Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiszol

2 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
kiszol 2010.04.25 22:00:11
@bogel: Aki profi, az profi :D
Amúgy igen, kicsit túlértékeltem a jobbik támogatottságát, valóban, nem számoltam vele, hogy őket is lehet eredményesen támadni. Kicsit off, de ehhez kapcsolódik. Most látja a rengeteg elszállt Jobbik nethuszár, hogy az, hogy a haverjai körében sok a jobbikos, nem jelenti azt, hogy országosan is baromi erősek. Egy hónapja sokan arról írogattak itt, a blogon, hogy ha 100 altt lesz a jobbik mandátumszáma, nagyon csalódottak lesznek, de ezt kizárják. Nos, 50 sem lett meg, Krisztina államasszonyjelölt sem lesz, nem csoda, hogy említett huszárok eléggé csöndben vannak most... :)

Ordnassac: Nem találom a nevedet az akkori listában. Milyen néven tippeltél?
kiszol 2010.04.25 22:21:56
@török gábor: Gratulálok én is mind a műsorhoz, mind a bloghoz és csak így tovább! :) Azt hiszem a látogatottsági adatokból is érzed, hogy van igény arra, amit csinálsz, illetve, hogy annyira rosszul nem csinálhatod... :)

Ordnassac: Az lehet, a 105. bejegyzés (azt hiszem, a címe mindenesetre "Mire elég három hét?" volt) kommentjei között keress rá a nevedre, és akkor meglesz a tipped, ha csak oda írtad be, nem pedig a táblázatba, nekem most el kell rohannom kicsit.
kiszol 2010.04.25 22:25:44
@roypapa: Ez azért még messze nem 100%. jelenleg ~500 szavazattal vezet, pont annyival, amennyivel elverte őt Szalay az 1. fordulóban abban a Kassák Lajos Gimn. szavazókörben, amelynek még nincsen meg most az eredménye! Ezen felül meg kell majd még várnunk a külképviseleti voksokhoz tartozó szavazókör eredményeit, az 1. fordulóban ott Szanyi kapott több voksot kb százzal. Szóval éppen csak, de neki áll most a zászló, ám a meccs még nincs teljesen eldöntve.
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
kiszol 2010.04.25 13:03:30
@Ordnassac: Így igaz, egyébként is nagyon meglepne, ha BPn az angyalföldi körzeteken kívül bárhol veszítene a következő kormánypárt. Szanyi erősen kétséges, kérdés, hogy a botránya több szavazóját tántorítja-e el mint amennyi Fideszest az, hogy országos szinten jelentéktelennek érzik 2. fordulót. A 11 órás részvételi adat mindenesetre erősen országos átlag feletti a 13. kerületben, 23,6%. Ez csaknem annyi, mint az 1. fordulóban és ennek csak kis részben oka az, hogy pl a Kassák Lajos Gimnáziumban már majdnem 50%-a szavazott a névjegyzékben lévőknek :D Szó mi szó, a 13. kerületben magas a részvétel, aminek örülhet OV.
kiszol 2010.04.25 13:08:15
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű: Nincs hatalmas különbség.

Budapesten kb 81%-nyian szavaztak eddig két héttel ezelőtthöz képest, vidéken pedig 77%-nyian. Az országos átlag kb 78%.
kiszol 2010.04.25 14:28:13
@Ordnassac: Nem jársz messze az igazságtól :)
(Egyébként a két dolog között nincs ok-okozati összefüggés, ismerek több olyan matematikust, aki nagyon gyengél számol (főleg fejben), illetve sok olyan humán területen dolgozót, akik nagyon ügyesek a számokkal. Az azonban tény, hogy a matematikusok országos átlagot tekintve jobban és gyorsabban számolnak a nem matematikusoknál :D)

Tovább "csökken" a részvétel. Most már csak 75%-a az első fordulós aránynak. Jelenleg már jóval valószínűbbnek látom azt az eshetőséget, hogy nem lesz meg az 50%.
47-48% közé tippelem a végső adatot, talán bekúszhat 48-49% közé.

Inkább nem ködszurkálnék (Gábor, ezt le kéne védetned :D ) továbbra sem annak tekitetében, hogy ez kinek kedvez.
Azt még megjegyezném, hogy a kritikus körzetekben (Angyalföld, Edelény) is elkezdett jobban leszakadni a részvétel a 2 héttel ezelőttihez képest. Úgy fest, hogy azok, akiknek nagyon erős véleménye van és mindenképp akartak másodszor is szavazni, már javarészt megtették délelőtt.
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
kiszol 2010.04.23 22:33:07
@Hilts: Nem mondom. De ne csapd már be magad a többi elvakult fannal együtt, ugye nem gondolod reálisan komolyan, hogy minden kiállítás amit befújtak ellenünk fals volt és gusztustalanul elcsalta mindet a bíró? Miközben a szlovénoknak kellett volna még 20at adni? Remélem nem ez motoszkál a fejekben...

Persze, én is azt gondolom, hogy 1-2 kiállítás nem volt jogos, máshol meg 1-2 szlovén lehetett volna pluszban. Ezen múlhatott, hogy ne 4-1 hanem 3-1, esetleg 3-2 legyen a meccs. De nem minden. Jobb csapat a szlovén. Fájó, de így van. 10-ből 7-szer vernének ők minket semleges pályán is, ez a realitás. Annyit meg számított most a hazai hátszél, hogy simán nyerjenek.
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
kiszol 2010.04.12 15:51:56
Sziasztok!

Gábor, Gergő! Gratulálok a tegnap estéhez, nagyon jól kezeltetek egy felettéb nehéz helyzetet. Jó volt a műsor!

Más:
Számolgattam kicsit D'Hont táblázatot a töredékekkel. Kinek hány mandátuma lesz valószínűleg?

A hátralévő 57 egyéniből szerintem minden MSZPs, Jobbikos igyekezet ellenére 54et biztosan behúz a Fidesz. Három necces helyet látok: BP20, BP19 és Csongrád3. Ezen helyeken érzek erőt az MSZPben, hogy megfordítsa/tartsa az állást és megnyerje a 2. kört. Ilyen valószínűségi sorrendben. Ilyen logika alapján számoltam a töredékeket is. A Jobbik szerintem nem tud egyéni mandátumot szerezni, mert az MSZP nem fog visszalépni sehol és így sok szavazót elvisz majd.

Első eset: A fenti 3 körzetet hozza az MSZP, többi 54 Fidesz.

Ekkor az országos listáról 28 mandátumot kap az MSZP, 22-t a Jobbik, 11-et az LMP és hármat a Fidesz. Azaz ekkor a végleges mandátumszámok:

Fidesz-KDNP 263
MSZP 59
Jobbik 48
LMP 16

Második eset: Botka bukik, a két pesti körzetet behúzza az MSZP. Ekkor a fentivel megegyeznek az országos listás mandátumszámok. A végeredmény ekkor:

Fidesz-KDNP 264
MSZP 58
Jobbik 48
LMP 16

Harmadik eset: Szanyi is bukik. Ekkor az MSZP eggyel több, a Fidesz eggyel kevesebb országos listás mandátumot kap, egyéniben viszont épp fordítva, így az összesítés változatlan marad.

Negyedik eset: Tóth József is bukik. Ekkor az MSZP még egy országos listás mandátumot kap, ezúttal azonban a Jobbik kárára! Végeredmény:

Fidesz-KDNP 265
MSZP 58
Jobbik 47
LMP 16

Amikor elkezdtem számolgatni, az Index még érdekes mandátumbecsléssel rendelkezett (MSZP, Jobbik nagyon közel, LMP 20), de azóta frissítettek és közelit kaptam ahhoz, amit én is számoltam :)
kiszol 2010.04.12 16:00:19
@kiszol: Módosítok, a negyedik esetben mégsem kap plusz 1 országos listás madátumot az MSZP.

Ekkor tehát:

Fidesz-KDNP 265
MSZP 57
Jobbik 48
LMP 16
kiszol 2010.04.12 16:10:55
@kiszol: Hadd tegyem még hozzá, hogy mind a négy fent vázolt esetben bogel nyerné meg a blog mandátumtippelő versenyét a legkisebb négyzetek elvével számolva, második helyen pedig szerény személyem futna be. :)
Korábbi elemzésemet igyekeztem pontosítani és érdemi következtetésre jutni a két kicsi, de a Parlamentbe jutásra még esélyes párt, az LMP és az MDF esélyeivel kapcsolatban. Mindezt azért tettem, mert fontos kérdésnek tartom, hiszem, hogy nagyon sokan vannak ebben az országban,…..
kiszol 2010.03.28 14:35:16
@Uhu20: A kettéválasztás jogos a poszt hossza miatt, de itt annyira a két kispárt esélyeinek összehasonlításán volt a hangsúly, hogy fel sem merült bennem, plusz így egyszerre talán jobban áttekinthető. Na meg az is igaz, hogy amikor elkezdtem írni, fele ilyen hosszú cikk állt össze a fejemben, de egyre csak szaporodtak azok a fránya betűk :)

A kérdésed valóban érdekes, ezt abszolút csak becsülni tudom, de a területi rétegződés miatt (egymásra is szavazhatnak) plusz a taktikázás miatt ez sem egyszerű.

Valószínűleg holnap vagy kedden este írok erről egy rövid elemzést. Elöljáróban azt gondolom, hogy a Fidesz kb 20-25%-ban kaphat ezekből az egyéni voksokból, az MSZP 50% körül, a többit egymásra adhatják ill. nem szavaznak csak listán. A Jobbik az a párt, amely ilyesmi töredékszavazatokra csak nagyon minimálisan számíthat szerintem.
 Megtörtént a jelöltállítás, a kopogtatócédula gyűjtés végére értünk, lassan a hullámok is elncsendesednek. De mi következik vajon a viszonylag kevés egyéni jelöltből? Tényleg olyan kevés ez?Kicsit számolgattam, a kapott eredményeket az alábbi táblázat foglalja…..
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
kiszol 2010.03.24 10:41:57
@radala: Köszönöm mindenkinek! Elnézést, ha kevéssé olvasmányosra sikerült :)

MDF:
Nekem is az jött ki, hogy az MDF szavazók területi elhelyezkedése nem nagyon volt arra hatással, hogy a pártnak hol sikerült összegyűjteni a 750 cédulát. Ez azért minimum véleményes.

Természetesen a becslést sok tényező befolyásolhatja, minél többet igyekszik az ember figyelembe venni. Érdemes lehetne még a fenti javított értékeket súlyozni az EP választáson való részvétellel. Ha az LMP ill. MDF számára erősebb területeken magasabb volt a részvétel, akkor ez is javíthatja a bejutási esélyüket. E célból a 2006os választás részvételi adatai sem biztos, hogy rosszak kiindulási alapként.

Ha valakinek volna esetleg adatsora arról, hogy tavaly az EP választáson a részvétel megyénként milyen volt, azt szívesen fogadom és javítom a részvétellel a becslésemet. Persze akár választókerületenként is nézhetném a nézettséget, de az megint elég sok munka lenne valamint nem is hiszem, hogy egy megye 2 EVKját tekintve túl nagy lenne a részvételben a különbség. Budapesten talán nagyobbak szoktak lenni a különbségek mondjuk, de ebben most nem vagyok biztos :)
kiszol 2010.03.24 10:55:13
@radala: Na igen, lehet, hogy Ibolya egyszemélyben is képes lenne bejutni és frakciót alakítani :D

Visszatérve a táblázatra, igen, azt valószínűsíti, hogy az LMPnek jobbak az esélyei, ugyanakkor azt is mutatja, hogy mindkét pártnak jobbak az esélyei annál, mint amit a könnyebben/közvetlenül látható számadatokból kiolvashatunk. Igaz, az MDFnek csak pár hajszállal :)
kiszol 2010.03.24 11:20:04
@papika: Köszönöm, szuper! Én gyors keresgéléssel csak EVKra lebontva találtam meg. Este kiszámolom és ha lesz érdemi hatása, akkor elküldöm Török Gábornak a módosított táblázatot.

@radala: No igen, nem lehet véletlen még Mo.-n sem, hogy egy ekkora megaprojekt, mint a négyes metró, több mint 2x annyiba kerülve lassan több mint 2x annyi idő alatt készül el. Azt meg még nem tudjuk, hogy milyen minőségben... De gyanús.

Nagyon naivnak kell ahhoz lenni, hogy ne gyanakodjon az ember... Vajon hová tűnt a sokmilliárd Ft plusz pénz az eredeti tervekhez képest? (Érdekes módon külföldön nem kerül az előzetes tervekhez képest sokszoros pénzbe egy projekt.)
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
kiszol 2010.03.21 23:20:53
Félelmetesen gyűlnek a hozzászólások, azt hiszem ez lesz az új rekord pedig nincs is a Jobbik a címben... :)

Vizsgáljuk meg kicsit a Jobbik lehetséges "meglepetés" eredményét, mert úgy veszem észre, hogy sokan elszálltak a realitás talajáról.

Érdekesnek találom, hogy vannak, akik 30% feletti listás Jobbik eredményt vízionálnak, sőt, néhol még győzelmet vagy 2/3-ot (Vona, Morvai) is emlegetnek, holott ahhoz a győztes fele hajló rendszerünk miatt brutálisan irreális 50% körüli/feletti Jobbik eredmény kellene.

Szerintem ha jól sikerül a hátralevő 3 hét, akkor megközelíthetik a 20%-ot, de nem fogják átlépni. Itt a listás szavazatokra gondolok persze, az ogyben messze nem lesz 20% mandátumuk. A sejtésen túl mire alapozom ezt?

Tiszta matematika.

1. A Jobbik szavazóinak túlnyomó többsége a 18-40 év közötti korosztályból kerül ki. Ezen a korosztályon belül a szavazóik nagy többsége a világ dolgairól még igazán hiteles képpel és komoly élettapasztalattal nem rendelkező diák illetve a nem diákok között kiemelkedően sok a munkanélküli valamint az érettségit sem szerzett állampolgár. Ehhez link:

www.mr1-kossuth.hu/hirek/elen-a-fidesz-fej-fej-mellett-az-mszp-es-a-jobbik-bejuthat-az-lmp.html

Tehát jól látható, hogy a Jobbik demagóg, agresszív, a problémákat erőszakkal megoldani akaró (és az erőszakos megoldás sikerét elhitető) politikája a még tapasztalatlan fiatalokat és a "kevésbé iskolázott" csoportokat tudja főképp meggyőzni. Az értelmiség illetve az idősebbek (=tapasztaltabbak, mert már dolgoztak jópár évet) körében a Jobbik támogatottsága kicsi, ha az előbbi réteg nem lenne, valószínűleg az 5%-ot sem érnék el.

Az adatokból kiolvasható, hogy a 40 év (!!!) felettiek körében a Jobbik támogatottsága a 4%-ot sem éri el. (!!!) Persze a biztos szavazó, biztos pártválasztók körében ez az érték magasabb, de 6-7%-nál akkor sem lehet több. Ezen becslés megértéséhez persze nem árt tisztában lenni Magyarország demográfiai viszonyaival:

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Hungary_pp_2005.png&filetimestamp=20090427183013

A Jobbiknak tehát mindeddig egyáltalán nem sikerült elnyernie a diplomás emberek illetve a 40 felettiek szimpátiáját, ettől a rétegtől nem számíthat a felmérések szerint 6%-nál többre. Nem is hiszem, hogy ez a szám nőni fog, mert a Jobbik egyre radikálisabb kijelentéseket tesz és ezzel az időseket ill. a diplomásokat csak elriasztani lehet, megnyerni nem. Tehát ha ebből a rétegből 7%-ot kapnak listán, nagyon örülhetnek. Azonban ez a "réteg" teszi ki a magyar választópolgárok csaknem 70%-át. Eleve a 40 felettiek 60%-át adják a választóknak (www.nepszamlalas.hu/hun/kotetek/18/tables/load1_12.html), erre jön még rá a 18-40 közötti diplomások száma, ez pedig legalább félmillióra saccolható.

A maradék 30% tekintetében pedig elmondható, hogy jelenleg a Fidesz minden korcsoportban és társadalmi rétegben megelőzi a Jobbikot támogatottságban. Ha a maradék 30% körében a Jobbik a hátralevő 3 hét során tovább tudja növelni a támogatottságát (ezt nem zárom ki, sőt), akkor, ha nagyon eltúlozzuk, mondhatjuk, hogy elviszi ezen szavazók felét, és az összes többi párt Fideszestől, MSZPstől itt csak 50%-ot kap. Azonban ez még így is csak 15% szavazó az összesítésben, ehhez jön hozzá a fenti 70% 7%-a a leírt módon, ami 4,9%, azaz eggyütt 20% lesz az eredmény. Valamennyit persze dobhat még ezen, ha jobban mozgósít a Jobbik a többi pártnál, de cakkumpakk sehogy sem lesz ebből 25% feletti listás szavazat.

Mindez egy eléggé a Jobbik irányába torzító becslés, nem az én tippemet tükrözi, csak egy lehetőséget. Ennek alapján nagyon csodálom, ha bárki is - aki az álmok helyett legalább minimálisan is figyelembe veszi a racionalitást - ezen tipp feletti eredményt prognosztizál a Jobbiknak és esetleges győzelmet meg 2/3-ot vízionál.
kiszol 2010.03.21 23:40:48
@hoplita: Azárt a népszámláls adatait nem hiszem, hogy meg kéne kérdőjelezni :) Persze a Szonda kutatása lehet, hogy pontatlan, ad abszurdum nagyot téved, de szemre eléggé az jött ki, amit gondol is az ember, szóval nagy hiba abban sincs, ebben biztos lehetsz.

A matekozásom meg ezt hozta ki, igen, a Jobbik számára kedvezően ferdítve a dolgokat. Az eredményem mégis egy jóval relevánsabb MAX 25%, mint az, hogy Te MIN 25%-ot hozol ki az egész országban arra alapozva, hogy a népesség 1%-át SEM adó kis városkádban, mely a Jobbik számára erős megyében van 6000 kopogtató cédulát kaptatok a 40.000 választótól :)
kiszol 2010.03.22 00:18:38
@hoplita: Egyetértünk.

Azt hiszem, az április 11.-i, 8 millió választópolgár megkérdezésével végzett "közvéleménykutatás" fog a legkevésbé eltérni a végeredménytől :)
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
kiszol 2010.03.20 21:07:32
@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 22cm: Jókat írtál, teljesen egyet is értünk. Igen, szerintem is ilyen lesz az MSZP kampánya, sőt, ez már ma is tart:

"Mesterházy Attila azt mondta: a jelöltállítások lezárulásával az látható, hogy két tengelyű a verseny, mert "a Fidesz-Jobbik partneri együttműködése" vagy "a valódi demokráciát képviselő" szocialista párt közül kell választani. Ha nem olyan országban szeretnének élni, amelyet "beleng a félelem légköre", akkor a szavazók csakis az MSZP jelöltjeire és listájára adhatják le voksaikat - fogalmazott az MSZP elnöke.

A jelöltállítások alapján sajnos csak három párt, az MSZP-n kívül a Fidesz és a Jobbik juthat be a Parlamentbe, ezért "a szocialista párt marad az utolsó bástya", amely képviseli a nemzeti progressziót, az egyértelmű fellépést a kirekesztés és a gyűlöletkeltéssel szemben. Ezt a meggyőződését a sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon is kifejtette a szocialista kormányfőjelölt."
(hirado.hu)

Ugyanakkor a kicsik is fognak kampányolni, az LMP szerintem elég hatásosan is, mert Mo.-n szokatlan módon szólítja meg a választókat, az unalmas MSZPs és Fideszes plakátok közül ki fognak ezek tűnni. Az MDF kampányától viszont nem várok sokat. Ennek alapján lehetségesnek tartom azt, hogy az LMP felé tolódnak el a szavazatok, de ne felejtsük el Bokrost, az Ő jelenléte szinte érthetetlenül nagy szimpátiát generál az MDF felé, nem véletlen, hogy ha csak Bokros indulna, 15-20%-ot is szerezhetne akár. Szóval csak miatta nem írom le az MDF esélyeit, de még vele együtt is sanszos, hogy kint reked a párt az LMP pedig beúszik.
kiszol 2010.03.20 22:07:21
@Diocles: Hát azért az MDF is szívna vele nem kicsit :D Lévén nem jutna be.
kiszol 2010.03.20 22:18:25
@k.peti: K A B A R É :)))
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
kiszol 2010.03.16 21:14:03
@antal.daniel: A 94. bejegyzés hozzászólásainál már elemeztem a kérdést, hogy a kicsik esetleges bejutása kinek kedvez, kinek árt. Azt kaptam, hogy a Jobbik és az MSZP egyformán erősen bukik vele, míg a Fidesznek közömbös vagy előnyös mert segítheti a 2/3-ban adott kérdésekben.

Bővebben a korábbi hozzászólásaimban:

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/13/94_hogy_allnak_az_ajanloszelvenyekkel_5/fullcommentlist/1#c9060784

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/13/94_hogy_allnak_az_ajanloszelvenyekkel_5/fullcommentlist/1#c9061012
kiszol 2010.03.16 21:48:58
@ddance: Az a hihetetlen, hogy neked még van pofád idejönni és csalásról beszélni. Pár napja a Jobbik megvádolta az LMPt csalással, és Ti, a Jobbik kutyái szajkóztátok a véleményt, hogy csalt az LMP Nagykőrösön, nem lehet más a politika, stb.

Nos, az OVB újraszámolta és ellenőrizte a cetliket, és nem talált semmi rendkívülit, viszont 124 db, a Jobbikos bizottsági tag által kiválogatott cetlit érvényesnek talált. Szóval a ki is csalt kérdésre a helyes válasz a jobbikos bizottsági tag!

No és én nem elfogult barikád meg egyebek linkjeit tudom csak hozni, hanem pl az OVBt, ennél illetékesebbet keresve sem találnál:

www.valasztas.hu/hu/ovb/hatarozatok/2010/2010-2985.html

Kicsit olvasmányosabb formában pl nepszava.hu-n (de NOLon, Indexes, stop.hu-n stb. is fent van): www.nepszava.hu/articles/article.php?id=271753

Viszont ezek után szerintem az a minimum, hogy a pártod vezetőivel egyetemben elnézést kérsz az LMPtől amiért csalással vádoltad őket - Nem csaltak! A másik: Mostantól talán ne vádolj csalással senkit amíg nincsenek korrekt és hiteles bizonyítékaid!
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
kiszol 2010.03.13 18:28:16
@robkova: Az EP választás óta épphogy alig foglalkozott vele a média, méretéhez mérten SEM. Az elmúlt egy évben az utolsó pár hónapot leszámítva rendre 1-2%-ra mérték őket, mégsem volt ez megemlítve vagy nem voltak a grafikonon. A médiumokba pedig végképp alig kerültek be, ajánlom erről bővebben Török Gábor 35. bejegyzésének elolvasását.

Az elmúlt 1 hónapban, de főleg az utóbbi 1 hétben lettek felkapottabbak, részben azért mert most már esélyesnek tűnhetnek ill. az MDF eltűnőben van, a szocikról meg most nem nagyon tud bíztatót írni a baloldali média.

Nézd meg itt:
partfigyelo.bitfeldolgozo.hu/web

Az elmúlt 5 hétben emelkedik a "láthatóságuk", előtte kb nulla volt. Várhatóan tovább fog emelkedni a választásokig, pláne ha a többi párt továbbra is rásegít.
kiszol 2010.03.13 18:30:14
@robkova: Módosítás: A 34. bejegyzést is ajánlom (+ a 35.-et).
kiszol 2010.03.14 17:01:05
Ahogy azt megtippeltem, a Jobbik rágalomhadjárata csak növelni fogja az LMP támogatottságát. Csak így tovább Jobbik, ha az LMPt akarjátok erősíteni, jó úton jártok!

Földi Áron, a csalással megvádolt képviselő megszólalt:

"A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselő jelöltje telefonon megkereste szerkesztőségünket és elmondta, hogy nem adja fel, tovább gyűjti a kopogtató cédulákat. Mint kiderült, jó sokat fog még leadni, mert az ominózus írás után, melyben a törpepárt abonyi jelöltjét az országos híradásokban is választási csalással vádolták meg, népszerűsége a helyi választók körében megnőtt és egyre többen keresik meg, felajánlva számára kopogtató cédulájukat. Még olyanok is odaadják neki, akik senkinek sem tették volna meg ugyanezt.

Az LMP színeiben indulni szándékozó helyi képviselő testületi tag jelenleg nagyon elfoglalt, mert tovább gyűjti a „ cetliket „, de ígéretet tett arra, hogy hamarosan személyesen is áll lapunk rendelkezésére. Földi Áron egyszerűen nem érti, hogy miért egy ilyen kicsi párt jelöltjét kell választási csalással megvádolni, elmondása szerint vétlen az ügyben. Vélhetően segítői követtek el hibát, amikor egy Jobbikos szavazócédulát is neki címzett valaki, de ez nem ő volt. Földi elmondta, hogy a kopogtatócédulák gyűjtésének rendszere enyhén szólva is aggályos.

Kifogásoltak még nála mintegy 130 ajánlószelvényt, mely kétszínű tollal lett kitöltve. Ma is kapott egy olyat, melyen nem volt pontos cím, csupán annyi, hogy Abony. Felhívták a cédulát leadó állampolgárt, hogy megkérdezzék a pontos lakhelyét, de nem merték beírni azt. Érdekes módon a többi jelölt esetében nem fordult elő, hogy a kétszínű tollal történő kitöltést kifogásolták volna. Földi Áron immáron bármi áron begyűjti a szükséges cédulamennyiséget, csak becsületbeli ügyként is megteszi azt."
A Bajcsy-Zsilinszky út 37. alatt található irodában ma csoda szép napunk volt. Ki-be jártak a szimpatizánsok, és mindenki hozott magával jópár cédulát. Ezen kívül a budapesti utcai kitelepülések is nagy mennyiséget termeltek. Elég szépen beindult a gyűjtés. A számlálót…..
kiszol 2010.03.13 20:10:19
Nem tudom mi az igazság, ezt majd az igazságszolgáltatás kideríti. DE!

Amilyenek egyes elvadult Jobbikosok, simán el tudom képzelni, hogy vaklárma az egész, provokáció. Mi a bizonyíték?

Sulyok Tamás szelvénye? Mert olyan baromi nehéz elképzelni, hogy megkapta az ajánlót, aláírta mondjuk bal kézzel (ha jobbkezes), leadta/leadatta valakivel az LMPnek, majd újat kért arra hivatkozva, hogy nem kapott és felhívta a Jobbikos VB delegáltat (aki egyébként ismerőse!), hogy figyeljenek majd az Ő szelvényére. Ennyi és áll a bál, ketten kieszelték. Nem kell más hozzá, csak a delegált egy rosszindulatú Jobbikos ismerőse. Ennyi. Persze, hogy a VB többi tagja sem tehet ekkor mást, ha egyszer gyanús a szelvény. De ez nem bizonyítja az LMP bűnösségét mint ez az egyszerű példa mutatja! Nem kell mindent benyalni, amit a Jobbik a szemetekbe tol a saját lapjain kedves Jobbikos szavazójelöltek.

Félreértések elkerülése végett sem azt nem állítom, hogy ez történt, sem azt, hogy Sulyok Tamás és a VB Jobbikos delegáltja nem talpig becsületes! Ugyanis ezt pont annyira lenne meggondolatlan dolog elhamarkodottan állítani és elvakultan bizonygatni, mint azt, hogy az LMP bizonyosan csalt Sulyok szelvényével. Tessék ezt átgondolni! Bízzuk az igazságszolgáltatást a megelelő emberekre, majd ők eldöntik, történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor melyik oldalon. Határozott tényként elővezetett véleményt pedig csak tényekre alapozva mondjunk! Köszönöm.
2009. április 23-án, két héttel az EP-választás előtti gyűjtés befejezése előtt 8056 cédulánk volt, és vele egy álom, amit csak suttogva mertünk kimondani. Akkor 11.944 cédula hiányzott még és lehetetlennek tűnt a feladat. Mindenhonnan azt hallottuk, hogy az LMP el fog bukni,…..
kiszol 2010.03.05 21:43:59
@KA_Steve: Nem elég friss adatokat szerintem. Pl Nógrád 04.-ben 430-at jelez a térkép miközben a jelölt már 8 napja is azt jelezte, hogy 500-nál járnak. Mostanra már valószínűleg a 650-et ostromolják legalább. Persze kérdés, hogy a jópár 0-50 közötti (térkép szerint) evkban mennyire rossz a helyzet? Tényleg vannak ennyire nullán álló, tulképp eleve feladott körzetek vagy azokat csak nem frissítik az illetékesek?