Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hillcut

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nicky Grist felelte egy újságírói kérdésre: Colin csak a pedálokat kezeli, a tempót én diktálom! A net tele olyan videókkal, ahol a navigátor hibázik, de nem gyakran találkozunk olyan mozikkal, ahol a versenyzőtárs egyértelműen kézben tartja a helyzetet, és rendet tesz a…..
hillcut 2012.01.17 13:36:24
@B. Capelluti:

Kedves B. Capelluti!

Tudna adni egy előrhetőséget, ahol beszélhetnénk a blogon történő hirdetés lehetőségeiről?

Üdvözlettel
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
"Itten kérem, az 50-es évek óta nem tartóztattak le kémfőnököt" - kommentálta az egyik ismerősöm szombaton Laborc Sándor, volt NBH főnök letartóztatását. Pedig Laborcz már csak a dominósor egyik bábúja volt, azt még ma nem tudjuk, hogy a sor végéről, vagy a…..
hillcut 2011.07.07 11:18:21
@Virág et.: a feltörteés lehet biztonsági teszt, nade magáncégek adatainak ellopatása, állami infrastruktúra segítségével... tuti nem rágólopás
hillcut 2011.07.07 11:21:29
@Virág et.: csak a megbízó személye kérdés. pl KGB
vagy eteleg benézték az ügyészek és rossz a vád
hillcut 2011.07.07 11:24:57
@Virág et.: őrizetbe vették, tehát valszeg van hozzá vmi köze-pl az, h ő volt a miniszter
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
  Ma van a bohócforradalom és egyéb szakszervezeti tüntetések napja, az érdekvédelmi szervezetek országszerte sok minden más mellett elsősorban a korkedvezményes nyugdíj szabályainak radikális szigorítása ellen tiltakoznak. Tiltakoznának a rendvédelmi szervezetek munkatársai…..
hillcut 2011.06.16 13:54:00
@Sztrapacska:
A számok ott vannak meg lehet nézni őket. Nem gyakran hazudnak.
hillcut 2011.06.16 14:45:45
@Legelő Őse:
No ezt megkaptam.
Bizonyosan szigorúbb elvárásaid vannak a demokratikus berendezkedéssel szemben, mint nekem. Talán emiatt látom azt, hogy szerintem kevésbé fontos momentumoknak tulajdonítasz nagy jelentőséget.
Az, hogy ezek a testületek/működésük megváltozik, nem jelenti a demokrácia végét. A radikális hatalmi változás logikus következményei. Nem várható az, hogy a hatalom ne használja ki az adott lehetőségeket. Főleg úgy nem, hogy egy láthatóan élet/működésképtelen demokratikus rendszer helyett akar új dolgot előállítani. Van egy víziója, szellemisége, ami leginkább abból fakad, h meg akarja változtatni az előző rendszerbe kódolt hibákat. Tehát tapasztalati alapú. Miközben az újonnan felálló rendszer kritikája csak hipotetikus.

A nyugati "demokráciák" több száz éves múltja vérrel, nagyhatalmi önkénnyel és kizsákmányolással van kikövezve, ezért azokat példaként hozni sztem nem túl szerencsés.
Az ottani rendszerek is lépésről lépésre lettek azok, amiket ma látunk(a 2. vh óta különösen), de ott is a társadalom gazdasági fejlődése, a társadalmi jólét akarása volt a hajtóerő, nem a demokratikus ideák. A lényeg az egyéni felelősségvállaláson alapuló munka és az általa megteremtett közösségi-érdekérvényesítés volt. Nem pedig az állami támogatásra, kedvezményre történő ácsingózás, nem megszolgált jogok követelése.
A nyugat nem a demokrácia területén fejlettebb, hanem a mindennapi értékek és a felelősség területén.

Sztem demokrácia leginkább az, hogy a saját életem és a civil közösségem életének területén a lehető legkevésbé szól bele a dolgaimba, alapvető polgári jogaimat biztosítja, és 4 évente véleményt mondhatok arról,h ez jó irányba halad-e. De ez egyáltalán nem zárja ki az erős államot, ami a saját területén és a "nagy" közösség érdekében súllyal lépjen fel.
Amúgy meg a magyar embernek igenis erősen kell fogni a kezét, mert különben sajnos hajlamos elmulatni az örökséget.
hillcut 2011.06.16 18:08:50
@Legelő Őse:
Nézd, minden komoly szervezetben, nagyvállalatban, a kormányban, illetve az egész államigazgatásban vannak felelősségi szintek, amikhez döntési kompetenciák vannak rendelve. Ha nem a saját szinteden elhelyezkedő témában akarsz dönteni, vagy nem validálják a döntésedet, akkor az nem érvényes döntés. Hiába gondolod, h az úgy jó, ha nem tartod a protokollt/a policy-t, akkor egyszerűen felülbírálják. Ez fontos, mert csak így lehet nagy szervezetet rendszer szinten működtetni.

Tárgyalások most is folynak a szakszervezetek és a kormány között. Látható, h mennyi eredménnyel. A rendvédelmisek mereven ragaszkodnak ahhoz, h MINDEN maradjon a régi. Ez nyilvánvalóan tarthatatlan cél, helyette a kormány javaslatainak részleteiről kellene beszélni, minimalizálva a veszteségeiket. Amíg nem ez történik, addig a tüntetés nyugodtan minősíthető politikai hátterűnek, ismervén pl a Tettrekész Jobbikos kötődését.
Amúgy, h körbenézel egész Európában utcán vannak a szakszervezetek. Szóval ez nem Orbán-specifikus probléma. Ha 3 betűt változtatna a tv.-ben a parlament, akkor is kimennének. Ez ilyen.

"Nem tudom megérteni, hogy miért ne lehetne az általad is hangoztatott öngondoskodást - mely nekem is a vesszőparipám - kedvező feltételekkel partnerként kínálni a választóknak? Miért kell harccal, büntetéssel, kizárással, elvétellel stb. be és kiszorítani embereket."-Miért kell APEH, miért nem bízzák az adófizetést a polgár lelkiismeretére?

Azért, mert bizonyos társ-i csoportok semmilyen módon nem hajlandóak az öngondoskodás/több munka irányába mozdulni addig, amíg van kényelmesebb megoldás. (pl korkedvezményes nyugdíj, segély stb) Egyszerűen nem áll érdekükben.

Nagy-Britannia után az EU-ban Mo. gazdasága a legnyitottabb2. leginkább privatizált- 2. legkevesebb állami befolyással! EU és NATO tagok vagyunk, az EU soros elnökei. Én nem látok semmiféle bezárkózást, a patriotizmus pedig a legnagyobb nemzetek sajátja. Franciaország, USA, Nagy-Britannia...
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
  Rebootolná hazánkat a magyar demokraták élcsapata: a december óta méltán klasszikussá vált, fél év után is mintegy 85 ezret számláló Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport ezúttal egy huszonnyolc főt számláló kemény maggal jegyeztet be egyesületet. A…..
hillcut 2011.06.07 17:37:10
@Csavarhúzós:

Lélekben egymillió felháborodott? Az meg mi? Ennyi erővel minden alap nélkül lehetne állítani, hogy lélekben százötvenmillióan vannak lélekben felháborodva. Fiktív számokkal dobálózni egyszerű dolog. Jelenjenek meg az utcán egymillióan, akkor majd lesz miről komolyan beszélni.
Ez addig nem más, mint a fogyasztók szándékos megtévesztése. Azt a látszatot keltik, hogy..., pedig mégsem.
hillcut 2011.06.07 17:42:27
@d-evike:
Okoska, a Fidesz a legszarabb napján is 10x annyi embert sorakoztat fel, mint bárki/bármi más ebben az országban.
hillcut 2011.06.07 17:53:48
@d-evike:
Hát látod ebből lehet 2/3-ot csinálni. Ez a dolog lényege, ezért lett mindenki más a sarokba állítva és remélem ezért is maradnak ott még jó hosszú ideig.

És igen ott van a hit kérdése. Számodra biztosan érthetetlen dolog, de közösséget csak ezzel lehet építeni.
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
A gazdasági szabadságharc újabb állomásán vagyunk túl, megvédtük a magyar érdekeket, a magyar életet, mission accomplished. Egyenesen „Justice has been done”, magyar nemzeti katarzis: visszavásároltuk a MOL-t.  Na, nem az egészet, csak az orosz Surgutneftegaz 21,2%-os…..
Tíz jóbarát sörözik a kocsmában. Egy-egy kör, vagyis tíz üveg sör kétezer forintba kerül, a pénzt mindig rendelés előtt dobják össze. A jóbarátok az idők során meglehetősen eltérő karriert futottak be. Valakiből bankvezér lett, valaki viszont minimálbéres közmunkás. A…..
  Tudósítóink a Nádor téren örökítették meg a jelenetet, ahogy az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a…..
  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy többeket is mentő vitt el.…..
hillcut 2011.04.27 14:05:42
@Arma Gedeon2:
arra vannak a szolgálatok.

addig is rendkívüli állapot:minden szarházi, erőszakos bűnöző cigányt és önbíráskodó gyökeret azonnal letartóztatni.
területet lezárni-biztosítani, nem helyi lakosokat terület határán kívülre szállítani.
ellenőrző pontokat fellállítani, 0-24 órás katonai járőrözés, ideiglenes kijárási tilalom stb.
hillcut 2011.04.27 14:08:40
@zusammen:
"Az ország szépen lassan, és ebben egyet is értünk a polgárháború szélére sodródik."

köszönhetően a hangulatkeltő ellenzéknek és mindenféle amerikai üzletembereknek.
nem értem, hogy miért nincsenek már régen letartóztatva.
  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai…..
hillcut 2011.04.11 12:44:32
A szerző, turul2k2
néhány fontos dologról megfeledkezik, illetve egyszerűen hibásan írja le!

tévedés 1

"hogy tényleg csak a fizikai erőkifejtéssel járó tevékenységeket ismerjük el munkaként"

Azonnal belebakizik például a munka fogalmába. (Vajon mennyit és mit dolgozik turul2k2? Ha újságíró, akkor lehet, h nem túl sokat, vagy alaposan)

Munka:
Munkának nevezzük az ember (és/vagy gép) által energia (erőfeszítés) kifejtése révén hasznos, rendszerint ellenszolgáltatásért elvégzett különböző tartalmú tevékenységeket. A munka célirányos tevékenység: valaminek a létrehozására, átalakítására, megváltoztatására szolgál azért, hogy a keletkező javakat az ember használni, hasznosítani, elfogyasztani tudja

Mi kell tehát, ahhoz, h vmit munkának hívhassunk?

Ember/gép
energiakifejtés/befektetés
ellenszolgáltatás
célirányos tevékenység(nem improvizált)
elfogyasztható, használható jószág keletkezik

Ha bármilyeik hiányzik, nem beszélhetünk munkáról.

tévedés 2
"ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."

Rossz párhuzam. Mindenkit a saját környezetében kell értékelni. Ha a polgármester hibázik őt sem vonják felelősségre a Microsoft közgyűlésen.

Egy versenyszféra alkalmazott bármikor elmozdítható, egy politikus és a rájuk csatlakozó slepp max 4 évente. Ennek fényében az elsőnek azonnali, direkt felelőssége van, a másiknal időben csúsztatott, indirekt.

Nem beszéltünk még a listáról bekerülőkről, akik szinte semmilyen személyes felelősséget nem vállalnak.

ÓÓRIÁSI tévedés 3
Szemléletben.

Nem az a lényeg, hogy végez-e munkát? Valószínűleg igen.
Az a lényeg, hogy ki fizeti és mennyire hatékony (mennyi használható jószágot állít elő belőle)

A politikust(állami alkalmazottat) az adófizető pénzeli és nem hatékony munkájáért aránytalanul sokat kap, cserébe viszont nem vállal felelősséget.

A Microsoft vezért a cég fizeti, munkáját kizárólag a hatékonysága alapján ítélik meg, ha ez nincs meg a közgyűlés azonnal visszahívhatja, hiszen közvetlen felelősséget vállal.
w Imperial March 2011.04.08 07:00:00
Egyelőre még nehéz elképzelni azt a kicsit patetikus, szerelmi szállal átszőtt, de felemelő és izgalmas háborús filmet, amely Európa és Líbia epikus összecsapását beszéli majd el. Pedig a háborúknak ez az egyik fontos funkciója, hogy közös élményként beépüljenek a…..
hillcut 2011.04.08 12:02:12
@l.x.:
ja persze. csak először a felső dekád dobjon össze egy rendes hadseregre valót. majd akkor lesz miről beszélni...

az a baj az ilyen okoskodó libsiekkel, h nem nagyon akarnak részt venni a munkamegosztásban. csak a markukat szertik tartani
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
hillcut 2011.03.24 12:40:47
@f.domino:

H Kovács László leginkább hazudik, mint mindig.
hillcut 2011.03.24 12:40:48
@eremita: a magyar adósságot a magyarok fogják visszafizetbi, agörögöt meg a görögök. a német max hitelt adnak, kamatra.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
hillcut 2011.03.16 10:19:25
@Edigej:
A német-francia páros elsődlegesen saját érdekeit tartja szem előtt az EU-s politika kialakításakor. Miért kellene nekünk más országok érdekei szerint gondolkodnunk, cselekednünk? Amennyiben 2 teljesen idegen nagyhatalmat szimpatikusabbnak tartasz, mint asaját hazádat, akkor irány nyugat!

A nemzeti szocializmust igenis a németek találták ki, ha tetszik neked, ha nem. ez tény. Ennek a nevében több tízmilliónyi embert irtottak ki, népeket, nemzeteket nyomorítottak meg. Mea culpázhatnak amennyit akarnak, ez akor is tény marad.
Ue a helyzet a kommunizmussal is.

Mindeközben ilyen Kohn Bandit-féle söpredék meg a fajtája minket magyarokat gyaláz, antiszemitáz, náciz le.

Németekről még annyit, hogy mindig is birodalmat akartak építeni, csak más eszközökkel, de ugyanazzal a hatalmi arroganciával. Most is ezt teszik az EU-ban. Gazdasági eszközökkel kolonizálják Európa többi államát.
hillcut 2011.03.16 10:40:42
@whale:
Marshall terv vs 8x5 éves terv
Elég magyarázatnak?

Amúgy minket is szarrá bombáztak anno. A szövetségesek, a németek (nácik) miatt. Utána a kommunisták befejezték, amit a nácik elkezdtek.
GONDOLKOZZ!
Míg a bloggerek szimbolikus-retorikai háborút folytatnak arról, hogy mennyire jellemző a kelet-imádat a mérsékelt jobboldalon, addig a mérsékelt jobboldali kormány egy újabb területen bizonyítja nekünk, hogy keleti szél fúj. Csendben elülteti az európaitól távoli, keleti modell…..
hillcut 2011.03.11 13:29:04
@adelew: nem életszerű, amit írsz. aki 35-40-45 éven keresztül dolgozik, rendesen adózik az nem valószínű, hogy rászoruló lesz. kapni fog nyugdíjat, ha kell álláskeresési segélyt stb.

rászoruló abból lesz nagy valószínűséggel, aki a fáradságos munka "részt" kihagyja. az viszont ne is várjon semmit adófizetői pénzéből.

ahogy többször leírtam már: Mo. soha nem volt jóléti állam, és nem az állam feladata, hogy minden szociális problémát megoldjon.

amúgy meg a realitásokkal szemben érvelsz. nézd meg a magyar korfát, foglalkoztatottsági adatokat, a munkavállalási hajlandóságot, a munkakultúrát stb. nem tudunk fenntartani gondoskodó államot. és ne is akarjunk!
hillcut 2011.03.11 13:55:17
@Felmosórongy:
É-Koreát javasolnán neked. ott megtanulnád a leckét asszem.
hillcut 2011.03.11 15:01:59
@adelew:
remélem erre nem most csodálkozol rá először! a magyarok nagy része soha nem volt gazdag, vagy akár jómódú. különösen igaz ez a rendszerváltás óta eltelt időkre.
viszont, ami új jelenség az az, hogy bár sokan szegények, mégsem törekszenek feljebb, mert elég nekik az állami apanázs.

tisztában vagyok vele, hogy rendkívül sokan vannak rossz körülmények között, de ez nem indok arra, hogy melléjük süllyesszünk mindenkit.

ha nem szabunk gátat, soha semmi sem lesz elég. már így is az inaktívak döntenek az aktívak sorsáról is 4 évente.

most különleges lehetőség van arra, hogy az ország irányítása visszakerüljön az aktívak kezébe. talán utoljára van ez a lehetőség.

jobb, ha ezen a blogon is megfontolják ezt, mert különben mehet mindenki a levesbe. nem lesz középosztály, nem lesz adó, nem lesz nyugdíj, a gyerekeink lehetőségeiről nem is beszélve.

ezért van szükség a drasztikus változásokra.
  December 17-én, pénteken rendeztünk egy rövid konferenciát a magyar országimázs és a média viszonyáról. Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos…..
„Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.” (Lord Acton)   A hatalom hajlamossá tesz a rosszra, a teljhatalom pedig teljesen rosszá tesz – Acton báró gyakran emlegetett szavai ezek. A 19. századi brit történész és politikus egyszerre volt…..
hillcut 2010.11.04 15:55:21
@RAMBO:

Az államadósság csökkentése nem opció. Kötelesek vagyunk rá az EU miatt. Illetve az arra költött pénz jó helyre megy. Olcsóbb lesz az állam finanszírozása.

A kifizetések felfüggesztése ok, az eddig összegyűjtött pénz sorsáról döntsön a tulajdonos.
hillcut 2010.11.04 16:01:03
@nexialista: @RAMBO:

1 millió új munkahely, 1millió új gyermek.
hillcut 2010.11.04 16:03:57
@nexialista:
Adók mindenhol vannak.
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
hillcut 2010.10.13 22:36:05
@török gábor:
Behatároltak az eszközeik. Az elvonást csak korlátozott mértékben tudják a fogyasztóra terhelni(verseny, állami felügyeleti szervek stb).
Kiépített, drága infrastruktúrával, hosszú távú működésre rendezkedtek be, egy rövid távú adó miatti kivonulás túl drága lenne.
Munkaerő-karcsúsításon már túl vannak, a nagy befektetések eddig sem jellemezték őket.
Úgy tűnik, hogy a kormány a szolgáltató-kereskedelmi szektort terheli, a termelőt kíméli.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..