Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hzzs

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar jégkorong utánpótlását a budapesti csapatok mellett hosszú évekig a két Fejér megyei csapat, a Dunaferr és az Alba Volán uralta. Néhány éve valami megtört a dunaújvárosiaknál. Ennek első jele volt, hogy egy-egy korosztályban nem tudtak önállóan csapatot indítani,…..
hzzs 2010.07.21 18:14:50
@bakker81:
Ha elit nevelésről van szó, akkor az 5 -6. hely valóban karcsú. 18 -tól felfelé. Számomra hiteles, hogy hosszú távon gondolkodnak és inkább a magyar hoki tömegbázisát igyekeznek bővíteni. Miért is? Mert így nagyobb a merítési lehetőség, a hoki sporttársadalmi presztízse nő, szélesedik a piramis alapja, amely az egyetlen záloga az áhított és a későbbiekben stabillá váló "A" csoportos magyar hokinak. Nem (csak)10 -12 évesen kell bajnokságokat nyerni és világsikert aratni, hanem a fejlődési lépcsőket végigjárt, technikailag - fizikailag - mentálisan "ott lévő" felnőttként. Számomra a Dunaferr és Faragó programja erről szól. Tehát hiteles. Emlékeim szerint éppen a Ladányi - Faragó - Palkó - Zalus- Ocskay ... generáció verte agyon a világot gyermek- serdülő korában. Most az agyonvertek az NHL-ben és az "A"-ban terelgetik a korongot.
hzzs 2010.07.21 21:07:11
@bakker81:
Faragó ifi kori tehetségével kapcsolatban azért Kercsó Árpi bácsi véleményét szerinetem nem ismered, de kérdezz bátran bárkit, aki a mostani nagyokat látta ifi korában hokizni.

A tömegbázisról:
Csehország
Népesség: 10 220 911
Igazolt jégkorongozók száma: 97 102

Szlovákia
Népesség: 5 455 407
Igazolt jégkorongozók száma: 8671

Magyarország
2034 igazolt játékos

Az edző - játékos viszony nem "A" csinálta "B-t", hanem egy oda - vissza viszony. Ha nem így volna,akkor a játékosok nem többek puszta bábnál, akiket jó Dzsepetto (tudod Pinokkió apukája vagy mije) farigcsált. Természetesen gyermek korban lehet farigcsálni, amely vezethet szép eredményre is, de a hosszú távon járható út a mára "korszerűtlenné" vált nevelés. Egykori edzéselmélet tanáromat magam is megmosolyogtam, amikor azt mondta, hogy a jó edző nem más, mint tehetséggondozó pszichofizikai tréner.Ma már elgondolkodom ezen.

Egyébként meg nincs túl sok közöm a dunaújvárosi csapathoz.

Azért segíts a srácodnak abban is, ha véletlenül veszít, akkor attól nem dől össze a világ, ráadásul ez egy társas játék, amelyben a társak kulcsfontosságúak. Nem én győzök, hanem mi, nem a kapus kapja a gólt, hanem a csapat.

Piszkosul büszke voltam, amikor a dzsungel liga 4-ben először gólt lövettem a 14 éves fiammal. Aztán 1 év múlva ő tette ugyanezt fordított helyzetben, teljes természetességgel. Akkor döbbentem meg igazán, hogy a gyerek megértette a hoki lényegét. A játékot és annak az ízét. A győzelem meg hab a tortán.
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
Különös jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kint voltak a március 27-ei Hamilton Bulldogs–Abbotsford Heat AHL-meccsen. A hazaiak edzője, Jim Playfair nehezen viselte, hogy játékosát, J. D. Wattot kizárták egy ütközés után. A mester nevére nem jellemző módon Hulk…..
Először nem nagyon akartam elhinni – mondta Peterdi Imre, a Vasas Bp. Stars csatára videós kollégáinknak arról, hogy nem került be a ljubljanai világbajnokságra készülő válogatott bő keretébe. A svájci A csoportos torna legeredeményesebb magyar hokisa tudja, hogy felemás…..
A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de…..
Vasárnap délben tartják a bajnoki döntő második mérkőzését, a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokba látogat a Dab.Docler. A találkozót a Sport Tv élőben közvetíti, játékvezetőként a Gebei, Kincses, Németh M., Abonyi kvartett működik közre. Beharangozó…..
Miközben a paralimpián zajlanak a szánkóhoki küzdelmei, mi egy másik speciális jégkorongalfajt mutatunk be, az amputáltak játékát. Egészen pontosan az olyan sérültek sportja ez, akik protézissel vagy anélkül, de képesek álló jégkorongot játszani. Április végén az ötödik…..
Mindkét párosításban ma játsszák a második mérkőzéseket az OB I. három nyert mérkőzésig zajló elődöntőjében. Aki kíváncsi mindkét mérkőzésre, annak számára ideális a mai időbeosztás, Káposztásmegyerről kényelmesen át lehet érni Székesfehérvárra. A Sport1…..
hzzs 2010.03.14 15:13:40
@CTZ78: Inkább lenne 3 bíró és 2 gólbíró.
Passze!!!!
hzzs 2010.03.14 15:42:50
A tegnapelőtti Chicago Blackhawks–Dallas Starson Andrew Ladd, a hazaiak hokisa úgy kente fel a palánkra Jere Lehtinent, hogy kiszakadt a plexi. Egyenesen az alatta ülő kisfiú fejére. Az ifjú drukker több okból sem járt rosszul: egyrészt bár megijedt, nem sérült meg, –…..
Még a január 27-ei CSZKA–Vityazon találta meg a KHL legnagyobb idiótája a moszkvaiak ifjú zsenijét, közvetlenül egy középkezdés után. Érdemes megfigyelni, hogy a kanadai mit művel a sikeres kiütés után. A CSZKA természetesen nyert, Nyikita Filatov 1+1-gyel zárt, Darcy Verot…..
hzzs 2010.02.06 18:45:26
@kiralyfi: Az, hogy szájon vágja Filatovot az egy dolog, amely önmagában is kevésbé szimpatikus, az ámokfutás csak ezután következik: a semleges harmadból izomból korizva letaglózza magas bottal, fejre-nyakra (tök mindegy) a CSZKA jobb bekjét, aki nem is számít rá, mert leadta már a korongot. No ettől gusztustalan az egész, mert, ha Filatovval volt gondja és így rendezi, az is véleményes, de utóbbi akciója minden határon túl van. Soha ne kapj ilyet (nyakra-fejre magas bottal) a jégen kedves Királyfi!!!
Akkor most nem használunk jelzőket, tessenek megnézni a 4-1-es Ottawa–Chicago alábbi jelenetét, aztán lehet hozsannázni. Persze, hogy Brian Elliott kapus és védője hibázott a kapu mögött, persze, hogy utána mázlija is volt, de hát ez mind nem fontos. Marian Hossa amúgy…..
A fejekben van a gond, nincsenek olyan arcok a csapatban, mint tavaly Zlocha vagy Rufus, mondja Hetler Ádám, az UTE védője a Dab.Docler elleni keddi mérkőzés után. Pék György edző kritikusabban fogalmaz. Az általa felkészített csapatot a szezon során sokadszor minősítette negatív…..
Ausztria talán legdinamikusabban fejlődő klubja, a Red Bull Salzburg látta vendégül munkatársunkat. Kiderült, amit eddig is tudtunk: hihetetlen felkészültség, alaposság és rengeteg pénz kell a sikerekhez. A Fehérvár így is majdnem csodát tett pénteken.A Red Bull jóvoltából…..
Különös eset történt a svéd másodosztály Leksand–Björklöven mérkőzésén. Henrik Andersen, a hazaiak csatára gyönyörű csel után megszerezte első gólját a szezonban, aztán úgy döntött, lendületesen fejezi ki örömét. Lehet, óvatosabban kellett volna. ..
Petteri Nummelint, a finn válogatott hátvédjét sok fórumon a mai napig a világ legjobbjai között tartják számon a műfajban. A jelenleg a svájci élvonalban jégkorongozó védővel készített interjúnkból sok minden más mellett kiderül, hogy egy alacsony hokis mivel pótolhatja a…..
Ma négynapos videóval kedveskedünk olvasóinknak. A csütörtöki Montreal–Coloradón 3-2-es előnyben volt a vendégcsapat, a hazaiak kapuslehozatallal próbálták bepréselni a ráadáshoz szükséges gólt. Annyira igyekeztek, hogy észre sem vették, hét játékosuk dolgozik a jégen.…..
hzzs 2009.10.20 19:08:17
@Tejpalkó:
Köszönet!
Ezt az óravisszaállítást nem tudtam. Ez azonban további kérdést vet fel: Mikorra állítíják vissza az órát? Amikor igazolhatóan (videobíró? - aki ugye csak gól megítélésében kompetens)a 7. játékos jégre lépett? Vagy jön az a tétel, hogy "amennyiben a játékvezető másként nem dönt", alapon mikorra ő gondolja?
Üdv!
hzzs 2009.10.21 16:08:13
@Tejpalkó:
Nekem mégis az Ön ítélete ill. bírói meglátása az ésszerűbb: a rossz csere az rossz csere, tehát technikai. Uccsó két percben: bünti. Vajon egyéb szabálytalanságnál is mérlegelünk, á nem szándékosan akasztotta, gáncsolta, lökte a palánkra? Tök más, amire a mai napig nem találtam meg a választ (azért tudok még tőle aludni...):
Mi a fene célt szolgál a kapusterületen belül lévő, az alapvonaltól 122 cm-re lévő 15 x 15 cm-es derékszög??? Kösz!
Mégmás: a KOZLOV magánszámra a bp-i vb-n én is kíváncsi lennék... Ki tudja, hol lehet fellelni???
Kösz!