Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IMGM6

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár nappal ezelőtt még ibolyázni voltunk a gyerekekkel, a télijázmin-bokor teljes pompájában tündököl a kiskertben, a tulipánhagymák pedig kibújtak a földből, de nincs mese, nyakunkon a tél, mostantól mindenképpen fűteni kell. Az októberi tavasz után nagyon örültem a…..
IMGM6 2013.11.27 07:34:36
@sitya: 1 erdei m3 rönkfából jobb esetben 3 normál m3 hasogatott fa lesz, rosszabb esetben 4 m3
IMGM6 2013.11.27 11:07:56
@Barbaarb: Persze, csak előszór deszkát kell fűrészelni belőle. Egy kicsit azért, gondolkodjál már el, hogy miért találták ki az erdei m3-t. Egyébként lehetni sok mindent lehet, ha az a cél és olyan a fa(!) , akkor 2 m3 körül be lehet rakni. Csak itt nem az kérdés, hogy mit lehet, hanem az, hogy hogyan veszed meg. Mivel egy elég nagy erdő mellett lakom és véletlenül, a sógorom a helyi erdőbirtokosság elnöke, elég jó rálátásom van arra, hogy hány kereskedőhöz szállít tűzifát (100 km-s körzetben) és hogy a kereskedők hogyan és mennyi fűrészelt/hasogatot fát adnak el 1 m3 rönkfából.
IMGM6 2013.11.27 13:19:08
@Barbaarb: És ha összefűrészelve és hasogatva rakod össze nem lesz közte levegő? Csak a laikust megtévesztheti, hogy hasogatva ránézésre sokkal szorosabban összerakható, és nem is gondol rá, hogy a hasábok igen eltérő hossza miatt, a sorok között sokkal több levegő lesz, mint eredetileg.
Egyébként meg egy "jó" kereskedő egy jól összerakott erdei m3-t pillanatok alatt átrak úgy, hogy lesz belőle 1,2-1,3 m3 és még a hozzáértő szem sem veszi észre első ránézésre az átverést.
  Minden, amit a gázszámla kapcsán tudni akarunk, de soha senki nem magyarázza el nekünk! Mivel az elmúlt hónapokban a csapból is a gáz- és áramár, illetve rezsikérdés folyt, megspékelve egy kis számlaképpel és számlaértelmezési kísérletekkel, azt hihetnénk, hogy mára…..
IMGM6 2013.04.12 22:55:22
@salamander: Gratulálok, sikerült feltalálni a szocializmust/kommunizmust.
Ha ennyire tetszik, Kubában vagy Észak-Koreában ki is lehet próbálni, hogy hogyan működik a gyakorlatban.
IMGM6 2013.04.13 15:04:02
@salamander: De én is éltem, nem is keveset, azért ugrott be azonnal, hogy ez bizony -többek között- szép kis szocialista/kommunista eszmerendszer. Egyébként meg, éppen elég volt a filozófia szigorlatra felkészülésként elolvasgatni/tanulgatni az ilyen elsőre nagyon jól hangzó, de jobban belegondolva teljesen életképtelen, a gyakorlatban megvalósíthatatlan agyament hülyeségeket, ezután már nincs szándékomban a időmet ilyenekre pazarolni.
IMGM6 2013.04.13 15:13:39
@prfecó: Ja, a lakossági egy éven belüli, amit abszolúte jelentéktelen a teljes kibocsátáshoz képest (nem is veszik csak a balekok), de már 2015/L is 8,5%. És igen, meg most kibocsájtott USD kötvények (5,3%), amire a 10 év alatt még legalább 3-4-szer annyi árfolyam veszteség jön majd, ha nem nagyságrendekkel több.
Semmi felesleges felvágás: a visszafogott külső mögött tökéletes luxus lakozik Borsodról számos dolog eszünkbe jut, valamiért azonban egyik fogalom sem köthető a luxushoz. Való igaz, nem sok megyének van rosszabb PR-ja, aminek persze meg is van a maga sziklaszilárd alapja. Éppen…..
IMGM6 2011.10.11 19:07:26
@harmincas: Aki még Magyarország megyéinek még a nevét sem tudja, az jobban tenné ha csendben maradna.
Tarcal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van
IMGM6 2011.10.11 20:04:00
@vili4u: Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1950-ben jött létre Borsod-Gömör, Abaúj és Zemplén megyék egyesítésével. jött létre, de a régi megyék -bizonyos szintű- elkülönülése a mai napig meg maradt, mind a közigazgatásban, mind az itt élő emberek nagy részének a szó használatában. Ezért vagy a teljes Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről beszéljünk, vagy ha külön kiemeljük valamelyik tájegységet (Borsodot, Zemplént vagy Abaújt) akkor azt helyesen tegyük és ne „Borsodozzuk” le pl. Zemplént.
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYEK:http://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM&feature=sharenézzétek meg a kampányfimem, a legjobb mondat az elvész a bába.. : )Mindenkit szeretettel látunk a máj. 19-i 17 30h-tól 19 30-ig a Kassák Klubban  (Uzsoki utca 57.) tartott lakossági…..
Az elmúlt napjaim az óvoda bokrosítások és a két iskola, a Telepes utcai, és a Miskolci úti összevonása körüli érdeklődéssel telt. Meghívtak a Telepes utcai Szülői Munkaközösség ülésére, két óvodai szülői megbeszélésre, és több telefon is jött. Amint látom…..
IMGM6 2011.04.06 09:53:36
@honeste vivere: Még szerencse, hogy kormányhivatalnokaink nagy többsége, már megtanulta a regulát. Így, pl. ha aláíró Palli bá, leírja, hogy álamfő, már senkinek sem jut eszébe kijavítani, különben rögtön repülne, esetleg még börtönbe is zárhatnák. Csak sajnos én már elég öreg vagyok, és emlékszem egy rendszerre, amiben a szeretet pártunk és vezérünk, ugyanígy mindentudó és tévedhetetlen volt mint most. És valami olyan is rémlik, hogy azon rendszer elleni „együtt küzdöttünk” - többek között – jelenlegi szeretet vezérünkkel, Orbán Viktorral is és együtt „jártuk” a rendőrségi fogdákat.
Nem is tudom, mért jutott hirtelen eszembe Georg Orwell Állatfarm című regénye, ahol az állatok a disznók vezetésével megdöntik az ember uralmát, majd a disznók átveszik az ember helyét és a továbbiakban ők uralkodnak a többi állat felett.
Holnap reggelre behívtak a TV2be a Mokkába! Holnap rendkívüli testületi ülés van, a 2011-es költségvetés vitája, és szavazása.A költségvetés katasztrófa, átláthatatlanabb mint valaha, (pedig az se volt piskóta) Például a 80 millás tanácsadói, megbízási…..
IMGM6 2011.03.14 18:28:27
@varnai: Sajnos a lopott pénzből, már nem csak a tv-ket és az újságokat vásárolják meg, hanem egyre több former-hez hasonlókat is pénzelnek, hogy hazugságokat rágalmakat terjesszenek. Ne törődj velük!
Személyedben, az elmúlt 10-15 év után első olyan politikust vélem felismerni, akinek nem a saját zseb megtömése és hatalom megszerzése az elsődleges célja, pedig nem kevés fityeszes (és egyéb párttagságú) vezető politikust ismerek személyesen is.
Viszont, ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor legközelebbi tv-szereplésnél, jóval keményebb és határozottabb legyél, inkább te fojtsd a műsörvezetőbe a szót!
Szolgálati közlemény:  MA LAKOSSÁGI FÓRUM!17 30-tól a Ravak irodaházban, ERzsébet királyné útja Öv utca sarok (Tesco express épülete). Vendégünk Schiffer András az LMP frakcióveztője. Szó lesz országos és helyi ügyekről egyaránt: Alkotmányról, médiáról,…..
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
IMGM6 2011.02.10 10:37:01
@Francescoli: Én nem irigykedem, hanem időnként egy kicsit bosszant, hogy, - többek között - én is fizetem az emelkedő banki költségeken és a befizetett adómon keresztül a devizahitelesek megmentését, amikor én a kockázatokat mérlegelve forint hitelt vettem fel, és ennek jutalmaként átlagban jóval magasabb volt a törlesztőrészletem. Engem mint magasabb törlesztő részletet fizető forinthitelest, miért nem akar senki megmenteni?
IMGM6 2011.02.10 11:03:59
@Solid: Sajnos - többek között- azt is én, mivel nekem semmilyen államilag támogatott hitelem sincs.
IMGM6 2011.02.10 11:09:23
@batgirl: Közvetlenül, ezidáig valóban nem, de azért előbb-utóbb csak elindul a Nemzeti Eszközkezelő.
Kimondottan érdekes és sokak számára tanulságos történetet küldött a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe egy hűséges olvasónk. A fiatalember egy önkormányzati lakást vásárolt, amit a rövid határidő miatt készpénzben kellett kifizetnie, ezért csak utólag tudott rá hitelt…..
IMGM6 2011.02.04 13:52:41
@valamiamerika1234:
Az igaz, hogy illetéket nem kell fizetni, de az ügyvédi és földhivatali és egyéb díjak így is elég komoly kiadást jelentenek, nem beszélve arról, hogy egy jelzáloggal terhelt ingatlant nem olyan könnyű eladni, az ehhez kapcsolódó költségek (kölcsön szerződés módosítás, lezárás stb.) már összemérhető nagyságrendben lehet az állami támogatás összegével, de akár még jóval meg is haladhatja
  Változtatható sűrítés, közvetlen befecskendezés, két ütem a Lotus-féle motorban. És megvan a dízel-benzines meccs végeredménye is: x. Vélemények az azonos című írásunkról...
IMGM6 2010.02.26 16:33:06
@zwei2:
Jó lenne, ha csak olyan témában próbálnál másokat helyreigazítani, amiről legalább halvány sejtelmed van. Csak 1-2 apró megjegyzés:
1. A gőzgép nem belső égésű motor.
2. A körfolyamatok szempontjából teljesen lényegtelen, hogy honnan származik a bevitt hő vagyis, hogy milyen éghető anyag égéséből származik, arról már nem is beszélve, hogy mivel és hogyan történik az éghető anyag meggyújtása.
3. Mivel a dízel és a benzin motorok is ugyanazon 4 ütem (esetleg 2) alapján működnek, sőt maga motorblokk még fel is cserélhető, mint ahogy egyes gyártók fel is szokták, nyilvánvaló, hogy csak ugyanazon körfolyamat alapján működhetnek.
IMGM6 2010.02.26 18:22:26
@zwei2:
Azt nem tudom, hogy neked mi a célod. Nekem az volt, hogy találtam egy tévedést (többet is, de csak ezt emeltem ki) a cikkben és arra próbáltam meg felhívni a figyelmet.

"Itt jön elő a hatásfok kérdése. Bár a köztudatban az él, hogy a dízelmotornak nagyobb a hatásfoka, mint a benzinesnek, ezzel a tézissel csak megbukni lehet hőtanvizsgán. Azonos kompresszióviszony mellett ugyanis az Otto-körfolyamat termikus hatásfoka nagyobb"

Én ebből azt olvastam ki, hogy azonos kompresszióviszony mellett, a Otto-körfolyamat alapján működö benzin motorok termikus hatásfoka nagyobb, mint egy meg nem nevezett körfolyamat alapján működő dízel motor, de én nem csak a hőtan vizsgán nem buktam meg, hanem a belső égésű motorok vizsgán sem, és én tudom, hogy a dízel motor is az Otto-körfolyamat alapján működik. Az hogy a felcserélhetőség régebben még trivialitásabb volt, pedig a fenti hozzászólások után, pedig már nyilván teljesen egyértelmű.

Abban viszont tévedtem, hogy halvány fogalmad sincs a témáról. Csak számtalan helyes és téves információ kavarog benned, és nem tudod őket szétválasztani.
IMGM6 2010.02.26 18:25:10
@zwei2:
Azt nem tudom, hogy neked mi a célod. Nekem az volt, hogy találtam egy tévedést (többet is, de csak ezt emeltem ki) a cikkben és arra próbáltam meg felhívni a figyelmet.

"Itt jön elő a hatásfok kérdése. Bár a köztudatban az él, hogy a dízelmotornak nagyobb a hatásfoka, mint a benzinesnek, ezzel a tézissel csak megbukni lehet hőtanvizsgán. Azonos kompresszióviszony mellett ugyanis az Otto-körfolyamat termikus hatásfoka nagyobb"

Én ebből azt olvastam ki, hogy azonos kompresszióviszony mellett, a Otto-körfolyamat alapján működő benzin motorok termikus hatásfoka nagyobb, mint egy meg nem nevezett körfolyamat alapján működő dízel motor, de én nem csak a hőtan vizsgán nem buktam meg, hanem a belső égésű motorok vizsgán sem, és én pontosan tudom, hogy a dízel motor is az Otto-körfolyamat alapján működik. Az hogy a felcserélhetőség régebben még triviálisabb volt, pedig a fenti hozzászólások után, pedig már nyilván teljesen egyértelmű.

Abban viszont tévedtem, hogy halvány fogalmad sincs a témáról. Csak számtalan helyes és téves információ kavarog benned, és nem tudod őket szétválasztani.