Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öregkopasz0208

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
öregkopasz0208 2010.07.03 17:48:20
@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: Öreg! Mindíg jobban érzem magam, ha meglátom a nick-neved és olvaslak.

Egyrészt kíváncsian várom, hogy Viktor meddig mehet el a hülyeségeivel. Bár a háromigenes tömeg nagyságát nézve lesz az 20 év is.
Másrészt észrevettem mostanában egy Fideszes technikát. Mondanak egy nagyot, tesztelik a nagyotmondást, s ha érzik, hogy túllőttek a célon, visszalépnek valamennyit.

Kár, hogy Schmitt Palkó esetében ezt nem tették meg.

Úgy hiszem, hogy Viktor agyával valami baj van. Nem veszi észre, hogy most veri a koporsójába a masszív szögeket.

Hátradőltem!
Schmitt Pál tegnap Orbán Viktor és a parlament 263 képviselője jóvoltából államfő lett.Ha elsőre nem esett le akkor elmondom, hogy Pali az abszolút sportszerűség kedvéért magára szavazott, összhangban a többiekkel. Neki kevésbé kínos magára húzni egy igen-igen-igen(!!)-t,…..
öregkopasz0208 2010.06.30 21:15:18
Emberek! Hát tényleg azt hiszitek, hogy Orbán Viktor legfőbb problémája most az, hogy komcsizhat-e, vagy nem? Hogy a rendszerváltás egy rövid pillanatig is érdekli? Vegyétek már észre azt a lázas igyekezetet, amit az egész beidomított klónsereg hihetetlen gyorsasággal visz végbe anélkül, hogy az ellene akár észérveket is felhozókat is legalább szarba venné.

Nincs itt szó másról, mint a pénzről, a hatalomról, ami megint pénz, az információ fölötti irányítás kézbentartásáról, ami megint pénz, Viktor hatalomban tartásáról olyan szintig, ami fölött minden disznóság elkövetése ellenére már nem vonható felelősségre, s ami megint csak pénz. Viktornak. A Fidesznek. Azt gondoljátok, hogy a mostani hatalmi helyzetében érdekli Őt a mi moralizálásunk?

Valamikor a 2002-es választások elvesztésének őrjöngései , a kijózanodás, végül a Gyurcsány-Orbán vita letaglózó veresége után 2010-ig építhette fel Viktor azt a stratégiát, azt a hatalom átvételi technikát, amelyet most látunk Tőle. A kíméletlen brutalitás érzékelhető volt már az első Orbán kormány idején is, de a kétharmados győzelem olyan lépések megtételét teszi számára lehetővé, melyek sorában ez tragikusan groteszk elnökválasztás csak könnyed ujjgyakorlat.

És azóta magánszemélyek által benyújtott törvénymódosítás hegyek, bohóc Köztársasági Elnök választás , a költségvetés kivonása a parlament hatásköréből, mindenféle törvényes fék kétharmad által támogatott törvényi megszüntetése, EU hitel lehívásának kérése /hogy jobban ítéljenek meg bennünket, naná!/. Ismerős? Mintha a stílus már visszaköszönne. Melyik négy év is volt az a négy év?

A 7,5 %-os hiány nem jött be, nem maradt mozgástér. Az ígéretekről kiderült, hogy teljesíthetetlenek, hazugok. Emlékszik még valaki az „azonnali nagyarányú”-ra, a két héten belüli biztonságra,soroljam? Tehát Viktor egy illegitim miniszterelnök, aki hazugságokkal nyert választást, egy illegitim kormánnyal. A hívek száját be kell tömni, és több a fóka.

Innentől a dolog életveszélyes. Most jött rá arra, hogy a hatalma korlátlan, azt tehet, amit akar, s mindenféle komcsizást firtató blogot leszarhat. Azután majd betiltás, börtön. A törvény készül. Schmitt Pál beiktatása után. A probléma az, hogy a dolog a mi bőrünkre megy. Ismerős érzés, hogy megválasztott honatyáinknak minden fontosabb a mi érdekeink képviseleténél?

Jönnek az önkormányzati választások. Nem akarok Viktornak tippet adni, de lenne néhány kérdésem? És a nyugdíjasok? Lesz novemberi kiigazítás? Lesz januári nyugdíjemelés? A decemberi utazási statisztikák megvizsgálása után lesz ingyenes 65 éven felüli utazás? Kapnak ezek a herék –magam is közéjük tartozom – esélyt az életre maradásra? És az Orbán-Kósa-Szíjjártó hármas hihetetlenül dilettáns forintbedőlést okozó, jellegzetesen Fideszes húzása után bocsánatkérés?

Az igazság: hülyéket kérdeztem. Ma még megtehettem. Megtehettem?

Tisztelt blog író és kommentelők. Néhány hónap múlva nem a komcsizás lesz a fő problémátok. Őrülni fogtok velem együtt, hogy lyuk van a seggeteken.
Gyorsan változik a világ. Eddig a költségvetés átláthatóságért rikoltozott jelenlegi kormánypártunk, most meg ellene sunnyognának. Mi meg csak pislogunk ártatlan szemeket meresztve: mi ez a szocitempó srácok? Rogán Anti Latorcai János segítségével tovább építi lelkesen…..
öregkopasz0208 2010.06.28 20:52:14
Talán ideje lenne most végigtekinteni Orbán Viktor néhány múltban és közelmúltban elkövetett gazemberségével. Mindenkinek, aki a Fideszre testálná ezeket a disznóságokat, azt mondanám, nem. A szemétségek egyetlen ember szüleményei, ez pedig Viktorunk, a Győző. Így azt kell mondanom:
A többszörösen bukott miniszterelnök az elmúlt nyolc évben lázított, embereket küldött az utcára. Kétségbe vonta kormányok legitimitását, kordont bontott a törvények kétségbevonására, ráutaló magatartással nekiugratta a szélsőségeket a TV székháznak, ultimátumokat diktált a törvényes magyar kormánynak.
Munka helyett kivonult a parlamentből, messiásként igét hirdetett a hülyéknek. A sok ingerszegény környezetben felnőtt szerencsétlennel megszavaztatta a beindított reformok három igenes kontráját.
Belerondítva a kezdődő világgazdasági válság miatt egyébként is óriási nyomás alatt álló regnáló kormány egyensúlyi törekvéseibe, a 2010-es választásokig végrehajthatatlan közgazdasági ígéreteket harsogva, pártját, s főként magát messiásként beállítva maga mellé állította a válság veszteseit, s megnyerte a választásokat. Igen. Az ellenzékben töltött évek alatt középkorú lett, a valamikor szerzett jogi diploma papírrá sorvadt, ismeretei a társadalomról elavultak, újat, mást, pl. közgazdaságot nem tanult, elmerült saját fontosságában, abban, hogy ő „Nagy Ember”, s közben elment mellette a világ. Fizikailag megkopott, tokás, testes, borízű hangú, lett, s feneke a zakó szétnyíló hátsó részét mozgatta minden lépésnél. A tokaji borocskák megtették hatásukat, a szarvas főzéssel és a jó kis kajálásokkal együtt. A két disznó vágása és a kényelmes ellenzéki lét szellemileg és fizikailag leépítette. A napi nemzetközi és hazai politikai és gazdasági életben rutinosan forgó, fiatal, lendületes, szakmailag képzett Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Molnár Csaba, az idős, de hihetetlenül profi Gráf József ellenfeleként Orbán Viktor elképzelhetetlen. Egyszerűen kevés. Messiási szerepében kénytelen volt körülvenni magát szakértőként másodrendű, az első Orbán érában is szerepet vállaló, a várható konc reményében a végsőkig mellette kitartó mamelukokkal. Gondoljunk bele, hogy Viktor első regnálása idején arra képtelen volt, hogy felkészítse az országot az EU-ba lépésbe. Azóta eltelt nyolc év és arról sincs fogalmuk, hogyan kell EU pénzeket lehívni!
Elveszítve a kapcsolatot a napi valósággal, építgetve a vezéri nimbuszt, amit a „három igenesek” „Viktor, Viktor” kiáltásai élővé erősítettek felépítettek közösen egy légies álmot, ami a megválasztást eredményezte, de ma már egyértelműen magvalósíthatatlan.
Megkezdődött a második Orbán kormány kártételének sorozata, mely az önhitt, korlátolt hatalmi arrogancia eklatáns példája.
Az elképzelt kerítésfonás kolbászból feltételezett némi szabadon mozgatható készpénzt, amit Viktorunk „csontvázak” emlegetésével és 7,5 %-os hiány lebegtetésével akart az EU-val lenyeletni.
Varga Mihálynak volt annyi esze, hogy csontvázügyben a semmit visszautalta Viktornak, akit közben Manuel Barroso Brüsszelben pofán vert. Jött Kósa Lajos, a nemzet „hülyéje” és Szíjjártó a főnök teljhatalmú p@cse, akik lerendezték számunkra a forint máig tartó mélyrepülését. A végén kiderült, hogy előre eltervezett szemétség volt az egész. Vizsgálóbizottság leradírozva és a három seggfej azóta vígan lebzsel, holott már akkor el kellett volna tűnniük a balfenéken.
Viktor huszonkilenc pontjába már nem is megyek bele, mert az egy nulla, s egyes agymenései /kormány tisztviselők indoklás nélküli elbocsájtása, bankadó, médiatörvény, pálinkafőzés, stb./ már kapják az EU-tól a kritikát. Az itthoniak nehezményezik az egyeztetések hiányát, a brutális hatalmi arroganciát, a szerencsétlen egykulcsos adót. Nagyon úgy néz ki, hogy nem jön össze a 29 kényszerötlet anyagi háttere sem. Mindenesetre a füles után mondani kellett valamit, hogy az eddigi felelőtlen pofázást igazolhassák.
Az eddigiek azt támasztják alá, hogy olcsóbb lett volna számunkra, ha Bajnaiék hozzáértő csapata kormányoz tovább, s ne egy begőzölt diktátor elgaloppírozott ötletelésének áldozataiként fizessük frank tartozásainkat eredeti értékük dupláján.
A végén megkaptuk „Pali bácsi”-t. Ez minden tetején a korona. Viktor maga alá rendelte a Köztársaság elnökét. Nyaralásából levélben üzenve tette kötelezővé pártjának az elfogadást, kiprovokálva a szerencsétlenből egy nyalásig megalázkodó hűségnyilatkozatot. Ma már arról beszélt a Császár, hogy néhány évig a Palkó jó lesz. Az elnöki rendszer törvényi kidolgozása után majd beindul a Fidesz henger, hogy a Császár elfoglalhassa méltó helyét a Palotában. Hányok!
Végül! A jelenlegi kormány illegitim! Választási ígéretei hazugságok. Ha nem tudták, hogy amit ígértek az végrehajthatatlan, akkor hülyék, ha tudták, akkor tisztességtelenek! Nem valók a kormányzásra. Hazugságokkal nyertek, tehát illegitimek. Viktor, a haza Örökös Miniszterelnöke gátlástalan szemétláda.
Viktor elmész ám a …! Viktor, takarodj!
Varánusz Márt-írók 2010.06.26 14:00:00
Nem hittem, hogy a Gyurcsány érdekében tiltakozó 108 embert komolyan veszi valaki. Azt még kevésbé, hogy a csoportosulás hiszticunamit képes kiváltani a jobboldali médiában. De tévedtem. Seszták Ágnes olyan helyre összeesküvés elméletet rittyentett belőle a Nemzet…..
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.   Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése…..
öregkopasz0208 2010.06.23 17:27:22
@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: Élvezettel olvastam végig, amit írtál! Gratulálok!
Magyarország királya elment nyaralni, kipihenni az elmúlt nyolc év fáradalmait, itthagyva alvezéreinek az ország gondjait. Nem véletlenül alakította ki Navracsics a jelenleg funkcionáló kormányzati struktúrát. Így királyunk nyaralhat, nem kell felelősséget vállalnia semmiért, nem kell bejárnia a parlamentbe, amit eddig sem csinált szívesen, nem kell kellemetlen kérdésekre válaszolnia, esetleg elmenni Felsőzsolcára szarszagban lubickolni, mint az ott lakók. Ő a király. Mindig ezt akarta. Sikerült.
A király levelét megírta, az ő kedvenc Lázár Jánosának, s mit ad Isten, kit javasolt!!! államfőnek? / a Fidesz alpszabálya szerint, s nem ám pártja a Magyar törvények szerint/ hát azt a Schmidt Palkót, aki legutoljára Neki ajánlotta fel a szüzességét. Ez a Smidt Palkó, remélem nem árulok el vele titkot, egy mesebeli királylány! Annyi szüzessége van, hogy ihaj! És mindig hajlandó elveszíteni egyet.
Adott már az MSZMP-nek is. Ahogy a blogíró is felsorolta, meg is lett a jutalma. Talán csak a kis zsebpénzt hozó TV-Torna maradt ki belőle, amit a bájos tornásznő feleség vezetett a lányokkal. És amikor mi itthon kussoltunk, ők Amerikát járták. Ha Pozsgainak lehetett? Egy jó kádernek ennyi jár. Az a rohadt MSZP.
Azután jött Viktor , az ellenálhatatlan. És a megvilágosodás, hogy Viktor az Isten. Ha Pozsgai megvilágosodhatott, akkor mi itt a probléma?
Isten talán nem, de mint tudjuk, Ő a király. A Neki ajánlott szüzesség most meghozza jutalmát. S lesz nekünk egy véleményét nem vállaló, a Fidesz vezetés felé fejbólintó, minden benyújtott törvényt azonnal elfogadó /nem ért hozzá, miért várok én Tőle ésszerű, átgondolt ítéletet egy törvényről?/ bennünket és az országunkat lejárató Államelnökünk. Az összes eddigi közül a leggyengébb. Gratulálok Fideszes szavazók. Éljen a Király és az Elnök!
 Bekerül az alkotmányba a Szentkorona-tan. Legalábbis így értelmezhető a kereszténydemokraták módosító indítványa, mely szerint át kell tekinteni, hogy a hatályos alaptörvény megfelelően tartalmazza-e ,,alkotmányfejlődésünk történeti értékeit”. Boross Péter,…..
öregkopasz0208 2010.06.17 15:54:15
A vallást valamikor a természet megnyilvánulásait megmagyarázni nem tudó primitív ember alkotta, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. A kevésbé hülyék rájöttek arra, hogy segítségével irányítani lehet az embereket, s létrehozták az egyházat, amely segítségével fenn lehetett tartani a hatalmi hierarchiát. Az évszázadok múlása elvezetett odáig, hogy az állam és az egyház szétvált. Az államhatalomnak fennmaradásához már nem volt szüksége az egyházra. Ami nem jelenti azt, hogy nem használja fel hatalma támogatására és a vallásos emberek befolyásolására.
Így azután találkozhatunk a "Csuhások térdre, imára!" mondás kijelentőjével tíz valahány évvel később, mint családjával imádkozó, áhítatos arcot vágó pártelnökkel. Nem állítom, hogy buta lenne, azt sem, hogy hívő. Azt viszont igen, hogy tisztességtelen. Hatalma mindenáron való megszerzése, fenntartása miatt, a vallást eszközként felhasználva belekényszerítette a családját egy hazug szituációba. Szimbiózisba lépett a KDNP nevű eszmékben, támogatói létszámban törpe párttal, melynek az ereje a templomokban prédikáló papjaiban van, amelyek napi szinten pszichésen irányítják és befolyásolják a vallásos eszmékben hívőket.
Ez eddig, függetlenül attól, hogy a gondolkodó emberek lenézése, hülyének tartása, s így sértő, politikailag nem elítélendő. Használója bizonyos kockázatot vállal azzal, hogy a nem vallásos hívőként gondolkozók azért annyira nem alultápláltak szellemileg, hogy ne tudnák racionálisan megmagyarázni, miért vált hirtelen templomba járóvá. Sok ország van a világon, ahol a vallás hangsúlyos helyet kap az emberek életében. Pl. Lengyelország, Olaszország.
Az viszont abszurd, hogy a feudális Magyarország vallásos tanait a Fidesz, céljai érdekében, az ország alkotmányába igyekszik becsempészni. Esetleg később törvényeket hozni ennek kötelező elfogadásáról, a vallás gyakorlásáról, oktatásáról. Égő lehet, hogy ennek érdekében a Fidesz egy Semjén Zsolt kaliberű, kvalitásait Gyurcsány hidegre tételével bizonygató szentfazékkal és annak pártjával is hajlandó közösködni.
A mai napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője – más stílusban, más szavakkal – egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a…..
öregkopasz0208 2010.06.14 21:04:31
Megdöbbenve nézem a híreket a az Interneten. Szokatlan volt a mai nap, hogy a vezető politikai bloggerek hallgattak, nem jelent meg cikk, nem voltak hozzászólások. Nagyon örültem Török Gábor cikkének, melynek címe egyezett azzal, ami egész nap foglalkoztatott.
A FIDESZ érezhetően ott tart, hogy már a látszatra sem figyel. Mintha most fogták volna fel, hogy semmire sem kell többé beleegyezést, véleményt kérniük. Orbán Viktor nyolc évnyi sérelmeit fogja megtorolni, s teremt olyan helyzetet amikor tettei igazolására törvényeket alkot majd visszamenőleg.
Jelzése volt már ennek Kövér László otromba Gyurcsány ellenes, levadászást beígérő cikke, s a mai nap kormányzati lépései. Tulajdonképpen a szó szoros értelmében mindent megtehetnek. Ez a Magyarország Orbán ámokfutásának színhelye lesz és nem tehetünk ellene törvényesen semmit.
Gondolkoztam azon, hogy az ellenzék ebben a helyzetben mit léphet. Miután szerepe a parlamentben egyenlő a levegőével, úgy gondolom, az ellenzéki pártoknak le kellene mondaniuk mandátumaikról, a lemondások után a helyeiket nem betöltve a parlamenti szerepeiket feladva, padsoraikat üresen hagyva kell demonstrálniuk a FIDESZ-KDNP gátlástalan hatalmi őrjöngései ellen. Ez nem azonos a kivonulással. Jelen pillanatban a parlamentben való jelenlétük fölösleges és értelmetlen. Ellenvéleményeiket, javaslataikat az Orbán kabinet, a fideszes parlamenti többség egy mozdulattal söpri le az asztalról. Nem is értem teljesen, hogy mit remél az ellenzék ezek után.
Mit tehetnek? Hangsúlyozva legitimitásukat, összefogva meg kell találniuk a parlamenten kívüli törvényes eszközök használatának lehetőségeit. Orbán Viktor ezeket akkor is használta, amikor erre nem kényszerítette semmi. Népszavazások, tüntetések, stb..
Semmi, ismétlem, semmi nem állítja meg Magyarország korpulens kis Napóleonját hagymázos lázálmainak végrehajtásában. Gyurcsány által sértett egójának szerinte jogos helyreállításában. Ha eddig nem volt, majd lesz egy „Lex Gyurcsány” húsz évre visszamenőleg, érvényesítve minden „politikai bűnözőre” / Kövér után szabadon/
S végül Lázár Jánost hallgattam ma a TV-ben, aki a civil szervezetek tiltakozásaira reagálva azt kérdezte. Nem szó szerint. „ Ha eddig minden olyan jól ment, akkor miért hiányzik most is két alkotmánybíró, miért nincs a köz TV-nek elnöke?”
Azért Lázár Úr, mert a Gyurcsány, a Bajnai éra demokrácia volt, ahol egy Orbán Viktor nevű szélhámos is azt tehetett, amit akart, büntető következmények nélkül mondhatott, amit akart, s aminek következménye lett egy 2006-os TV ostrom, egy három igenes népszavazás és egy abszolút többségű választási győzelem. Mert az előzőekben felsorolt államférfiak betartották a demokrácia szabályait.
„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A…..
öregkopasz0208 2010.06.12 21:18:21
Orbán Viktor mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem férhet kétség, mondta a Magyar Hírlapnak Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arról, hogy pártja hozzájárulna-e a miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben.
Kövér László szerint Orbán Viktor "politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az Fidesz-KDNP nevében szólhat, a párttal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk". A Fidesz választmányi elnöke erről a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt.
Arra a kérdésre, felmerülhet-e a miniszterelnök büntetőjogi felelősségre vonása, Kövér azt válaszolta: meg meri kockáztatni, hogy Orbánnak már régen bíróság előtt kellene állnia. "Legkevesebb azért, amit a választások előtti beszédeiben állított. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalta, elcsalták a 2010-es választásokat.
Tetézte ezt a Kósa Lajossal, Szíjjártó Péterrel, Varga Mihállyal véghezvitt, a magyar gazdaságnak okozott milliárdos károkkal, s a június 7-i, parlamentben meghirdetett 29 ponttal, amely teljes tagadása volt a kampányban ígért, a hatalomra kerülés után azonnal végrehajtandó lépésekkel. Ezt Orbán Viktor nem tehette volna meg a magyar néppel, amely azért szavazott a Fideszre,, mert remélte, hogy Orbán Viktor Semlyén Zsolttal és Családjával imádkozva átvezeti népét a Kánaánba, megnyitva a Duna medrét " - tette hozzá.
Kövér úgy véli, Orbánnak a "2006. őszi TV ostrom, s az ott fellelhető, még nem a magyar polgárok által szabadon párolható pálinkák és egyéb szeszesitalok eltulajdonítására lelkesítő ráutaló magatartása" miatt is bíróság előtt kellene állnia. Nem beszélve Baló György autójának felgyujtásáról. Az újságíró kérdésére, miszerint ha eljárás indulna ellene, a Fidesz felfüggesztené-e a kormányfő mentelmi jogát, a politikus úgy felelt, szeretné, ha itt tartanánk, a mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem fér kétség.
"Oszlassunk el egy tévhitet! Az állam méretének, a közszolgálati béreknek a csökkentése nem a minisztériumi, önkormányzati 'léhűtők' ügye. Hanem a tanároké, orvosoké, rendőröké stb. A fűnyíró itt nem megy." Vendégszerzőnk, Holtzer Péter írása A…..
öregkopasz0208 2010.06.10 16:47:19
Piszokul imádom az ilyen megfogalmazással kezdődő kommenteket, hogy: "...soha sem dolgoztam tanárként, de...", azután: "...gyakorló apukaként azt tudnám mondani...", "...nem látok bele a tanári munkába, de..."! Én tanár voltam 42 évig, aki osztályfőnökként szülői értekezleteket tartott, s szülő is voltam, aki a gyerekei szülői értekezleteit ülte végig. El kell hinnetek nekem, hogy a kettő ég és föld.
Nem akarok megsérteni senkit, de pl. azt azért tudni kellene, hogy Magyarországon olyan tanár nincs, akinek 12 hónap felmondási ideje lenne, s próbaidő helyett már régóta a "szerződéses munkaviszony" munkavállalóra nézve eléggé tisztességtelen gyakorlata él.
Ne emlegessen senki olyan minőségbiztosítási rendszert, ami egy iskolában nem működik. Ismerek olyan iskolát, ahol a minősítésbiztosítási rendszert a negyedik vezetője próbálja életre varázsolni, mert az előző három csak addig funkcionált, amíg a felmérések el nem kezdtek egyértelmű vezetői hibákról tanúskodni. Egy tanár nagyon kiszolgáltatott tud lenni.
Ne beszéljen senki a tanári munka hatékonyságának méréséről, aki nem dolgozott a szakmában. Egész egyszerűen nem tudja, miről beszél. Ez nem egy iróasztalos, számítógépes, fehér ing nyakkendős foglalkozás. Ha mégoly intelligens és képzett az, aki véleményt mond a tanítás gyakorlatáról, több diplomával és nyelvismerettel is, ne sértődjön meg! Kérem, ne szóljon bele, mert nem ért hozzá.
Elmondhatom, hogy az elmúlt 40 évben számtalan vezetőm volt, a szakma minden szintjén, s hozták a szakmai döntéseket pozícionális és politikai alapokon állva. Züllesztették a szakmát arra a szintre, ami lyen– tisztelet a jól behatárolható kivételnek – szinten ma áll.
Most ott tartunk, hogy az országnak olyan politikai vezetése van újból, amely az oktatáshoz hozzá fog nyúlni a fentiekben kifogásolt módon, koncepció nélkül. Hamarosan nem lesz miről vitatkoznunk. Amire az elmúlt 20 év nem volt képes, azt megteszi egy olyan miniszter, akinek az oktatás a hetedik , sokadrangú feladata, egy olyan kormány minisztereként, amely láthatóan és szándékosan /Orbán-Kósa-Szíjjártó-Varga hétvége/ dilettáns.
Ez egy ízig-vérig jobbközép program, amit Bokros vagy Bajnai soha nem jelenthetett volna be. A Fidesz pedig újra a régi, a sokak által visszavárt polgári párt. (Fotó: fn.hu) Orbán Viktor pár napos bizonytalankodás után végre a helyzet ura, a Fidesz pedig hosszú évek…..
öregkopasz0208 2010.06.09 20:21:14
Egyetértek a blogerrel: ez egy gazdasági akcióterv. Többen levezették már, hogy a hatása 0=0, gazdaságilag semleges, néhány eleme arra elég, hogy egy-egy réteg számára pozitív legyen, de mindenképpen alkalmas arra, hogy a derűlátó hozsannázás hangulatát a helyhatósági választásokig fenntartsa.
Igaz, hogy a 16%-os személyi jövedelemadó kb. másfél millió ember javadalmát csökkenti, s ha igaz, hogy a közszféra bértömege 15 százalékkal csökken, akkor borítékolhatóan mozgalmas napjai lesznek a Kossuth-térnek.
Egy biztos. Ez nem program. A nagy ellátó rendszerek reformjai szóba sem kerülnek, s csúcsa a házi pálinkafőzés. Amit a többi bejelentett ponthoz hasonlóan nem gondoltak át, sem hatásában, sem megvalósíthatóságában.
Valamit lépni kellett! Jön az EU, az IMF. Kiderült, hogy nem engednek magukkal szórakozni. Lehet, hogy kedvenc Viktorunknak nem munkáltatói, de az elmúlt napok bizonyították, hogy azért rendesen alá tudnak fűteni, ha durcáskodik.
Nem szerepelt a beszédben / naná, hogy nem, bolond lett volna szóba hozni / a nemzet első és második számú balfaszának csütörtök-pénteki szereplése. Azóta már a forgatókönyv is nyilvánosságra került, egyértelmű, hogy előre eltervezett, egyeztetett akció volt. Kósa kissé túllőtt a célon, de azóta is úgy tesz mindenki, mintha nem történt volna semmi. Az ellenzék vizsgálóbizottsági próbálkozását egyszerűen lesöpörték. S az ellenzék van annyira impotens, hogy a fellegekig feldobott labdát sem képes leütni.
Viktor, Kósa, s kedvencem a kis tokás kölyökgólya Szíjjártó megúszták, s nem is foglalkoznak az esetleges bocsánatkéréssel. A lemondásról nem is beszélnek, sőt Kósa még a saját hülyeségéért is az MSZP-t és Bajnait okolja. Nem zavarta Öt Barack Obama és a világ gazdasági elemzőinek véleménye. Mi ez, ha nem hatalmi arrogancia?
Nem szerepeltek sehol a nyuggerek. Ez a nagy hallgatás annyit jelent, hogy Viktorunknak ezzel a réteggel is nagy tervei vannak még. Nem is a réteggel. Nagyon csodálkoznék, ha az időskorúaknak kifizetendő viszonylag hatalmas járadékot nem próbálná kicsit meghackelni. Fideszre szavazó nyugdíjasok készüljetek. Nem a Kánaán jön el.
Szóval. Véleményem szerint a FIDESZ céljai nem változtak semmit. Plusz, lenyúlható pénzhez két módon lehet jutni. Az egyik nem jött be. Barroso tett róla. Így azután maradt a kollektív fejés módszere. A fideszes szimpatizánsok, támogatók, stb. előre nyújtott tenyérrel várják a baksist, s azt adni kell, mert a támogatás megszűnik. Kit lehet megfejni mindig? A bérből-fizetésből élőket, a nyugdíjasokat, az autósokat, s most próbálkozik Viktor a bankokkal is, de ezt még meg fogja gondolni.
Van itt még valami, ami kurvára zavar. A Blogban szó szerint így szererepel: „A miniszterelnök parlamenti beszédében világossá tette, hogy kifejezett célja a „mindenkinek csalnia kell”-mentalitás megszüntetése, a nihilizmus és a cinizmus legyőzése. Abból a megfontolásból, hogy az apróbb és nagyobb stiklik rendszerén keresztül ne kompromittálódhasson, ne váljon zsarolhatóvá a magyar társadalom egésze. „
Ennek a miniszterelnöknek célja addig ne legyen a „csalni kell mentalitás” megszüntetése, amíg az eddigi pályafutása összes, pártelnökként, miniszterelnökként, magánemberként elkövetett csaló mentalitású tettével nem számol el! A cinizmusról már ne is beszéljünk.
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
öregkopasz0208 2010.06.08 20:26:40
Orbán ma.
Megszületett a 29. A FIDESZ szülte meg, Orbán adta elő.
Parlament, közvetítés. A kamera körbejár, Szíjjártó meglátva, hogy veszik, mindkét kezét az arca elé fonja össze, nem látható és lehajtja a fejét. Önfeláldozó Ő, a Vezérért mindent, de azért mindent mégsem.
Kósára közelítés. Lábát keresztbe teszi, lábváltás, karfán a keze, leveszi, felrakja, felnéz, lenéz, egy másodpercen belül, sehogy sem jó. Ezt így illik a Nemzet hülyéjének. Nem tudja elrejteni magát, a kamera veszi.
Orbán Viktor. A két nap alatt fogyott legalább fél kilót, kialvatlan, az arca barázdált, hasonló a mosott… ágyneműhöz. Blogok hozzászólásaiban a nemzet zsenije ragyog, duzzad az energiától. Kívánom a hozzászólóknak ugyanezt az állapotot. Randi előtt.
A beszéd kezdete meglepő. Csak néha néz a papírra. Mi a fene?! Lendületesen kezd. Kiderül, hogy papír nélkül is képes beszélni. Kb. 15 mondatot. A bevezető után következik a forradalom 29 pontja.
Na. A „whitout paper” eddig tartott. Innen már folyamatosan olvas. Megnyugodtam. Ez Orbán Viktor.
A 29.
Illetve csak az, amely pontból igyekeztem kiolvasni valamit. Segítségem a „Mandiner” A NEGR 29 pontja - áldás vagy átok? blogja. Köszönöm a segítséget.
Pontosabb megfogalmazást a helyzetre nem találtam, tehát idéznék: „Hogy a teljesen új alapokra épített adórendszert pontosan hogyan értette Orbán, az nem derült ki, mindenesetre a 29 pontban összefoglalt intézkedések a meglévő adószabályok módosításáról szólnak.” Tehát nem új alapokra épített adórendszer, ahogy kedvenc Viktorunk mondta. Módosítás.
Nézzük a számomra érdekes pontokat.
2. 16%-os egykulcsos adórendszer. Ez jelenti a minimálbér adókötelességét és a kis jövedelműek terheinek növekedését. A bevételkiesés forrása?
4. Adórendszeren kívüli jövedelem fogalma. Na, ez aztán a csúcs faszság! A továbbiakban fekete munka nincs. Az Orbán szőlők román idénymunkásait adózott jövedelemből fizetik, tehát foglalkoztatásuk már nem büntetendő. Építési vállalkozók figyelem! Kánaán! Ez egész egyszerűen abszurd. Megszünik az alkalmazotti munkaviszony a kisvállalkozásoknál? Csak az állami vállalatoknál marad? Valaki homályosítson fel. Végül is jó. Eddig a feketemunka 1000 milliárdos bevételkiesést okozott. Már nem? Biztos én vagyok a hülye. A bevételkiesés forrása?
5. A családon belüli vagyonmozgások ellenőrzésének megszüntetése. Hajrá Hagyó Miklós! Végül is jó. Nekem. Nekünk. A bevételkiesés forrása?
9. Adjuk vissza az embereknek a szabad gyümölcspárlat készítési jogot. Ez a csúcs! Mindenki lelkesedik, nemzetiszínű és árpádsávos zászlók lengenek. A tömeg skandál. Viktor! Viktor! Ezentúl az otthoni pálesztől lehetek vak. Hülye is. Mert nem értek a pálinkafőzéshez. Viktor! És a kieső jövedéki adó? A bevételkiesés forrása? De! Így beszél egy államférfi!
19. Havi bruttó 2 millió forint fizetési plafon bevezetése az állami szférában, beleértve a jegybankot is. Szintén csúcs!
Egyrészt a megtakarítás néhány 10 millió forint, viszont jól hangzik, hogy Simor oligarchát megrendszabályoztuk. Csakúgy takarodik az MNB éléről a büdös. Mert máshonnan nincs neki kétszer annyi! Az offsoros nénikéjét! Nyertünk kb. 56.627.200.- Ft 20 fillért. Ja, 20 fillér már nincs. Ez már valami. Az árvízkár 2 %-a. Nem semmi!
21. Pártok költségvetési támogatásának mértékét 15%-kal tervezik csökkenteni.
Hát tudjátok, egy kurva fillér nem sok, annyit sem adnék nekik. Éljenek meg a tagdíjakból, ha van még ökör, aki fizet. Mindenesetre a Fidesz az aránylag magas parlamenti részvételével viszonylag jól járt.
25. Bankadó bevezetése.
A banki szféra 350-400 milliárdos éves adózás utáni nyereségét akarja Viktor 50-60%-ban lenyúlni. Ez 200 milliárd. Elvben egyetértek. A bankok igazán nem tanúsítottak önmérsékletet a válság miatt, tejeljenek ők is. Csak! Ki marad Magyarországon? Lehet, hogy egyeztetni kellett volna?
Hip-hopp ennyi.
Még néhány dolog, ami feltűnő.
A Vona Gábor féle vonulat feltűnő kulturáltsága. Valahogy a múlt hétvégi buta Fideszes balhék után elfelejtettek a Kossuth térre nyomulni. Nem lengenek azok az árpádsávosok az azóta megalakult Magyar Nemzeti Gárda tiltakozó fejei fölött. A Nagyasszony hol van? Gárdakapitány? Talán a gátakon ontották a homokot?
Az LMP. Csúcs! Egy kérdésem maradt csak Velük kapcsolatban. Ha ennyi telik tőlük, mi a fenét keresnek a parlamentben? Lassan itt az idő, hogy eldöntsék.
MSZP. MSZP?
Feltűnő, hogy a program tűzoltás, s mintha célja az lenne, hogy a múlt hét végi fiaskót leplezze Viktor. Erre utal a nagy vehemencia, ahogy nekiállt. Ez tűzoltás. Nyoma nincs benne a távlati tervezésnek, a nagy ellátó rendszerek reformjának, valamiféle elképzelésnek, ami kivezetne bennünket a fekáliából. Nem szerepelnek azok a reformok, amelyeket Viktor beígért a hála Isten csak múltban emlegetett 7,5%-os államháztartási hiány áraként. Ez bizony 2 hónapos akcióprogram, amit elő kellett adni azt IMF és az EU megnyugtatására. Azután?
Budapesti Olimpia 2020. Újra és újra előkerül a kérdés, ami mellett nem nagyon lehet közönyösen elmenni. Az ellenzők és a támogatók tábora is széles, de egy biztos, véleménye mindenkinek van, hiszen mindenkit érint a kérédés.  Biztosan emlékszünk még a tavalyi…..
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
öregkopasz0208 2010.06.06 19:22:22
Tegnap még lemondásokról, felelősségre vonásról vizionáltam, feltételezve azt, hogy a károkozás nagysága, a határtalan dilettantizmus még kis hazámban Magyarországon, bocs, Fideszisztánban is következményekkel jár.
E helyett a Fidesz tanácskozás miniszterelnöki összefoglalójában elhangzanak a következők: „…a miniszterelnök értetlenségét fejezte ki a történtek miatt. Kósára utalva azt mondta, különbséget kellene tenni egy kormányzati tisztséggel nem rendelkező politikus kijelentése és az ő brüsszeli tárgyalása között…”
Disztingváljatok faszfejek! Nehogy azonos szinten kezeljétek azt, amit a felkent Messiás és egy töketlen pártkatona mond! És a lényeg! Ne keressetek összefüggést a kettő között. Közben: Kósa Lajos nem volt jelen az ülésen, Szijjártó Péter pedig "csendben volt, többnyire beletemetkezett a papírjaiba". De volt pofája ott lenni, szűziesen lesütött szemekkel.
Lajosunk pedig: „Kósa Lajos fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől a forint árfolyamának gyengüléséhez vezető csütörtöki beszéde óta, a neve alatt futó Facebook-oldalon élénk és helyenként indulatos vita zajlik.” Ő legalább szégyellte magát.
És ez a két idióta seggfej viszi el a balhét. Ha elviszi. Viktorunk pedig már is lefűzte magát róluk, egyben a elhatárolódott a felelősségtől . Azért nehezen képzelhető el, hogy a Fideszben ilyen nagyságrendű ügyek simán elintéződnek, amikor sokkal kisebbekért selyemzsinór jár. Kevés az, hogy: „…Orbán Viktor értetlenségét fejezte ki..”
A történtek után nehéz értelmezni Varga Mihály „Ilyen feszült, hiszterizált helyzetben nyilván kétszer óvatosabbnak kell lenni azzal, hogy milyen üzeneteket adunk, mit állítunk a gazdaság helyzetéről" mondatát. Úgy általában.
Nyilván együttes terv, végrehajtás és kudarc, s a kudarcból a Főnök nem óhajtja kivenni a részét. Már megint az a kisstílű felelőtlen senki, akire az alsónadrágomat sem bíznám rá. Kósáék vajon megkérdezték-e Tőle? Mond Vezérem, ha már buktuk a játékot, együtt sírunk? Az a véleményem, ha belementek ebbe a tisztességtelen játékba, s bukás esetén segítséget vártak Viktortól, akkor meg is érdemlik a brokit. OK. Nagyon hülyék voltak, de ennyire?
Igen! Ennyi! A mai hírek már szinte nem is foglalkoznak azzal a néhány százmilliárdos kárral, amit okoztak. A külföldi sajtó röhög Viktorékon , a tűzoltók az árvízben mentenek, a károsultak kitelepülnek, Vona Gábor suba alatt megalakítja a Magyar Nemzeti Gárdát. /Halló Ügyészség! Ébresztő! /
És ez a bagázs g úgy tesz, mintha tovább kormányozna. És megteheti. Gond nélkül.
/Halló Ügyészség! Ébresztő! /
öregkopasz0208 2010.06.06 20:19:05
@Öreg Sam: Alapvetően a két eset alapvető különbségére hívnám fel a figyelmed. Az elsőben történhetett kormányzati baklövés. Viktorék esetében, ha előre eltervezett, akkor bűntett.
A most történtek után pofa kell ahhoz, hogy: „Papcsák Ferenc fideszes képviselőt az úgynevezett elszámoltatásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki a kormány vasárnap”.
Gondolom abban is egyetértünk, hogy ha miniszterelnökként a pozícióm kihasználásával állami támogatást intések a szőlőmre, az sikkasztás.
Nem mondhatod azt, hogy Medgyesy, Gyurcsány vagy Bajnai személyesen érintett lenne saját zsebre munkákban. Viktor viszont végig vastagon.
öregkopasz0208 2010.06.06 22:26:42
@öcsi55: Egy percig nem mondtam, hogy nekem az MSZP kell. Nekem egy tisztességes magyar politikus gárda kell, s abból is inkább baloldali. Viszont, ha Neked a mostani Orbán Viktor féle Fidesz kell, Neked adom. A problémám az, hogy én is megkapom.
@Don Bandi: Maradjunk abban, hogy az elmúlt 8 évben mindenki megtette a magáét, hogy abba a szarba kerüljünk, mint ami most a szánkig ér. De!
Én ma is a Fidesz tisztességét vonom kétségbe, s nem arról beszélek, amit tett. Vajon Orbán Viktor aszerint cselekedett az elmúlt napokban, mint amire előttünk a parlamentben esküdött? És Te elhiszed, hogy ez az eskü kötelezi Őt valamire is?
Ilyen talán még nem volt, de scsaba1 hozzászólását egy az egyben át kell vegyem. Köszönjük szépen! (És szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy mi a közhelyekre koncentrálunk, nem a szakmai részére)   -Fiúk, fiúk, hát mit csináltatok - normálisak vagytok ti? -Mit…..
"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a…..
öregkopasz0208 2010.06.05 16:39:03
Hogy tesztelés volt-e, nem tudom, de igen megtervezettnek tűnik. Viktor fülese Barrosotól, Kósa barom beszólása, Szíjjártó megszokottan hülye tódítása. Nem gondolták Ők, hogy ez ekkora kalamajkát okoz. Most viszont összeszarták magukat. Ld. Varga Mihály nyilatkozata.
Ezért azután ma elvárnám a válságtanácskozás után azt, amit már a felelősöknek eddig is meg kellett volna tennie. Orbán Viktornak le kell mondania a miniszterelnökségről, hiszen az egészért főnökként Ő felel. Az Országgyűlés hétfőn miniszterelnököt választ. Viktor véglegesen kivonul a magyar politikából. Úgy látszik mégsem űzi szakma szinten a miniszterelnökséget. A két balfasz /és nem esküszöm meg rá, hogy a lépéseiket nem főnöki instrukciók hatására, előre megbeszélt menetrend alapján végezték /, Kósa és Szíjjártó pozícióikról lemondva mától eltünnek a közéletből és az állami vezetésből. Ellenük ügyészségi vizsgálat indul, hűtlen kezelés gyanújával. Kíváncsi lennék, ha Zushlag 10 évet kapott első fokon 60 millióért, amiből 50 megtérült, akkor ez a két faszfej mennyire érdemes. A kár néhány százmilliárdos. Természetesen a büntető perek után jönniük kell a polgári kártérítési pereknek is. Devizahitelesek, gazdálkodók, stb., az egész magyar közéleti keresztmetszet.
Nagyon ildomos lenne - bár nem tudom, hogy most ki ebben az illetékes - figyelni a pénzmozgásokat, tehát ki vásárolt közvetlenül a Kósa bejelentés előtt eurót, ill mélyponton OTP-t, s figyelni a nagy tételű eladásokat a cirkusz végén. Gondolom sok egyéb disznóság is kiderülne. Soha nem tartotta Viktort államférfinek, így véleményem szerint a fentieket nincs nagyvonalúsága és bátorsága meglépni.
Varánusz Pofa be! 2010.06.04 08:00:00
Úgyis a víziókergetés idejét éljük, dőljünk mi is hátra, és ábrándozzunk. Ne csak prominenseink kiváltsága legyen a szép színes látomások üldözése, vegyük ki a részünket mi is aktívan. Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek…..
öregkopasz0208 2010.06.04 13:54:21
Ha jól értelmeztem, a poszt a "Bajnai" kormány lépései alapján ítélte meg a Fidesz alakulat tegnapi teljesítményét. Igen! Bajnaiék profik voltak. De! Céljaik alapvetően különböztek a Fidesz és Orbán céljaitól. Bajnai szolgált, Viktor uralkodna, minden áron. Bajnainak nem volt egy pártja 2 milliárdos adóssággal, hatalmas, pozícióra és ígért egzisztenciális sikerekre éhes pártkatonával, szimpatizánssal, támogatásáért állami megbízásokra áhítozó, érdekeiket nagyszerűen menedzselő fideszes, vagy a haszon reményében fideszessé váló "oligarchá"-val. Míg Viktor már jó előre eladta az országot a remélt pozícióért / s gondolom, 5többek között a bányák és szőlők hasznához hasonló egyéni boldogulásért /, Bajnainak erre nem volt szüksége. Várom, hogy Viktor mikor fogja 1 Ft-ért végezni a munkáját. Egyáltalán azt, hogy közszereplés, villogás, semmitmondó, papírról olvasott beszédek, önimádat nélkül dolgozni fog.
Bajnai profi közgazdász, Viktor már az a kevés jogot is elfelejtette, amit valaha felszedett. Pedig az elmúlt nyolc évben igazán volt lehetősége egy közgazdasági diplomát szerezni.
Hogy tegnap mi történhetett? Barroso láthatólag jól pofán verte Viktorunkat. Élvezet volt nézni, hogy egyre korpulensebb mini Napóleonunk milyen durcásan vonul Barroso után a sajtótájékoztatóra, mindkét kezét nadrágzsebébe dugva, mintha a golyói szorongatásától várna segítséget. Mellesleg ez eléggé bunkó viselkedés volt. Persze Őt nagyon megbánthatták. Nem voltak vevők forradalmi javaslatára, államháztartási hiányunk 7,5 %-ra növeléséről. A füles borítékolható volt, Ő provokálta ki. Haza is szólt Varga és Kósa uraknak, hogy fiúk, nem jött össze, csinálni kellene valamit, különben nem lesz mit lenyúlni! És itt megmutatkozott egy újabb különbség a Bajnai és a Fidesz kormány között. Bajnai ti. profi szakemberekkel vette körül magát. Így azután a tegnapi két nyilatkozat és a következményeik is egyértelműen várhatók voltak. Most kell aztán igazán szorongatni azt a két golyót!
A szomorú ebben az egészben, hogy ez a felelőtlen, hozzá nem értő, saját kapura játszó, öntelt bagázs a mi egzisztenciánkkal, az ország jövőjével és jólétével játszik.
Viktor nagyon jól tenné, ha ma este családjával és Semjén Zsolttal imádkozna. Most segítsen neki a történelem Ura! Nehogy eljöjjön a "Viktor takarodj!" ideje.
Most, hogy OV megnevezte kormányát és úgy néz ki, lekerült a lakat szájakról, kezd szaros lenni a mézesmadzag.Mióta nem Szijjártó Péter és Navracsics Tibor száját kell csak felügyelni, nehogy véletlen olyat mondjon, amitől a józan eszű választópolgárnak esetlegesen más…..
öregkopasz0208 2010.05.06 21:48:07
@nemsiker_s: Öreg, te teljesen hibbant vagy? A kevésbé hülyére szavazol azért, mert a palettán csak hülyék vannak? Miért nem kiabáltál még időben, hogy Zemberek! hagyjátok meg a Bajnait, mert az legalább csinál valamit, és összegyűjtött maga köré egy olyan garnitúrát, amelyik szakmailag érti is, amit csinál. Szolgálni akar, nem király lenni! A korrupciót nem húzhatod rá, mert a szarlapátolás miatt erre ideje sem volt.
Ne emlegess Te párttitkárokat, KISZ-eseket és hasonlókat. Ki volt Pokorni apja? Ki volt Orbán apja? És a FIDESZ-KDNP soraiban lévő volt pártfunkcik?
Nézd már meg, hogy a kis kövér pöcs milyen hihetetlen bárgyú faszokkal vette magát körül.Szíjártó, Cser-Palkovics, s ne beszéljünk az egyik legtehetségesebb emberről, Schmidt Palkóról, akinek a FIDESZ vette el a szűzességét. Csakhogy előtte már éveken keresztül hagyta magát az átkosban sztárolni. Kapott TV tornát, s ezért természetesen pénzt, nagykövetséget, s azt hiszem, hogy az "Olimpiai Bizottság" elnöke sem ma lett. A kurválkodások után már csak a szüzessége maradt.
Bizony-bizony. Az emberek nem hülyék. Már sokan magukhoz tértek a kábultságból, amibe a "Nagy Dakota Mesemondó" ejtette őket.
Nem lehet az, hogy ne lásd az ötleteléseiket, az elképzelés nélküli, lassan kétségbeesett próbálkozásokat, a Navracsicsra bízott, s láthatólag igen elb@szott kormánystruktúrát, egy hozzáértés nélküli 70 éves emberre bízott több ismeretlenes minisztériumot, ami 35 éves szakképzettnek is több hónapos álmatlanság, ha csak az egészségügyet, az oktatást nézem külön-külön. Az maga elgondolkodtató a feladatot vállaló miniszterről, hogy nem mondott nemet. Viktor viszont lebeg a vizek felett és lőn világosság! Csak a felelősséget nem lesz hajlandó vállalni semmiért.
A többi területről azért nem írok, mert reggelig aludni is akarok még.
Szóval! Nem szeretlek Téged! Nem! Többek között a hülyeséged miatt fogok többet fizetni az autóm törlesztőrészleteiért, a házamat elviszik a bankok, s soroljam még, mi mindent szenvedek, mert ezt az impotens bandát választottad? Gondolod, ezek tudják, hogy kell lehívni az EU-s pénzeket? Majd Varga Mihály? Aki soha normálisan egy költségvetést nem készített el? Vagy a nem létező pénzügyminiszter? És hogy fogjuk vezetni az EU-t, a megfelelő illeszkedő funkciók nélkül?
Miből fogja fedezni a "Nagy Dakota" a hülyeségei megvalósulását? A nyugdíjamból? Éljen a felcsuti fociakadémia, a debreceni stadion, a tokaji szőlő, a szarvassütés, s a család által engedélyezett áldozat, miszerint Őfelsége nem rabszolgája Magyarországnak. De királya még lehet. A Te segítségeddel.
öregkopasz0208 2010.05.06 22:07:51
@old_field: Nem tudom "Old" mennyire vagy old, de, " minden gimis kiszes lett automatikusan..." ez nem igaz! Magam is gimis voltam akkoriban, és pl. rám ez nem igaz, sőt az akkori osztálytársaimra sem, akik között azért nemleges KISZ tagságuk és határozott politikai elkötelezettségük ellenére is többen kiváló szakmai pályát futottak be azóta. Pl. egyikük ma a Pálinkás által vezérelt MTA egyik szekciójának vezetője. Megleplek azzal, hogy soha párttag nem voltam, s nem is leszek? Egyszerűen csak józan agyam van.
A vagdalkozás és a hazugozás viszont soha nem volt, van és lesz érv értelmes emberek között. Üdv!
àlabeck Zöld spárgás rakott 2010.05.01 07:30:00
Amikor spárgaszezonban bármilyen piacon járok, persze, hogy veszek belőle. Csak azon gondolkoztam pár percet, hogy fehéret vagy zöldet. (Tulajdonképpen a legtöbb zöldségféle szezonjában így vagyok, ugyanígy azonnal megveszem a padlizsánt, cukkinit, kelbimbót vagy karfiolt is, a…..
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
Bolti tolvajok a lopás után pakolják az autójukba a lopott holmikat Budapesten, Kőbányán.  ..