Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztrelec

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási meglepődéssel tapasztaltam, hogy a Ne nézz fel! című film egyáltalán elkészülhetett. Úgy tűnik, kevesen vették észre, hogy a háttérhatalom, a dollártulajdonosok működéséről szól, méghozzá parádés pontossággal. Az is meglepő, hogy nem lett még nagyobb siker. Talán azért, mert az emberek nem…..
Van ez a Cézár szindróma, én hívom így, vagyis a Cézár saláta totális semmibevétele. Hálásnak tűnő fogás, az egész világ ismeri, majdnem olyan, mint a pizza, vagy a klubszendvics, de történetesen a Cézárt nagyon kevés helyen készítik szakszerűen, legalább is ez a magyarországi tapasztalatom. Alibi…..
sztrelec 2023.07.31 12:22:43
A mai Futómű rovatban a továbbra is heves viták kereszttüzében álló Euro7 készülő törvénytervezetéről beszéltem. Szinte teljes az egység az autóipari vezetők szempontjából az Euro7 megítélése kapcsán: jelenlegi formájában rendkívüli módon káros az európai ipar versenyképessége szempontjából, továbbá…..
Egyetlen fotókollázs, ami tökéletesen megmutatja mennyire volt valótlan a mainstream média hírhamisító lejárató kampánya a lezárásokat elkerülő Svédország ellen. A hangzatos szalagcímekből egy szó sem volt igaz. A legtöbb országgal szemben csak enyhe korlátozásokat bevezető Svédország…..
sztrelec 2021.06.02 14:10:44
@Etniez: Tán nem felsôbbrendûek - ám a dohányzás, piálás mértéke/mértéktelensége nem népbetegség Svédországban. Ja és minden kórház minden wc-jében van papír - mindig. Aprónak tûnô dolgok de összességében ütôsek.
"Nem kellene úgy tennünk, mintha az elektromos autó mentené meg a világot." Nem én mondtam, hanem a Toyota Németország vezére, a belga származású Alain Uyttenhoven, az Automobilwoche című szaklapnak adott interjújában. Azt is mondta ugyanakkor, hogy a belső égésű motoroknak hamarabb lehet…..
sztrelec 2020.12.31 02:43:55
@Bravehearth: tökèletes analìzis, kösz
sztrelec 2020.12.31 02:44:41
@Pablofinucci: yessssss
Grönlandot a 10.század végén gyarmatosították a vikingek. Kb. 500 év múlva hirtelen eltűntek. Ugyanakkor a sziget északibb területén élő inuitok fenn maradtak. A vikingek eltűnésében több körülmény együtthatása játszott szerepet: a társadalmi rendszerük működése, a környezet és a klímaváltozás.…..
Kupakői paprika Bukarest bevétele 2017.11.30 05:10:55
Mikor 1914-ben kitört az első világháború – a Nagy Háború, ahogy akkoriban nevezték – Románia, bár a központi hatalmak szövetségese volt, nem lépett be a háborúba. A fegyveres semlegesség mellett döntöttek. Kivártak. Jobb ajánlatra… És nem is kellett csalódniuk. Megkapták azt a bizonyos jobb…..
A 20. század Magyarországának két legmeghatározóbb politikusa, államférfija Horthy Miklós és Kádár János volt. Már csak azért is mert az ő „regnálásuk" tartott a legtovább. Mindkettejüknek vannak ma is feltétlen hívei és elszánt ellenségei. Az alábbi írás nem foglal állást, a…..
B(alu)LOG BŰNTETT ÉS büntetés 2015.05.08 13:09:01
„Én az élet pártján vagyok – mondta a műsorvezető azon kérdésére, hogy halálbüntetés-párti-e. Azt mondja, ha halálbüntetés nélkül meg tudják védeni a magukat megvédeni nem képes embereket, akkor nem lesz halálbüntetés, ha nem tudják megvédeni, akkor kell…..
Ha szóba kerül a személyvédelem, azaz a testőrmunka legtöbben vagy a celebekre vagy a sztárokra gondolnak, akik gyakran csak presztízsből tartanak „body guardot”. Ez a kívülállók szemében egy viszonylag egyszerűen strukturált hivatás látszatát kelti. Pedig a professzionálisan…..
Nagy-Britannia és Németország mellett Magyarországon a legszigorúbb a fegyvertörvény. Ahhoz, hogy a civilek önvédelmi céllal lőfegyvert tartsanak maguknál, a jogszabályi előírások mellett alapos indok, vagy komoly fenyegetettség fennállása szükséges. Ez értelemszerűen nagyban…..
Szinte naponta halljuk a terrorizmus szót, valamelyik híradóban. Robbantások, merényletek, emberrablás,… Széles palettán mozog a téma. Ha az angol nyelvű híreket nézzük a CNN vagy a BBC csatornáin, akkor gyakran megüti fülünket az „assassination” szó. Tudjuk ez az áldozat…..
sztrelec 2015.09.10 22:58:54
A Készenléti Rendőrség és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bicskei Vasútállomáson 2015. szeptember 3-án 11 óra 58 perckor kisoroltatták azt a vonatszerelvényt, amelynek hat vasúti kocsijában – a vonatkísérő rendőrök jelzése szerint – illegális…..
Ha bárkinek kétsége lett volna, a legtöbb időt nagyjából álmodozással és vízköpködéssel töltjük, no meg azzal, hogy bátorságot gyűjtsünk ahhoz, hogy elzárjuk a vizet, és kilépjünk a hideg zord világba. A legkevesebb erőt és energiát a zuhanyzás valódi céljára, az…..
sztrelec 2015.06.17 09:31:37
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..