Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ejha!

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Adólufi, Isten veled! 2010.06.08 08:00:00
Szép volt és színes. Választási propaganda héliummal töltött, mitől könnyen kellett volna szárnyalnia fejünk fölött az égen, mégis tonnás teherként ült rajtunk. Az ígéret volt, megszemélyesítője a kolbászkerítéshez vezető útnak. Olyan nehéz jelzőkkel terhelték mint…..
ejha! 2010.06.08 11:53:13
@panteon: A rendbetétel azt jelentni, hogy 8 évnyi f*rok vakarás akarom mondani felkészülés után folyamatosan ötletelünk és lufikat eregetünk? Ehhez minek a 2/3?

És ne mondja senki, hogy a Bajnai "meghamisította" a kőccségvetést. Ha az az ember olyan ügyes, hogy az EU meg az IMF összes szagembere is beszopta a "hamisítást" akkor jöjjön vissza.
ejha! 2010.06.08 13:07:02
@Lefetyke: @Krujs: Hát sólyom madaárkából nem is nézném ki, hogy a megértette volna a költségvetést. Számok és ő (meg Viki) jogász.
Tűz és víz. Amúgy 2006-ban nem a Bajnai volt a miniszterelnök. De ezek szerint olyan ügyes ember, hogy a világon mindenkit meg tud téveszteni, még szegény Varga Misit is. Ő volt a köccségvetési bizottság elnöke anno.

Biztos egyszerűbb hinni azt, hogy Bajnai volt a gazember és mindenki az ő áldozata, mint azt, hogy a Viki és a komplett kormánya dilettáns.
ejha! 2010.06.08 13:20:38
@degreen: Nem rémlik, hogy akkor nem Bajnai volt? Ja, hogy olvasni kellene?

Amúgy megint beszopta a fidesz népe.
Jövőre 16%? Igen persze. Az SZJA. És gondoljátok, hogy a többi járulék nem fog változni? De és gondolom majd azt meg szépen megemelik. Kit érdekel, hogy ha az adó csükken ha járulék meg nem vagy éppen nő.
Varánusz Ígérek bármit! 2010.06.07 08:00:00
Rendkívüli kormányülést tart a kormány a kialakult helyet kezelésére. Hogy miért kellett ezzel Lovasberényig szaladni azt nem értem, de mindegy is. Tudjuk be annak, hogy a felcsúti árnyék odáig vetül, az pedig köztudottan jótékony hatással van az agyi idegpályákra. Igaz, kicsit…..
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ma kora délutáni tájékoztatóján azt mondta, Kósa részéről nem volt túlzás közvetlenül fenyegető államcsődről beszélni, és bejelentette, az előző magyar kormány ugyanúgy meghamisította a gazdasági adatokat, mint a…..
ejha! 2010.06.05 14:40:40
@Sir Galahad:
Az a baj, hogy valakik most is hazudnak... Vagy kósa "csődtömeg" lajos és övgyártó peti vagy misike.

Azt tudjuk, hogy feri hazudott. De ő legalább beismerte.
Ezek is hazudnak de be sem ismerik....
Michael Knight Forgatókönyvek 2010.06.05 10:21:00
Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, amiért az…..
ejha! 2010.06.05 13:21:48
@Italo Balbo:
Megnyugottam, Nem kerülheti el jól megérdemelt büntetését.
Először tartottak hegyikerekeseknek versenyt a föld alatt. Az Underworld Kupa útvonala részben a kőbányai bányarendszeren keresztül vezetett. Az elit férfiak futamát Buruczki Szilárd nyerte, hölgyek között Dósa Eszter volt a leggyorsabb...
Az én kis történetem se nagyívű, de azért elég tipikus lehet. Munkám érvén sokat utazom repülővel és olykor nagyobb távolságokra is. Így történt hogy egy újabb interkontinentális járaton utaztam hazafelé (2010 január közepén) Minden szép és jó volt csak 3 órát álltunk…..
Tavaly szeptemberben írtunk arról, hogyan is "spórol a köztévé". Az a Magyar Televízió, - amely 2004-ben 30, azóta évi 10-18 milliárd támogatást kapott a költségvetésből egészen tavalyig - aminek a székház eladásán 5,5 milliárd forintot bukott az állam - aminek az…..
ejha! 2010.05.05 13:03:44
@órarugógerincű felpattanó:

Konkrétan tudom, hogy a Dunán van olyan "közöjnséges" rendező akit kifejezetten nehéz lenne egy bomberából megvenni. Bizonyára olyan rettenetesen magasan kvalifikált, hogy csak.
Varánusz Magyarország kormánya 2010.05.04 08:00:00
Tegnap összeállt a kép. Kicsit még szemcsés és szellemképes az igaz, de a körvonalak már láthatóak. Egyszer csak megérjük azt is, hogy információ morzsák helyett komplett tájékoztatás is lesz az ország irányítóinak terveiről. Addig nézzük az összeállítást:Első helyen…..
Birján egy 492 fős kisközség Baranya megyében. Egy igazi zsákfalu. És mellette fut a vadiúj M60-os autópálya. Birjánba a beruházás előtt egyetlen út vezetett a Pécs–Mohács között futó 57-es főútról. A polgármester szerint a sztráda építését irányító Nemzeti…..
Akkor most már hivatalos is, amit eddig is gyakorlatilag tudhattunk: megvan a kétharmad. És akkor most mi lesz? Megpróbáltam az elmúlt napok hírei alapján összeállítani egy listát, amit majd jó lesz közel 4 év múlva visszanézni. Szóval, mi jön most? Kétharmados többséggel 49…..
ejha! 2010.04.26 08:42:50
@Klónegér: Aha... Szerinted a létszámában szépen gyarapodó kisebbség fogja a mi nyugdíjunkat megtermelni? Ez most komoly?
ejha! 2010.04.26 08:45:45
@Don Bandi: Ne már... A kifejezetten urbánus származású Schiffer és a Jobbik összeállna? Na az lesz csak látványos!

Egyébként meg a Fidsz + Jobbik > 80% . Akkor minek ide az LMP?
Nem fogjátok elhinni, de MTI. Kb. 30. alkalommal. UB brékingje:Az MTI fordításaiban nem ritkák a hibák. Pedig ugye ott elvileg profik dolgoznak. Az imént találtam ezt a gusztusos példát:http://index.hu/tudomany/2010/04/23/balnaurulek_segithetne_az_oceanok_szenelnyeleset/"a…..
ejha! 2010.04.24 14:12:17
Miért ez jobb?
index.hu/bulvar/2010/04/24/rekordbuntetest_kaptak_az_amerikai_cserkeszek/

Itt a következő szerepel:
"Az alperes, Kerry Lewis ügyvédjei eredetileg 25 millió dollár megfizetését kérték."
Ez ugye eleve logikai bakugrás ugyanis tipikusan az kér kártérítést aki a pert indította. Ő a felperes.
Az alperestől kérnek kártérítést.

És ha az eredi megnézzük:
www.necn.com/04/24/10/Jury-rules-185-million-in-punitive-damag/landing_nation.html?blockID=222443&feedID=4207

Itt az áll:
"The plaintiff, Kerry Lewis, now 38, ..."

A plintiff pedig az aki (lásd pl wikipedia):
"A plaintiff , also known as a claimant or complainant, is the party who initiates a lawsuit (also known as an action) before a court."

Vagyis az aki a pert kezdeményezi azaz magyarul a felperes.

Nincs az MTI-ben szótár sem?
És az index el sem olvassa amit átvesz?

Igen, valóban igénytelen az egész.
Elméletnek nem rossz. A napokban a szörnyű tragédiát követően sokan megfogalmazták a jegyzetet készítő blogokban, hogy nagyon gyanús a történet. Elképzelhetetlennek tartanánk, hogy egy állam a vezetőinek felét egyetlen szörnyű katasztrófában veszítse el. Olyan…..
Tegnap este fél nyolc előtt valamivel egy csomó tévén elindult egy háromperces reklámfilm, amiben a Djuice igazgatója, Bíró Balázs, a Pannon székház egyik tárgyalójának az asztaláról elindult, bejárta az országot, majd megállt a Nyugati pályaudvar melletti irodaház tetején,…..
ejha! 2010.04.10 09:58:28
@ColT:

Azt, hogy ingyé lenne nem hiszem. Az anya alighanem kiszámláz valamit, mondjuk a dj forgalmával arányosan az üzemeltetési, karbantartási meg fejlesztési költségeket.

Persze mi van ha egy szép nap aszonyga a dj, hogy ez sok? Átmehet a T-hez? Veheti-e az infrastruktúra szolgáltatást tőle?
- A gyémánt ára mindig emelkedik – szögezte le határozottan a szemüveges szakember - ezen nem érdemes vitatkozni, ha kell tényekkel is be tudom bizonyítani. Na mármost, van a világ legnagyobb gyémánt termelő vállalata Dél Afrikában a De Beers. Ennek a cégnek monopóliuma van.…..
ejha! 2010.01.30 13:15:29
@xlac: Ez azért még nem akkora katasztrófa mint azt az MN hiszi. Itt a friss lista: en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve

Kanada vagy Hong Kong sem csinál presztizs kérdést abból, hogy kb ugyanannyi az arany tartaléka mint nekünk. Pedig nekik lenne mire. Nem csak az arany lehet tartalék. Pl. attól, hogy Pakisztánnak sokkal nagyobb az arany tartaléka még nem biztos, hogy kivándorlnál oda.
Frissítve!A verseny végeredményéhez nem férhet kétség. Amint azt minden BKV-t használó rendes ember tudja, a legkényelmesebb ülések a 74-es vonalán közlekedő régi trolikon a menetirány szerinti bal oldalon, elöl lévő négyes ülések. Igen, ez tény. Azokon az üléseken nem csak…..
ejha! 2010.01.07 16:44:20
@az igazi Sipi: Tehát alternatívák:

1. Olyan jól takarítható müanyag ülés amibe nem ragad bele semmi, eleve lefolyik róla egyes utasok maradványai és még ki sem szakad, nem rongyolódik, tartós.
Hátránya, hogy télen hideg ha te ülsz rá elsőnek.

2. Plüss-szövet. Persze ez is lehet hideg ha nem elég vastag alatta a párna vagy elöregedett a habszivacs.
"Előnye", ha egyszer összeizélték akkor többet nem jön ki belőle, jó büdös és számos közegészdégügyi "meglepetést" tartalmaz.
Cserélni kb havonta kellene, de erre kinek van pénze?

Most akkor kinek melyik tetszik?
Lehet szavazni.
A kényelem nem játszik, mind két kivitelnél vannak jó és rossz geometriájuak.
Balázs és barátai még nagyobbat szívtak, mint a Homár az esztergomi fürdőben, ahol csak hűvös volt a víz az ígért langyos helyett. Újváros menőbb hely sokkal, ott ezért egyenesen jeges volt a medence a 34 fok helyett, ráadásul már legalább egy napja. De a cseles és etikus…..
ejha! 2010.01.05 15:25:14
@Tirpákia rózsája:
Bizony a vezetéssel van az alapvető gond. Ők veszik fel a beosztottakat, nekik kellene ellenőrizni őket, hogy jól végzik-e a munkájukat. Ezért kapják a fizetésüket.

A fejétől bűzlik a hal.

Vajon mikor járt bent az élményfürdő
vezetője utolájára vasárnap, hogy legalább szúrópróbaszerűen ellenőrizzen?

Lehet, hogy soha de 3-án biztosan nem. Persze ha lett volna 34 fokos víz akkor
az egész pereputtyával ott ásztatta volna magát.
Norbert jólnevelt ügyfél, aki ha nem kap csekket, befárad az ügyfélszolgálatra. De az Uniqua esetében ez sajnos nem volt megoldás, a biztosító alkalmazottja - mivel Norbert nem nála kötötte a szerződést - megsértődött és elzavarta a szemtelen ügyfelet. Az egyik legnagyobb…..
ejha! 2009.12.22 16:29:42
@"the dragon": Miért kellene etetnem ezt az ügyintézőt a pereputtyával? Klikkelni az ügyfél is tud, ezért is köt az interneten biztosítást. Az ilyen mihaszna ügyintézők csak növelik a káoszt és szó szerint a semmiért veszik fel a fizetést. Ha te ennyire szociálisan érzékeny vagy, adakozzál a a "szegény szerencsétlen léhűtők" számára.

Láthatóan az uniqa-nál is valaki sejti, hogy ezek a ügyintézők nem sok hasznot
hajtanak. Ezért is lehet biztosítást kötni az interneten.
A hír már kb. két hetes, a WizzAir megszünteti a párizsinak csúfolt (BVA) járatát. A háttér új, vagy ha nem is annyira, egy kis történetet megér. Egy mai cikkben a WizzAir szóvivője azt ecsetelte, hogy bár jónak mondható töltöttséggel (LF 80+%) jártak a BUD-BVA járatok,…..
ejha! 2009.12.16 23:21:56
@Pitta2: "Az a jó, hogy olyan emberek szólják le a fapadosokat, akik saját bevallásuk szerint is csak egyszer próbálták."

Tudod, az ember már csak ilyen. Ha egyszer valahol sz*rba nyúl nem akar mégegyszer sz*ros lenni.
Te se nagyon vásárolsz ott ahol egyszer zöld és büdös húst sóztak rád.
ejha! 2009.12.16 23:45:24
@mestska: Ha neki Sármellék volt közel. Persze mehetett volna Ferihegyről is csak hát akkor hiába olcsóbb a fapad valamivel odáig is el kell menni.
És az sincs ingyér.

Aztán ugye az eredeti kérdés meg az, hogy jó-occsó
a szimpla fapad jegy de fapadék is csak akkor maradnak meg hosszútávon ha mindeféle extrát tudnak
az utasra sózni jó drágán.
A minap olvastam az Eston elemzését arról, hogy a magyar piacon megéri-e irodaházat fejleszteni. Az ügynökség volt oly szíves és készített nekünk egy érzékenységvizsgálatot, a bérleti díj, yield mint függő változók, telekár, fejlesztési költség mint független változók…..