Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgaricGameSquared

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A héten mutatták be a játék készítői  a Luther Márton életét feldolgozó, Luther – A kártyajáték elnevezésű magyar társasjátékot, mely nemcsak azért egyedülálló, mert sosem készült még hasonló vállalkozás, de azért is, mert játékos formában tanít, és nem kikérdez. A  reformáció 500. évfordulójára…..
AgaricGameSquared 2017.04.13 12:20:43
AgaricGameSquared 2017.04.13 13:27:27
@KötőSzó: lájk.
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
Igen, ennek az adásnak múlt héten kellett volna megjelennie, de családozás és egyebek miatt mostanra csúszott, elnézést. Megérte várni rá, mert másfél órát beszélgettünk egy régi kedves vendégünkkel, Hancuval (akinek a gnóm WoW-karakteréről (Hunhancuki) nem találtam képet, szóval ha valakinek…..
Átok ült a múlt heti podcastadáson, ami abból is látszik, hogy múlt héten nem is volt adás. Múlt keddre szerveztünk felvételt, de Grath aznap elgyötört hangon hívott, hogy bekapott valami vírust, és nem nagyon tud kimozdulni a lakás legkisebb helyiségéből. Pénteken aztán…..
Podcastünk fékezett habzású - azaz vendég nélküli - miniverziójában általában olyan régi játékokat próbálunk ki újra, amiket ti javasoltok, de ezúttal saját kútfőből jött az ötlet. Ennek oka, hogy minap valamelyik vendéges adásban szóba került a Crimson Skies: High Road…..
Ha már a hétvégi játékcsajposztban előhoztam Conan O'Brient, hadd említsek meg valamit, ami nekem mostanában tűnt fel: a videojátékok egyre gyakrabban jelennek meg témaként az amerikai vicces-beszélgetős showműsorokban. Nyilván azért is, mert nehéz megkerülni őket (a…..
AgaricGameSquared 2015.10.06 11:12:56
@Püspök utcai gombaszedő: Háááát, tekintve, hogy Eddie egy tízessel idősebb, meg egy tízessel hamarabb is kezdte az ipart, én nem biztos, hogy ezt mondanám.
Szerintem igenis vannak erősen eddiesnek tűnő fordulatok, hangsúlyok és mozdulatok Dara fellépésében (mint nagyon sokakéban még), de nyilván távolról sem epigon - a világszemlélete, témafeldolgozása és stílusa is saját és jó.
Kovácsné Birdman 2015.02.12 11:16:11
(Kissé megkésve) A Birdman az a tipikus film, amit a kritikusok a mennybe emelnek, szemüveges ember rosszat nem mondhat rá anélkül, hogy a többi szemüveges ember súlyos megvetésekben ne részesítené, miközben a random mozijáró csak ámul és bámul, rosszabb esetben rosszul lesz…..
A címmel mindent elárultam, illetve szinte mindent, mert még egy furulya és egy spéci szoftver is van a produkcióban. A szoftver neve Audio Pad, és lehetővé teszi, hogy a júzer egy SNES-kontroller gombjait megfeleltesse zenei hangoknak. Dó a fel, mi a le, ré a balra, fá a jobbra, szó a…..
AgaricGameSquared 2015.01.29 18:04:43
A GamerGate-poszt alatt volt egy érdekes szál a kommentek között arról, milyen skála szerint, hogyan lenne érdemes értékelni a játékokat. Ugye több lapnál kialakult a gyakorlat, hogy százas skálán 60% alá nem nagyon lőnek (vagy 10-es skálán 6 alá), de hasonló tapasztalható a…..
AgaricGameSquared 2014.09.17 09:30:38
@anarch: ...és már el is indult az Ego FM-ben a Technologic. Ennyit arról, hogy ma bármi mást hallgatok :P
Ezt a képet NEM azért osztom meg a nagyérdeművel, mert 1. aranyos gyerekszáj megnyilvánulás (teljesen nyilvánvalóan nem az) 2. egyetértek azzal, amit mond (nem értek vele egyet) Sokkal inkább azért, mert érdekes problémákat vet fel. Egyrészt aki nem tudja, hogy a világ nem…..
Egészen őrült közösségi kísérlet zajlik a Twitchen már több mint négy napja. Az oldalon a gameboyos Pokémon Reddel lehet játszani úgy, hogy cseten irányítjuk a főhőst, a kontroller gombjait szövegesen begépelve. A csavar az, hogy mindenki ugyanazon a képernyőn játszik. Vagyis…..
Legutóbb megint sikerült megfejteni a Játékvadászat rovat feladványát, de nincs megállás, máris itt a következő olvasó, aki régi kedvencét keresi. Ferencnek hívják, át is adom neki a szót: A játék egy platformer, melyben hóemberek voltak a főhősök. Talán négyen voltak…..
AgaricGameSquared 2014.01.30 18:06:40
Kovácsné Kovácsné csalódott 2014.01.08 12:11:29
Az alábbi poszt annak kapcsán született, hogy valamelyik blogon olvastam egy vicces bejegyzést azokról, akik habzó szájjal sorolják, milyen atrocitásoknak voltak ők kitéve a kommunizmusban (vagy miben), különös tekintettel az Úrjézus imádatára, a Becsületes Munkára, és a Moszkva…..
AgaricGameSquared 2014.01.14 13:51:37
@mpreston: Épp azt mondja - ahogy én látom legalábbis - hogy se az nem volt jó, se ez igazán. Teljesen mások a lehetőségek és a kényelmek, kinek ez a langyos dagonya tetszett jobban, kinek az, döntően attól függően, hogy mibe szeretett bele először életében.
Viszont a körítéstől függetlenül akkor is, meg még valamivel előtte is, no pláne azóta is működik a "hülyeség + langydagonya + állandó büntethetőség" csodahármas, ami MINDEN oldalon álló MINDEN hatalmi hörcsögnek nagyon jól jön, és aki ezért vonakodik változtatni rajta. (Meg aztán, ezt már úgyis megszokta mindenki, az új póráz meg (bármilyen legyen is) egy darabig irritálja a bőrt, úgyhogy kísérletezik a nyavalya.)
Kovácsné Trónok harca 2011.05.16 10:57:00
Készült a Filmmagazin számára, 2011. április 30-án Nem könnyű a „Jég és tűz dala” sorozat rajongójának lenni. A trilógia immár az ötödik köteténél tart, és nem elég, hogy mind a kétszázötven főbb szereplő rokonságban van egymással, de ezek a rokonsági…..
AgaricGameSquared 2013.12.13 12:45:57
@Kovácsné:
"Én ezt inkább "különbség"-nek titulálnám, de valóban, Tolkien romantikus, Martin meg a maga módján szadista."

Az elírás javítva :P
A Végjátékot a mai napig az egyik legérdekesebb sci-fi regénynek tartom, amit valaha olvastam, és az írót igen jó képességű látnoknak (amit az 1985-ben még gyerekcipőben is alig-alig tipegő internet jövőbeli szerepéről írt, az félelmetesen pontosnak bizonyult, és akkoriban…..
AgaricGameSquared 2013.11.17 17:21:00
Saját találat: A HVG emlékezett meg Poirot haláláról a fenti módon. A filmet ugyan nem láttam, de furcsának találtam, hogy egy lengyel papot Bishopnak hívjanak. Egy gyors keresés persze kiderítette, hogy a Suchet által megformált karakter nem akármilyen pap, hanem egy püspök,…..
Félrefordítások Fiatalítás 2013.06.27 11:48:15
Magdi küldte: Ez az Astoria és a Deák tér közt félúton ragadta meg a tekintetem szombaton, de lehet, hogy azóta elverte a vihar... Egy vessző is elég lett volna, nem feltétlenül kell a "you'll get a free lemonade". Szóval, apuuuu, mi lesz, ha ingyen limonádét eszek?? Majd…..
Nem is értem, miért nem írtunk még az egyik legismertebb és legvitatottabb félrefordításról (bár kommentben már szerepelt). Hiánypótló lesz tehát ez a poszt, mint korábban a "május negyedikén találkozunk" utáni nyomozás. Egyébként ennek kapcsán jutott eszembe az…..
Avagy: Kovácsné hóviharos március 15-i beszédeEszembe jutott egy történet, amit egy néprajzi tárgyú könyvben olvastam. Élt valahol, talán Ausztráliában egy bennszülött törzs, amelyik úgy gondolta, hogy falujukban álló fa a világ közepe. Mikor a kedves, kulturált fehér…..
Kovácsné Patikuss 2013.01.03 10:12:56
Az alábbi történet majdnem pontosan így történt. Jó, jó, a zombit én tettem hozzá. De a lényegi része csakugyan megesett. Patikában n elemű sor kígyózik, ahol n tetszőleges, 10-nél nagyobb természetellenes szám. Patikus nénik egyelőre győzik a rohamot - január 2. van, idáig…..
Folytatjuk a Doktor House-sorozatot krisk beküldéseiből (itt az első rész): Ismét Dr. House: There's a cafateria downstairs. Get yourself whatever you want as long as there's enough left over for a Reuben sandwich, dry, no fries, hold the pickles.Van egy büfé az alagsorban.…..