Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamáskodó

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Continental magyarországi képviselete konferenciát szervezett, és ott egy érdekes kutatás adatait is ismertették. Olyan embereket kérdeztek meg, akik az elmúlt egy évben valóban vettek új (azaz nem használt) gumiabroncsokat, és a kérdések zöme a választás szempontjait…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Belsőség Heti merítés 2014.07.27 09:40:11
Álomautóból használati tárgy Egy osztálytalálkozón derült ki, hogy a lejjebb említett Tamás barátom éppen a Landy-carhoz került szerelőként. Onnantól kezdve ismét összefűződött az életünk, Ő próbált elrettenteni a szerelmemtől, én meg csak bombáztam a…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
Figyelem! Az út paraméterei miatt személygépkocsival nehezen járható! Behajtás csak saját felelősségre! A tárcsáról mindenkinek a fék jut eszébe, ugye? Helyes, sőt, dicséretes! De itt most a gázról lesz szó. Meg sült húsokról, amik megvadítják az ember érzékeit.…..
Belsőség Ön tudta? 2013.10.29 16:08:24
Tudta ön, mi volt a jellemző jármű a Magyar Tudományos Akadémia előtt (és a parkolójában) 1990-ben, amikor az 1999-ig érvényben lévő ötezres metszete készült? Bizony, egy faros Skoda, talán 120-as. A tanári szakma sajnos már akkor sem BMW-kkel és Porschékkal volt…..
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
tamáskodó 2013.09.15 20:56:19
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
Félmillió forintos bírság jár, ha a rohadó autó megkapja a műszakit. Kétszázezres, ha üvölt a kipufogó. Kemény idők jönnek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
tamáskodó 2013.08.07 09:02:44
@Zeppeliner:

:D :D :D

Bár semmiféle ráutaló dolgot nem írtam, mégis ezt a viccet írtad be, hm, vajon miért??? Na ugye?!
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
tamáskodó 2013.08.06 22:13:41
@Tökösmákos:

első - A maradékból tartjuk kisebbségünket, politikusainkat, államapparátusunkat.

második - És ezért nem fizetek én adót. SEMMILYET. SEMMIT.

Kit tartasz te el??? Adócsaló barátocskám. valóban cigány módra élsz.
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
tamáskodó 2013.03.15 22:06:18
Gyerekek, egy hete arról szólt minden, hogy jön a hó. Tudta ezt mindenki, csak senki nem vette komolyan, mert ahogyan írták, ezerszeri elmondás után is félvállról veszi mindenki a figyelmeztetéseket, mert ő jobban tudja. Mikor beüt a krach, minden majom rinyálni kezd: mé' nem szótak?! mé' nem lehet eztet így meg aztat úgy?! mint Ósztriába meg Ámerikába meg mittudom én hol?!

Azér'.

Nekem ma kellett volna Pozsonyba mennem, nem tettem - nem is akadtam el sehol, pedig 2 hónapja le volt papírozva az út - az ügyfél is elégedett, én is, megcsináljuk egy héttel később. Melegben töltöttem az éjszakát, mert komolyan vettem a figyelmeztetéseket.

Az utak járhatatlanok voltak, mert:

1. jeges útra hullott a vizes trutyi - előfordul

2. fújta a közel 100km/órás szél a havat - ritkán, de előfordul

3. nem vagyunk berendezkedve ilyen időjárásra, mert nem éri meg

4. bizonyos elemek (direkt nem írom, kik) ellopják az üzemanyagot a gépekből (dumálhatsz, haver, hogy nem így van, de abból tankolsz te is meg a haveri köröd óccsó' dízelt)

5. az útszéli hófogókat ellopták, eltüzelték, védő erdősávok régóta nincsenek, azt is eltüzelték már

Aki meg a kormányt hibáztatja, nagy barom. Azok, akik rosszul végezték a munkájukat eddig, azok miért most dolgoznának rendesen? Eztán sem lesz több, jobb, újabb hókotró - nem éri meg, nincsen rá pénz stb. A télre jövőre is felkészül mindenki - csak a hóra, jégre és hidegre nem. Az önjelölt Fittipaldik jövőre is beszopják, úgy kell nekik.
Megpróbálom röviden összefoglalni a lényeget, mármint azon kívül, hogy a rombolás gyerekkorától kezdve ugyanúgy foglalkoztatja az ember fantáziáját, mint az építés. Akit egy kicsit jobban érdekel az előbbi, mint az utóbbi, az biztosan nézi a Fast, Furious and Funny című…..
tamáskodó 2013.01.20 22:16:26
@ColT: Hát, igen, AIR írta, hogy mifelénk szent tehén az autó, így aztán teljesen másként szemlélünk egy ilyen videót, mint azok, akiknek annyira jól megy, hogy nem számít egy ilyen filléres tétel. De olyan mélyen nem mennék bele, mert: nekünk meg nincs vallási alapú népirtásunk, mint pl. Afrikában.

Ezek a show kedvéért csináltak egy videót, aminek sok értelmét nem kell keresni, mert nincs olyanja, de érdekes, figyelemfelkeltő, vitát gerjesztő stb. Ennél többet nem kell belelátni, sztem.

Más ország, más életszínvonal, más szokások, ennyi.
tamáskodó 2013.01.20 22:18:09
@Sirius01: Te is unod már a hülyeségeidet, mi? :D Megértelek.

Nem ismétellek hát, nagyon unalmas valóban.
tamáskodó 2013.01.20 22:42:12
@Sirius01: Neked még ez is sok volt, ahogyan elnézem, nem nagyon tudtál megbirkózni vele :D Ne keseredj el azért, holnap újra próbálkozhatsz...
Ritának sokat evett a Merci, nekem meg sokkal kevesebbet. Ugyanakkor, ugyanott. Itt valami vezetéstechnikai gebasz lesz, de együtt ritkán megyünk, jobb ötletnek láttam egy fordulatszámmérős-economys műszeregység beszerzését, és elmagyarázni, hogy nem kis fordulaton gyorsítunk,…..
Indul a tréler Sabc művekhez, mivel a lámpákkal nem végeztem, csak a csomagtartóba dobáltam be őket, bebugyolálva Egy hónapig állt a garázsban, mielőtt összehoztuk Sabccal az elvitelt. Közben átnéztük, kiderült, hogy milyen patent, bizgera, egyéb semmisült meg az évek…..
tamáskodó 2012.08.26 21:31:52
@Schütii: mert megvettem az összeset a papírboltban...

Ha 100 évig élsz, akkor sem fogsz újrafoncsoroztatni egy lámpát, csak mert van rajta egy kis hiba - arra való a hibajavító, pölö a matrica.
Egy gyorshajtás, ami talán meg sem történt, sorozatos eljárási hibák, eltűnt harmincas tábla. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
tamáskodó 2012.07.19 11:14:51
@nyista: Jééé, akkor nem csak képzelődtem! Ha jól emlékszem, egy sötétzöld Skoda Felicia szokott mérni akkortájt ott.

Amúgy a cikkhez:
Ha már ennyit bénázott a rendőrség, nem volna elegánsabb ejteni az ügyet? Lassan ott vagyunk, hogy teljesen mindegy, ki mit tett és mit nem, ha mi azt mondjuk, hogy így van, akkor így van.
Nesze neked jogorvoslat, ha mi hibázunk, tehetsz bármit, igazunk van - melyik rendszerben volt így, nem tudja valaki?
Kevesebbet fizethetünk autóvásárláskor, de a fenntartás drágább lesz. Mai cikkünk blogposztja...
tamáskodó 2012.01.02 12:04:33
@nyehehe: Kezdd Te a forradalmat! Rémiszd halálra a képviselőket,hogy "a bőrükön érezhessék a rettegést", akkor talán ijedtükben mindent visszacsinálnak és jó lesz nekünk :)
tamáskodó 2012.01.02 12:15:30
@Érdekes: Majd lecsökkentik a képviselők számát - 2314-ben! Csak győzzük kivárni! A rendőröket ne bántsd! Szolgálnak és védenek Téged :)
Az a munkánk, hogy vezessünk. Autózunk idehaza és külföldön, így elég jól látjuk a különbséget az országok és földrészek között. Nem a magyarok a legrosszabbak, de a dicső úrvezetők dobogójától fényévekre vagyunk. Az első irodai kávé mellett rendszeresen előkerül a…..
tamáskodó 2011.12.27 16:11:16
Höhö, nagyon jó kis cikk!

Felsorolja a sok tirpákot, akik Tirpákia hegyes-völgyes és lankás-sík vidék'in teremnek aztán idejönnek és borzolják idegeink!
Sokáig nem tudtam, de a szaGirodalmat böngészve rájöttem: a mai, modern autókba NEM építenek indexet! Hát ezért nem használják a gyökerek! Nincs nekik olyanjuk. A tötymörgőkkel nincs bajom, még a tanulókkal sem, én is voltam olyan, most meg van kormány a kezem ügyében oszt' kikerülöm őket (ha lehet). A több helyen parkoló "enyémazút" paréjok gáz alakok, pláne, ha nem jut nekem hely miattuk. A ködlámpások? Ugyan, kérem, van, aki AZZAL jár, tompított helyett vagy énzsölájjal - mutatja, hogy bibííí, nekem ilyenem is van!

Két eset történt nemrég: lerohadtam a Stadionok megállónál, leállt a motor, nem tudtam beindítani, mögöttem dudál a tag és ordít: Vidd a szarodat innen! Visszaordítottam: gyere, szállj ki, bammeg, azt segítsél már letolni az útról, úgy könnyebb! ÉS KISZÁLLT ÉS SEGÍTETT! Egy taxis tippet adott, mit mókoljak, és segített beindítani, meg ellenőrizni a lámpákat - jó széria. Oktogonnál útszűkület a Teréz körút felől, én a belsőben, konvojban 2 másik haverral, úrhölgy rámhúzza a kormányt, mereven ELŐRE néz, majdnem koccol, pasi mellette gesztikulál: Zippzár-elvről nem hallottál?! Hát te az indexről meg a nyakizmokról? Még várt 4 autónyit a barma, mire megkönyörültek rajta. Átlagosan nem történt semmi különös...
Annak örülök, hogy énaztánmégsosenemvoltam gyökér! Gondolom, Ti se - közlekedni és közlekedni hagyni, ha szabad így mondani.
tamáskodó 2011.12.27 16:22:46
@záporjózsi: Eddig az esetig nem hittem el, hogy van Magyarországon (Bp-n) segítőkész ember - lám, mit meg nem tudsz, ha elég sokáig élsz...
tamáskodó 2011.12.27 19:26:05
@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Hu, sok mindenkire van időd! Tojok a ködlámpásokra, nem vakít (ha hátam mögött van, de)nekem is van, azt ha bekapcsolom, se látok jobban, kivétel: Mátraháza kanyargós, setét úttyai éfélkor, akkor meg senkit se zavarok vele, max engem vesz észre előbb a szembejövő.
Koncz Jani írta és igaza is van: miafészkesfüttyért kell PÁLYÁN ködlámpázni köd hiányában?! Ott csak zavarod a többieket, konkrétan az előtted haladókat. A zárófény meg kiváló célmegjelölő, nem zavar.