Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korpa

43 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zenét szerkeszteni elméletileg minden hangkártyával tudunk. DE! Nem mindegy, hogy milyen, minőségben és mennyi kompromisszummal. Ahhoz, hogy tudjuk milyen hangkártyát, szeretnénk vásárolni, használni, el kell döntenünk, hogy mire fogjuk használni hosszútávon. HA nincs sok…..
Korpa 2011.12.16 10:16:13
@eposz: Szia Eposz ! Jogos a kérdés :) Nagyon régi a post (4 éves) Amikor írtam még nem volt ilyen sokféle elérhető hangkártya a piacon, és ez egy egész jó megközelítés és kritérium volt. Az akkori kártyák közül amelyik nem tudta a 192 kHz-et az másban se volt jó volt. Elég nagy paci rés volt a hangkártyák között. Mostanában sajnos nem vagyok naprakész a témában, de úgy látom, hogy mára ez teljesen megváltozott. Ma már simán lehet venni olyan hangkártyákat ami használható és nem tudja a 192 kHz es mintavételezést.
  Addictive Drums by Press Enter(2.rész)Most következik a sampler része:Az overheadre küldött jel erősségét tudjuk szabályozni külön (fázisokat is), minden egyes elemnél, illetve a room effectre is ez jellemző.Fontos!:Ha a pergető overheadre küldött jelét fázis…..
Üdv zeneszerkesztők!Ez az első olyan cikk a zeneszerkesztés blog történetében amit nem személyesen írtam, hanem kaptam! Természetesen  nagyon szívesen publikálom az erre vállalkozó kollégák írásait. Íme az első ilyen írás :Addictive Drums by Press Enter(1. rész…..
Az alábbi képen egy teljesen ingyenes analóg szinti látható. Profi Trance hangzása van 64 preset-tel rendelkezik. Érdemes letölteni Innen Ingyen  !!   ..
Ez egy kissé rendhagyó bejegyzés lesz, mert nem virtuális hangszerekről, vagy számítógépes zeneszerkesztésről fog szólni, hanem valódi, kézzel fogható hangszerekről. Ezeket a hangszereket  amikről most itt szó lesz, akár csak számos virtuális társukat ingyen, vagy…..
A keverés egy komplett zenei felvétel elkészítésének utolsó előtti fázisa (a Mastering előtt).Ez az egyik legfontosabb és legösszetettebb része egy zenei anyag elkészítésének. Gondoltam összefoglalom azokat az általános dolgokat, amiben mindenki egyet szokott érteni, és hasznos…..
Tegnaptól a Zeneszerkesztés.blog.hu a Facebook-on is elérhető. Itt lehet csatlakozni (a bejegyzés belsejében a címére kattintás után)  Vagy a Facebook közösségi modul segítségével a blog jobboldalán! Találkozzunk a Facebook-on is !   ..
  Nagy izgalommal indultam el ma a B7 klubba a VI. kerületi Nagymező utcába. Itt került megrendezésre a 13. Producer és DJ találkozó, ami nekem személy szerint az első volt. 14 órakor kezdődött az esemény, de én kb. 20 perccel kapunyitás előtt megérkeztem a helyszínre ,…..
Érdemes idelátogatni  ehhez a bejegyzéshez, akár minden nap mert itt minden alkalommal újabb zenei idézeteket találsz majd.A mai idézet: Köszönet az idézetekért a -nak ! ..
Ide másoltam nektek a 2010 -es Fonogramm díj győzteseit:  Az év hazai klasszikus pop-rock albuma BACK II BLACK - Funkybiotikum (Magneoton) Az év hazai modern pop-rock albuma TURBO - Turbo (Mamazone) Az év hazai alternatív albuma JAMIE WINCHESTER - The Cracks Are Showing…..
Ma kb. egy éves az előző bejegyzésem, de színte teljesen aktuális! :)  Idén is megrendezik a hangfoglalást. A helyszin ugyan az a bélépés most is díjtalan. Én  lassan indulok és körülnézek! Tegyétek ti is…..
Úristen! Ez nagyon-nagyon durva!Csak azt ne mondja, hogy neki így tetszik.....
A Zero-G árulja a Vocaloid Sonikáját, aki egy új virtuális plugin-énekesnő, és 200 dollárba kerül. A Yamaha legújabb éneklőmotorja van benne, angolul perfektül tud, más nyelvekre egy kicsit komplikált tanítgatni, viszont szépen lehet alakítgatni a hangszínét és a kiejtését.…..
Ha fáj, a hátad-derekad esetleg már tudod, hogy gerincsérved van akkor máris egy-két egyszerű tippel, tanáccsal kezdeném, hogy legalább ne rosszabbodjon az állapotod attól, hogy ezt a blogot olvasod. A legeslegjobb, amit tehetsz, persze, csak ha megteheted, hogy fekve…..
  Köszöntök minden kedves olvasót!   Ha ezt a blogot olvasod, annak gondolom az lehet az egyik fő oka, hogy fáj a hátad, a derekad. Esetleg ne adj isten ezek mellett zsibbad vagy görcsöl a lábad. .Ezek a…..
Tavaly tavasszal már őszre ígérték - most viszont úgy tűnik, idén tavasszal tényleg megjelenik a Melodyne hihetetlen új verziója, ami a polifónikus, audióban felvett hangszersávokat is szerkeszteni tudja. 349 dolláros ára lesz, és fut majd pluginként, valamint stand-alone-ban is. ..
Kedden a SYMA-csarnokban elkezdték építeni a magyar zenetörténelem eddigi legnagyobb hangszerkiállítását, az idei Hangfoglalást. Az 1500 tonnányi cucc már a kapukon belül van, száz kamion hurcolta be, és több mint ezren munkálkodnak azon, hogy péntek reggel 10-re, a nyitásra…..
Németország szerzői jogvédő hivatala, a GEMA alaposan megszívta saját bürokratikus eljárásrendjét: Johannes Kreidler, egy underground zenész volt a tettes. A GEMA megköveteli minden egyes bejelentett zeneműre, hogy az abban felhasznált hangmintákról egyesével töltsön ki a szerző…..
Harmadik alkalommal rendezik meg a hangfoglalást, a legnagyobb magyar hangszerkiállítást. Hogy mire számíthat, aki eljön ? Sok-sok kipróbálható hangszer mellett, hangszerkészítők,  média, könyv és kotta kiállítások, Hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai…..
Új verzió kapható az Antares vezető hangmagasság-korrekciós programjából, az Auto-Tune-ból; ezzel az eszközzel készült 2000 körül az emlékezetes Cher-effekt, vele változtatták az énekesnő hangját a Life After Love című számban műanyaghangon bégető robottá (bár a dal…..
Az iPhone érintőfelületéből nagyszerű MIDI-kontrollert lehet csinálni egy számítógép közreműködésével, aminek a JazzMutantnál például nem fognak annyira örülni: a méregdrága Lemur piaca fogja ezt megsínyleni. Az AppStore-ba már fel is került negyven euróért az iTouchMidi…..
  Gyakran megesik, hogy a zenéléshez újabb eszközre, hangszerre vágysz, hogy a kreativitásod még jobban még gyorsabban érvényesüljön. Ilyenkor komoly kutatások és utána járások kezdődnek, hogy az adott eszközből, hangszerből milyet, honnan és mennyiért érdemes meg…..
Most hagyjuk egy kicsit a potméterek, csúszkák tologatását, csavargatását. Pihentessük az egerünket is, azzal úgyis csak kattogtatni tudunk. Egy kicsit foglalkozzunk a fekete fehér billentyűkkel. Ha valaki bármilyen zenei műfajban zeneszerkesztésbe, zeneszerzésbe kezd, előbb…..
Megjelent az FL Studio 8, az Image Line népszerű zenegyártó környezetének legújabb verziója, benne egészen fantasztikus új dolgok: az FL SynthMaker, amivel saját virtuális hangszereket készíthetünk, a Slicex, ami a ReCycle-hoz hasonlatos groove-szerkesztő, egy jelentősen…..
preset51 Timing is money 2008.03.06 09:24:00
Nnamost. Érzem ezzel most nem leszek népszerűbb, de értsétek meg, meg kell tennem :-)Ugye a szoftver host-ját mindenki szereti, óvja, félti, ha bárki csúnyát mond rá hát odamegy orrot betörni. Érzékeny témakör na. Sajnos a napokban eljutottam odáig hogy a jelenlegi host-omban már…..
Korpa 2008.03.07 00:43:11