Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatarbj

10 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
css99 Barbamama 2011.10.23 23:06:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent tellus libero, suscipit non consequat nec, condimentum id diam. Nulla eget magna magna, vel volutpat elit. Donec tristique elementum ante in vehicula. Nullam varius aliquam mattis. Suspendisse in porta erat. Curabitur vitae…..
css99 Próbabejegyzés 2011.10.23 23:02:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent tellus libero, suscipit non consequat nec, condimentum id diam. Nulla eget magna magna, vel volutpat elit. Donec tristique elementum ante in vehicula. Nullam varius aliquam mattis. Suspendisse in porta erat. Curabitur vitae…..
45 óra alatt Nórival karöltve 7 zh.Csak a történelmi hitelesség kedvéért: analízis2 (én); statika(nóri); bevezetés a test-lélek problémába (én); intelligens gépek elemei (nóri); jogi és menedzsment ismeretek(én); mechatronika alapjai (nóri); közgazdasági…..
Webész Irodalom-béta 2009.12.01 16:37:21
Egy csapásra hármat. Sikerült ma három tárgyammal kapcsolatban elintéznem a jegyszerzés lehetőségét, még ha implicit módon is. Plusz a tegnapi bejegyzésemmel kapcsolatban beszéltem az illetékessel, rákérdeztem, hogy akkor most neki ez megfelelő-é-e. Hát, végülis Esterházy-val…..
Webész újra élesztett gépecske 2009.11.30 23:42:00
sikerült a nagy szenvedések után újraéleszteni a gépemet. sikerült a régi adataimat két vincseszterre úgy kimentenem, hogy most olvasni is tudjam őket. és persze elkészültem az "a mégse konstrukciója" c. kistanulmány-szépprózával, esterházy-nyomán. csak egy kis…..
Webész Ágrajz 2009.11.27 00:38:00
Így estére picit leeresztettem. A mai nap két projekttel aktívan foglakoztam, egy dj-s lappal, amivel nagyon rég óta húzódik a munka, mert nincs tárhely, ill. most már van, csak a domain nincs ráirányítva. Így picit nehéz haladni. A másik meló pedig reggel esett be, keddre kész…..
Webész új megrendelés 2009.11.26 17:47:07
Egy nagyon gyors oldalt fogok fejleszteni, de annyira, hogy keddre kész kell legyen. Ma kaptam a hírt, hogy egy hasonló projekthez kéne árajánlatot adnom, mint ami legutóbb volt, igen, eladom a lelkem a sátánnak :) (de legalábbis a jobb [bal?] sátánnak)Tehát kell egy 8 menüpontos…..
Webész Estére 2009.11.25 23:43:00
Nézegettem az ÜberCart nevű drupal modulenak a leírásait, screen- és podcasteket, találtam egy izgalmas kiegészítőt hozzá, ez pedig a Pictured Cart Block képes arra a fajta kosár megjelenítésre, amiben közvetlenül (na jó, annyira nem közvetlenül, de több, mint a semmi) a kosár…..
Webész Kivonulás 1.1 2009.11.25 10:08:07
Sikerült az este távoli gépen szórakozni. Először a skype csodálatos képernyő megosztását akartam volna használni, de nem ment. Utána vnc-t telepítettünk a kollega és én is. Az se akarta az igazat, végülis a mikrofonom is bedöglött, a hibák minimum párosával jönnek. A…..
Webész A puding próbája 2009.11.24 14:17:00
A jó programozót honnan lehet megismerni. Hogy állandóan a gép előtt ül, valami elmebeteg zenét hallgat és pötyög a klaviatúrán? Szerintem ez ebben a formában nem igaz. Még ha én igen is sokat ülök a gép előtt, általában elmebeteg zenét hallgatok és rendszerint…..
bdk blog archívum Első Piréz 2007.06.18 17:49:00
Első pirézként nem leszek benne a budapesti tévében - Ma Bp-i telefonhívást kaptam, az MTV munkatársa tájékozódott nálam piréz-ügyben. Ha igaz, a mai Az estében ez lesz az egyik téma, és ha épp a fővárosban lettem volna, akkor, mint Első Piréz, benne lennék a műsorban. Így csak ajánlhattam magam…..
Bevallom, amikor a cikk megjelent, nem olvastam el Csoóri Sándor Márciusi Chartáját. Elég volt átfutnom az aláírók listáját. Ajjaj, ha Eperjes és Fábry, akkor biztosan sületlenség, még ha az a Csoóri jegyzi is, akit 1990-ben még felettébb tiszteltem, s aki aztán azzal, hogy 1991-ben elvállalta a…..
tatarbj 2007.06.08 09:05:51
ha már úgyis én kaptam a kérdést, köszönve bedekenek a gyors re_akciót, ha szabad szólnék. kisgyermekkoromban (90es évek elején) talán az elsők között volt a csoóri sándor neve, akit mint költő olvastam. akkor kb azt hittem, hogy a költő halott ember. oké, mostanra ez erősen megváltozott, több dolog miatt is, de erre most nem térnék ki. szóval az elsők között volt, van is egy kötetem, amit 6 vagy 7 évesen már idehaza többször végigböngésztem (most így hirtelen nem tudom melyik csoóri-kötet). persze akkor mit törődtem én a rendszerváltással, egy kevésévesnek ezek még szavak sincsenek ontológiailag megfejtve, szerencsére!
aztán jött egy periódusom, amikor - sajnos - olyan emberek között éltem, tanultam, akik mind nézeteikben, mind gondolkodásukban mást közvetítettek. erre több ok miatt sem térek ki külön, legyen annyi elég, hogy a határon túliakkal túlontúl viseltettek, fogd a nyuszira, na ők orbánra fogták, mert messiás, vagy nem tudom. akkor kezdett úgy motoszkálni bennem, hogy itt valami nagyon nincs rendjén, nincsenek itt átvágva az emberek? avagy: tessék mondani, itt mindenki hülye? ekkor 14 éves voltam. idehaza megkérdeztem, hogy figyeljetek már, ezekt normálisak? válasz, egyértelmű válasz: nem.

aztán most úgy 3 éve (19 vagyok) elkezdtem foglalkozni egy ismerősöm unszolása végett említett csoóri sándorral, emlékeztem, hogy igen, ő az! a nagybetűs Csoóri. Beleolvastam pár lapba (milyen véletlen, szinte kivétel nélkül jobboldali orgánumok voltak) és meglepődve láttam, hogy a csoóri-kép összetört, megtört, butaságokat csinál. de miért, kérdeztem, a fene tudja. kicsit beleástam magam az ügybe és láttam, hogy egy olyan szócsőről van szó, aki elvesztette, réges régen elvesztette hitelét az irodalomban. ez volt szűk 2 és fél éve.
nem akarok ítélkezni, de gondolkozz el rajta, hogy egy gyerekben ez törés volt a javából, nem akartam én politikával foglalkozni, egy költőnek egyébként se tudom miért kell(ene), csak olvastam, aztán rájöttem, hogy a lelépés lenne itt a legjobb, csoórinak. ez nem történt meg, két hete pedig a népszabadság hétvége mellékletében olvastam debreczeni tanárúr cikkét. mellbevágott, becsapottnak éreztem újra magam a csoóri-ügyben.
de hát így van ez azokkal, akik hisznek még a gyermekmesékben, hogy valaki önzetlenül akar segíteni.

remélem érthető voltam, elnézést a hosszúra nyúlásért, szívélyesen üdvözöl: balázs
Tatár Balázs János Bédéká blogja,mint internet-központ www.bdk.blog.hu Kezdjük azzal, hogy keresünk szinonimákat a blog szóra. Mondjuk cirka 10 évvel ezelőtt. Nem nagyon találunk. A blogok, különösen, ha az irodalmi jellegű blog-képződményeket nézzük, kevésbé voltak…..
bdk blog archívum Könyvhét, 2007 2007.05.30 09:42:00
Programjaink az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozatában Időpont Éva Károly máj. 31. Érkezés Mo-ra…..