Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheQuestion

12 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A legmagyarabb 2018.06.16 12:00:27
  Lezavartunk megint egy évfordulót, ami eddig eszembe se jutott, de valószínűleg ha eszembe jut, se éreztem volna nagy késztetést arra, hogy beálljak a megemlékezők sorába. Eszembe juthatott volna pedig, mert még tavaly kaptam egy fülest, miszerint a Szent István dicsőséges elsüllyedésének…..
TheQuestion 2018.07.20 23:29:20
@savanyújóska: Nemcsak a tömegek lázadtak fel. Ezzel együtt érdemes ezt a posztmodern lázadás dolgot értelmezni. www.goodreads.com/book/show/586994.The_Revolt_of_the_Elites_and_the_Betrayal_of_Democracy
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
Az előző részben szó volt az amerikai fegyvertartás kulturális, illetve politikai alapjairól és a szövetségi szabályozásáról, most innen folytatódik a cikksorozat: először kicsit megismerjük a fegyverviselés kérdését, majd megismerkedünk a tagállami szabályozásokkal, végül pedig rácsodálkozunk arra,…..
TheQuestion 2017.06.26 15:58:30
@Fredddy: Nekem egyébként vérfagyasztó, mennyire elkezdett emlékeztetni az elmúlt pár évben az itteni kormánypárt és a véleményvezéreik propagandája az amerikai "konzervatív" punditokéra (Rush Limbaugh, Sean Hannity, Alex Jones, stb.), ahogy hogy jönnek át az ottani antiértelmiségi és antiliberális hívószavak a közbeszédbe. Nyilván megvannak ennek a helyi kulturális referenszei (népi-urbánus), de a módszertant én mégis inkább az ide hazajáró kommunikációs tanácsadóknak tudom be. Szóval lehet, hogy nincs még akkora kulturális ellentét a nagyváros és a vidék között, de gőzerővel dolgoznak rajta.
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
TheQuestion 2017.06.20 09:12:31
@Fredddy: Akkor az oregoni esetnél miért nem vágták el őket mindettől? Vagy rosszul emlékszem?
TheQuestion 2017.06.22 10:10:58
@Péter Baán: Mik azok a valóságtagadó szakok? Modern kreacionizmus, Isten és a klímaváltozás, esetleg az új lapos Föld?
Az első világháború lövészárok csatáit követően a brit harckocsi tervezés fő irányvonala egy olyan fegyvernem létrehozása volt, amely ellátja a klasszikus lovasság szerepét a modern csatatéren. Ezen feladatok végrehajtásához a második világháború előtt és annak jelentős részében elsősorban gyors…..
Bár az „O” osztályú csatacirkálók terveit 1940 elején jóváhagyták, és a teljes tervdokumentáció elkészülte után megtették az előkészületeket megépítésükre, a tényleges munkák az egyre súlyosbodó háborús helyzet miatt végül el sem kezdődtek, és a rendeléseket egy évvel később törölték. Az általános…..
Ma 71 éve, 1945 szeptember 7-én került sor Berlinben a második világháború győztes hatalmainak közös felvonulására, amin részt vettek brit, amerikai, francia és szovjet csapatok. A nyugati hatalmak számára nem volt kiváltképpen fontos az esemény, inkább a hazai parádékat részesítették előnyben,…..
Valamikor 1993–94 tájékán: – És akkor rámarkol az Élienre, miközben esik le az olvadt lávába, és azt mondja neki: Velem maradsz. És meghal! – Hmmm... tényleg rámarkol? – Hát, hogy nehogy elszökjön. – És azt mondja: Velem maradsz? – Azt! – Oké megnézem, kösz a kazit! Utólag belegondolva,…..
Az elmúlt hetekben több aggasztó cikket, posztot és hozzájuk kapcsolódó kommentet olvastam az elszaporodó kullancsokkal kapcsolatban. Mivel az agglomerációban lakom erdőkkel, mezőkkel körülvett településen, így érintettként kicsit utána néztem a magyarországi helyzetnek.  Az elmúlt pár év enyhe…..
A Pangea blog történetének legelső bejegyzésében már volt szó az Északi-tenger helyén fennállt szárazföld, a Doggerland pusztulásának okairól. A vihardagályok és a…..
A WikiLeaks-től kezdve a Libor-botrányon át a mostani megfigyelési ügyig, az elmúlt években egy sor olyan leleplezésnek lehettünk tanúi, amelyet gyakran csak úgy jellemeztek: „paranoid összeesküvés-elméletbe illő”. Az utóbbi időben csak úgy záporoztak a szaftosnál…..
TheQuestion 2013.06.16 12:24:36
Mivel is tudnánk szebben köszönteni a karácsonyt, mint egy olyan poszttal, amely a második világháborús német kísérleti páncélozott járművekkel és más tüzérségi eszközökkel foglalkozik?! Egyúttal megragadom az alkalmat és bemutatom legújabb vendégszerzőnket, Titan89-et,…..
Kés a toroknak, izzó tekintet, a szoborrá vált seriff arcába szikáran köpött szavak vágódnak: „Szállj re rólam, vagy olyan háborút kapsz, hogy el sem hiszed.” És tényleg: a Rambo után szinte az egész ’80-as évek arról szólt, hogy egy ember egy egész…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
25 éves, főiskolát végzett lány vagyok, Bp-től 60 km-re lakom. Előző munkahelyem februárban veszítettem el, mert " nem tudtam beilleszkedni a munkaközösségbe " = nem lettem a válófélben lévő főnök új barátnője, nem kísérgettem a mondvacsinált tárgyalásaira,…..
TheQuestion 2010.09.23 10:58:35
@okostojáska: Pedig kedvezmény nélkül 60 km-re kijön annyi.
László nem érti, a volt monortelesek körzetében miért kerül az 1mb/s ADSL annyiba, mint máshol a 15 megás kábelnet? Mert nem fejlesztik arrafelé a hálózatot?A UPC általában kirívó reklámjaival hívja fel magára a figyelmet. Most egyszerre két szolgáltatást is hirdetnek. Az…..
Sajnos én sem eredményekről , hanem rossz tapasztalatokról tudok beszámolni. Nem tanultam sem jogásznak, sem orvosnak vagy bármi más hűde "álom" szakmát. Egyszerűen elvégeztem az érettségit, azután egy autóvillamossági műszerész szakmát. Jelenleg másodéves vagyok egy…..
A Kotaku három hete szellőztette meg az év játékpiaci pletykáját: a nevetségesen régóta (1997) készülő, majd 2009-ben leállított Duke Nukem Forever mégis elkészül, csak nem a 3D Realms fogja befejezni, hanem a Gearbox Software. Ők a remek Borderlands és a Brothers in Arms…..
TheQuestion 2010.09.03 10:44:42
IDDQD PSP a bányászoknak 2010.08.30 14:00:00
Mint azt feltehetőleg mindannyian tudjátok, egy kazal chilei bányász 800 méter mély slamasztikába került a minap, és könnyen lehet, hogy csak karácsonykor mászhatnak majd ki a föld alól (persze ennél rosszabbul is járhattak volna).A több hónapig tartó bezártságban azonban a…..
Samantha Foxot nem kell bemutatni senkinek, aki a nyolcvanas években (vagy esetleg még korábban) élte pubertáskorát. Bár a dalai nem voltak túl emlékezetesek, nagy érdeme, hogy behozta a kannát a popzenébe - inkább volt topless modell, mint énekesnő (aztán az olaszok tromfoltak…..
Szó se róla, a Showder Klub minőségi műsor. Végre egy olyan felület, ahol igazi tehetségek mutathatják meg hétről-hétre, mit jelent a humor a 21. században. Kőhalmi Zoltán, Bödőcs Tibor, vagy Kiss Ádám feledteti mindazt a borzalmat, amit a Mikroszkóp színpad, a Szeszélyes…..
TheQuestion 2010.08.23 19:16:57
@Commandante Jayasuriya: Jogos, hölgyeknek megfelelő testi adottságokkal nagyon gyorsan le lehet tudni a fénymásolós-kávéfőzős periódust. Gátlásosság nem előny.
Hajrá!Az én kiscsi életem!!! (és a komment!)A Legcukibb NyuxikaEz már ciciHeti MILFFasztorta extra: Pinatorta!Amikre büszke vagyokHeti MILF2 ..
TheQuestion 2010.08.20 12:09:49
Geekblog Predator 1+2 2010.08.18 11:30:00
Az a legcoolabb, ahogy Arnold kiszáll a helikopterből. Előreengedi a többieket, közben szivarozik. Kidobja a zsákját, és csak aztán ugrik ki ő is. Ezt tanítani kellene a színművészeti egyetemeken - filmben ezentúl csak így lehet kiszállni helikopterből. Vagy meghalni. Ahogy a…..