Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kroll

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
kroll 2023.12.03 23:13:22
@bioLarzen: Ez bevett dolog volt a 60-as évek végéig. Kb mint nálunk az önkéntes rendőrők.
Az MTV színes klipjeivel és a Sky Channellel robbant be a műholdas televíziózás Magyarországon. Forrás: Pixabay..
FRISSÍTÉS! Egy kedves olvasónktól kaptunk pár képet a Westend Udvarról, amit akkoriban sokan a western-filmek mintájára Western udvarnak nevezték ezt a csodás helyet, ami féreglyukat nyitott Las Vegas, Kína és rendszerváltó Magyarország közt. Hosszas kutakodás után ez volt az egyetlen kép, amit…..
Igazi kincsre leltem ma a YouTube-on, egy teljes műsor videofelvétele az 1991-es szilveszterből! A 100 Tagú Cigányzenekar köszöntötte az új évet a TV 2-es csatornáján, az újévi köszöntő után, 0.10 perckor. A videóért köszönet sanyesz77-nek!..
Talán úgy tűnik, hogy 2021 szilveszterén nem leszünk majd bezárva, így most talán kevesebben ülnek majd a tévék előtt, de előreláthatólag ez nem azt fogja eredményezni, hogy kevesebb szilveszteri tartalmat láthatunk majd a csatornákon. Ezen cikkünkben azok a műsorok kapnak majd helyet, melyek idén…..
Az 1988-as szilveszteren egész napos (estig tartó) játékláncot szervezett a Magyar Televízió. A műsorvezető Rózsa György volt. A sportversenyekkel tarkított vetélkedőről ezt írja az 1989.01.02-ai Somogyi Néplap: "Már reggel a televízió elé ültem, hogy edzésiben legyek. A korhelylevest is később…..
Egy újabb városi legendának jártunk utána. Emberi butaságot, kendácsolást és filmforgatáson robbanó edényt is találtunk...
Sok mindennel támogattuk a „vörös Kubát”, ők cserébe az NDK-s lányoknál is népszerűbb diákjaikat küldték...
kroll 2021.10.19 09:06:22
@csker: Erre emlékszem, azért is volt érdekes, mert korábban nem kötöttek bele a kubaiakba. Viszont volt egy érdekes előzmény. 1985-ben a kistexben kubai vendékmunkások szüreti multaságot rendeztek, majd összeverekedtek és a kiérkező rendőröket is megverték. Ennek elég nagy sajtónyilvánossága lett, s lehet, hogy skinheadek ezen szívták fel magukat.
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
kroll 2021.10.19 09:05:50
@ötköb: Valószínüleg iskolánként is változott a ruházatot illetően a szigorúság. A mi giminkben 1987 tavaszán egy iskolai szavazás eredményeként eltörölték a kötelező iskolaköpeny, csak fizika és kémia órán kellett felvenni. Általánosban nálunk bevett dolog kifúrt gesztenyével összefogni a nyakkendőt. Egy haverom mondta, hogy ez náluk szigorúan tilos volt, mert, hogy a vörös nyakkendő a vörös zászló egy darabja és ezzel megszentségtelenítik a nyakkendőt.
kroll 2021.10.19 09:05:56
@KissGecihuszár: A diolenből volt pamut anyagból készült is, na az az, amit alig lehetett kapni.
kroll 2021.10.19 09:06:03
@MaCS_70: Hát pedig bőven volt még a 80-as évek elején is. Én 78-ban kezdtem az általánost és akkoriban szigorúan HB-s ceruza volt előírva, viszont pont Hb-s cerkát sehol sem lehetett kapni. A 80-as évek elején például sehol sem lehetett kék tornanadrágot kapni csak pirosat. Osztálytársam tornaórán intőt kapott, mert piros nadrágban jelent meg az előírt kék helyett
Hónapokig kígyózó sorok a Váci utcában, sátorban alvás és pofoncsata Budaörsön. A „hisztériamarketing” a gyakorlatban...
1894. szeptember 6. II. Vilmos német császár látogatása a poroszországi Königsbergben (ma Kalinyingrád)..
kroll 2016.09.13 11:17:52
@Mad Mind: Sem Washingtonba.
Egy kedves olvasónk küldte el a fenti, igen vicces videót, amin Russell Peters azt taglalja, mennyire furcsa, hogy bizonyos szavak angolul és más nyelveken mennyire más jelentéssel bírnak. Mint például a pussy, azaz pina szó, ami a magyaroknak puszi, azaz kiss. Na ja. A poén jó, az…..
Kordos Szabolcs Tilos a belépés című könyvéről négy posztot is írtam az Urbanistán, annyi izgalmas területet zsúfolt össze benne. Idén megjelent kötete csak egyetlen témával foglalkozik, de az elég sűrű ahhoz, hogy egy egész könyvet megtöltsön: a budapesti taxisoké. A…..
kroll 2012.11.24 21:55:30
@Void Bunkoid: A Dögkeselyű c. film nyitó jelenete is egyből egy kis pitiáner csalást mutat be, aminek -minő véletlen- egy taxis az egyik résztvevője.
kroll 2012.11.24 22:12:43
@szellemkor: Lófaszt pár százalék az eltérés. Most néztem meg egy múlt heti taxizásom árát. A főtaxinál 4200,- ft-t hozott ki arra az útra, amire én 6000,- Ft fizettem. Pedig sehol sem kellett hosszan várakozni. Na ennyit a taxis "becsületről"
Puli Space blog A kegyetlen "g" 2012.08.20 09:30:00
A Holdról visszafelé jövet általában 7 g terhelés érte az asztronautákat, ha azonban a szokásosnál egy kicsit meredekebb szögben sikerült érkezni, ez az érték könnyen 10-15 g is lehetett. Ami távolról sem szórakoztató. Erről is beszámol Michael Collins, aki 1969. július 16-án…..
Amerikai “rongyok”, magyar könyvek, furcsa műtárgyak vitrinben - megnéztük a divatoldalakon gyanúsan sokat dicsért, és kizárólag dicsért new yorki metróaluljárónak (is!) álcázott second hand boltot a belvárosi Bank utcában. Verdikt: az imidzs koncepciójának kuszaságától…..
 Ha már a múltkor szóba került, hogy a Forbes Magazine félig komoly Száz dolog, ami az utolsó pennyig megéri a pénzét-listájába bekerült egy drága napszemüveg is, nézzünk valami elérhetőbbet. A GQ nemrég azt szedte össze, melyek a világ legjobb napszemüvegei a…..
kroll 2012.08.05 17:09:47
Ez a sunpocket napszemüveg valami borzalmasan bóvli.

Volt szerencsétlenségem élőben is látni itt:

www.mayfairselection.hu/marka/sunpocket

Nagyjából úgy néz ki, mint azok a 80-as évek elejei műanyag gyerek napszemüvegek, amiket anno a Nagyréti céllövöldében lehetett lőni.
Sokaknak bármily meglepő, az amerikai foci Magyarországon nem Árpa Attilával és Budapesti Farkasokkal kezdődött. Majd másfél évtizeddel a Wolves színrelépése előtt játszottak már a tojáslabdával kishazánkban, az alábbiakban ennek történetét kíséreljük meg felidézni. A…..
Ki ez a csávó? És főleg mi ez az indiai Szupercsapat által összerakott harci hintó. A rosszfiúk hiába támadnak mindenféle robbanó motoros eszközzel, pár ló és egy hintó elég ellenük. Érdemes megfigyelni az állandó a szájába harapó főgenyót, végig azon agyaltam, hogy ez…..
kroll 2012.07.29 23:37:27
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
kroll 2012.04.13 01:06:17
@Haynau: Nem. A Konsumex külkereskedelmi vállalat volt, ami tőkés relációból importált különféle kurrens cikkeket.

Ismét ide linkelem a korábbam említett cikket:

www.archivnet.hu/hetkoznapok/nem_a_nyugati_arucikkek_reklamozasara.html?oldal=2
kroll 2012.04.13 01:18:23
@anarch:A dollárbolt nem a Konsumex volt.
Kétféle nyugati valutáért árusító bolt létezett. A diplomataellátó vagy közismertebb nevén diplomata bolt. Ennek a külföldi diplomaták magasabb színvonalú, nyugati árucikkekkel való ellátása volt a célja. Itt ugyebár mindig mindent lehetett kapni, hiánycikk nem létezett. A legismertebb az Arany János utcai bolt volt, de az Ajtósi Dürer sor toronyházának földszintjén is üzemelt egy ilyen bolt.
A másik formáció az Intertourist által fenntartott
bolthálózat volt. Ezek voltak a köznapi értelemben vett dollárboltok, többnyire szállodák előcsarnokában, turisták által gyakran látogatott helyeken önálló üzletként funkcionáltak.
kroll 2012.04.13 10:02:04
@anarch: Tényleg erről meg is feledkeztem, hogy a Konsumexnek is volt egy dollárbolt hálózata. Egyébként ez a katalógus 1989-es vagy későbbi lehet, mivel már 7 számjegyű telefonszámok vannak benne, amit 89 szeptember 1-től vezetettek be.

Hirtelenjében ezt találtam az intertourist-ról

A "2011. április 11., hétfő" blogbejegyzést érdemes elolvasni.

evekesemlekek.blogspot.com/2011_04_01_archive.html
A modern minifig megjelenése óta 1982 volt az az év, amely a legkevesebb új LEGO készletet hozta, szám (és a Brickset) szerint 51-et. Mint tudjuk azonban, a mennyiség nem minden, sőt! Ugye szintén akkortájt mondta Hofi, hogy: "Az imp'r'l'stáknál most rossz, és nálunk azért nem jó.…..
kroll 2012.04.13 00:36:00
@adidigaga: Nálam 1976-tól-86-ig ment a legó gyűjtés. 87-ben vettem az utolsó legó készletemet, de az már csak egy hirtelen fellángolás volt.
Amikor belefogtam a poszt előkészítésébe, azt gondoltam a Duplo (Lego Ville) és Dacta készletekkel nem foglalkozom, egyszerűen csak megemlítem őket. Nagyon gyorsan rá kellett jönnöm azonban, hogy főleg az előbbiek gyakorlatilag megkerülhetetlenek, ha a tavalyi és az idei év szuper…..
Ha fiú, vegyünk neki Barbie-babát, ha Chicago Bears-szurkoló, kapjon Green Bay Packers mezt, ha pedig négyéves, adjunk neki dezodort vagy fogkrémet, aztán kenjünk mindent a Télapóra. Jimmy Kimmel az ABC egyik esti talkshow-jának műsorvezetője tavaly hirdette meg azt az akcióját,…..
Neked melyik postai stílus jön be jobban? Tudtátok, hogy ma van a posta világnapja? Pedig illene, mert van, ahol ez majdnem fontosabb ünnep, mint a karácsony. (Nem.) A helyzet komolyságára tekintettel úgy döntöttünk, mi is megemlékezünk a jeles napról.   Számomra…..
kroll 2011.10.10 00:06:24
@Konyvtaroslany: Ez a Cargo Center tisztára olyan, mintha az 1980-ban megjelent 6363-as Auto Repair Shop készletet keresztezték volna a 6382-es tüzoltóállomással
Vannak az elmúlt évek BNV-ihez köthető emlékeid? De tényleg - kinek nincsenek?Ha akad fotó az asztalfiókban, vagy a számítógépen, most családi belépőt nyerhetsz vele. A teendő? Feltölteni a BNV facebook oldalára!Még vasárnapig tart a játék, add tovább a hírt! :)..
kroll 2011.10.04 23:28:33