Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutyacica

245 bejegyzést írt és 770 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat éve jelölték ki, ma már Európa egyik legnépszerűbb túraútvonala az Alpok-Adria trail. Az ausztriai gleccserektől indul, majd szurdokokon át és hegyi tavak mellett kígyózik le egészen az olasz tengerpartig. A 683 kilométeres túra bejárása egy fél nyárba telik, mi egy négynapos-négyszakaszos…..
Az RTL sorozatának azért kell drukkolni, mert ha a csatorna úgy látja, érdemes heti sorozatba fektetni, akkor lesz belőle még több, és ha náluk is lesz, akkor a többi gyártó is összeszedi magát, és elkezd sorozatfejlesztéssel foglalkozni, ami meg mindenkinek jó lesz. A fenti…..
Nem győzzük hangsúlyozni, mekkora királyság a Last Week Tonight with John Oliver című műsor. Itt van például a most vasárnapi, amiben az NSA-lehallgatési botrányról (is) volt szó, és amiben Oliver elment Moszkvába, hogy a több ezer oldalnyi dokumentumot kiszivárogtató Edward…..
kutyacica 2015.04.07 20:53:57
@worxland: én azt gondolom hogy ezt másképp értelmezted mint ahogy zajlott. John Oliver nem azt a nézetet valja véleményem szerint, hogy le van szarva hogy "magánéletében szabadon vájkálhat egy ügynökség tetszőleges alkalmazottja". Inkább pont arra próbál rávilágítani, hogy az átlag fogyasztó számára ez a "szabadság korlátozás" üzenet túl absztrakt, egész egyszeruen nem jön át olyan hatásosan mint a "terroristáknak segített vele" lecsupaszított, halálosan buta de mégis hatásos üzenete. Aztán a maradék cirka 30 perc zsenialitása pont az hogy megmutatja, igenis lehet olyan hasonlóan banálisan megfogalmazni ezt az egészet (dick pics), hogy mégiscsak felkapja rá a fejét ugyanaz az átlag fogyasztó.

Az interjú utóéletének meg van még egy viszonylag szomorú vetülete. Ez ugye lement vasárnap. Amerikában hétfotol melyik elemét kapta az interjúnak fel a sajtó?

news.google.com/news/story?ncl=dX-DQsKMOV7R7aMV-ZD2UYQz9-dcM&q=snowden+did+not+read+all+documents&lr=English&hl=en&sa=X&ei=eiYkVYOPJMriO-3JgLgJ&ved=0CCkQqgIwAA

Szóval a helyzet az hogy ebbol az egészbol annyit vettek át rengeteg helyen hogy "áhhá! Nem olvasta el mindet! Aruló!". Ez persze szörnyen hervasztó görbetükre az újságírásnak, mármint hogy még EZ az interjú, ami pont arról szól hogy "butítsuk le annyira hogy még a hülye is megértse" is túl összetettnek bizonyul rengeteg médiumnak ahhoz hogy értelmesen tudósítsanak róla.
A Comic Con négy napja alatt bőven akadnak olyanok, akik túl komolyan veszik ezt a geekfesztivált, ők azok, akik 3 napon át képesek full Predator-jelmezben rohadni a negyvenfokos melegben, csak készüljön róluk pár kép. Mi az ilyen őrülteket nagyon tiszteljük, sőt féljük is, a…..
Nesze!szer Dave Gahan 50! 2012.05.09 15:20:00
  Nem más ez, mint szimpla tisztelgés. Dave Gahan ma ünnepli az 50. születésnapját. Így nem tudunk nem megemlékezni róla. Pedig az ő élete sem indult egyszerűen. Munkáscsaládba érkezett, apja buszsofőr volt, édesanyja pedig jegyszedőként dolgozott. Aztán jött a…..
kutyacica 2012.05.10 04:36:48
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
Az utóbbi napok elég izgalmasan teltek: mint kiderült, a világon elsőként a BME-n működő CrySys labor munkatársai észlelték és elemezték ki a Stuxnet utódjának tekintett DuQu trójait - nem kell kontógyárosnak lenni ahhoz, hogy feltételezzük, a kötvetkező virtuális…..
kutyacica 2011.10.23 01:35:18
na vegigolvastam ezt a riportot.

azt eddig is ertettem hogy a hasonlosagbol kitunik hogy aki ezt a duqut irta, az ismerte a stuxnetet es felhasznalta az otleteit/reszeit.

amit nem ertettem, es most sem lettem okosabb, mitol egyertelmu, hogy a duqu szerzoje azonos es/vagy ismerte a stuxnet forraskodjat?

a crysys riportban ertekeznek arrol, hogy ez nem egyertelmuen megallapithato. egesz pontosan:

" At this point in time, we do not know more about their relationship, but we believe that the creator of Duqu had access to the source code of Stuxnet. [...] It is very hard to precisely characterize the similarities of the kernel driver codes of Duqu and
Stuxnet. [...] They are very similar, but there are clear differences. [...] it would be just mere speculation from us to say which code is originated from which code, or if one code is based on the reverse‐engineering of the other, or, at the end, it is also possible that someone wanted to write a Stuxnet‐alike clone and he/she wanted to us to believe that the authors have relations. "

a symantec ebbol mar csak annyit vett at: "The
threat was written by the same authors, or those that have access to the Stuxnet source code"

idovel persze gondolom kiderul majd tobb reszlet, aztan okosabbak leszunk. nem tudom elegge hangsulyozni: imho a crysys munka szuper, Levente nagyon franko labort vezet, orulok hogy a nemzetkozi figyelem kozeppontjaba kerultek es gratulacio nekik.

persze az is lehet, hogy a Symantecnek rakas mas informacio is rendelkezesre allt mielott ezt igy kijelentettek. Ezt izgalmas lenne tudni ketsegkivul, erre vonatkozott a kerdesem.

Meg egy dolog ami bosszantott egy kicsit a symantec, kaspersky iromanyokban. tobb helyen beszelnek arrol, hogy ezt vagy azt a fajlt mikor forditottak le. csak eppen a PE header informacio megbizhatatlan ennek a megallapitasara (d'oh), szoval ezek a datumok vagy igazak, vagy sem.
kutyacica 2011.10.24 20:47:27
@buherator: ok koszi, de ez nem valaszolta meg a kerdesemet. Csak hogy megismeteljem, azt nem vitatom egyaltalan hogy a duqu a stuxneten alapszik. Arra keresem a valaszt, hogy mi igazolja, hogy a stuxnet forraskodjan alapszik.

Annak eldontese ket binaris alapjan hogy az egyik a masik patchelese vagy kodjanak ujraforditasa, szamomra egy nehez problemanak tunik, ezert lenyugoz a magabiztossag, amivel ezt a Symantec kijelenti.

Ezert aztan abban bizakodom, hogy valami olyan technikat alkalmaztak, amit en nem ismerek es most majd jol megismerek. En ilyesminek viszont a Symantec riportban nem talaltam nyomat. Mashol irtak errol?
kutyacica 2011.10.25 08:12:00
@buherator: ok.

mas: CCC-re mesz?
 TECH-CERT: December végén a Microsoft kutatói a nyilvánosságra hozott IIS FTP szolgáltatással kapcsolatos exploitra úgy reagáltak, hogy nem jelent nagy fenyegetést, mert kihasználása legrosszabb esetben is csak az alkalmazás összeomlásához vezethet.Az Accuvant Labs…..
A párkapcsolatokat feldolgozó sitcomok közé két újabb versenyző érkezett, a Mad Love a tradicionálisabb, Jóbarátok-How I Met Your Mother vonalon indult el, a Traffic Light viszont (a felszínen legalábbis) formabontóbb szerkezettel operál, de ugyanazt a kérdést boncolgatja. Kár,…..
Amikor még az MTV zenecsatornaként funkcionált, ment rajta egy idétlen rajzfilmsorozat, amiben két pattanásos, idétlen kamaszgyerek fikázott mindenféle videót, és ütötte el vicces marhaságokkal a napot (mindegy, csak suliba ne kelljen menni). Mike Judge volt a készítője, Beavis és…..
kutyacica 2011.02.19 05:46:44
@shred: "Mára viszont az MTV választékából teljesen eltűnt a zene" <- there i went ahead and fixed it for ya
Hamarosan rajtol a Parks and Recreation című, elképesztően vicces sitcom a Comedy Central műsorán, és a csatorna azt szeretné, ha a comment:com olvasói adnának címet a sorozatnak. A feladat tehát adott, a határidő szombat este 8, a javaslatokat kommentekben várjuk. A három…..
Az idei Super Bowl előtt Christina Aguilera bakizott bele a himnusz szövegébe, de ha nem tette volna, sem az ő előadását mutogatnák az énektanárok követendő példaként. Nem ő sz egyetlen, akinek az amerikai himnusz éneklése alatt megremegett a térde/hangszála, mutatunk pár…..
A Super Bowl alatt sugárzott reklámok marketingértéke meglehetősen magas: hárommillió dollárért cserébe százmilliós nézettség, ráadásul a nagydöntő alatt az emberek kifejezetten szeretnek reklámokat nézni, így nem fenyeget az a veszély, hogy átkapcsolnak róla valami másra.…..
Christian Slater, Odette Yustman és Bret Harrison a főszereplője a hackerekről szóló mókás sorozatnak, amiben egy biztonságtechnikai cégnek az a dolga, hogy ügyfelei rendszereit tesztelje. A promó nagyon jó, Michael Rosenbaum belépője meg mindent visz. Tavasszal jön a Fox-ra. ..
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
Már több helyen megjelent a hír, hogy Dan Rosenberg helyi jogosultságkiterjesztésre alkalmas exploitot publikált a Full-Disclosure listán. A szerzemény igen érdekes, ugyanis három különböző hiba összekapcsolásával éri el a root állapotot:Az exploit alapjául a CVE-2010-4258 jelű…..
Nem hiába tolt iszonyatos összegeket az AMC a The Walking Dead című horrorsorozat marketingjébe, a jó alapanyagból készített, és már a premier előtt (joggal) agyonsztárolt sorozat premierje beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A vasárnap esti premiert 5,3 millió amerikai látta,…..
Ebben a posztban megpróbálom öszefoglalni a méltán elhíresült "Padding Oracle Attack" lényegét, ami bizonyára nem kevés álmatlan éjszakát okozott néhány programozónak és egy rakás üzemeltetőnek. Matekozni fogunk, szóval igyatok egy kávét vagy ilyesmi! A…..
kutyacica 2010.10.05 18:54:44
Buttyan Levente a Vaudenay tamadas publikalasa ota oktatja ezt a szakiranyon, a slide deck nagyon jo szerintem (vegen van a padding cucc):

www.hit.bme.hu/~buttyan/courses/BMEVIHI4372/sym-enc.pdf

Az eredeti papert azert tudom ajanlani mert ertekezik a lehetseges megoldasokrol is.
www.iacr.org/archive/eurocrypt2002/23320530/cbc02_e02d.pdf

A lenyeg kb az lenne, hogy a helyes sorrend 1) pad 2) mac 3) titkosit, vagyis visszafele a mac ellenorzes mindig a padding elott es nem utan tortenik, igy a megbuheralt uzenetek mindig ugyanugy mac ellenorzes hiba miatt szallnak el.
A CBS egyik őszi újoncának a címe komoly fejtörést okoz a DVR- és TiVo tulajdonosoknak, mégpedig azért, mert az elektronika nem ismeri fel a címében szereplő karaktereket. A széria a Shit My Dad Says nevű Twitter alapján készült, amiben egy fazon az apja beszólásait kürtölte…..
Már most tessék bevésni a naptárba, hogy október 17-én, vasárnap 21:00 órakor a Discovery Channelen három részes tudományos sorozat indul Stephen Hawkinggal. Aa világ egyik legismertebb és legelismertebb élő fizikusa a Kozmoszt alkotó csillagok, bolygók, galaxisok és szupernóvák…..
kutyacica 2010.09.22 17:10:35
@efes: ez az egyik lehetoseg. a masik lehetoseg, hogy nem vagyunk vele egy hullamhosszon ami az asztrofizikat illeti, igy nem pontosan tudjuk felmerni az ido rovid tortenete ota vegzett tudomanyos munkassaganak jelentoseget.

en magamat stabilan a 2-es csoportba sorolnam :)
Elsőre az jutott eszembe a Fox idei első újoncát elnézve, hogy ez az a sorozat, aminek semmi keresnivalója nincs network tévén, aztán meg az, hogy mennyire mellélőttek azzal a marketingkampánnyal, amivel egész nyáron hülyítették a a nézőket. A Lone Star ugyanis nem az új Dallas,…..
1920-ban valakinek az az őrült ötlete támadt hogy, betiltsa a szeszt az Egyesült Államok területén. Ha tényleg azt hitte, hogy ezzel megold minden, a korra jellemző gondot az I. világháborúból hazatérő és beilleszkedni nem nagyon tudó katonáktól a gazdasági problémákon át a…..
A Georgiai Műszaki Egyetem szakemberei nemrégiben világra szóló fölfedezésről számoltak be: először sikerült úgy programozniuk egy pirinyó járművet, hogy az hamis nyomokat hagyjon maga után, magyarán megtanították a robotot hazudni. Aki mindezt bagatell ügynek tartja, nem lát a…..