Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talisker

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Városligetben dupla kerítés, őrtornyok és reflektorok vigyázzák Garancsi István érdekeltségét, az épülő Néprajzi Múzeumot. ..
talisker 2018.04.18 01:12:23
@Gleccsertetű: hát persze, csak a pokémonos hasonlatodat kicsit továbbgondolva, egyértelműen ilyesmik következnek.
De ha nem, akkor meg vagyok nyugodva. :)
talisker 2018.04.18 07:26:47
@Womb Raider: azt ne feszegessük, hogy ki az egyszerű.

Lőrinc bácsi nem a "mi" Sorosunk. Btw, definiálni kéne azt a "mi"-t.

Továbbá az teljesen kóser, hogy az "eredeti tőkefelhalmozás"-nak titulált szabadrablás nyomán cégek mennek tönkre. Nem kéne az Amazon-hoz meg az Apple-hőz hasonlítgatni magunkat, mivel szerény országunkban a piacgazdasák bazira nem működik. Sajnos az állam az egyik legnagyobb megrendelő a magyar piacon. Ami egy egészséges gazdaságban nem jó.

Nem tud kialakuln i verseny, mert az érvényesülés, siker nem a teljesítményen és a hozzáértésen múlik, hanem azon, hogy van haveri vonal az állambácsi által felügyelt források elosztási csatornájához. Tiszta feudális rendszer, ahol totálisan ki vagy szolgáltatva a főúr kényének kedvének.

Ha itt véletlenül van egy prosperáló vállalkozásod, akkor vagy elveszik, vagy lerohasztanak mindent körülötted, hogy magadtól add el nekik bagóért. Vagy vegetálhatsz is ha gondolod. Volt szerencsém ezt megtapasztalni, nem is egyszer.
Nyugaton van verseny és ha jó vagy akkor tudsz előre lépni. Vagy ha gondolod jó pénzért adhatod el a vállalkozásod. Ismerősi körből is van erre számos példa.

Lassan mondom, hogy a dakota szöveghez szokod agyad is bevegye: nem a cuclib balfaszok vereségén kesergek, hanem azon, hogy ilyen nagy gondolkkodó polgártársaim is, mint te, le se szarják, hogy ugyanúgy kilopják a szemüket pimasz, fennhéjázó módon, mint bármikor előtte, csak jelen esetben egy virtuális 2/3-ddal még esélye sincs a kontrollnak eme ámokfutás felett.

És ha erre annyi az össz reakció, hogy lesz most 4 év meg utána másik 4, akkor meg is érdemeljük.

Szerinted a felső pár száz kedvezményezetten túl ki a fasznak jó gazdaságilag a jelen helyzet. Nem azon sipákolok, hogy mér nem én vagyok a Mészáros Lőrinc, hanem azon, hogy ezen párszáz tag zsírosodása mellett a többi pár milliónak felkopik az álla, szétesik alatta az ország és a gyerekeinkre olyan mértékű káoszt hagyunk, amiből lassan már ők sem fognak tudni kikeveredni.

De asszem ész érvekkel nemhogy meggyőzni, de gondolkodási igényt ébreszteni sem lehet benned. Szal nem kell azon pedálozni, hogy én meg akarlak győzni. Pusztán meg szerettem volna érteni a motivációdat. A lényeget értem.
talisker 2018.04.18 13:29:32
@Womb Raider: jó van cica, ha elfogytak az érvek, akkor ott mindent söprő 2/3-ad.
Aztán egyszer, ha véletlenül ama pénisz rossz oldalára kerülsz, akkor is majd ezt mondd!

Üdv
NemGogol Zörög a haraszt 2018.04.09 15:00:07
IDEGESÍTENEK az összeesküvés-elméletek, és eddig mindig sikerült visszatartanom magam attól, hogy hasonlót állítsak elő. Pedig volt már úgy korábban is, hogy a véletlenek (?) összjátéka roppant gyanús következményekhez vezetett, mégsem engedtem a csábításnak, inkább azzal foglalkoztam, hogyan…..
talisker 2018.04.11 12:46:30
@Lehetnék én is: "A képernyőfotó tetején a választói névjegyzékben szereplő adat nem gyűjtött, hanem gépelt adat, ld. ezerre végződik. Valaki elbambázta, elgépelte. Kár érte."

Azt azért ugye megállapíthatjuk, hogy ezt se te se én nem tudhatjuk, lévén nem mi fejlesztettük a rendszert. A számológép olyan ügyes, hogy simán tud ezerrel osztani és egész részt megjeleníteni.

Egyébként meg ennyi erővel mindegyik diktált adat, max az összesítések számolódnak.
Lévén erről szólna az adatfelvitel. Én úgy gondoltam volna, hogy ott van egy választói névjegyzék a bazi nagy táblában, aztán ügyesen felösszesíti a rekordszámot az ügyes adatbázis kezelő. Ha meg csak "begépelték", akkor ki az az ügyes adatrögzítő 921 bemondásra 176-ot hall? Láttál már életedben profi adatrögzítőt? Mert én igen.

"A megjelent szavazók száma diktált, összesített szám, egyes szavazók pontosságával/pontatlanságával." - ezt meg hogy kellene érteni? mi az hogy pontatlan egy számban, amit "diktálnak"?

"A megjelent szavazók aránya pontatlan ezres és pontos egyes számok pontatlan aránya." - sose voltam professzor matekból, de azért sikerült az egyetemen szigorlatoznom belőle. Ennek ellenére ismeretlenek ezek a fogalmak, amiket használsz.

"A lényeg a leadott szavazat azonban csak számolás után keletkezett adat. Abból kellene következtetéseket levonni." - az némileg rész igazság, mivel a jegyzőkönyvekben az adot t szavazókörben történtekről adatokat regisztrálnak ugye (a helyi szavat számlálás eredmémnyeként). Ennek része, hogy hányan tartoztak ide a szavazói névjegyzék szerint, mennyi leadott szavazat volt listára, képviselőre, mennyi érvénytelen szavazat stb. Ezek a táblázatok az elemi bemenő adatai a nyilvántartási rendszernek. Ezek összegzett értéke a számított érték.

Én úgy gondolnám, hogy ezen táblázatokat rögzítették a megfelelő helyen az informatikai rendszerbe. Nos emiatt érthetetlen, hogy egy folyamatosan bővülő adathalmazról készített összesítésben hogyan lehet csökkenő az összesítés eredménye?

Amennyiben mégsem egy darab számként rögzített adat a szavazók létszáma, hanem ezen jegyzőkönyvek megfelelő elemi adatainak összesített eredménye, akkor soha sem fordulhat elő normál üzemmenetben, hogy bármilyen összesítés egyszercsak a főösszeg nagyságrendjéhez képest legalábbis bőven összemérhető eltérést tartalmazzon lefelé.

Hiszen a szavazók számaként az egyes feltüntetett számok (pl, 278-an szavazóképesek az adott szavazókörben) sosem lehetnek negatív számok, ergo a folyamatosan összesített értek sem csökkenhet.

Az viszont simán megtörténhet egy ilyen rendszer esetében, hogy a rögzített adatok egy része hibásan kerül be (elírták, kiskutyafüle stb.) és azt törlik, majd újra rögzítik.
Ez esetben viszont architekturálisan fos az egész, hiszen a történetiség okán nem megengedhető a fizikai adattörlés ilyen szintű rendszereknél. Mondom én ezt úgy, hogy pár pénzügyi rendszer fejlesztésénél, bevezetésénél, supportjánál volt szerencsém aktívan részt venni.

Mondhatjuk persze azt, hogy "és akkor mivan?"
Nem lenne frappánsabb ilyenkor részletes ellenőrízhető információt adni, hogy bazeg, lépésről lépésre ez történt.

Én mondjuk qrvára nem vagyok happy, hogy csillió adóforint megy el ilyesmikre a mi adóforintjainkból és sikerül összerakni egy olyan fostaliga rendszert, ami teret ad az ellenzéknek a hisztire. A szállító céget, a megrendelőt, meg mindegyiket aki ebben aktívan részt vett vagy támogatta aláírással mittomén mivel, páros lábbal kéne szappanos gumicsizmával picsánrúgni.

De nem, mi nem ezt tesszük, hanem bárgyú mosollyal leszarjuk a közvéleményt, mondván vége a sajtótájékoztatónak, nagyon köszönjük a részvételt. Nemtom más aki erre szavazott most ezt hogy éli meg. Én szarul. Nemtom melyik kormánypárti képciselőjelölt irta a minap, hogy az ilyesmi megnyilvánulásokkal, meg a korrupcióval bennünket tesz cinkossá ez. Hát most egyre jobban így érzem.
talisker 2018.04.11 14:03:41
@Tölgyes Péter: csak ültem és el voltam hűlve. Hogy tehet ilyet egy ország miniszterelnöke egy meghirdetett nemzetközi sajtónak is szóló sajtótájékoztatón???

Teljesen korrekt, egyenes, nem genyóskodó kérdést feltesznek neki, erre köszöni a részvételt, meg "I am really comfortable with this". Hát bazeg, ez nekem is kényelmes lenne, ha pl az adóhivatal kérdésére azt válaszolnám, hogy köszönöm, hogy érdeklődik.

Ez egy alpári paraszt viselkedés. Ilyen, mi a fact akartok, örüljetek, hogy eljöhettetek és láthattok. De persze ilyenkor nem a mi bölcs miniszterelnökünk szarja telibe a protokollt, hanem a médiatúlsúlyban lévő gonosz nyugati sajtó ferdít. És ezt a kétlábon járó dölyföt pajzsra emeltük. Hát elég hülyék vagyunk.
talisker 2018.04.11 21:58:54
@Androsz: Azért az nekem továbbra sem jön le, hogy ha volt mentés, ha nem, miért nem lehet a rendszert megnézni? Kb pár óra a teljes storage-ot OS-estől lementeni, átrakni egy másik instance-re, aztán lehet vizsgálódni, nem lesz veszélyben az eredeti.

Ezt a túlterhelés miatt nem ment dolgo is egy hype. Az hogy Pistike felrak a fölyhőbe egy fasza webalkalmazást és le DDOS-olják, az hihető. Az nem, hogy egy ilyen rendszert lefektetnek pikk-pakk.

Ebben lepkefing mennyiségű adat van egy telco-s tranzakciós rendszerhez képest. Vagy egy bankihoz képest. Itt még csak nagyon transzformálni se kell az adatokon, csak betolni és max SUM. Challenge szempontból nem lehet ez egy nagy durranás. Ennyi pénzből, amit erre elköltöttek, lehet azér igencsak bika infrastruktúrát összarakni, ami nem szarja össze magát, ha 2-300 parallel user elkezd 3 formot rögzítgetni. Megkockáztatom, hogy ezt egy izmosabb laptopról is el lehet hajtani. Itt azért költségvetésileg nem ez a szint játszik, valljuk be.

A bajom egyébként nem is azzal van, hogy "leterhelték", bár ez hülyeség, hanem az, hogy az idő múlásával olyan jelenségeket produkált, ami nem a leterheltség miatt jön. Ha azt tapasztalták volna, hogy lelassul, meg nem jönnek le oldalak, homokórázik a böngésző stb., akkor elhiszem. De itt nem ez történt. Ment mint az olajozott villám, csak szar adatok jelentek meg.

Pl az index választást követő felülete miért nem szart be? Pedig azt a fél ország nyektette.

Nem torkot kell egyébként elharapni, csak az ilyen anomáliákra nem az a megoldás, hogy mindent becsukunk, nem lehet hozzáérni, mert majd x nap múlva lesz vizsgálható állapotban.

Ami az egészben szomorú, hogy ez magas labda az ellenzéknek, hogy farkast kiáltson. Lassan kezdem azt, hinni, hogy ez nem véletlenül van így. Legyenk csak el ezzel a gumicsonttal ... de ne legyen igazam.
• Nagyon lejtett a pálya Fidesznek, de most reszkethet az ellenzék, a civil szféra, az igazságszolgáltatás, a sajtó maradék független része és a CEU • Le Pen üdvözölte Orbán Viktor győzelmét, Európa azonban attól fél, hogy most fognak csak igazán elmélyülni a viszályok Magyarországgal • Minden…..
talisker 2018.04.10 15:20:06
@Gleccsertetű: milyen másik oldal? Miben ugyanaz?

és ha ugyanaz tegyük fel, akkor az okés? Valami önmagában gyökérség, nem azért mert X vagy Y mondja (szerintem).

Legalábbis a kirekesztés az nálam ilyen. Le kéne már szoknunk erről az ti meg mi meg a ti fajtátok, meg ilyenek.

Másként gondol dolgokat, ennyi. Sok agymosott barom nem bírja felfogni, hogy egy kibaszott országunk van és ebben kéknek zöldnek pirosnak narancsnak és minden olyannak aki magyarnak érzi magát, kell legyen helye.

Felesleges eltolni az ellenfelet arra a pontra, ahonnan nincs vesztenivalója. Márpedig mi most pont ezt tesszük. Zéró teret adunk mindenki másnak és feldobjuk a labdát, hogy mér nem kapar jobban.

Aki úgy gondolja, hogy ide tartozik, az tegye ide a seggét és ne csak választáskor tiszteljen meg bennünket egy szavazattal, hanem tán toljon kis zsetont a gépbe, hogy legyen miből finanszírozni a társadalmi célú hirdetéseket.

Basszameg, nem látszik, hogy áltatjuk magunkat azzal, hogy a másik a szar, miközben sajátjaink köpnek szembe minket? Ezt akartuk, ezért jó, hogy marad minden a régiben?

ááá, felesleges a billentyűzet cséplés, marad minden a de faszák voltunk mer lezúztuk a tutyimutyi ellenzéket. Meg ez a váasztási rendszeres mizéria is basszus ... miért kellett ez, Azér, hogy táptalaj legyen a hisztire? Nem volt elég az, hogy átvakartuk a körzeteket, meg toltuk a társadalmi célú hirdetéseket a vizes VB alatt?

Gratulálok a marketingeseinknek. Na megyk dolgozok is mer lószar se lesz itt belőlünk.
talisker 2018.04.10 15:26:13
@Frady Endre: felesleges ... úgysem érti. Ez pont olyan, hogy mindenáron be akarod bizonyítani a gyerekednek, hogy elbaszott valamit. Qrva jó, csak ettől még a gyereked. Nem elüldözni, hanem megérteni kellene és közösen megoldást keresni.

De nem itt játsszuk a faszagyereket, mer kiügyeskedtük, hogy 49% vokssal 67% mandátumunk van és ez milyen qrva demokratikus, meg legitim.

Basszameg, lehet azt nézni, hogy apohár félig teli, de félig üres is. Szóval nem kéne felsőbbrendűnek képzelni magunkat szerintem. Mert nem az ilyen győzelem az, amire joggal támaszkodhat az ember. Hasonlóképpen attól, hogy valakinek van egy kettes diplomája atomfizikából, nem bíznánk rá egy atomreaktor üzemeltetését, mondván, hogy papírja van róla, tehát ért hozzá.

Bocs, hogy kicsit elkalandoztam ... :D
talisker 2018.04.10 22:38:16
@Gleccsertetű: nem vagyok én admin, meg se tisztem, se kutyám se macskám.

hiába utasítgatsz bárkit is, ha ez nem jön belülről, meg nics önkontroll, akkor nincs miről beszélni.

Megjegyzem, sok vagány antikommunista, meg anti libsi trollnak is ki lehetne mosni a száját hypo-val. Sajnos azt veszem észre, hogy mindenkiben a bent lévő hatalmas feszültség, meg gyűlölet, ki kel jöjjön valahol.

De le lehetne vezetni a feszültséget kulturáltan is. Lehet menni felásni a kertet, vagy arrébb vinni pár cementes zsákot, esetleg ellátni az asszony baját az ágyban.

Kinek mi. De egymást fröcskölni felesleges.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
talisker 2011.01.06 14:32:37
@brain drain:

Hát ja ...

A többség fel sem fogja, hogy sajnos a közlekedésben a gyalogos, meg a többi jármű nem egyenrangú. Nem azért, mert neki nem kell figyelnie, hanem azért, mert baleset esetén a gyalogost nem lehet a kötelező biztosítás terhére 100% egészséges állapotba hozni.

Ökrök. Azt, hiszik, hogy élő szövet fémvázon terminátorok kódorognak a zebrán. Kíváncsi lennék pl @Érdekes-re, hogy ha őt kapná hátúlról-oldalról totálba egy ilyen furgon, akkor is azon filózgatna-e, hogy mint gyalogos, mindent megtett-e a baleset elkerülésére.

Egyébként meg szerencsétlen nő igenis mindent megtett, mert a gyalogátkelőn próbált áthaladni.
talisker 2011.01.06 14:48:27
@Érdekes: Egyébként ha figyelmesen mégnézi az ember a felvételt 00:08-00:09 fordulójánál, akkor szépen látható, hogy a gyalogos ott már régen nincsen az autók takarásában és még sehol sincsen a furgon (féncsóvája), amit a gyalogos észlelhetne. Baromarcú furgonos, ha már nem ment elég lassan, simán fékezhetett volna, meg akár még jobbra kerülhette is volna a gyalogost. Szerintem szerencsétlen nő kővé meredt, attól, hogy lassítás nélkül jött neki az autó, ha jobb reflexei vannak, talán vissza tudott volna ugrani.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem látta nőt.
talisker 2011.01.06 14:54:37
@Calderazzo: +1

Nekem annó kedves oktatóm azt tanította, hogy a gyalogos esetében már a szándéknak is elsőbbsége van, úgy kell vezetni.

Hogy ez benne van-e a KRESZ-ben így szó szerint, azt nem hiszem, de tőlünk nyugatabbra lévő helyeken ezt igenis így kezelik. Ha gyalogos úgy gondolja, hogy át akar menni, nem kell szobroznia. Minden körülmények között övé az elsőbbség. Le sem kell, hogy lépjen, elég, ha "meg tudná tenni".