Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreativotlet

313 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a levendula, így a levendula illóolaj is. Ennek az illóolajnak minden háztartásban ott kellene lennie, napi szinten használni, mert olyan sok a felhasználási területe, hogy nehéz felsorolni. Tudtad, hogy régen az amerikai katonák felszereléséhez…..
Aromaterápia Üdvözlet! 2021.11.08 07:54:49
Kedves Látogató! Üdvözöllek az oldalamon! Remélem rendszeres olvasóm leszel! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy bevezesselek egy kicsit az aromaterápia világába. Kb 10 éve végeztem el egy aromaterápia alapkurzust, amire több egyéb tematikus modul is épült. Beleszerettem az illatokba, az…..
 Tojásfestés. Ilyet nem csinálunk bármikor, csak húsvét előtt..... már ha csinálunk. Mivel nagyon sokféle csokitojást lehet kapni, simát, töltöttet, mindenféle ízesítéssel, csokinyuszit... stb. De ha kreatívkodni is akarsz, és ajándékba adni egyedileg festett tojásokat, vagy csak dekorációnak…..
A ragasztópisztolyt általában ragasztáshoz használjuk... elsősorban. De nézd meg a következő videót, amiben ötleteket kaphatsz, hogy még mi mindenhez tudod használni. Készíthetsz medált, pecsétet, 3D mintát, hűtőmágnest.... Gondoltad volna, hogy a szilikon öntőformákba belenyomva is…..
Azt hallottam már, hogy húzzuk fel a nyúlcipőt, na de hogy a halcipőt, vagy a patacipőt! Mostantól ez is lehetséges, ugyanis a tervezők egész extrém cipőkkel álltak elő. Hogy mennyire kényelmes azt nem tudom, mert nem próbáltam fel őket, de meghökkentőek bizonyára. Utcán még nem találkoztam velük,…..
Nemsokára itt az esküvő szezon. De az előkészületeket már hónapokkal előbb ajánlatos elkezdeni. Ha nem esküvő szervezővel dolgozunk, akkor már jó előre érdemes egy listát készíteni, a megszervezendő, elintézendő dolgokról. Ebben sok internetes oldal van a segítségünkre. Mindenekelőtt el kell…..
A következő cikkem is az újrahasznosítás jegyében született. Régi tárgyak felújítása, illetve újragondolása közel áll hozzám, ezért hoztam pár ötletet ami először számomra is meghökkentő volt, de aztán azt mondtam... miért ne? Van nekem is egy-két használaton kívüli húsdarálóm, amit már nem fogok…..
  Nagyon sok háztartásban, pincében, padláson megtalálható a Singer varrógép lábbal hajtós asztali változata. Mivel tömör vas váza van, ezért elég masszív, így egy kis képzelőerővel új funkciót adhatunk a nem használt varrógépnek, vagy varrógépasztalnak. Mindenféleképpen egy kis átalakításra van…..
Szeretnél mandalát festeni?  Aki még nem ismeri, annak megmutatom a pontozásos festést. Nagyon egyszerű, a jó eszköz megválasztásával szinte elrontani sem lehet. Nem kell semmilyen festői véna hozzá. Az alábbi videók bemutatják, hogy hogyan és mivel érdemes kipróbálni. Egy…..
    A következő riportban György Emese mutatkozik be... Azt mondják a Halak jegyben születettekről, hogy művész alkatok. Ez lappangott bennem, majd 30 évig, de aztán előtört. A lányaim születésekor rengeteget kötöttem, szalvétatechnikával díszítettem dobozokat, gyurmából csináltam szélforgót.…..
  Valószínűleg minden családi házban, főleg vidéken vannak olyan eszközök, tárgyak, amiket már nem használunk, vagy azért mert kimentek a divatból, vagy újat vettünk, vagy egyszerűen fölösleges kacat. Ha ezeket a tárgyakat megpróbáljuk egy kicsit más szemmel nézni, az…..
  Valószínű mindenkinek a szekrényébe lapul egy-két készletből maradt, árválkodó porcelán, kerámia vagy üveg csésze, tálka, tányér. Sokszor nem dobjuk ki, vagy mert emlék, vagy mert szép, csak már nem tudjuk készletbe használni őket, csak rakogatjuk, őrizgetjük őket. Találtam egy pár jópofa…..
Párizsba minden évben ilyenkor megrendezik a mezőgazdasági kiállítást és vásárt. Ezen nagyon sok ember megfordul, tavalyi évben több mint 690 000. Ezen a vásáron találkoztam egy művésszel, akinek különleges képei nem csak engem fogtak meg. Metal - Art azaz Fémművészet A kép dimenzióját a fém…..
Az interneten olvasgatva egyre többször olvasok olyan panaszokat főleg kézművesektől, hogy: Mit tegyek? Másolnak! Ki az alkotó? Alkotónak azt nevezem akinek vannak saját ötletei, inspirációi, nyitott szemmel jár, ha lát egy apró részletet ami megfogja, képes azt felhasználni a…..
Jópár évvel találkoztam először a gyöngyfűzött ékszerekkel. Amikor megláttam, hogy az apró kis gyöngyökből milyen nagyszerű alkotásokat lehet  készíteni, akkor engem is megfertőzött ez a tevékenység. Jártam tanfolyamra, kutakodtam a neten minták után, sokféle technikát megtanultam, kipróbáltam.…..
  Farsangi időszak van. Ilyenkor a szülők egy része azon gondolkozik, hogy az óvodába, iskolába, netalán a bölcsibe, milyen jelmezbe öltöztesse csemetéjét. Sokszor kifogyunk a jó ötletekből. Ha találunk egy boltot ahol jelmezeket lehet kapnunk akkor kicsit szerencsésebbek vagyunk, de ott is csak…..
Divat lett újra a horgolás! Szebbnél szebb terítők, sapkák sálak, párnák, pulóverek, ruhák, sőt szőnyegek is készíthetők így. Az alapanyag beszerzése sem ütközhet akadályban, ha nincs a környékükön fonalbolt, a neten érdemes nézelődni, és garantáltan szebbnél szebb fonalak kínálják magukat. Egy…..
  Aki szereti a dekupázs technikát, az előbb utóbb megismeri Sólyom Gabi munkáit is. Évekkel ezelőtt voltam nála tanfolyamon, csodás tárgyakat alkottunk. A mai napig szebbnél szebb tárgyak kerülnek ki a keze alól. Oktató videói által bárki betekintést nyerhet, hogy hogyan is készülnek ezek a…..
 Fonalgrafika....   Nem biztos, hogy így elsőre mindenkinek ez a fantasztikus technika jut eszébe. Őszintén megmondva sok évvel ezelőtt láttam ilyen alkotásokat. A katonaságnál volt divat, a fiúk szebbnél szebb képeket készítettek szabadidejükbe. Egyet én is kaptam anno. De sokkal több van ebbe…..
A következő videó bemutatja, hogy hogyan tudsz egy rongydarabból beton kaspót készíteni. Nincs másra szükség, mint egy kis cementre, vízre, egy 5 literes műanyag flakonra, aminek az alját betekered anyagokkal, hogy vastagabb legyen alul. Nylon szatyorba teszed, és egy rongyot beáztatsz cementes…..
Manapság divat az újrahasznosítás. Sok jó ötlet van, hogy miket hogyan tudunk átalakítva újra használni, egy új funkcióban. Adott egy kinőtt, kihízott, divatjamúlt, kiszakadt farmernadrág. Csak a helyet foglalja a szekrényben. Lehet, hogy érzelmek fűznek hozzá, és nem szívesen válunk meg egykönnyen…..
Kreativ apukáknak ajánlom a következő videót, ami megmutatja, hogy colás dobozokból és még egy kép apróságból hogy lehet kamion készíteni.   Jó munkát!..
 Ha tudsz horgolni, kötni és szereted a kihívásokat,akkor néhány ötlet arra, hogy hogyan csinálj magadnak egyedi csizmát, táskát, amit garantáltan megnéznek az utcán, mert nem mindennap találkozni ilyen alkotásokkal. A képek alapján a gyakorlottabbak nekiláthatnak, a videó pedig segít az…..
A következő videóból megtanulhatod, hogyan varrhatsz egyszerűen egy tárolót, amibe bármit tehetsz. Az elkészítése a kezdők számára sem jelenthet kihívást. A két anyag mérete kb 30 cm. A kiszabott flízre átlósan is rásteppeljük, hogy biztosabban tartson. Összehajtjuk és középről mérve 5 cm-t mérve a…..