Regisztráció Blogot indítok
Adatok
némabob

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly adták át a világ első, 1 GW-ot meghaladó névleges kapacitású tengeri szélfarmját, a 407 négyzetkilométeres erőműparkot azonban hamarosan saját kistestvérei fogják letaszítani a trónról. A Don Quijote lázálmaiból ismert óriások, a kasztíliai szélmalmok jelenkori utódai olyan óriási…..
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
némabob 2016.09.29 23:04:07
Kicsit talán belejátszik ebbe az is hogy a nemi érés egyre korábban következik be a fiataloknál, míg a párkapcsolathoz szükséges egzisztenciális feltételek megteremtéséhez egyre magasabb végzettség, több idő kell. Ma már egy 11-12 éves fiúnak a csúcson vannak a szexuális vágyai, ezek normális kiélésére azonban kevés az esélye, ezért törvényszerűen pornóra fog maszturbálni, naponta többször is. Ha ez így megy éveken át (és valószínűleg így megy majd, lehet hogy akár a 20-as évei közepéig, végéig) akkor mire oda érne hogy valódi kapcsolata lehetne addigra egyrészt már túl van a szexuális aktivitásának a csúcsán, másrészt pedig már annyira magasra emelkedett az ingerküszöbe hogy egy valódi nő nem igazán tudja felizgatni, túl macerás, unalmas a virtuális szex minden létező perverziót 100%-ig kiszolgáló világa után. Vagyis a fiatal fiúk a valódi szex hiányát pornóra rejszolással kénytelenek pótolni, és ettől egy temészetellenes, beteges kielégülési mechanizmus rögzül bennük pont abban a korban amikor ezek a viselkedésminták egy életre kialakulnak, ezért válnak felnőtt korukra alkalmatlanná a valódi szexre, illetve inkább érdektelenné iránta. Ha a társadalom azt szeretné hogy az emberek egymással szeressenek szexelni akkor erre fiatal korukban, a vágyaik ébredésekor kellene őket rávezetni, mert később már késő lesz. Ez a pornós-masztis modell csak arra jó hogy tömegesen termelje a totál önző, antiszociális embereket.
A Tumblr mikroblogján vetette fel valaki, hogy “a külföldi mobilszám lesz az új szlovák rendszám 2016-ban”. Tényleg érdekes végiggondolni, hogy milyen hatása lehet a roamingdíjak EU-n belüli eltörlésének és az itthon bevezetni tervezett 150 forint/gigabyte-os internetadónak.…..
némabob 2014.10.23 22:25:08
@maxval a bircaman:
A szlovák rendszámhoz céget kellett ott alapítani, egy mobil-internet vásárláshoz viszont nem kell, elég átugrani Esztergom-Párkány hídon az első mobil-boltig.

Amit nem értek a cikkben:
"A külföldi szolgáltató (a példában a cseh cég) pedig kénytelen lesz lenyelni a rá átterhelt magyar internetadót"
Már mér? Mert előtte nem sokkal azt írták hogy:
"A magyar állam a Magyarországon működő szolgáltatókat adóztathatja, a külföldieket nyilvánvalóan nem tudja."
Az Egyesült Államokban ismét fellángolt a vita, mely szerint mennyire etikus halálra ítélni valakit, meg ha már egyszer ez elkerülhetetlen, akkor mivel lehet „humánusan” kinyírni egy embert. Fura, hogy már inkább csak ez utóbbiról van főként szó, miután az utóbbi időszakban…..
A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen,…..
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
"A hogyan veszítsük el a népszerűségünket négy év alatt" című sorozat újabb állomásához (vagy álomásához?) érkeztünk: ma Pósán László fideszes képviselő mondta azt, hogy biza' az Alkotmány értelmében újra be kellene vezetni a sorkötelezettséget. Egészen…..
Az illegális drogkereskedelem körülbelül 400 milliárd dolláros forgalmat bonyolít le évente: ez az egyik legjövedelmezőbb üzletág a világon. Adómentes bevételhez juttat szervezett bűnözőket, terroristákat, szeparatista gerillacsoportokat és korrupt politikusokat. Száz évvel ezelőtt a szövetségi…..
Szerdán és csütörtökön Korommentes konferencia volt a fővárosban, ahol több európai vezető is nyilatkozott a dugódíj fontosságáról. Érveltek amellett, hogy miért kell csökkenteni a belváros forgalmát, hogy egészségügyi és városrendezési szempontból miért van ennek…..
némabob 2010.11.19 22:00:56
@1116001:

"A buszállomány max2-3éven belül teljesen ki lesz cserélve."

A büdzsé állapotát és a gazdasági kilátásokat tekintve ez nem hangzik túl hihetőnek.
némabob 2010.11.19 22:07:19
@mcs:

"Levegővételi adó nem lesz? Esetleg talp alatnyi föld adó? Netán 'hova nézel?' adó, esetleg fingadó, böffenési illeték, cipőjegy, járda koptatási díj, beszéd pénz, hajdíj, 'te még mindig élsz?' illeték."

Mondjuk ez a rész azért nem volt annyira nagy ostobaság, sőt úgy is mondhatnám hogy a szívemből beszélt, mert tényleg ebbe az irányba haladunk...