Regisztráció Blogot indítok
Adatok
..tomi..

24 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertészkedni jó... Költözöm 2010.12.29 01:05:00
Kedves olvasóim!Blogomat mostantól az alábbi link alatt folytatom. Az eddigi írásaim mind átkerültek az új oldalra. Remélem ezentúl is sokan fogtok olvasni majd. http://tomikertje.blogspot.com/..
... de igazán várhatott volna még magára!De csakazértis virágzanak a nyári virágok még itt-ott:  Az angyaltrombitában egy bazi nagy meztelen csiga :-(          ..
Sajnos elérkezett ez az idő is. Ma estétől már fagy várható. Az előbb voltam kint a kutyussal, 3 fok volt. :( Nagyon szép napsütéses idő volt ma, tevékenykedtem is a kertben. Igaz a szél borzasztóan nagy volt, és hideg. Már pár hete behortam a házba a legérzékenyebb növényeket…..
Van már jópár ötletem a következő szezonra is. De  még mindíg van amit idén meg kell csinálnom. Van egy árnyéki  virágágyásom. Elég kesleny, szinte csak 1 sáv. Ott vannak a hortenziák, hosták, és a páfrányok. Terveim szerint azt az ágyást kiszélesítettem volna…..
Megint itt van az ősz. Borzasztóan utálom ezeket a napokat. Szeptemberben és most október hónapban is rengeteget esett / esik az eső. A kertben elég sok minden történt. A fák levelei elkezdtek sárgulni, és hullani. A szobanövényeket próbáltam minél tovább a…..
Tavaly rendeltem az egyik kertészeti csomagküldőtől. Nagyon tetszik nekem a növény habitusa, és nagyon kellemesnek találom az illatát. Azért is szól egy külön bejegyzés erről a növényről, mert Krisztincával egyszerre rendeltük, és a kép alapján az enyémet élénkebb…..
Kertészkedni jó... Hortenziáim 2010.08.03 17:27:00
Másik kedvenc növényem lett a Hortenzia. Azt gondolom igazi színfoltja az árnyékos kerteknek, így az én egyetlen árnyékos klertrészletemből sem hiányozhat. 3 tő van, két rózsaszín, amiből az egyik tányér, és egy fehér. A fehére 1 tavalyi dugvány, amit a nagyimtól hoztam.…..
Kertészkedni jó... Rózsák 2010.08.03 15:25:00
Mondhatom, hogy ez a növény lett az idei évben a kedvencem, és  jó időre helyet is foglal az elsők között. A rózsakert ötlete tavaly ősszel jutott eszembe, így 1 év leforgás alatt 10 tövet szereztem be, plusz már eleve volt itthon 4 tő mini kiültetve a tó partára. (Ők…..
Krisztinca kertje Kánikula 2010.07.10 08:17:00
Csak egy rövid bejegyzést tudok kifacsarni magamból... ha lesz erőm, talán rakok fel majd képeket is a poszt végére. Iszonyat ki van száradva a föld, és még csak most jön az igazi kutyameleg! Most azt csinálom, hogy reggel-este órákig locsolok, de mindig csak egy-egy területet, de…..
Kertészkedni jó... Csúcson a tó 2010.07.30 22:16:00
Egy teljes hónap kimaradt itt a blogon, rengeteget vagyok a suliban a gyakorlat miatt, a szakdolgozat növényemet babusgatom éjjel nappal. Itthon azért mindíg jut idő a kertre, bár korántsem annyi mint régen, hisz mostmár a kutyussal is sokat kell foglalkoznom, ja és persze a német úr…..
"Májusi eső aranyat ér!" -tartja a mondás. Sajnos idén ez nem mindenhol lett igaz. Szerencsére itt az Alföldön nem okozott nagyobb károkat, és a kertünkben is csak annyi történt, hogy volt olyan része a kertnek ahol megállt a víz, és ki kellett szivattyúzni a vizet az…..
De jó, hogy még reggel körbesétáltam a kertben, és lefotóztam, amit akartam...! Azóta is esik, utálom ezt az időt... pedig kertészkedhetnék kedvemre. Vettem ma egy leandert meg egy gömbtuját, azokat is át kellene ültetni, de így...Díszhagyma:    Ilyen volt…..
Kertészkedni jó... Május... 2010.05.15 21:36:00
Sziasztok!Ismét elég sok idő telt el, hogy nem írtam, de még mindíg dolgozom, suli, és mostmár a kiskutya is kitölti minden szabadidőmet.Kertünk szépen alakul. Nagyon szeretem ezt a koranyári időszakot, amikor minden elkezd virágba borulni. Pár növényt át kellett ültetnem, mert a…..
Már elég rég írtam, de  teljesen el vagyok havazva. Majdhogynem minden nap dolgozom, amikor szabadnapos vagyok( heti 2x), suliban vagyok, és a kertben,  hol itthon,- hol a németnél. Nem unatkozom, mindíg van mit csinálni. Az elmúlt hét sok esője meghozta gyümölcsét, a…..
Krisztinca kertje Házi vízmű 2010.03.29 18:35:00
Ilyen fennkölt neve van annak a szerkezetnek, ami a kútból kivarázsolja a vizet. Nekünk is volt, elég jó, de kellett volna egy kicsit nagyobb teljesítményű, mert szeretnénk öntözőrendszert. Na de ezért lecserélni? A sors megoldotta: eltörött a régi. (Szétfagyott? Eleve rossz…..
Ma megvolt az első fűnyírás. Egészen szép a fű ( már ami a színét illeti), mert ősszel kiszórtunk rengeteg szervestrágyát. Na nem mondom, hogy nincsenek benne foltok, de ezek 1 hónap múlva már nem is fognak látszódni. Sajnos ami a képeken nem látszik, hogy tele van gyommal…..
Gondoltam ha már itt a szép tavasz, miért ne lehetne a blogot is kicsit felfrissíteni tavaszi színekkel.......
Kertészkedni jó... Kertrendezés 2010.03.28 23:38:17
Már korábban meséltem, hogy  egy kertet fogok rendben tartani. Hát ma elkezdtük a munkákat. Rengeteg feladatot kell megoldani, mert az amúgy jó állapotú kertben csomó mindent át kell alakítani a tulaj kívánsága alapján. Volt két leylandi a kertben, de már idősek voltak, és…..
Ma mikor felkeltem, és láttam, hogy szépen süt a nap, és nem fúj a szél, elhatároztam, hogy mostmár rendet teszek a kertben.10 órakkor mentem is ki. Tavaly ősszel a kertben széthordtunk  nem is tudom hány m3 marhatrágyát. A fák tövére, a virágágyásokba, és a fűre is…..
Előző posztomban elmeséltem miket is szeretnék a kertben idén. Első lépésként közelgő névnapom alkalmából megkaptam a sövényhez aá átjárót. Eredetileg fát szerettünk volna, de rájöttem, hogy a barna kerítés mellett nem mutat jól a natúr színű fa. Én meg nem akarom…..
..tomi.. 2010.03.06 10:33:56
@szutsagi: Köszi Ági, lesz ez a blog forgalmasabb is, de sajnos olyan kevés még a tennivaló odakint. Na jó, ha lenne kedvem kimenni, akkor biztosan találnék melót kint, de annyira hideg van, hogy nincs kedvem kint tenni-venni. Pedíg milyen szépen süt a nap, de csak 2 fok van! :(

Egy másik örömhírt elfelejtettem beírni a post-ba. Korábban említettem, hogy a tavat el kell kerítenem a kiskutya miatt. Akkor még nem is volt meg a kicsi, azonban ma egy hetes a kis csöppségem. Már annyira várom, hogy hazahozzam, de még 6 hetet kell várni! :)
Sziasztok!Majd két hónap telt el utolsó bejegyzésem óta. Őszintén szólva az elmúlt két hónapban  a felgyorsult esemnyek hatására nem nagyon foglalkoztam  a  kert-bloggal.  Mint minden januárban idén is megérkezett az első kertészeti csomagküldő szolgálat…..
..tomi.. 2010.01.17 14:19:56
@Pedke: Szi!
Remélem nekem sem lesz belőle problémám, ám az afgánok különösen híresek a makacsságukról, és nagyon önfejűek. Minden megtesznek annak érdekében, hogy a nagy nyári meleget átvészeljék hűvösben. Nem ritán méter mékly gödröket ásnak az udvarban és oda fekszenek, és a megmártózás sem ritka, arról nem beszélve, hogy a kert tóban élő halak lesznek a legjobb játékok a számára. Több afgános ismerősöm is ezt mondta, ők csak tudják... Remélem nálunk nem lesz belőle probléma.
..tomi.. 2010.01.17 14:21:47
@szutshedi: SZia!

Ezek a tervek, remélem minél többet meg tudok belőle valósítani. A záporvirágot meg nemcska a cserepekbe szánom, hanem ki is fogok ültetni belőle a virágágyásokba, a szabadon maradt részekbe-helykitöltőként.
..tomi.. 2010.01.27 16:50:39
@Krisztinca: Szia!

Én is tervezgettem, nézegettem, ám a terv most teljes egészében borult. Nem rendelek sehonnan semmit, ez már tuti. Február 1-től 3 hónapig leszek gyakorlaton az Oázis kertészetben. Ennyi idő alatt azt hiszem rengeteg növényt fogok megismerni, és természetesen amit a pénztárcám enged azt meg is venni a kertbe. Már meg is találtam a vigyél haza asztalt, ahol a már elvirágzott, és így meg nem vásárolt orchideák vannak.
A hétvégén lesz a szülinapom, és a boltívet meg is kapom. Már be is szereztem a boltív beborításához szükséges növényeket. Kék hajnalkát, és futó sarkantyúkát.A kék és a sárga-narancssárga keveréke fogadja majd a látogatókat.Később majd futórózsával szeretném benöveszteni a boltívet, méghozzá Eden-nel.
A régi szomszédasszony egyszer szórta el a porcssinokat, aztán évekíg nyílt nála. Ők elköltöztek, az új lakók meg nemtudom mit csináltak, de már nincs tele az előkert porcsinnal. Hálás kis virág, csak kevés ideig él 1-1 virág rajta.
Tamás vagyok, 21 éves. A kert, a kertészkedés, a növények szeretete még középiskolás koromból származik. Akkoriban még a Vegyipariba jártam, vegyész szakos voltam, de valahogy az évek folyamán a kémia elveszítette szépségét, és elkezdtem érdeklődni a…..
..tomi.. 2009.10.25 13:28:32
@szutsagi:
Szia!

Köszönöm a dícsérő szavakat, valóban ritka a mai fiatal aki nem a gép előtt ül egész nap, hanem kint a kertben tevékenykedik. Sok olyan csoporttársam van az egyetemen, aki csak azért van ott, hogy diplomát szerezzen, de maga a kert nem érdekli őket.
Voltam ám a honlapotokon! Én is beleolvastam, de még nem jutottam sokra vele, mert nem sok időm volt. Egyenlőre Krisztinca blogját sikerült az elejéről végigolvasnom, és most a ti blogotok következik majd, már az első 2 bejegyzést el is olvastam. Én is kérdeznék! Próbáltam én is linkeket kitenni, de nem sikerült. Segítenétek, mert én is szeretnélek kitenni titetek is, meg Krisztincát is, meg 1-2 indexes topikot is.
..tomi.. 2009.10.25 20:44:56
@szutsagi:
Köszi, hogy kilinkletek. És remélem tesód majd tud nekem segíteni, amit előre is köszönök!
..tomi.. 2009.11.02 22:40:44
@szutshedi:
Szia Hédi!

Írtam a tóról. OLvasgattam a blogotokat, és láttam, hogy nektek is van fent a blogotokon látogató számláló. Az afgános blogommon nekem is van, de nem tudom betenni oda jobb oldalra, mint ahol a tietik is van. Meg tudod mondani Ti hogy csináltátok, hogy a blog jobb oldalán van a menüsorban? Nekem csak a bejegyzéseim fölé sikerült berakni. Itt meg tudod nézni mire gondolok:

tartamas.blogspot.com/

Remélem tudsz segíteni, előre is köszi!
Már réges-régen álmodoztam egy szép tóról, színes halakkal, szép tavirózsákról, kis csobogóról. 2006 tavaszán sikerült rábeszélnem szüleimet hosszas kérlelés hatására. Nagy segítségemre volt  a döntésben anya nagynénje és kedves férje, akiknek meseszép kis tavuk…..