Regisztráció Blogot indítok
Adatok
- duplagondol

1 bejegyzést írt és 975 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugat-Európa nem egységes, az egyes országok maguk sem egységesek, nem látják egymást nagy barátoknak, mégis, ha közéjük lép egy kelet-európai, akkor valahogy mintába rendeződnek. Ez nem törvényszerű, különösen az új generációnál, de azért van egy ilyen tendencia. Orbán ambíciója, hogy európai…..
Kunhalmi Ágnes kifejtette az ATV-ben, hogy hétfőn reggel Szakács László elnökségi tag miért tért ki egy kérdés elől. (A műsorvezető azt firtatta, hogy az Európai Parlament strasbourgi ülésén a szocialista képviselők megszavazzák-e a Sargentini-jelentést.) A választmányi elnök politikusnő szerint a…..
- duplagondol 2018.09.15 10:43:00
@Ellenzéki Tüntető: 2004 és 2008 között... Meddig akar visszamenni a Fidesz, a mohácsi csatáig? Értelmes, gondolkodó ember előtt nem tudott mentegetni a Fidesz rombolását azzal, hogy előtte az MSZP ténylegesen és valóban szintén tönkrevágta az országot.
Kant meghatározásában a felvilágosodás "az ember kilábalása a maga okozta kiskorúságból". Kant tévedett: ilyen kilábalás nincs, a "kiskorúság" új körülmények között folyamatosan újratermelődik. Mennyiben tekinthető kevésbé "kiskorúnak" a mai ember abban a kanti értelemben, hogy "valaki mások…..
Mit adhat egy konzervatívnak Szent István? Majdnem semmit. Egy konzervatív nem antikvárius, nem tradicionalista és nem spiritiszta, hogy holt személyeket, holt gondolatokat vagy hagyományokat próbáljon megidézni, "szóra bírni" és elhitetni róluk, hogy csak azért is hatásuk lehet a jelenre. A kormány…..
A „régi” pártok (MSZP és kisöccse a DK, LMP, JOBBIK) morális és identitás válsággal küzdenek. Ezt leírták már sokan, legutóbb pont ma, így velük én most nem is foglalkozom, inkább tovább gördíteném a gondolatmenetet. A „kis” új pártokkal mi a helyzet?..
- duplagondol 2018.08.20 21:56:51
Tavaly ilyenkor volt, aki azt kérte számon a Momentumtól, melyik pillanatban áll elő végre olyan kormányzati stratégiával, amit a Fidesz helyébe lehet állítani. Négy hónappal a párttá alakulásuk után.

Nem csak arról van szó, hogy az ítélkezéshez (pláne a történelem ítéletéhez) időnek kell eltelnie. Ez itt most a nyári politikai uborkaszezon: miből gondolod, hogy épp ilyenkor fogják kiteríteni a lapjaikat, most kezdenek mozgósításba, akkor, amikor a fél ország a Balatonon nyaral, egy ki tudja, hányad része pedig Ausztriában pincérkedik? Volna értelme megírni az ilyen kritikát az EP-választás, az önkormányzati választás után, ha addig a Momentum nem áll elő semmi komolyan értékelhetővel. Másként még az ősszel beinduló politikai szezon előtt is korai.

Politikai üzenet pedig van, a Momentum esetében érzékelhetőbb is, mint mondjuk az LMP-nél, pláne az MSZP-nél. Az alapfíling akkor teremthető meg, ha sikeresen el tudják adni: ez a párt úgymond ’nyugatos’. Érzékelhető ez már akkor, ha a többieknél valamivel több EU-s zászló leng a gyűléseiken; és lehet rá pártidentitást építeni úgy, hogy éppenséggel egy egész komplett rendszerváltás erre az érzetre alapozódott.

A többiről, mármint az alapüzenetről Fekete-Győr már beszélt a kampányban: ők volnának a „politikai árvák” képviselői. Azoké, akik törekvőek, szorgosak, tehetségesek, de nem kellőképp simulékonyak. Akiknek egy jelentős része alkalmasint fiatal is vagy a fiatal korából éppen kifutó. Érti és be tudja fogadni a modern világ jelenségeit, fogékony a technológia változására, a kormányzattól pedig elvárja, hogy ennek mentén működjön. Túl azon, nyilván, hogy nem lop.

A 360 oldalas pártprogram, az, hogy piaci vagy éppen szolidáris megoldásokat keresnek –e egy problémára, kampányszempontból csak ezután következik. A Momentum kritikusainak persze valószínűleg igaza van abban, hogy a lenti alapüzenetet nem elég egyszer, de még százegyszer sem elmondani, közvetíteni a választók felé.

hvg.hu/itthon/20180217_Momentum_FeketeGyor_Andras_valasztas_kampany
Zsófi története nem egyedi, bár ő messze tovább jutott az ügyintézésben, mint a legtöbb hozzánk forduló, neki ugyanis a Wizz Air elismerte a panasza jogosságát, és megítélte a kártérítést. Csak épp nem fizeti ki majd féléve. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy mindezt panaszosunk csendes beletörődéssel…..
- duplagondol 2018.08.17 13:51:05
@Brokkoládé: Meglehet, jogos a felháborodás, ha az 1100 éve lenézett, páriakánt kezelt, Trianonban megcsonkított magyarsággal kitolnak az EU multijai. Bezzeg, ha egy kormányközeli oligarcha által alapított, mai napig az ő irányítása alatt álló, állami megrendelésekkel kitömött cég követi ezt el veled szemben... na, az NEM UGYANAZ. Legfeljebb a hülyék hiszik el, hogy Ludas Matyi háromszor veri vissza.
A tíz napos hollandiai kirándulásomat egy egészen speciális szemszögből szeretném megközelíteni! Az interneten nagyon sok útleírás és turisztikai anyag található Hollandiával kapcsolatban, de ezek inkább csak általánosságban foglalkoznak az országgal. Én sokkal inkább a bevándorlók szemszögéből…..
- duplagondol 2018.08.11 10:19:54
@Killary Fucking Clingon: A kémiai aranyéremrőlk először azt gondoltam, irónia akar lenni... ezekbe a jobbára uniós pénzekből épült vidéki kórházakba pedig már csak egy lényeges dolgot kellene beállítani: orvost...
A jelenlegi ellenzék "abszolút reménytelen társaság", soha nem dönti meg se a Fideszt, se Orbánt, de ezzel együtt az orbáni autokrácia egyenesen halad egy új rendszerváltás felé...
Brazíliában vette videóra egy férfi a különleges élelemszerző akciót, amit a vándorhangyák mutattak be. Csak tippelni tudunk, de durván egymillió hangya alkot láncot a darázsfészektől a tetőig. A videóból az is kivehető, hogy nem valamiféle kötélen másznak a hangyák, hanem a katonák összekapaszkodva…..
- duplagondol 2018.08.09 03:13:40
@morph on deer: Ezek után, ha Leninék náluk próbálkoznak a kommunizmussal, lehet, hogy össze is jött volna.
A barátzóna létező jelenség, bár olvastam már egy cikket Barok Esztertől, aki ezt tagadta. A témához szorosan kapcsolódik a férfi-nő barátság létezése körüli állandó polémia is. Véleményem szerint férfi-nő barátság csak abban az esetben működik, ha egyik fél sem érez semmilyen vonzódást a másik…..
Oké, 40 év sok. Oké, súlyosbítva van az egész azzal, hogy pedagógiai pályán tölti el az ember. És még azzal is, hogy mindez Kelet-Magyarországon valósult meg. Nos, ez a sztori egy 56-ban született lányról fog szólni. És ugye: ki tudta 56-ban, mit hoz a holnap?  Ez a lány 19 évesen a tanári…..
Tegyünk egy pillanatra úgy, mintha valóban a magyar progresszívok oldalán állna az intellektuális túlsúly - és itt ne tévesszen meg minket Orbán János Dénes, DJ Jesó, Prőhle Gergely és a többiek szellemi és/vagy erkölcsi színvonala, mert nem ez az ellenfelük, hanem a magyar valóság. A valóság pedig…..
Két héttel a választás előtt sajna illő búcsút kell vegyünk egy olyan párttól és arctól, akik hiányozni fognak a parlamentből, bármi legyen is az eredmény. És egy olyan párttól, amely nem fog hiányozni, de jó lenne, ha később feltámadnának, hogy újra érdemes legyen gondolkodni a támogatásukon. A…..
    "Jézus feltámadása a kereszténység hitének olyan tartóoszlopa, melyet, ha megingatunk, az egész felépítmény dőlne össze." - írja Zsengellér József református teológus a Test és lélek című írásában. Valóban így van, a kereszténység mindent egy lapra, a húsvéti ünnepkörre tett fel. Jómagam nem…..
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
- duplagondol 2018.03.09 00:01:03
@Harrdder: Legyen hát nagy tétel. Legyen ellátva minden katona a legkorszerűbb, leghatékonyabb kézifegyverekkel, kommunikációs eszközökkel, fordítsuk a rendelkezésre álló összegeket bérezésre, kiképzésre, a gyakorlatozásnál korlátlan mértékű lőszerre vagy akár drónokra, tegyék lehetővé a nagyvárosok, elsősorban Budapest védelmét. De felejtsük már végre el a XX. századi módszereket egy olyan korban, amikor már rég nem az a feladatunk, hogy fenntartsunk egy csapásmérésre alkalmas tömeghadsereget... na, kik ellen is..? Az egyetlen potenciális ellenségnek, igen, azoknak, akikre mindnyájan gondolunk, messze-messze több van ezekből az eszközökből, mint nekünk valaha is lesz.
- duplagondol 2018.03.09 00:40:14
@Kullancs1983: Akkora, amekkora? Azért ez a mondat nehezen férne bele egy honvédelmi stratégiába...

Persze, hogy pusztulással járna, erről szól a háború. De mi volna az alternatíva? Nyílt terepen kitenni magunkat a mienkénél jóval nagyobb, korszerűbben felszerelt hadseregnek, úgy, mint Szaddam tette azt Irakban 1991-ben?

Vegyük figyelembe, hogy egy nagyobb katonai szövetség része vagyunk, amely rendelkezik azokkal a nehézfegyverekkel, amikről mi leginkább csak álmodozunk. Ugyanennek a katonai szövetségnek része két olyan szomszédunk, akikkel szemben száz éve leginkább lehetnének területi követeléseink és akikkel már csak a szövetség szervezeti rendje miatt is fizikai képtelenség volna háborúznunk.

Ha úgy alakulna, hogy ez a szövetség neadjisten' nem állna már mögöttünk: akkor megenné a fene az egészet. Pontosabban el kellene gondolkoznunk azon, volna -e bármi esély a védelemre a ránk nehezedő keleti nagyhatalommal szemben.

A balti államok már jobbára választottak, amikor nem a harci gépekre és a nehézfegyverekre helyezték a hangsúlyt, ezt az utat volna érdemes nekünk is járnunk.
- duplagondol 2018.03.09 13:11:48
@Kullancs1983: "És sokra mész a szövetséggel meg a nehézfegyvereivel, ha azok épp máshol vannak lekötve, vagy mire ideérnének vele, már megszállták a teljes országot... "

Tehát..? Mi a teendő egy olyan ellenséggel szemben, amelyik két-három nap alatt képes lerohanni az országot..? Én nem értek az asszimetrikus hadviselés részleteihez, legfeljebb láttuk, milyen eredményekre voltak képesek vele a csecsenek az oroszok ellen, a Hezbollah Izraellel szemben, a szír felkelők vagy az Iszlám Állam katonái. Ezekhez képest egy jó előre kiképzett, a lehető legjobban felfegyverzett, professzionális állami hadsereg lényegében bármilyen ellenféllel szemben megállná a helyét. Megállná. Ha megvolna a kellő harci morálja és a hátország is egyként mögötte állna. Ezek megteremtése már jóval nagyobb falat volna.

"A balti államok mérete, lakossága és ebből adódó gazdasági helyzete kicsit más mint a miénk."

Egy harcmezőn felállítható összfegyvernemi hadsereg felállításának szempontjából én nem látok ordító különbségeket.
I. Minek húzni az időt? Igazad van. Végülis felnőttek vagyunk. Beszéltünk párszor. Az első randink kellemesen telt, élveztük egymás társaságát. Oldottak voltunk. „Megvolt a kémia”. A kérdés most már csak az, hogy legközelebb nálad vagy nálam? Átjöttél, történt aminek történnie kell. Egész…..
- duplagondol 2018.02.13 06:50:01
@ételizésítő: A #metoo lassan ócska propagandafogássá válik, amit a média mesterségesen túlpörget. Kár, mert egy nagyon fontos témáról van szó; törvényszerűen kellett viszont félresiklania akkor, ha senki sem igyekezett hangoztatni, hogy a nőknek ugyanúgy viszkethet odalent, mint a férfiaknak. Sőt; ez semmivel sem okolható kevésbé azért, hogy nem tudnak létrejönni normális emberi kapcsolatok.
A történelem menetét, nemzetek és birodalmak felemelkedését és eltűnését hosszabb távon egyetlen tényező dönti el: a technológiai fejlettségük. Az ezt lehetővé tevő közösségi tanulás, mozgósítóerő és forráshatékonyság pedig meghatározza, hogy kié lesz a domináns technológia: szinte kivétel nélkül az…..
- duplagondol 2018.02.12 04:30:16
@vajdasagi: A magyar törzsszövetség politikai-hatalmi-gazdasági alakulatként indult, de legkésőbb a vérszerződéstől kezdve az érzelmi faktor nagy szerepet játszott a megszilárdulásában. Ez a jellege , ti., hogy képes volt felszívni a más nyelvű népcsoportokat, a felzárkózás lehetőségének megadásával, nagyban segítette a Kárpát-medence meghódítását és elmagyarosodását. Az avaroknak pl. ez 250 év alatt sem sikerült, mindig is megvolt egy éles választóvonal az avar és szláv lakosság közt, amit átlépve gyakran megerőszakolták a nőiket vagy céltábla gyanánt előrehajtották őket a csatában.
Itt van nektek egy szép reklámszöveg, hogy örüljetek. Utána azért gondolkodjunk el néhány dolgon... Kezdjük azzal, hogy hol van ezen a látványterven a "barokk kert"? Hát sehol. Hogy hogyan nézhet(ne) ki valójában, azt a Magyar Építők honlapjáról tudhatjuk meg (2 kép). Nos, aki szerint ez barokk, az…..
A dán boldogság nyomában - 11. rész Novemberben és decemberben 8 posztban jártam körül (mind elolvasható itt), mi lehet a dánok boldogságának titka. Némelyik bejegyzés csekély figyelmet kapott, de volt olyan is, aminek 10.000 felett volt az olvasószáma, Sok komment is érkezett, és kirajzolódott…..
- duplagondol 2018.01.19 22:03:26
@midnightcoder2: Az a kissé paradox helyzet, hogy a dánok igenis építették a szocializmust, legkésőbb az első világháború óta - persze a maguk módján, a maguk szocializmusát, a szovjet modelltől természetesen teljesen függetlenül.
- duplagondol 2018.01.20 07:21:45
@Szaktanár: Egészen konkrétan bevezették. Emlékeim szerint talán 1917-ben, az orosz fejleményektől valószínűleg nem függetlenül, állami döntéssel sajátították ki a nagybirtokokat. Nem lényegtelen különbség persze, hogy hosszú távon, évtizedekre nyúlóan kárpótlást fizettek értük, a helyükön pedig önkéntes alapon működő termelőszövetkezeteket hoztak létre.
- duplagondol 2018.01.20 23:10:31
@nemecsekerno_007: Persze, hogy nem mindegy. Nagyon nem.
Soros György nem akarja hagyni, hogy nacionalista populisták szétzúzzák az életművét; A választási kampány finisében kínos helyzetbe került Orbán Viktor, amiért eltitkolta 1300 menekült befogadását; Magyarországon minden "kaputt" és ha így folytatódik, az ország átvitt és konkrét értelemben is…..
Az undercut történelmét tekintve, régebben a gazdag polgárok kedvenc frizurája volt, és csak annak lehetett ilyen haja, aki meg tudott fizetni egy minőségi borbélyt. Mára már a harcos szellemű férfiak védjegye, amely rendkívül sok verzióban kivitelezhető. ..
A mai Magyarországon „félhivatalossá” tett értelmezés szerint 1917. november 7-én nem forradalom, hanem puccs zajlott le Oroszországban, amelyet Lenin a németek ügynökeként hajtott végre, aki teljesen a német hadicélok érdekében, mintegy saját hazája ellen ügyködött, vírusként fertőzve…..
- duplagondol 2017.11.29 19:39:58
@Forum Curia: Lenin német utaztatása történelmi tény, egy történész sem vitatja.
- duplagondol 2017.11.30 06:46:07
@Forum Curia: Fritjof Meyer idézi a tanulmányában azt a titkosszolgálati jelentést, ami szerint "Lenin beléptetése Oroszországba sikerült. Teljes mértékben kívánságunk szerint dolgozik”. És nem csak a Cég volt a ludas: az akció Ludendorff német birodalmi tábornok felügyelete mellett zajlott, a kormány pedig összesen 82 millió aranymárkát bocsájtott Lenin rendelkezésére.

www.spiegel.de/spiegel/spiegelspecial/d-30300032.html
Kétféle ember létezik: aki nézi a Trónok harcát és aki majd fogja, mert annyian beszélnek neki róla, hogy végül beadja a derekát. Na jó, valójában van még egy réteg, aki nem ül fel a hypevonatra, vagy egyszerűen nem szereti azokat a dolgokat, amik ennyire mainstreamnek számítanak manapság. A Trónok…..