Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rittyentett Hőzönbőzön

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyit kérjek? Örök kérdés, és sokan abban látják a feloldását, hogy a munkáltató írja bele az álláshirdetésbe, mennyit szeretne fizetni. Én ezt a munkavállalók szempontjából nem tartom jó megoldásnak, ki lehetne fejteni, hosszabban is, miért nem, de röviden: elveszi a tárgyalás lehetőségét, és…..
A házassági szerződés egy olyan rákfenéje a házasságoknak, amiről senki sem beszél szívesen, de a közös életre készülök, egyre nagyobb százaléka látja be, hogy bizony szükség van erre a papírra. Hiába égsz a szerelem lángjától, ha a házasságkötés után néhány évvel egyszerre csak azt veszed észre,…..
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
Az életkor csak egy szám, és ezt ki más is bizonyíthatná jobban, mint mondjuk George és Amal Clooney, Sam és Aaron Taylor-Johnson vagy éppen Harrison Ford és Calista Flockhart. Ők a bizonyítékok arra, hogy a korkülönbség nem akadálya a szerelemnek. Következzenek sztárpárok jó…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2018.05.15 19:52:16
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Zuglóban vásároltam 2016-ban új építésű lakást egy passzív házban, még tervezőasztalról. Nagyon jó vételnek tűnt, az építtető haladt a munkával, gyakran jártunk oda ellenőrizni, minden ment a maga útján, fizettem a részleteket, a Földhivatalban tulajdonjog fenntartással…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2018.04.11 17:40:05
@drbakonyililla: ezek a szerződések szinte semmiben nem módosíthatóak.
Mi megpróbáltuk kiszedni a nyersanyaghiányt és a munkaerőhiányt a vis major definícióból és azt már nem engedték. Persze közben ott van az is a szerződésben, hogy minden a felek közös akaratának megfelelően szerepel benne. Vagy aláírod az így vagy eladják másnak akinek ez nem probléma.
Egy másik helyen, a sasadligetnél, az ingatlanos ügynök pedig azt mondta, hogy szerinte meg se mutassuk a szerződést ügyvédnek, mert az "úgyis csak azt fogja mondani, hogy ne írjuk alá", inkább írjuk alá most mert "hétfőig ingyen adnak hűtőt" vagy hasonlót. És persze addig a hétfőig eladták a lakások 50%-át, szóval az emberek bedőlnek ennek és gyorsan, szerintem olvasás nélkül írják alá a szerződéseket.
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Az sajnos tény, hogy az emberek egy része képtelen intelligens módon használni a Facebookot. De azért az agyhalálnak is vannak fokozatai, ezek közül jöjjön most öt! Nem mondanám, hogy az öt legdurvább, mert biztos van, ami ugyanekkora gázgyár,és még sincs a listán. Szóval csak szimplán öt kreténség,…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2018.01.19 10:01:37
Nekem alapvetően nincs bajom a BKV-val. Persze néha én is ki tudok borulni, de a máltai tömegközlekedést megismerve össze kell tegyem a kezem, még akkor is, ha egész Budapest le van zárva a kínaiak miatt. ..
Hatalmasat bakizott a spanyol HBO: véletlenségből négy nappal korábban tették közzé a Trónok harca következő részét, a hetedik évad hatodik darabját, írta meg a Telegraph...
Az egyszerű válasz nyilván az lenne: sehogy. Köszi. Erre már én is rájöttem, hogy hiába tip-top a lakásom, ha a jóérzésű (értsd normális) vevők kifordulnak, amikor a házat és/vagy a kapualjat meglátják. Elképesztő árcsökkentő tényező, hiszen a lakóközösség…..
Ez egy tudatosan provokatív cím. Nyilván mindenki rávágja: ha gyorsan, kevés munkával jut minél több pénzhez. De a dolog nem ilyen egyszerű és számtalan más szempontnak is érvényesülnie kell.  Az ingatlanközvetítő - hívjuk ügynöknek, tanácsadónak vagy értékesítőnek -…..
Sok férfi vélekedik úgy, hogy neki nem kell elegánsan, ízlésesen öltöznie. Megfelelő a munkába, magánéletben a mackó és az agyonviselt póló. Ha ugyan azt az életet akarják folytatni, akkor persze. Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a gondolkodással, többet vesztenek, mint nyernek.…..
 ..
Rittyentett Hőzönbőzön 2017.05.29 11:16:21
@FlybyWire: én évekig utaztam így Érdről. ha megbeszélésre kell menned időre még több mert óránként egy busz jár. volt, hogy két órával hamarabb ott voltam, mert ha a következő busszal megyek 10 percet kések. Soha az életben nem laknék újra ott
Rittyentett Hőzönbőzön 2017.05.29 11:46:06
@FlybyWire: másfél óra. Ez napi 3 óra.
Manapság a családi bloggerek és vloggerek – sőt, az Insta bloggerek is - csúcsidejüket élik. Sorra jelennek meg az internetes anyukák, akik nevelési praktikákkal, fashion tanácsokkal, trendi receptekkel, DIY ötletekkel vagy éppen anyukás kalandjaikkal szórakoztatják az online nagyérdeműt. Ez a…..
Lakáseladáskor az ár meghatározásánál az egyik leglényegesebb szempont, hogy milyen áron kínálnak a miénkhez hasonló lakásokat a környéken, vagy hogy a szomszédnak mennyiért sikerült eladnia otthonát. De vajon tényleg ez az, ami számít? Ezt a kérdést járjuk most körbe...
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
Van egy világváros, ahol minden férfit kitiltottak egy belvárosi munkahelyről. Megmutatjuk, miért. Sok újítást vezettek be az amerikaiak a munkahelyeken, de a legutóbbi fejleményre nem sokan számítottak: New Yorkban, az egyik közösségi irodában, ami egyúttal klub is, nem látják őket szívesen, sőt,…..
Melegedő Let’s talk about sex! 2016.09.28 08:59:03
Véletlenül megelőztük egy nappal a kamaszok szexuális életéről szóló cikkek áradatát, de most – a felmérések és a hivatalos adatok tükrében –, itt az ideje, hogy még egyszer nekiveselkedjünk. A kommentáradat azt mutatja, sokan nem ismerik a mai tinédzserek szexuális szokásait, sem a felmerülő…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.09.28 20:58:29
@Neo07: nem azért lesznek többen mert nincs abortusz (csecsemőhalandóság is óriási), hanem mert kicsit javulnak az életkörülményeik és nem halnak meg 35 évesen és majd a 35-50 és 50+-os generáció is együtt fog élni ugyanakkora területen

(btw abortuszklinikára az ázsiaiak nagyon is sokan járnak, főleg Indiában amikor megtudják, hogy lány lesz a gyerek)
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.09.28 21:49:02
@Aranyi Gábor: alacsony életszínvonal = sok gyerek. amíg az életszínvonal nincs feljebb húzva nem is lehet számítani változásra. de nem kell sok. már Bangladeshben is csak két gyereket szülnek a nők.
viszont 11 milliárdan csak akkor leszünk, ha mindenhol a kétgyerekes családmodell lesz az általános. ha sokáig tartjuk a mostani helyzetet lesz az 13 milliárd is

a csökkenő népesség egy win-win szituáció (kevesebb ember a bolygón, jobb életszínvonal) csak ezt sokan nem látják mert máshogy van kommunikálva
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.09.28 22:05:40
@Neo07: igen, csak mivel ez a népességrobbanás nem 4 év múlva fog bekövetkezni, senkit nem érdekel és nem terveznek vele.
de szerintem is egyszerűbb létrehozni egy új modellt mint kiirtani 3 milliárd négert
Az észak-amerikai ország szinte minden felmérés szerint a világ egyik legjobb és legélhetőbb helye, ugyanakkor legalább annyira érdekes is, mint amennyire jó. Mert ki gondolta volna, hogy a „juharszirup Szaúd-Arábiájának” a neve tulajdonképpen egy félreértés következménye,…..
Biztos Te is osztályoztad már a másik nem képviselőjét. Még nem? Akkor biztos láttál már olyan filmeket, ahol ezt tették! A legjobb csajok és pasik 10-ből 10-esek (ritka esetben akár 11-esek), míg akiket bottal sem piszkálnának meg, azok simán 1-est vagy 0-ást kapnának. Te hányast adnál magadnak? De…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.08.13 10:06:06
tampi Egy oldal, vagy kettő 2016.06.26 20:44:28
  Szóval íme itt egy részlet a készülő könyvből. Kattints!      Írj, ha szeretnél te is egyet! tothlajos100@gmail.com      ..
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.07.03 19:02:09
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Két évvel ezelőtt, 2014 március 28-án adták át a 4-es metrót. Az új vonalról szóló cikksorozat lezárásaként a vezető tervező Palatium Stúdió Kft. ügyvezetője, Erő Zoltán osztja meg gondolatait a Fővárosi Blog olvasóival. A tervezők az épületek átadása után figyelemmel kísérik a mű sorsát. Különösen…..
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.03.28 14:49:32
@gigabursch: A látszóbeton szuper. Az idősebbek viszont nem bírják, ezt észrevettem.
Rittyentett Hőzönbőzön 2016.03.28 15:00:15
@lobster thermidor: minden szavaddal egyetértek
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..