Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karatekutya

0 bejegyzést írt és 479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
US Choice-minőségű steak - kép: Krumpli Béla Mindig érdekes feladat a minőségi húsok beszerzése, igazi kincsekre bukkanunk néha. Természetesen, megvan a bejáratott hentes, zöldséges és halas vonalunk, de szerencsénkre - és így a vendégekére is -, itt is érhetnek minket…..
Mi a Graffity? Vagy inkább kik ők? Egy C64 csapat a 90-es évek elejéről. Vagy inkább “A Csapat”? Ikonok, sőt etalonok és mostanra már legendák. Szerényebb mennyiségű, de minőségi munkáikkal a hátuk mögött egy teljes, mégis csonka életművet hagytak maguk mögött.Mondják…..
karatekutya 2019.12.31 00:22:00
@82fb56b7ad8beb27: A jó öreg anticiklusgyártó ciklus!!! (^_^)
napszemüveg Komono 2016.03.21 14:40:40
Egy ideig azt hittem, spanyol márka lesz, és szándékosan (viccesen?) rossz helyesírással a márkanév azt jelenti, miért ne. De nem, a komono állítólag japánul jelent kicsi dolgokat, és a céget valójában két belga dizájner, Anton Janssens és Raf Maes alapította, és viszi ma is...
karatekutya 2016.08.30 14:58:18
Ha csak a fele igaz annak, amit a készülékről írnak, már akkor megéri az eredeti árán. Nemhogy 20.000 forinttal olcsóbban. A specifikáció alapján minden túlzás nélkül nevezte el Supernek a készüléket a gyártó...
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
karatekutya 2014.11.03 11:47:34
@Zsolt_: az SZDSZ-szel együtt 73%-uk volt, így átírhatták volna az alkotmányt (azt a magyarázatot mondjuk én is elfogadom, hogy 1994-ben azért még közel volt a rendszerváltás, így az alkotmány átalakítása túl közel lett volna, és valószínűleg nagy ellenállást váltott volna ki. Persze az sem mindegy mit raktak volna bele)
karatekutya 2014.11.03 11:48:05
@Tidal Wave: mert akkor Orbán egy senki volt.
karatekutya 2014.11.03 11:49:50
@Mr. Közbiztonság Szilárd: apró különbség, hogy Telekomtól nem kapsz 60 Mbitet sehol, max, ha ráültetnek egy DSLAM-ra. A telekom egyébként sokkal drágább mint a UPC, nem hiszem ,hogy egyeztetnek az árról.
82 csatorna, 30 Mbit internet + telefon havi 7500 az UPC-nél nekem most.
Adatblog Nagy a pörgés, mi? 2014.08.16 12:11:55
Szürreális gondolatok keringenek a Google / Facebook adó kapcsán - arról viszont senki nem beszél, hogy hogyan jutott a magyar webszakma oda, hogy adott esetben akár még száz százalékos büntetőadó mellett is jobban megérné ezeken a szolgáltatásokon hirdetni, mint hazai…..
karatekutya 2014.08.17 20:02:18
@sárospataki lány: Hasonlítsd össze a Google Maps-et és az Útinform térképét, meg a betöltési sebességüket.
Na a kettő különbsége a technológia és nem a pénz. Nem volt az Útinformnál ember akik kellő hatalommal rendelkezne és azt tudta volna mondani, hogy "gyerekek, ez egy szarhalom, ez így nem mehet ki".

Vagy a BKK, amelyik még mindig próbálkozik az útvonaltervezővel (mert ugye azt kötelező), de egy bukott vizsgamunka szintjénél még nem jutott tovább. Ott pl. fel kellett volna ismerni, hogy BKK mint szervezet alkalmatlan arra, hogy egy ilyen komplexitású webes szolgáltatást összehozzon (és, hogy ez nem feltétlen hiba, a web nem a BKK világa). A technológiai megoldás az lenne, hogy BKK azt csinálja, amihez a legjobban ért: alap közlekedési információkat ad ki egy API-n keresztül (megállók, horribile dictu: aktuális járműpozíciók!, egyéb), és ezt az API-t kiajánlja, aztán aki akar, az egy minimál regisztráció után használhatja, és boldog-boldogtalan írhatna rá útvonaltervezőt meg egyéb szirszart, a "piac" meg majd jól kiválogatja, hogy melyik a használható/vicces/érdekes.
Mi a magunk részéről- mint ahogyan azt a mai bejegyzésünkben  írtuk is- nem tartjuk valószínűnek, hogy az Apple szerdán valóban érdemi bejelentést tenne zenei téren, pláne nem egy a Pandora-hoz hasonló online rádió indításáról. A Pandora ugyanakkor tőzsdei cég, amelynek…..
Egyszerre jelent meg az utóbbi időszak legokosabb és legostobább baloldali irányultságú cikke a hazai balos sajtóban: Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu-n írt Sólyom László aszófői beszédének baloldali fogadtatásáról; míg a Népszavában Szentgyörgyi Zsuzsa publikált valami…..
karatekutya 2012.08.09 22:49:13
@nemorino: "Magyarországi újságból" a lényeg. Erre nem jó válasz, hogy "némi nyelvtudással" meg "internet".
Tegnap sokadszor szándékoztak helyreigazítani ugyanabban a kérdésben. Nem először írtam ugyanis egy ételre, hogy ízetlen. Az ügyeletes nyelvőr pedig mindjárt ugrott, hogy maximum a tréfa az ízetlen, az ételre azt mondjuk, hogy íztelen. Nokéremtisztelettel. A nyelv is - mint…..
Elérkezett az idő, hogy komolyan vegyük például egy civil parlament felállításának a lehetőségét. Ha tetszik, egy független, civil, árnyék-parlament felállításának lehetőségét. Meggyőződésem, hogy másként nem törhetjük le a pártok szegregáló hatalmát. Valamikor el…..
karatekutya 2012.01.24 22:44:01
@Örzse néni: Ezt a baromságot felesleges belinkelni még 10-szer. Csak azt fogod elérni, hogy a neved láttán a júzerekben bekattan valami taxis, és a vakfoltjukat ráigazítják a kommentedre.
karatekutya 2012.01.24 23:10:40
@Lurian: És akkor nem lenne jobb egy "szakértői" kormány? Piaci tapasztalattal rendelkező szakemberekből?. Én pl. alapból megtiltanám, hogy állami intézményben/kormányban vezető lehessen valaki, aki nem dolgozott versenypiacon. Viktor és Matolcsy mehetne a francba a tudásával, meg az izolált, laboatőriumban szerzett tapasztalukkal együtt.

Az ország gazdasági állapotának megteremtése az szigorúan szakmai kérdés, oda párt irányultságot kár bevinni. Ugyanez igaz az oktatás, egészségügy, fejlesztés területére is. Ami nem kezelhető ilyen módon az a szociális rendszer.

Az embereknek meg lenne egy számlája, amin látszik, hogy mit tett be az államkasszába (adó, járulék) és mit kapott vissza (pl. oktatási támogatás vagy akár családi pótlék).
Látható lenne az is, hogy az állam mire költötte el ezt a pénzt.

Ilyen jellegű számla most is van, pl. OEP költségekre, az baromi részletes is. Neurológiai vizsgálatnál pl. az, hogy csukott szemmel kinyújtom a kezem és ezután könyöknél behajlítva megérintem az orromat, az 173 Ft.
Ez pl. nem tudom kit érdekel, az már jobban érdekelne, hogy az állam mire költi a pénzemet, jó lenne egy 100.000 soros excel táblát nézegetni, ami havonta frissül. És ha kedvem tartja, akkor kiszemelni egy sort, és megkérdezni valami intézményt, aminek kötelező 10 napon belül válaszolnia a kérdésre.

Pontosan így működik egy nagyvállalat is, ahol Vitya és ferdeszemű haverja sosem járt. A pénzügyi vezető elővesz egy pénzügyi tervet, és beleköt a részletekbe. Aki egy ilyen vizsgán átmegy az fasza gyerek. Aki nem, az vagy nem készült fel vagy mutyizik, azaz megérett egy minőségi cserére.
A tömeg 16 órakor nem fért el a Hősök terén, 17 órakor nem fért el az Andrássy úton, 18 órakor nem fért el a Kossuth téren. Így tudnám összefoglalni, hogy hányan voltunk. Alább egy kis képriport a saját fotóimmal: A Felvonulási tér felől érkezőben. Kb. 15:45-kor már nem…..
karatekutya 2012.01.22 23:14:19
@Alamio: ott keresel ellenséget, ahol nincs, amcsi/szovjet reflex.

Én a személyi kultusz minden formáját utálom. Aki Viktor képével kimegy felvonulni, azzal baj van. Viktor képének ehhez a tünethez semmi köze, itt az egyénnel van baj.

A tömeget nem akarom elvitatni, sőt azt sem, hogy jószándék vezérelt egy csomó embert. Az sem lenne életszerű, hogy a tömeg 90% megélhetési fideszes. De ott voltak a transzparensek is, fotókkal, amelyek az agyhalál kezdődő jelei.
karatekutya 2012.01.23 10:18:15
@Alamio: Quimby-t és egy politikai pártot csak a Fidesz esetében lehet összekeverni. Ha a Quimby éneseke kilép a zenekarból, az már nem lesz a régi zenekar, ez valóban igaz a Fideszre is.
Normális demokráciában általában pártra/pártért szavaznak vagy vonulnak fel emberek (a miniszterelnök-jelölt meg cserélődik).
karatekutya 2012.01.23 10:20:34
@Pobjeda elvtárs: Ahhoz nem kell 2/3-dal nyerni, sőt a mostani tapasztalat alapján nem is lenne jó, ha 2/3-dal nyerne valaki, mert akkor megint pozitív erény lesz az elmebaj, nem pedig betegség.
Ellenben adott törvények kapcsán össze lehet állni, és megszavazni a 2/3-ot.
ECHO élőben adja a békemenetet, kár, hogy nem kanyarodnak be a Népstadionba, mint a debreceni virágkarnevál a Nagyerdei stadionba, még jegyet is vennék, hogy a lelátóról nézhessem a transzparenseket. Az ECHO szerint "200-250 ezren vannak, de akár félmillióan is lehetnek".…..
karatekutya 2012.01.22 16:25:34
@Vidéki:
"„Mit nekem ti kacér pesti lányok,
Inkább nézem Pióker Ignácot”."

Gratulálok. Sokat tudsz Zelk Zoltánról.

Orbán Viktor is mondta egyszer, hogy Gyurcsánnyal minden rendben van. Azt mindig elő lehet majd szedni, vagy azt "csak akkor mondta, de most már minden másképp van"?
Publius Eső után köpönyeg 2012.01.11 13:57:00
A társadalmi feszültség megnyilvánulásának lehettünk szem- és fültanúi január 2-án. A demonstráció alkalmával elhangzott egy olyan kérdés, amelyet azóta a közvélemény magáévá tett, és amely jól tükrözi a mindennapi társadalom szülte indulatokat, amiben elveszítjük…..
Érezzük megtisztelve magunkat: velünk foglalkozik a világsajtó! A Financial Times ma három cikket is írt rólunk, a Wall Street Journal szintén, de a Bloomberg, a MarketWatch vagy a Le Monde is kiemelten figyel minket. És akinek ez nem lenne elég: a német ZDF gyerekeknek szóló…..
karatekutya 2012.01.06 17:44:29
@Joooe: "meg akarják mondani hogy milyen törvényeket fogadhat el a magyar parlament"

Bizony meg. A különbség csak annyi, hogy nem a saját szája íze alapján, hanem mindenféle - magyarok által is aláírt - nemzetközi szerződések alapján.
Tudod ez olyan, mikor az MNB-ben pár tapasztalt diplomás munkásember kiszámolja az államadósságot, majd jön Selmeczi Gabriella, oszt lehülyéz mindenkit. Itthon elmegy. Külföldön nem.
karatekutya 2012.01.06 18:09:34
@Joooe: bogancs kollégával is azért szoktunk sokat vitázni, mert annyira akarja az általa kívánt végeredményt, hogy az azzal ellentétes érveket az agya kioltja.

Nincs itt semmi logikai hiányosság, és valószínűleg ezt nem érti a Fidesz sem.

Attól még, hogy a hatalom alkotmányozó, az nem azt jelenti, hogy bármit bele lehet tenni az alkotmányba.

Tehát ha az Alkotmánybíróság kimondja egy törvényről, hogy nem egyeztethető össze az alkotmánnyal, majd ezt a rendelkezést a hatalom betolja az alkotmányba, csak azért, hogy az Alkotmánybíróság ne tudja vizsgálni, attól az a rendelkezés még ugyanolyan rossz. Attól, hogy nem vizsgálható, még nem javult meg.

Egy idézettel zárom G.B.Shaw-tól, remélem érthető a lényeg.

NAPOLEON: What shall we do with this soldier, Giuseppe? Everything he
says is wrong.
GIUSEPPE: Make him a general, Excellency, and then everything he says
will be right.
-- G. B. Shaw, "The Man of Destiny"
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
karatekutya 2012.01.05 11:12:29
@karatekutya: Még jó hogy linkeltem a videót... :-)
www.youtube.com/watch?v=0BxckAMaTDc
karatekutya 2012.01.06 00:32:47
@bogancs: "Ez egészen adig így van, míg teljesen ki nem egyenlítődnek a keresetek."
Ezt remélem csak viccnek szántad. Ez már majdnem a kommunizmus.

"És hol marad a motiváció a több és jobb munkára?"
Hát ott, hogy nem az ÖSSZES pénzét vonjuk el a tehetősebbeknek, hanem csak egy kicsivel többet, mint az alsóbb adókulcsban. És azt is csak a többletpénzből. Egyébként a több és jobb munka nem feltétlenül eredményez magasabb fizetést.

Ráadásul a dolgozó ember nem "hirtelen" kezd keresni fél millát. Ebbe az állapotba eljut, mégpedig egymás utáni fizetés emeléssel vagy munkahely váltással. Persze, nem jó, ha a következő fizetésemelésemből kicsit többet nyúl le az állam, de legalább meg van az a nyugodt érzésem, hogy otthon nem az üres hűtő ajtaját nyitogatom (ld. előző Maslow példa).

"De a azt látja, hogy ezt elvonják".
Nem azt "látja". Hanem előre tudja. Fontos különbség, ugyanis tervezni lehet vele. Ebben a kontextusban a Fidesz kormány az, aki hirtelen "megláttat" az emberekkel, cégekkel dolgokat az ad-hoc jellegű ötleteivel.
Amúgy Mo-n minden kormány arra volt büszke, hogy milyen sok törvényt hozott. Holott a válallkozók szempontjából lehet, hogy jobb és olcsóbb lett volna, hogy ha az eddigi kormányokat Hawaii szigetén nyaraltatták volna és nem született volna egy új törvény sem. Az lett volna a "kiszámíthatósági kánaán".
karatekutya 2012.01.06 00:34:14
@karatekutya: Na ezért is baj az, hogy tisztelt miniszterelnökünk még nem látott működő céget belülről kellően hosszú ideig.
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
Nívó Új év, új remények 2012.01.02 08:53:00
Nemrég úgy alakult, hogy volt némi időm olvasgatni a hozzászólásokat Bogáncs legutóbbi posztja kapcsán, és érdekes kép alakult ki ezek alapján: Magyarország a végítélet kapujába került, mindenki meneküljön, ki merre lát, vagy ahogy találóan egy Moldova könyvben olvastam,…..
karatekutya 2012.01.02 23:39:37
@Joooe: Ne viccelj már, ennyire dilettáns nem lehetsz...

"- multikat terhelő különadók (országból kivitt pénzek visszafogása)"

Miért ne vihetnék ki a pénzt az országból? Leadózták, kivihetik. Vagy Te annak örülnél, hogy ha a külföldön működő magyar cégeket hirtelen lerabolná egy zsebdiktátor, mondván, miért viszik haza azt a pénzt, amiért megdolgoztak és leadózták?
Szerinted mennyire növeli a külföldiek beruházási kedvét egy ilyen akció? Akkor már jobb lett volna ha megemelik az osztalékadót. Az egyrészt mindenkire vonatkozott volna (egységesség), kiszámítható lett volna (matek).

Mellesleg a Magyar Telekom most rúg ki párszáz embert és állít le fejlesztéseket. Részéről a gond meg van oldva. Biztos vagyok benne, hogy a gazdasági vezetőnek egy bónusz feladata van: a Deutsche Telekomnak fizetendő osztalék mértéke egy centtel sem lehet emiatt kevesebb. Minden ennek lesz alárendelve.
Hidd el egy MT méretű cég pikk-pakk tud az államnak csinálni 2000 munkanélkülit.

Tudod ebben csak az a szomorú, hogy egy ilyen céget nyilván nem érthet meg egy olyan miniszterelnök, aki szinte semennyit nem dolgozott a versenypiacon.
karatekutya 2012.01.02 23:47:06
@Könnyen elkaptuk, uram!: Aközben viszont annyire elszállna a devizás államadósság, hogy nem éri meg. Ráadásul azt mozgatja is a nemzetközi hangulat, míg a forint az ugyanannyi marad.
Már megint Simornak lesz igaza, a leggyorsabb módja az olcsóbb hitelnek a CDS csökkentése, mert az ország nem áll úgy, hogy gazdasági faktorokkal a hitelkamatokat csökkenteni tudja.

Csak hát CDS csökkentéshez is az kell, hogy ne klotyópapír legyen az Alkotmány (amit bólogató palibácsi aláír), ne ad-hoc vessenek ki különadót egyes szektorokra, satöbbi, satöbbi. Tehát bizalom növelés, kiszámíthatóság.
karatekutya 2012.01.02 23:48:24
@Turo Rudi - ElelmiszerIpari Hulladek: Ahhoz nem kellett az új munka törvénykönyv. Kollektív szerződést lehet módosítani, mindenféle szakszervezet bevonásával. A HAY rendszer már be lett vezetve. De pl. Vodafon-nál már két éve megtörtént.
Bármely kormány változtasson is az adórendszeren, rögön beindul a demagóg, populista szócsata a pártok és más, véleményüknek hangot adók között, hogy most ez a változtatás igazságos volt-e, vagy sem, a szegényeknek kedvez-e, vagy a gazdagoknak. Hogy miért demagóg ez? Mert…..
karatekutya 2012.01.01 18:47:33
@bogancs: Becsatolsz egy linket, amin tényleg 6 sáv van, és odaírod, hogy tényleg 4 van :-). LOL, nézd meg plz. amit linkelsz...
Gyerekszoba Zombicukiságok 2011.10.26 12:21:00
Volt már a blogon párszor zombiság, nem tudunk szabadulni tőlük, van valami báj és kedvesség az ilyen kis nyomikban. Az alant látható egyedek különösen a szívünkbe lopták magukat, mert anélkül zombiskodnak, hogy morbiddá vagy bizarrá válnának. Nyugodt szívvel adhatnánk…..
karatekutya 2011.10.26 23:07:49
Épp pénteken írtunk az immár elérhetővé vált Anti nevű hacker-appról, most pedig egy újabb ingyenes csapásmérő eszköz került a kezünkbe, amivel bárki tönkre teheti mások netezési élményét. A WiFiKill, ahogy a neve is mutatja, egyszerűen bárkit letilthat egy adott…..
karatekutya 2011.10.17 12:22:33
@readya: "kávéző public wifijéhez kapsz kódot", szép oximoron. Kb. mint a "passzvörddel védett nyilvános account".
Amire kóddal mész be, az nem public.

Az ilyen appoknak az a szerepe, hogy majd a wifi-ket szépen fejlesztik, és azok idővel nem lesznek sérülékenyek az ilyen támadásra. Az antibiotikumra rezisztens baktériumok is a fejlődést választották, nem a zsörtölődéses kihalást.
A kérdésre az utasok több mint fele válaszolná azt: „Mert a buszvezetők lopnak!”. Mi másért lenne veszteséges? Új buszokra nem költenek, 10 éve nem fejlesztenek semmit, ilyen téren sok kiadásuk nincs, legalábbis ami a Déli budai régiót érinti. És, hogy tud a…..
karatekutya 2011.10.03 21:49:54
@Jííííííííííííí: Zseni vagy, miért nem kerestél egy 6 éves post-ot?
Egyébként a téma 2008-as, de annál aktuálisabb 2011-ben. Válság van, az emberek sorban veszítik el az állásukat. Most olcsón lehet munkaerőt szerezni, bizony most kell kirúgni a tolvaj munkaerőt, ez nem más mint matek. A megszégyenítés nem fontos általában, de Magyarországon érdemes lehet ebből példát statuálni. A szégyenkultúra egyébként itthon is működik, az, hogy Te még nem találkoztál vele, az csak annyit jelent, hogy nem éltél falun.
Pl. a Provident üzleti modellje is ezen alakul. Ha nem fizeted vissza időben a hitelt, akkor a faluban a kapcsolattartó szépen "elterjeszti", hogy Gipszjakabné nem igazán tudja fizetni a tartozást. Egy hét múlva az egész falu ezt fogja suttogni, Te meg inkább éhezel, csak megszabadulj ettől a szégyentől.
Appleblog Az Apple titka 2011.08.10 07:50:00
Érdekes cikk jelent meg az Intomobile-on, ami arra keresi a választ, hogy mitől olyan sikeres az Apple. Hosszabb-rövidebb kitérők után arra jut a szerző, hogy azért, mert egyszerűen jobb termékeket gyárt konkurenseinél. Azért ki is fejti ezt bővebben a lap. A bevezetőben a 2007-ben…..
karatekutya 2011.08.12 14:01:38
@#!/bin/bash: "Nem értem ezt az Apple vs. Microsoft összehasonlítást."
Nem hasonlítottam össze, vagy lehet, hogy csak nem olvastad el azt, amire én válaszoltam.

"gjokkel 2011.08.11. 11:49:52
Alapvetően alkalmazásfejlesztés, többféle browserrel/többféle oprendszer alatt azonnali ellenőrzés. De az összes cucc fut a gépen, és a spaces segítségével kapcsolgatás ide-oda."

Erre tettem azt a bátor megjegyzést, hogy legyen azonos az összehasonlítás alapja. Mondjuk egy 8 Gb RAM-mal és Core i5 v. i7-tel felszerelt gép ezt simán elviszi. Teljesen mindegy, hogy Mac vagy Win.
karatekutya 2011.08.12 14:09:15
@gjokkel: "pszichológiai tény, hogy jobban dolgoznak ugyanazok az emberek, ha elegánsan öltöznek."

Uccu, öltöztessük a kernel developer-eket öltönybe, rögvest jobb lesz a memóriakezelés a következő Linux kernelben... Vagyis csak vicceltem, egy fejlesztő nem fog ettől soha jobban dolgozni. Az a baj, hogy általánosítasz és ezt a "pszichológiai tény"-t sztem összekvered azzal, hogy aki szép, azt jónak hisszük, aki csúnya, azt meg rossznak. Az valóban pszichológiai tény.
Ha amit mondasz tény lenne, akkor mindenkit öltönyben járatnának a munkáltatói, hiszen ki mondana le egy ilyen egyszerű előnyről.

Az ember akkor dolgozik hatékonyan, ha komfortosan érzi magát és a Maslow-i piramisnak mondjuk nem a legalján tengeti napjait. A komfort meg nem egyenlő az eleganciával.
karatekutya 2011.08.12 14:26:28
@karnak: A 4-es iPhone már tud olyat, hogy ha a jómunkásembert kirúgják és elveszik a jogosultságait vagy a telefonját ellopják, akkor a telefont távolról letilthatják és törölhetik róla az adatokat, de eddig ilyen fícsörök nem voltak benne. A BB viszont 0.1-es verzió óta így készült. Mondhatni ugyanaz az alaposság volt mögötte üzleti telefonként, mint ami az iPhone mögött, lakossági telefonként.
A tusványosi nyári meleg úgy érzem nem csak a Kedves Vezetőt ütötte ki, hanem Szószátyár Petikét is: "Akkor felelünk meg a társadalom várakozásának, ha meg tudjuk mondani, milyen jogkövetkezményekkel jár az, hogy a szocialista kormányok a kiszolgáltatottságig…..
karatekutya 2011.08.03 12:32:45
@Crescendo: Ha az alacsony keresetűek nem keresnek emiatt kevesebbet, akkor minek őket kompenzálni? Én 60 rugóval keresek többet. Ezt faszán betolom a lakáshitelembe. Matolcsy elqrta, mert parázok és nem plazmatévét veszek és nem növelem a belső fogyasztást.
Ja, ha mégis plazmatévét vennék, akkor a bevétel nagy része valszeg Japánban kötne ki és nem a hazai vállalkozókat segítené (nagymértékben).
karatekutya 2011.08.03 14:00:09
@barli: Te ezt egy mostani jogszabályi környezetben gondolod. Viszont én azt várnám el a gyurcsán-veres szintű emberek elődjétől, hogy teremtsenek jogi alapokat arra, hogy ilyen eset ne, vagy csak nagyon ritkán következhessen be. Garancia alapok egyébként a MNYP-knél is voltak.
karatekutya 2011.08.04 00:06:43
@látjátok feleim szümtükkel: Elolvastam, de mit kezdjek vele? :-) Hozzá kell szokni, hogy óvatosan kell Szíjjártó kollégában elemet cserélni, mert ha cifrát mond, akkor angol brókerek elkezdik idegesen püfölni az Entert és a CDS megint megnő kicsit.
Sokak számára "sajnos", igaza lesz MNB elnökünknek, hogy gyorsan, ügyesen és hatékonyan csak és kizárólag CDS csökkenthető, ami aztán majd hitelkamatok csökkenésében realizálódik. Ahhoz viszont az kell, hogy amit reggel pofázik a kormány, annak ne az ellenkezőjét mondja délután, illetve olyan programot kell kitalálni, kommunikálni és végrehajtani, ami nem változik folyamatosan, vagyis hitelesség kell. Ezeknek a terveknek ráadásul már első verzióban is olyannak kell lenniük, hogy azt külföldi pénzügyi elemzők ne tegyék rögvest maguk mögé a lakásuk legkisebb helységében.