Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiplastik

135 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A WWF által indított akció Sidneyből indult és évről-évre egyre népszerűbbé válik. Minden évben több program is szerveződik az esemény köré.  Akik otthon maradnak, azok pedig már most gondolkodhatnak, hogy mivel töltik el azt a 60 percet. – ami elég hosszú is lehet…..
Észrevettem a minap, hogy a lakás kezd túlzottan elnőiesedni. Gondoltam teszek ellene és megrendeltem a fenti képet az Etsy-ről. A gyerekek imádják! Ma reggel kiosztottam a kokárdákat indulás előtt. Neki is jutott egy. ..
Én már gondoltam rá, hogy létezhetne, de a japánok meg is csinálták! Japán tervezők egy csoportja kitalálta és elkészítette az eredeti legokockák hű másolatát nyírfából és juharfából. A termék olyannyira precíz másolata a műanyag rokonnak, hogy össze is illeszthető…..
Tamara Maynes, ausztrál designer segítségével bárki a saját lakásához és egyéniségéhez illő lámpernyőt készíthet magának. Nem kell hozzá más, csak egy szabásminta - ez megvásárolható itt - egy darab karton, és színes dekortapaszok. A lámpaernyő bármilyen méretben…..
Vik Muniz, a New Yorkban élő művész hazájába, Brazíliába visszatérve a világ egyik legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro külvárosában található Jardim Gramachóban valósította meg tervét. Az újrahasznosítható hulladékokból a gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas…..
Lassan egy hónap is letelt, hogy mindenki „sürgött-forgott-készülődött” Karácsonyra. Ha valakinél még mindig állna a fa, van benne egy kis vállalkozó szellem, annak ajánljuk a karácsonyfából készült szánkót. Igazi újrahasznosított darab, Tom Hatfield (Royal College of Art)…..
Nincs olyan ember a világon, aki ne vesztette már el a kesztyűjét – általában ugye csak az egyik darabot. Vannak ilyen dolgok, az esernyő is ilyen, de most nem annak van szezonja. Szóval azok a fél pár, semmire sem jó kesztyűk! Néhány berlininek azonban volt egy ötlete az…..
Már megint esik az eső és mi csak ülünk és ülünk a gyerekekkel a balatoni nyaralóban. Már unalmas a társas, a színezés, a kártya….a gyerekek civakodnak.  neeeeeeee! Őrizzük meg a nyugalmunkat, és gondolkozzunk! Itt egy tipp, amit nem csak nyáron vethetünk be!…..
Aki ezt kitalálta, biztos borbarát! Maradjunk ennél, és ne gondoljunk semmi további, erősebb hajlamra. Mindenesetre ezek a fotelek csodásak és stílusos kiegészítői lehetnek egy borkóstolásnak. Ajánlom figyelmébe borászatoknak, vagy borbarát…..
Fogasból soha nem elég! Ezt egyszerűen kijelenthetjük.Nincs olyan háztartás, ahol nem férne még el néhány újabb és később még egy ésegy darab. Azt gondoljuk, hogy a legegyszerűbb valamelyik nagyáruházba elmenniés megvenni, de talán mégsem? A képen látható darabok…..
Hurrá nyaralunk.....szerencsére vízparton. Ha a lábad elé sodor a víz egy-egy különleges formájú uszadékfát, ne hagyd ott! ..
Hozzánk is begyűrűzött a kicsi, csinos és elegáns borítéktáskák - angolul clutch - divatja. Te is szeretnél egy igazán trendi borítéktáskát? Legyen mondjuk Hermes? Nyomtasd ki magadnak és ragasz össze! Hat modell közül választhatsz, az igazán kreatívak magunk dekorálhatnak…..
Mióta iskolás gyerekem van nem győzöm rakosgatni a rövidre használt színes és grafitceruzák egyre növekvő halmát. Írni már kényelmetlen vele, kidobni nincs szívem, újrahasználatára pedig még nem volt ihletem ...és időm :(Hoyoung Lee, Youngwoo Park & Jinyoung Park egy…..
Az eindhoveni székhelyű design akadémia egyik diákjának diplomamunkája meglehetősen szokatlanra sikerült. Az emberi hajat glicerinnel és nátrium- szulfittal vegyítve a haj megolvad, amelyből a bőrhöz hasonlító un. bioplasztik keletkezik. Az így létrejött anyag lebomlik a…..
Webshopunk Dekoráció menüpontjának szereplője INKE. Ki az, mi az INKE?Inke Heiland holland grafikusnő, aki - ahogy az lenni szokott a fiatal, kreatív nőknél - kisfia szobájának díszítésére találta ki, hogy maradék tapétából állatfigurákat vág ki és ragaszt a gyerekszoba…..
Az MDF szó jelentése: Middle Density Fiberboard - közepesen sűrű farostlemez. Az MDF lap gyártása megegyezik a faforgácslapéval, de ennél a terméknél az alapanyag  részecskenagysága sokkal apróbb, ezért a lap anyaga sokkal sűrűbb, nehezebb és homogénebb. Az MDF lapot főként a…..
A bútorgyártás leginkább költségkímélő alapanyaga a bútorlap. A bútorlap - faforgácslap - gyártása során a zúzott (általában értéktelenebb fajták: nyírfa, nyárfa, fenyőfa, erdészeti és faipari hulladékok) forgácsot magas hőmérsékleten műgyantával ragasztják össze,…..
Aki környezettudatosan igyekszik élni, annak természetes, hogy bevásárlás alkalmával figyelmet fordít arra, minél kevesebb csomagolással rendelkező terméket válasszon. Sajnos ez a típusú gondolkodás igazi kihívás, mert gyönyörű esztétikummal rendelkező, szállítás miatt…..
Megérkezett a tavasz, a napsugarak, de vele az eső is. Ha tavaszi színes, vidám hangulatot szeretnél a lakásodba, és nemcsak virágokkal szeretnéd ezt megtenni, akkor van egy remek ötletünk. Nézz körül a gardróbszekrényben, talán akad egy-két elfelejtett esernyő. Mehet a nappaliba,…..
Ez a blog azért született, hogy bemutathassuk - főként a saját műhelyünkön keresztül - a bútortervezés és készítés izgalmas folyamatát...
"Mekkora ötlet!" - halljuk számtalanszor, mikor valaki kezébe veszi egyik különleges termékünket, a Gyűrött térképeket. És tényleg hatalmas ötlet, hogy nem kell a térkép-visszahajtogatás sziszifuszi munkájával bíbelődnünk (lehetőleg elszakítás nélkül). Arról nem…..