZCeO6qTA?t=95
Van egy mazochista hajlamom, miszerint szeretek olyan tartalmak – jelen bejegyzés apropójából épp Youtube-videók – után kutakodni a neten, melyek tartalmával egyébként nem értek egyet, mégis úgy gondolom, a többfajta szempont ismerete által kaphatok csak igazán épkézláb képet a világról, szemben…..
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják GRRM-et.…..
Wastrel 2017.01.01 23:58:29
@Aurelius Respectus: A drogok nagy többsége jóval alacsonyabb pusztító hatással bír, mint akár az alkohol, akár a nikotin. Sőt, a haroin, a kokain és néhány amfetaminszármazék kivételével az összes drog (beleértve ide a cannabist, ecstasy-t speedet és a többi népszerűbb drogot) alacsonyabb romboló értékkel rendelkezik, mint a hőn szeretett alkohol. Az alkohol ráadásul függőségkeltés tekintetében is előkelő helyen áll. Gyakorlatilag bizonyos legálisan kapható dizájnerdrogok (melyek mindenféle női nevekről vannak elnevezve) összehasonlíthatatlanul károsabbak, mint a betiltott, ám hozzájuk képest ártalmatlan cannabis vagy a néhány országban szintén illegális teaféle, a kratom.
Szokás szerint nevezhetném ezer néven a szóban forgó csoportot, a közbeszédben ők a libsik, progresszívek, regresszívek, toleránsok, balosok, kultúrmarxisták, komcsik, ésatöbbi. Amiről fel lehet őket ismerni az az, hogy mindig valaki másért aggódnak, illetve valamilyen csoportért. Jaj, a cigányok.…..
Wastrel 2016.12.17 19:43:37
@Aurelius Respectus: Bámulatos, mekkora gyorsasággal érkeztünk meg a jobboldaliságból meg az ál-szabadságpártiságból Pol Pot-hoz :)
Vizsgáljuk meg , mi alapján választanak nők párt! Alapvetően a nők három jól elkülöníthető tulajdonságot vizsgálnak párválasztáskor. szexuális kisugárzás Ez nemcsak a testi adottságokat és a szimmetrikus arcberendezést jelenti, de a kommunikációs képességeket, az intelligenciát, a humort, a…..
Wastrel 2016.12.16 17:33:36
@Zsuzsi25: Mi a tökömért veszitek mind alapvető igénynek a készen álló egzisztenciát? Hol voltál akkor, amikor mindazt az egzisztenciát össze kellett hordani? Ja persze, beleülni a készbe, annál jobb móka nincsen. Tudod, a magadfajtáktól még egy dubajozó picsa is sokkal tisztességesebb emberileg.
Trump azért nyert, mert a normális embereknek elege lett a progresszívek barom vádjaiból. Cirka 30 éve hallgatjuk a modern baloldaltól, hogy mindenki aki nem baloldali ilyenpista meg olyanfób, rohadt tahó, szemét, ésatöbbi. Unalmas. És undorító. Aki szarral dobálózik, maga is szaros lészen - tartja…..
Wastrel 2016.11.22 11:57:20
BREAKING NEWS: Itt az új botrány, a #pizzagate: A Wikileaks-en néhány hete kiszivárgott Podesta-mailek elemzése nyomán rábukkantak egy politikusok (többek között Hillary is érintett) által üzemeltetett pedofil -és gyerekkereskedő hálózat nyomaira, ahol sátánista szertartások keretei között áldoztak fel politikusok és wall street bankárok gyermekeket rituális célra. Azért lett Pizzagate az ügy neve, mert a sátánista pedofilok pizzázással kapcsolatos hasonlítok mögé bújtatták mailjeikben az aberrált szertartásaikat (több kifejezést időközben meg is fejtettek, de egyelőre hiányos a felhozatal).

A mainstream média még nem vette át a híreket, de a 4chan trollok és az alternatív blogok annyira mélyen elemzik ezeket a maileket, és az időközben előbukkanó bizonyítékokat, hogy ekkora világméretű botrányt már rendkívül nehéz lesz elhallgatni. Az újabb és újabb információkat a Reddit fórumán publikálják, amíg be nem zárják (az egyik híroldalt már megsemmisítették, miután az a 900.000 olvasója részére tudósított a kirobbanófélben lévő botrányról):

www.reddit.com/r/pizzagate/

Ha a több tízezer e-mail tartalmának elemzését befejezik, kiderülhet, hogy az évtizedekig csak bolondnak tartott illuminati -és elmeprogramozás-hívőknek igazuk volt, ők ugyanis már több mint egy évtizede tudósítottak az emberi elme módosításának lehetőségeiről, az ezzel kapcsolatban végzett CIA-kísérletekről (lásd MK ultra).

Időközben Twitteren nyilvánosságra került egy rendkívül terebélyes lista olyan profilokról, akik 16 éven aluli kisfiúkról/lányokról készült képeket posztolnak rendszeresen az accountjukon:
www.dailystar.co.uk/news/latest-news/563846/twitter-child-sex-porn-ring-pizzagate-gamer-leaks-thousands-of-social-media-accounts

A Twitter bannolja azokat a felhasználókat, akik közzé merik tenni a pedofilok adatait (!).

További olvasnivalók:
theantiglobalist.com/eyes-wide-shut-suspected-pedophile-ring-exposed/
pedocrats.com
www.reddit.com/r/pizzagate/comments/5cj3oo/11122016_update_please_see_subreddit_rules/
en.wikipedia.org/wiki/Podesta_emails

Eközben az is megtörtént, amiről én már próbáltam korábban beszélni, csak a Férfihangon rám támadt a vadkapitalista csürhe, hogy a Szilícium-völgyi techvállalatok, amik állítólag a kapitalista világ nagy hajtómotorjai és példaképei, egy tőke -és hatalomkoncntráción alapuló diktatúra kiépítésén fáradoztak épp, csak ehhez kellett volna nekik a Clinton győzelme. Most Trump munkáját próbálják meg aláásni kőkemény bojkottal és egy esetleges gazdasági válság kirobbantásával, ugyanis a Szilícium-völgyi kapitalistáknak összesen van akkora tőkeerejük, amivel az USA teljes gazdaságát nyugodtan az összeomlás felé sodorhatják.

A hírek szerint több cég csalási eljárás alatt van (pl. Google, a Facebook és a Twitter is többek között), mert rosszindulatúan manipulálják az ezen oldalakon keresztülmenő hirdetések és egyéb üzleti kapcsolatok statisztikai adatait (vö. dotkom-lufi x 10), stabilan veszteségesen működnek, miközben a tisztességes, bérből és fizetésből élő (és egyébként egyre lejjebb való csúszásuk miatt elkeseredésből Trumpra szavazó) emberektől a vállalattulajdonosok által elrabolt extraprofittal tömik ezt a felfújt lufit, ami azt jelenti, hogy számolatlanul ömlik pénz olyan kamuvállalatokba, melyek a fél világ személyi adatait tárolják visszakereshetően, miközben az ún. piaci körülmények között már mindnek tönkre kellett volna mennie, ugyanis az ezeken a weboldalakon keresztülmenő hirdetések olyan szinten hatékonytalanok, hogy egy normális vállalat már egyáltalán nem is hirdet pl. a Facebookon.

Emellett vádolják még ezeket a kamucégeket gigantikus adóelkerülésekkel (lásd Apple), nőgyalázással, valamink nők egzisztenciális terrorizálásával, tömeges nemierőszak-túrák szervezésével, politikai korrupcióval, politikai cenzúrával, ipari kémkedéssel, kartell-tevékenységgel, szerzői jogok megsértésével, illegális munkaerő betelepítéssel, feketelistázással és még számos egyéb bűnnel:

millennialnews111.wordpress.com/2016/11/20/silicon-valley-tech-titans-have-a-plan-to-make-sure-trump-cannot-accomplish-anything-the-silicon-blockade/

www.newgeography.com/content/005354-today-s-tech-oligarchs-are-worse-than-robber-barons
Wastrel 2016.11.22 14:22:02
@KalmanBlog: Ez egy rendkívül új cucc, és a csendes cenzúra eleve mindig gyanús. Emellett Julian Assange, a Wikileaks alapítója is kámforrá vált az elmúlt napokban, senki nem tudja, mi van vele. Szerintem ez tényleg valódi cucc, mert az összeesküvés-elméletekkel szemben mindig szkeptikus vagyok, viszont az elmeprogramozásról és az ehhez tartozó okkult szertartásokról már sok meggyőző bizonyíték került elő, mert mint ahogy említettem, több mint 10 éve került elő először a téma, ráadásul az elmeprogramozási kísérletekről mind a volt náci emberkísérletek, mind a CIA jól dokumentált projektjei révén meglehetősen sokat tudunk már. Mindenesetre ha a hihetetlennek sűnő sátánista rituálékat és a gyerekpornót kivesszük a képből, a kiszivárgott Podesta-levelek többi része (Podesta ugye Clinton kampányfőnöke volt) is tartogat kemény meglepetéseket:

en.wikipedia.org/wiki/Podesta_emails

Időközben csak úgy ömlenek a blogposztok a Szilícium-völgyi techcégek szemétségeiről (ők felelnek Clintonné pénzeléséért és az álhírek terjedéséért a közösségi oldalakon). Többek között kisgyerekek vérére pályáznak az ottani dolgozók, mert kimutatták egy kutatásban, hogy a kisgyerekek véréből nyert plazma visszafordítja az öregedési folyamatot, és helyreállítja az elhalt agysejteket:

www.thesun.co.uk/living/2210909/plasma-from-the-blood-of-young-people-reverses-the-ageing-process/

A Facebook meg hazudik saját hirdetőinek, jelentősen felfelé inflálják a Facebook-reklámok hatékonyságát és az oldalra feltöltött cikkek/videók olvasottságát:

nypost.com/2016/11/17/facebooks-ad-metric-problem-is-becoming-zuckerbergs-headache/
Az általános politikaelméletben a baloldal a közösségcentrikus, "közteherviselős", szolidaritásra épülő elképzelések gyűjtőneve, a jobboldal pedig az individualista, az egyén szabadságát, jogait és lehetőségeit maximalizáló elképzeléseké. Ezekre a címkékre rengeteg kosz ragadt az utóbbi ~200 évben,…..
Wastrel 2016.11.18 23:45:31
@Ahasverus: Én is a rabszolgatelepen kívül vagyok immáron 3 éve :) Ahhoz meg, hogy vadidegen emberek minek neveznek, tehát hogy a pokolra jutott prolinak nem tetszik, hogy vannak olyan emberek, akiknek a lelke nem a vállalatot illeti meg, van egy roppant egyszerű és elegáns reakció: "Ki nem szarja le?" :)
Wastrel 2016.11.20 05:07:32
@Deansdale: "inkább törődök magammal én, mert más úgysem fog..."

Szeresd magad, más úgysem szeret :)
Wastrel 2016.11.20 05:25:40
@Ahasverus: Azt kell elérned, hogy mások elvárásai még tényező szintjén se szólhassanak bele az életstílusodba. Rettentő nehéz, évek kitartó szenvedése kell hozzá, szóval a külső elvárásoknak való megfelelés visszautasítása egyáltalán nem a legkönnyebb út. Alaposan ki van kövezve várható kudarcokkal, depresszióval, megvetéssel...

Ami még kell ehhez, az az önképzés képességének elsajátítása, hogy bármikor néhány hónap alatt meg tudj tanulni egy új skillt, amire épp szükséged van a magad ellátásához. 100%-ban nem nagyon lehetsz önellátó, mert ahhoz rendkívül nagy földterülettel kellene rendelkezned, plusz a külső veszedelmekkel szemben (akár csak valami szélsőséges időjárás) teljesen kiszolgáltatott vagy.

Az, hogy nem érdekel mások véleménye, nem jelenti azt, hogy ne fordulhatnál jó szándékkal a többi emberhez, vagy ne lehetnének barátaid, viszont a szélesebb társadalom elképesztő vehemenciával igyekszik minden kitörni igyekvőt visszatuszkolni a pöcegödörbe (lásd rákok a vödörben). A legnagyobb kiszolgáltatottságot a bérmunka elfogadása jelenti, ennek elkerülése érdekében vagy egyéni vállalkozóként freelancerkedsz, vagy saját produktumot viszel a piacra, a lényeg az, hogy a bérmunkánál kevés megalázóbb, lélekölőbb és kockázatosabb módszer létezik hosszútávon.

Deandsale egyszer elhintett a kommentek között egy nagyon bölcs megjegyzést: "A legnagyobb érték a kaja". Ha bárki a világon egy adott gazdasági vagy társadalmi körülményrendszerből adódóan olyan pozícióban van, hogy hatalmában áll megvonni a szád elől a falatot, tehát a Maslow-piramis alsó 2 szintjének kielégítési lehetősége megszűnik, amennyiben a földesurad elutasít, attól a földesúrtól szabadulni kell, mert az ilyenek mindig csak a hatalmat akarják, és ennek érdekében a munkaerő függő helyzetbe taszítása az elsődleges céljuk. Ennek a gyakorlati megvalósítása a kapitalizmusban a bérrabszolgaság.
Deansdale Frusztrált férfiak 2. 2016.08.03 17:29:52
Ez az írás egy válasz a válasz válaszának a... Eh, értitek. Sok értelme nincs, a tárgyi vitától valószínűleg el fog kanyarodni az értelmetlen internetes dráma irányába, ezért csak az olvassa, aki nem fog a végén felháborodni, hogy "dehát ez csak értelmetlen internetes dráma volt!". Na jó, próbálok…..
Figyelmeztetés: szövegfal! Csökkent türelműek csak részletekben fogyasszák. Figyelmeztetés: ha már most tudod, hogy belekötsz, mert hülyeség, akkor ne olvass tovább, fölösleges. Vannak olyan tények és igazságok, amikről nem beszélünk. A legtöbben azért, mert ezek a témák kívül esnek a szellemi…..
Wastrel 2016.09.28 08:37:09
@Ahasverus: Szeretem ezt a fajta "művészetet", amikor nem bírom értelmezni, mit is láttam. :D
Prüszkölnek rám páran a vagyonadó felvetése miatt: micsoda rohadt szoci vált belőlem annak ellenére hogy libertáriusnak mondom magam. Pedig nincs nekem semmi bajom a gazdagokkal, nem akarom őket a házaikból kitúrni, a cégeiket elvenni vagy a bankszámlájukat lefoglalni. Csak annyit szeretnék, hogy a…..
Wastrel 2016.09.12 15:04:44
@KalmanBlog: Na ez az, amiben nem fogunk egyetérteni. Én magam is informatikus vagyok, és vért izzadtam, hogy az ELTE otthagyása után önköltséges képzésben levelezőn le tudjak tenni egy informatikus diplomát. Így mentem át a Corvinus gazdinfóra, amit az ELTE-vel ellentétben magam választottam, és ha magát a képzést nézem, azt kell mondjam, nem is csalódtam benne. Mert nem azt a tömény faszságot tanítják, mint az ELTE-n, hogy akkor vesznek emberszámba, ha együltödben meg tudsz tanulni 350 értelmetlen és megjegyezhetetlen tételt meg 150 tételbizonyítást, amit 2 héten belül úgyis elfelejtesz, de legalább bebizonyíthatod a jövendőbeli rabszolgatartód számára, hogy mennyire jól tudsz szopni :D

Corvinuson ezzel ellentétben pont azt tanították meg, ami szakmai szempontból ÉS a munkaerőpiacon szükséges (ámbátor a gazdinfó nem programozó szak, inkább a vállalatok vezetői, vállalkozó szellemű emberek és informatikai beruházások menedzserei végeznek itt), miközben egyébként nehézség szempontjából egyáltalán nem volt alsóbbrendű, csak analízisből pl. nem magoltatták be veled a 3x250 oldalnyi analízis tankönyv minden fejezetét betűről betűre, hanem ehelyett a konkrét szakmai munkához szükséges problémamegoldásr koncentráltunk (amellett, hogy az analízis nálunk is kőkeményen buktatós tárgy volt).

Az összes többi ismerősöm, aki velem együtt kezdett az ELTE-n, kihullott, és elsősorban anyagi problémák miatt, ugyanis a proginf szakon kezdők elég nagy hányada szegény sorú családból származó, szerencsét próbáló fiatal, akik tényleg a család utolsó félretett fillérjeit költik el a taníttatásukra. Egy ilyen fiatalnak egyszerűen létszüksége az, hogy dolgozhasson egyetem mellett. Ha ezt a lehetőséget elveszed tőle, akkor nem elvégezni fogja a szakot, hanem kénytelen lesz otthagyni, és ezzel az élete is tönkremegy, mert ottmarad a kis zsákfalujában szakma, megélhetés és perspektíva nélkül.

Veled ellentétben én azt állítom, hogy ha egy adótt szakon mondjuk 50% felett van a kihullottak aránya, ott a diákság nem okolható, függetlenül az adott szak feltételezett színvonalától. A te hozzáállásod az a jó kádárista mentalitás, hogy egy szak színvonala attól függ, hányan buknak meg a vizsgákon, és minél többen, annál jobb a képzés. Szerintem meg egy szakmát meg lehet tanítani értelmesen anélkül is, hogy bizonyos vizsgákon kötelező jelleggel 80+%-nyi embert megbuktassanak, neadjisten az életüket tönkretegyék azzal, hogy a fejpénz miatt benn tartják őket a képzésben, pedig egyértelműen nem odavalók.

Pont a te megállapításaid miatt mennek egyébként egyre többen büfészakra, miközben az informatikusképzés szépen elsorvad. A Corvinus gazdinfó képzése szerintem megtalálta az arany középutat a színvonal és a szabadság között, azaz a követelmények bizony nagyon kemények, és nem kevés intelligenciát, kutatómunkát és tanulást igényel egy-egy üzleti intelligencia vagy audit kurzus elvégzése, de emellett kihagyják azokat a felesleges bullshiteket, ami a többi fajta informatikusképzést teljesíthetetlenné és értelmetlenné teszi. Megkövetelik a tudást és az egyéni kutatómunkát, de mellette hagyják a diákságot élni.

Ha meg a drága munkáltatók megkövetelik az ELTE-s vagy a BME-s diplomát, mert csak az a színvonal, akkor javaslom nekik, hogy dugják fel a fejüket a seggükbe, és onnan ki se lássanak többet, mert pont ez a mentalitás vágja taccsra az egész hazai fiatalság jövőjét, de hosszú évek után most először visszanyal a fagyi.

Szerintem sem a BME-nek, sem az ELTE-nek nem kötelező évről évre 550 elsőéves után felvenni a fejpénzt, hacsak 20-25 embernek adnak diplomát 3 év után. A munkáltatói diplomafetisizmus is már leginkább csak itthon jellemző, az USA-ban konkrétan már magasan leszarják, milyen diplomád van (pont most ment csődbe egy STEM képzéseket biztosító magánegyetemi hálózat).
Wastrel 2016.09.12 15:21:40
@Deansdale: Valamelyik dokumentumfilmben hallottam arról, hogy 3%-nyi ember meg tudja termelni az összes többi élelmiszerellátását, és további kb. 10% a rezsi, épületek és a további, létfenntartáshoz szükséges infrastruktúra biztosítását. Ilyen körülmények mellett 87%-nyi embernek egyszerűen nincs szükség a munkájára, kénytelenek valami mást csinálni. Sajnos az önfenntartás sem feltétlenül lehetséges, mert mindenhez pénz kell, és egy kapitalista élelmiszeripari cég minden szempontból hatékonyabban és olcsóbban tudja ugyanazt az élelmiszert előállítani, mint te a saját háztájidban. Paradox módon aki kiesik a munkaerőpiacról, de mondjuk esélye volna fenntartani önmagát, annak van a legkevesebb lehetősége erre. :( A legnagyobb baki egyébként az ebben az egész 87%-os gondolatmenetben, hogy akik ezt komolyan gondolják, egyszerre harsogtatják azt a mantrát, hogy akkor ők majd képzik magukat és elmennek magasabb hozzáadott értéket képviselő pozícióba dolgozni, emellett ugyanezeket a szerencsétlen sorsú tömegeket nézik le állatként és beilleszthetetlen, lusta, tanulatlan, munkakerülő, mihaszna csőselékként (és itt most nem a C kategóriás állampolgárokra gondolok, ők egy külön mese, hanem 2 teljesen normál, azonos társadalmi osztályt képviselő magyar állampolgárra, akik közül az egyik jó családba született, a másik nem). Azt veszem észre, hogy ez kifejezetten Magyarországra jellemző jelenség.

A másik megfigyelt jelenség, hogy a valós vagy vélt munkaerőhiány ellenére a t. cégek basznak a munkaerő képzésébe, mentorálásába fektetni, ehelyett inkább más cégek dolgozóit akarják egymástól elorozni. Tele van az ország olyan munkanélküliekkel (elsősorban fiatalk között, az idősebbekre más munkaerőpiaci szabályok vonaktoznak), akik mondjuk 80%-ban értenek egy adott szakterülethez (akár informatikán belül is), a maradék 20% megtanítása ehhez képest már piszlicsáré feladat, mégsem akarnak a cégek egy fillért sem erre áldozni. Ez a kínálati piac alapos szűkülésével jár, mert nyilván a legtöbb ember nem méltóztatik éhenhalni, ehelyett inkább elmegy külfödlre, ahol emberszámba veszik, vagy hozzám hasonlóan alaposan lejjebb ad az igényeiből, és inkább a szabadidejét állítja magasabb prioritásba.

Hála az égnek, az én generációm képes lesz helyretenni ezt az elbaszott munkaerőpiacot, mert a nálam 20-30 évvel idősebbek csak a felfelé nyal, lefelé tapos, illetve a rabszolgamentalitásban hisznek (a magyarok amúgy is kutyaként kezelik a náluk kevesebbre tartottakat, nem emberként).
Wastrel 2016.09.12 15:51:12
@KalmanBlog: A tervezői szint elérése a mesterképzés feladata (volna). Ehelyett a korábbi 5 éves osztatlan progmat képzést besűrítették 3 évbe, ezzel ténylegesen is teljesíthetetlenné téve a teljes szakot, miközben a mesterképzés nagyrészt a korábbi 3 év során felhalmozott értelmetlen tudásanyag átismétlése és kibővítése még több értelmetlen adathalmazzal. Hát aki ilyen módon akar programot tervezni, annak egészségére :D

Az elméleti tananyagnak alapszinten nagyon minimálisnak kell lennie. Ha most megint visszautalok a Corvinusra, ott úgy zajlott az egész sztori, hogy a teljes elméleti tudásanyag 1-1 tárgyból volt mondjuk 50 könyvoldanyi (mondjuk ezek gyakran eléggé zanzásított változatok voltak), ehhez kapcsolódtak a gyakorlati beadandók, ZH-k és a félév végi elméleti vizsga. Matekokból sokszor 5 oldalnyi definícióval letudtuk a teljes elméletet. Persze voltak olyan tárgyak is, amikből csak gyakorlati, vagy csak elméleti vizsga volt, de a legtöbb tárgy a fent említett típusú. Emellett gyakran kaptunk olyan doksikat vagy tankönyveket a tárgyakhoz, amik jó 3-400 oldalasak voltak, és ezekől kellett önálló tanulással a szükséges elméleti tudást összekaparni ahhoz, hogy a gyakorlati beadandókat és ZH-kat is jól teljesíthessük, valamint megérthessük a feladatok megoldása mögött rejlő módszertanokat.

Ami különbség itt a Corvinus-os és az ELTE-s oktatás között, hogy a Corvinuson te saját magad tanári segítséggel (esetleg csapatmunkában, ilyen beadandókból is volt sok) oldottad meg a feladatokat, amik gyakran igényeltek a tanárok által kiosztott segédanyagokon felül is önálló utánajárást, elsősorban angol nyelvű szakirodalomból, viszont azt a 400 oldalnyi tudásanyagot, ami a feladatok megoldásának módja megértéséhez kellett, neked nem kellett szóról szóra bemagolni.

ELTE-n mindez úgy zajlott, hogy egyrészt tárgyanként olyan mennyiségű megtanulandó anyagot osztottak ki a vizsgára, amit direkt arra a célra alkottak, hogy megbuktassanak (ha nem hiszed el, interjúvold meg személyesen pl. a "mosolygós halál" becenévre hallgató tanár urat, miért jó nekik, ha buknak a diákok), másrészt a minél szélesebb körű tájékozottság elérése helyett a tanárok megkövetelték, hogy a saját maguk által írt tankönyvből magold be betűről betűre a definíciókat, mert még ezen is nyerészkedni akartak. Közben egyre tömegesebben hallok olyna sztorikat, hogy a nagynevű, nagyarcú BME-n végzett mérnök informatikus, vagy az ELTE-n végzett programozó nem tud egy büdös sor kódot se önmagától megírni... :D Mert nem erre tanították, hanem az életképtelenségre, a seggnyalásra meg a bizonyítási kényszer erőltetésére hasznos szakmai tudás és eredményorientált képzés helyett.

Komolyan mondom, ha most választanom kellene, és visszamehetnék mondjuk 10 évet az időben, inkább valami büfészakra mennék (mondjuk kommunikációra), mert társadalmi szempontból fontosabb, hogy valami szaros papír legyen a zsebemben, mint az, hogy milyen típusú. A felszabaduló rengeteg szabadidőmben pedig önállóan megtanulnám a programozást, vagy amihez épp kedvem akad (amit egyébként ELTE-n örök életre meggyűlöltettek velem, pedig C++-ban mindig jól teljesítettem, és Corvinuson C#-ban is...)

A megtanulhatatlan mennyiségű elmélet felesleges erőltetése pedig pont azt a pofont adja meg a minőségi elvnek, amittől te ennek elvetésénél tartanál. Ugyanis sokkal fontosabbá válik, hogy a gyerek heteken keresztül seggeljen a megtanulhatatlan tételsor fölött, önbizalmát is a béka segge alá küldve, ahelyett, hogy inkább lenne némi ideje élni, amit nyugodtan fordíthat akár munkára, akár a programozás gyakorlására, akár más, sokkal hasznosabb tevékenységre, mint önmaga értlemetlen szopatása. Tényleg vannak olyanok, akik tanulás helyett WoW-ozással és CS-vel múlatják az idejüket, mert gyakorlatilag sejtik, hogy a végzésre semmi esélyük... az ilyen motivációhiánnyal küzdő diákok számára is sokkal alkalmasabb volna egy eredmény -és gyakorlatorientált képzés, a mérnök infót meg hagyjuk meg annak a kb. 3%-nyi diáknak, akik ténylegesen komolyan gondolják ezt a képzést és végzés után szeretnének légiirányító-rendszereket programozni. A maradék 97% számára teljesen felesleges az a tudás, amit ott erőltetnek, mi több, rendkívül káros, mert motiváció vagy alkalmasság hiányában ígyis-úgyis ki fog hullani a képzésről, amivel rosszul járnak az adófizetők, rosszul járnak a munkáltatók, de akinek a legrosszabb lesz, az saját maga.
Deansdale Szendi-kritika 2016.07.06 12:19:21
Gyakran olvasom Szendi Gábor írásait, és többnyire egyetértek velük, mivel nem a presztízsféltő áltudományos őskövületek dumáját visszahangozza, hanem a saját eszét és gondosan felépített tudását használja a dolgok elemzésére. Legjobb példa erre a Boldogkőivel való közvetett sajtóvitájuk, amiben a…..
Wastrel 2016.07.09 19:19:41
@KalmanBlog: Szerintem pont fordítva: a legtöbb ember egy bizonyos ideológiában hisz (gyakorlatilag fanatikusan), és az általuk képviselt ideológiák igazolására keresnek bizonyítékokat. Mivel az ún. racionalitás (aminél egyébként nagyobb szélhámosságot nem sokat ismerek) fejlődésének hála eljutottunk egy olyan szintre, ahol bármit be lehet bizonyítani, meg bárminek az ellenkezőjét is, ezért a megfigyelés és a pragmatista szemlélet nélkül működő ideológiák mind igazolást nyernek, függetlenül attól, hogy mekkora faszság 1-1 nézőpont.

A red pill azért olyan jó, mert az pont nem egy ideológia, hanem azt igyekszik kivizsgálni, hogy bizonyos - akár biológiai, akár pszichés, akár attitűdbeli - meghatározottságok milyen mértékben jellemzők a társadalom tagjaira, és eme vizsgálatok alapján próbálja a legggyakoribb jellemzőket amolyan igazságként az olvasók elé tárni. Szemben az ideológusokkal, a red pill nagyon durván pragmatista filozófia (már ha lehet filozófiának nevezni; szerintem lehet), ami tulajdonképpen összegyűjti a különböző ideológiák működőképes és érvényes vonatkozásait (mert még a legelmebetegebb ideológiák is tartalmaznak némi igazságmorzsát, különben nem léteznének követőik, akik magukra ismernek bennük), és megismerteti azokat az érdeklődőkkel.

Amiben különbözik az ideológiáktól, hogy egyrészt nem kötelezi a követőit arra, hogy minden megállapítással feltétel nélkül és fanatikusan egyet értsen (a red pill olyan, mint egy svédasztalos reggeli: kiválogatod, amire igényt tartasz, a többit otthagyod), másrészt a red pillt bár sokan szélsőjobboldali filozófiának tartják, bizony nagyon durván tartalmaz kapitalizmuskritikát, empátiára való törekvést, a szociális igazságosságra történő figyelemfelhívást (csak egy teljesen más nézőpontból, mint azt a femik teszik), emellett kivetik maguk közül a káros sarlatánokat, mint Ayn Rand, vagy az r/K szelekció elbaszott és mára érvényelenített elmélete.
Wastrel 2016.07.09 19:31:09
@Deansdale: A paleo gyakorlatilag egy irányelv, ami arról szól, hogy van az élelmiszereknek (vagy inkább alkotóelemeknek) egy bizonyos listája, melyek közül egy bizonyos csoport fogyasztását (mint amilyenek a cukrok) igyekezz minimalizálni, bizonyosakat (mint pl. a fehérje meg zöldségek) maximalizálni. Szerintem ez egy teljességgel szofisztikált, érthető és követhető irányzat.

Akadnak viszont olyan emberek, akik ezt az egész ajánlást félreértik, és hasonlóan a vallási fanatikusokhoz, egy amolyan inverz fanatizmusként kezelik a dolgot, tehát nem az a lényeg, hogy a paleo diéta milyen szellemiséggel rendelkezik, és hogy viszonylag tág korlátok és a saját körülményeid, lehetőségeid figyelembe vétele mellett igyekezz követni az elveit (amibe egyébként beleférhet bármilyen nasi, vagy bármi, csak ne vidd túlzásba! A mérték az érték!). Ezek az emberek (ahogy Puzsér is fogalmazta a Bibliáról meg Jézus tanításairól a kereszténység középkori tombolása kapcsán) nem az írás szellemiségéből indulnak ki, hanem az írás betűjéből.

Szerintem ezek az emberek gyenge disztingváló képességekkel bírnak, és valószínűleg hajlamosak a függőségekre, az elcsábulásra; így csak olyan vonatkozásban képesek értelmezni a paleot is, amit vagy vasszigorral betartanak betűről betűre, vagy örökre elvesznek az édes elcsábulások posványában. ezért kizárólag úgy képesek értelmezni a paleo ajánlásait, mint egy szentírást, amit ha nem követsz szó szerint, akkor örökké égni fogsz a pokolban, és ha véletlenül a gyomrodba jut egy kanál cukor, akkor halálok halálával végzed. És egyből jön is a felismerés számára, hogy a paleo mekkora egy baromság, mert az ősemberek is ettek már gabonát, meg bogarakat is rágcsáltak, akkor most együnk mi is szöcskét? Az Indexen volt pár éve egy kritika a paleóról, na abban voltak ehhez hasonló érdekes megnyilvánulások.
Wastrel 2016.07.12 22:20:12
@Ahasverus: Kapaszkodj meg, a Volt-ot, Sziget-et és a Sound-ot is ugyanaz a cég szervezi. :)
Bevallom férfiasan, soha a büdös életben nem állna szándékomban komoly kapcsolat céljából regisztrálni a Tinderre, bármennyire is meglepő. Ha van kölcsönös szimpátia és működik a kémia, akkor az élőben még inkább működni fog, és nem kell egy ótvar húspiacon keresztül…..
Deansdale Áprilisi tréfa 2016.04.01 01:00:00
Rendkívüli hír: A hatóságok nem értik, mi okozta az emberek tömeges, hirtelen megvilágosodását Ma délelőtt két órás rendkívüli ülésen vett részt a miniszterelnök, melynek témája az emberek hirtelen és nem várt megvilágosodása, mely veszélyezteti a kormány és a…..
Wastrel 2016.04.02 04:24:18
@zombigyilkos: Azt ugye vágod, hogy aki bevallja, hogy antiszociális, az nem lehet pszichopata, mert a pszichopatáknak pont az a jellemző tulajdonságuk, hogy képtelenek kitekinteni a saját egojukból, és akár saját magukat, akár másokat egy relatíve objektív lencsén keresztül vizsgálni :) Szóval ne pszichoanalizálj engem, mert az lesz a véged, mint a doktornak, aki a pszichopátiát kutatta, és a végén a saját magán végrehajtott vizsgálatból kiderült, hogy ő a pszichopata :D

Emellett a pszichopata szorongásra sem hajlamos, én viszont éveken keresztül voltam szorongó és pánikbeteg, úgyhogy a szánalmas érvelésed máris érvényét vesztette. Ezért nem jó, ha kizárólag egoista és dogmatikus érvelésre vagy képes, mert játszi könnyedséggel csinálsz segget a szádból. De tudod mit? Egyszer s mindenkorra eldönthetjük ezt a vitát: mindketten beülünk szépen egy MRI vizsgálatra, és mivel a pszichopátiának genetikai oka van, a keletkezett hőképen egyértelműen látható, ki a pszichopata.

De nem csak genetikai pszichopátia van, létezik pszichopata működés is, amikor neveltetésed okán válsz pszichopatává, ezt pedig úgy hívják, hogy szociopátia. Mivel gondolom nem szeretnél elfáradni MRI-re, mert akkor lebuknál, ezért elég rólad annyi infót begyűjtenem, hogy hozzászólásaid alapján a három dark triad jegy közül kettővel biztosan rendelkezel, a kóros nárciszizmussal és a machiavellizmussal, és mivel a két tulajdonságot a genetikai vagy tanult pszichopátia köti össze, meg is van a diagnózis. :)

en.wikipedia.org/wiki/Dark_triad
Wastrel 2016.04.02 12:52:41
@zombigyilkos: Hogy is magyarázhatnám el a vaknak a színeket?

Ausztria bizony erősen szocialista állam, konkrétan mondva szociális piacgazdaság és szociáldemokrácia működik. A szakszervezetek meg, csak úgy mint a 8 órás munkanap, meg a 40 órás munkahét, kőkemény szocialista vívmányok. A kapitalista vívmány az a csillét tologató 8 éves kisgyerek, meg a 14 órás munkanap.

Németországban is hasonló rendszer működik, ott konkrétan ha munkanélküli vagy, és van X év összegyűlt munkaviszonyod, akkor az állam fizeti a lakhatásod, a rezsid (internettel együtt), és ad akár 350 Euró költőpénzt, mert ott azt feltételezi az állam, hogy a munkanélküliként töltött idődet is produktivitásban éled, tehát aktívan állást keresel, vagy megtanulsz valami új skillt, azt meg a pszichológia (meg persze a red pill) mára egyértelműen bebizonyította, hogy kizárólag megfelelő, egészséges étkezéssel és kifogástalan mentálhigiéné mellett tudsz a munkaerőpiacon és az állásinterjúkon teljesíteni. Aki hosszú időre kiesik a munkaerőpiacról, és mondjuk át kell képeznie magát, mert az aktuális szakmájában már nem maradt hely az érvényesülésre, annak teljesítménye és mentális állapota is fokozatosan romlik a létfenntartás nehézségeivel, és a végén tényleg egy önellátásra képtelen alkesz lesz, mert a kapitalizmusban a saját munkaeszköz nélkül létező munkavállaló nem saját maga dönti el, dolgozhat-e vagy sem. Érdekérvényesítésre, meg az interjúztató meggyőzésére pedig akkor lesz képes, ha közben nem amiatt aggódik, hogy a következő hónapban halálra fagy vagy sem.

Eközben Németországban ugyanúgy nincs hivatalos minimálbér, mint Ausztriában (bár lehet, hogy azóta bevezették, mintha hallottam volna ilyen tervezetről), hanem ágazati minimálbérek vannak, ami akár tetszik akár nem, ugyanúgy minimálbér, mint a központilag meghatározott, csak iparáganként más mértékű.

Tehát most közvetve bebizonyítottad nekünk, hogy magas minimálbér + szociális piacgazdaság + jóléti állam = gazdag ország. Azt már tényleg csak zárójelben említem, hogy mindkét országban teljesen ingyenes felsőoktatás működik, mert Németországban pár éve törölték el az 500 Eurós általános tandíjat.

Az olyan országokban meg, mint Magyarország nem jóléti állam van, pláne nem szocializmus. Jó ha tudod, hogy a gyakorlatban nálunk nincsen valódi szociális háló (ill. bizonyos C kategóriás állampolgárok, ha nagyon verik az asztalt, kapnak valami alamizsnát, mert különben hogy lehetne őket elvinni szavazni egy zacskó száraztésztáért), és amerikai típusú egészségügyi rendszer működik, tehát vagy fizetsz, vagy nem leszel ellátva. Hivatalosan persze van szociális háló és európai típusú az egészségügy, csakhogy engem nem az ideológia meg a dogma érdekel, hanem a tényleges megvalósulás gyakorlata.

A pszichoanalízis továbbra is rosszul áll neked, a szorongást nem a nárciszizmus generálja, hanem az ego úgymond magába fordul, ez akkor történik meg, amikor a környezeted, vagy mondjuk a kapitalista cégek azt mondják, hogy nem vagy nekik elég jó, pedig épp elégszer bizonyítottad ennek az ellenkezőjét :) Avagy a szorongás pont hogy a nárciszizmus ellentéte. Aki seggbuta, de legalább nárcisztikus, az nem szorong, mint ahogy az agresszív emberekre sem jellemző ez, sokkal inkább a passzív-agresszióval jár együtt. Mihelyt megtanultam függetleníteni magamat a kapitalizmus meg a környezetem elvárásaitól, a szorongás elmúlt, és azóta ismét tudok a számomra valóban fontos dolgokra koncentrálni :) Egyébként érdekes összefüggés, de amióta kapitalizmus van, azóta jellemző "népbetegség" a pánik, nem véletlenül :)
A tervek azért vannak, hogy bedőljenek, épp ezért egyéb elfoglaltságaim miatt még nem tudtam a blogom tartalmának felépítésével foglalkozni, ámbátor rengeteg érdekes témát összegyűjtöttem az elmúlt hónapok során, melyek között lesznek majd rendkívül provokatív, intellektuális, kevésbé intellektuális…..
Az origón találtam a következő cikket: Két éve történt a gólyatábori erőszak, de azóta is fájdalmas téma az ELTE jogi karán: a bűnügy gyökeresen változtatta meg az egyetem és a hallgatók viszonyát. Ma már pszichológus és számtalan tréning segíti a diákokat, hogy megtalálják közösségbeli helyüket,…..
Wastrel 2016.03.28 19:49:25