Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SpeedFreak

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Csendben gyilkolni 2010.06.28 06:00:00
Kérem, ez van. 27 348 900 forint volt tesztautónk listaára, ezekkel az extrákkal, 16 399 000 nélkülük. Persze adódik a kérdés, mennyire van értelme még egy alapáras E-Klasse árát költeni extrákra, de mielőtt elkezdjük szapulni a karvalykapitalizmust, jó, ha helyén vizsgáljuk a…..
Belsőség Szerpentinek királya 2010.04.26 08:37:00
  Talán korainak és elhamarkodottnak tűnhet a kijelentés, miszerint a Mégane RS az idei év legjobb hot-hatch-e, de az biztos, hogy erősen ott van az élmezőnyben. A pancser franciák mi? Vélemények az azonos című írásunkról...
SpeedFreak 2010.04.22 16:27:09
@daveVp:

Ez az. Mennyivel jobb lett volna Pistát hallgatni amint ízes hasonlatokkal vezeti fel a témát ehelyett a frusztrált bölcsész helyett... Na mindegy, nem tragédia, ha elég nagy a flame, legközelebb talán arról lesz videó, amint felpókozzák egy Viper motorháztetejére és körbeviszik a Nordschleifén... Ja, és a volánnál Palik "korlát" László!
SpeedFreak 2010.04.22 16:39:55
@efhábé:

Igen itt szerintem is inkább a "strabagnak dolgozom vazz, egy millát húzok kilométerenként"-jellegű alvállalkozók kerülnek sokba. Egyszer valahol Debrecen környékén járva láttam, hogy a billencsről !szeméttel! töltötték fel a nyomvonal alatti árkot... Így nem is fog sokáig egyben maradni...
SpeedFreak 2010.04.22 16:42:04
@papa33:

A négyes metró nekünk, "pestieknek" sem kell, senki nem kérdezte, csak jó biznisznek látszott, azt' belevágtak. Szerinted mi mennyire örülünk, hogy 2 éve járhatatlan a város? (és ez mennyi plusz kiadást jelent fejenként: kerülőutak, parkolás, elterelt BKV útvonalak, stb.)
Üdvözlöm önöket tömött standunkról. A standról, ahol tulajdonosok mutogatják autóikat a látogatóknak, a standról, ahol mindent szabad, feltéve ha óvatosan csinálják.Reggeli hivatalos sajtótájékoztatónk után megnyíltak a kapuk és mi – bevallom – kicsit félve…..
SpeedFreak 2010.04.16 17:22:01
@pet77:

www.oldtimer-expo.hu/rovatok/otexpo/

Beugró 2.000 Ft felnőtteknek. Három doboz cigi áráért nirvána.
SpeedFreak 2010.04.16 17:58:23
@Suttora:

Így igaz, átlagoltam. Akkor legyen átlag 7,5 liter benga :) Vagy várj csak, nálunk 3 forinttal több. Akkor most hogy is van ez?
HeStyle Haute Couture gördeszkák 2010.03.30 08:00:00
Ezek néhány nagy divatház jellegzetes színeivel és motívumaival díszített gördeszkalapok. Kirk Henry készítette őket és nincs esély rá, hogy valaha is megvásárolhatóak lesznek.Szerintetek milyenek? Vajon vennék őket az emberek? (stylefrizz)..
Ismert változáson ment át a kéregetők pofátlansága az elmúlt 10 évben, a Fedél Nélkül igényesebb kiadást élt meg, hiszen már évek óta csak egyetlen példány van a kéregetőnél, annyira világos lett, hogy nem azért kap pénzt, mert ad valamit. Már gesztus sincs benne arra,…..
SpeedFreak 2010.03.29 15:53:26
@mokas_gizi:

jah, Gerald Durrel írta az állatkertjéről és alapítványáról szóló könyvében, hogy ha kihalóban lévő fajok megmentésére szakosodott alapítványnak gyűjtesz, sok a zárt ajtó, de ha atomtengeralattjáróra, vagy vegyi fegyverre kérsz pénzt, rögtön adnak. Gondolom ez nála elsősorban a brit kormányra vonatkozott, de akkor is van benne igazság...
SpeedFreak 2010.03.29 15:54:34
@SpeedFreak:

jav: Gerald Durrell
Már várom azt a kommentet, hogy nem illik ajándékot leszarozni, mert azt valaki gonddal és szeretettel választotta ki. Az alábbiakban pont arról lesz szó, amikor éppenhogy nem. Kegyetlenség szeretteink körében karácsonykor "ajándék-lúzerségi versenyt" rendezni, ezért ezt…..
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
SpeedFreak 2010.03.23 13:03:01
@DBandesz: @Leadfoot: @anyahajókabinajtóhajtogató: @volánrulz: @zajcev: @aszteccikmondani: @Ottopappa: @Csikós Zsolt:

ebből látszik, nincs veszve ez az ország!

ha 5 perc alatt összejött 30.000 Ft, meglesz az a Lada egy külön poszt alatt!
SpeedFreak 2010.03.23 13:22:43
@Csikós Zsolt:

Hallod ezt Zsolti bácsi?

Meglesz az a Lada, csak le kell vezényelnetek!
SpeedFreak 2010.03.23 13:35:02
@ben1988:

Nem kockáztatnak ezek semmit, tudják, hogy a yard vámolni van ilyenkor a 6-os úton, meg az M0-n. Ha mégis lebuknak jön a megélhetési bünözéses dumájuk... Komolyan mondom, ilyenkor azért ökölbe szorul a kezem!
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
Sokan tudják rólam, hogy nem szeretem a terepjárókat. Feleslegesen nagy, környezetszennyező, energiapazarló, kihasznál(hat)atlan vasak, amelyeknek a volánja mögött még a legszelídebb buddhista szerezetes is előbb-utóbb olyanokat mond, hogy "ha nem megy odébb, letolom", meg…..
Belsőség Punnyadunk, punnyadunk? 2010.03.10 12:26:00
  Istenem, hány lóerő kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát egy autóban. Háromszáz? Vagy még az is kevés? Asszem, kihaltak a jó GTI-k. Vélemények az azonos című írásunkról...
SpeedFreak 2010.03.10 13:31:30
@Macskavirág:

Jaja, Williams-Clio a legkomolyabb. Ott még nem azért volt arany a felni, hogy felvágjanak, hanem mert a magnézium ötvözet ezt a színt adta ki. Jó kis vas, a brit szomszédmonak volt egy, azt mondta soha nem fogja eladni...
SpeedFreak 2010.03.10 13:38:33
@phrascarica:

Jah, az üléspozíció is John Deere..
SpeedFreak 2010.03.10 13:43:17
@joeramirez:

Persze, mert most már festik őket anyagában, de nézd meg a korabeli felvételeket, akinek nem volt fehérre meszelve az arany színűvel nyomta, mert az volt az alap. Persze lehet, hogy rosszul tudom...
Wokingban nagy a feszültség. A McLaren központban mindenki feszülten, lélegzetvisszafojtva várja az új MP4-12C fogadtatását. A Ferrari 458 Italia és a Gallardo LP560-4 közé szeretnének vele beférkőzni. A technológia és a know-how, a tudás ehhez bizonyosan adott, a kérdés…..
SpeedFreak 2010.03.01 18:42:52
Szépnek mindegyik szép, de más közönséget támadnak.

A Ferrari

A leendő tulajnak: tipikus "első sportkocsi" (sejk-fiak játéka), a delikvens muffmágnest keres, amit már a három éves Abdulka is "Fejjaji"-ként azonosít. Imidzse ugyanazt közvetíti, mint mondjuk Flavio Briattoréé: sikeres és gazdag vagyok, imádom a sportkocsikat és el is várom a "közönségtől", hogy ezt észrevegyék és gratulálva megalázkodjanak.

A bámészkodónak: 60 év versenytapasztalata egy lapos számítógépbe oltva. Szexi, gyors, halálos, de óhatatlanul bevillan a kép, amint bronzbarna tulaja egy fékezésnél (mivel a kerámia tárcsák nélkül kiröhögnék a pókerasztalnál) a hajára kent fél liter illóolajat a műszerfal gyönyörű Conolly bőrkárpitjába törli, majd agyveleje sebesen követi azt.

A Lambo

A tulaj számára: a józan elvűek sportkocsija: olasz design, német technika. Érzelem és értelem tökéletes összhangja, már a design terén is: agresszív, de inkább egy számító német bérgyilkos, mint egy felszarvazott dél-olasz ficsúr. Jó módú üzletemberek hétvégi játékszere, mely büszkén hirdeti tulajáról, hogy nem csak kőgazdag, de van ízlése és józan döntéseket hoz.

A nézelődőnek: az ürge "csakazértse" fazon, nyilván egy Ferrarit is megengedhetne magának, de neki az egyedi kell, a fekete bárány, a német olasz. Szép az autó, szinte tökéletes papíron, dehát "akkor már inkább egy Ferrari"... (innen most levezethetném, hogy a legtöbb bámészkodó, aki a Ferrarist egy magamutogató kis kötsögnek tartja, maga is hasonlóvá válna adott anyagi helyzetbe kerülvén...)

A McLaren

A majdani tulaj szerint: igazi tábora a klasszikus brit arisztokrata. Igen, ő is kőgazdag, de a világért sem kürtölné világgá. Inkább az egyszerűbb (letisztult/elegáns) vonalakat kedveli, ő nem az a magamutogató hülyegyerek, viszont a hozzáértők látják, hogy szeret gyorsan menni és van mit a tejbe aprítani. Előző sportkocsija szigorúan TVR, Noble vagy Morgan volt.

A leskelődők szerint: egy béna majom, aki egy Koenigsegg replikát épített a Fiestájára, de sajnos csak a másnapos hétvégéken volt ideje az üvegszálas elemekkel foglalkozni. Esetleg mérnök, aki a forma követi a funkciót vonalon próbálkozik egy új Ferrari vagy Lambo prototípusával.

Komolyra fordítva: ha a McLaren annyiért árulja majd, amennyiért most mondják ( x < 80.000 GBP), akkor nem a fentiek, hanem a sima 911-es és a használt 360 Modenák ellenfele lesz, úgy pedig már kissé más tészta...
...is lehetne, amit Markó Ati küldött át Árpádnak, ő pedig nekem. Egy N-csoportos Mitsubishi Evo (VIII? IX?) a tavalyi Barum Ralin. A kérdés a levegőben lóg: vajon minek kellett történnie, hogy egy extrém igénybevételre tervezett versenyfelni így atomjaira hulljon. És mi…..
Cinóber levele félig közlekedéssel, félig közbiztonsággal foglalkozik, de mindenképpen érdekes kérdést boncolgat. Élete párját nemrég megbüntették, de nem is ez verte ki nála a biztosítékot, hanem az, hogy úton-útfélen azt hallani, hogy kevés a rendőr, bírságolni mégis…..
SpeedFreak 2010.02.22 15:34:07
@newtehen:

"Csak a rendőr sír, mert ha egy jó magyar rendőr kimegy Angliába, és előadja azt, amit itthon, az első nap zavarják is haza. Meg aztán a magyar rendőr pont arról híres, hogy nyelveket beszél... Meg a magas iskoláiról... Ja..."

Én sem szívlelem pl. az útszéli díjbeszedést, de:

1., A legtöbb országban csak helyi állampolgár lehet a fegyveres erők tagja;

2., Előfordul, hogy főiskolásokkal vannak kint igazoltatni, ezért "egyszerre" 2-3 járőr foglalkozik veled;

Amúgy szerintem alapvetően azzal van a baj, hogy a közlekedési rendőrök - akárcsak a társadalom többi tagja - szelektálnak. Pl. egy fél féklámpás Suzuki jobb préda, mint egy öv nélküli X5, vagy M6, hisz az előbbi valószínűleg kevesebb attrocitással jár. Más kérdés, hogy pont azért (is) fizetjük őket, hogy a magukat a törvényen kívül helyezőket begyűjtsék/megbírságolják és ezt sajnos csak elvétve látni.

Jó példa: a haverom Yarisára rákerült a bünti, mert a saroktól másodikként állt, de a tiltott távon belül. Az előtte álló GL Mercire rá se néztek. Én nem kívánom, hogy társalkodónők modorával és a pápa igazságérzetével felvértezett járőrök legyenek, de könyörgöm, ne tegyünk kivételt senkivel, még ha ez konfliktushoz is vezethet...
Ha már elkezdtük az álomgarázs sorozatunkat, gondoltam felkérek pár embert, ossza meg, milyen autókat látna szívesen otthon. Elsőként Tie levele érkezett meg. A minap Rocko kartáccsal beszélgettünk egy kicsit autóbuzériáról, és ha már így szóba jött, az a megtiszteltetés…..
...még jár a magamfajta szélsőliberális-konzervatív (na, most megzavartalak, mi?)  bloggernek is. Éppen ezért jött kapóra a barátaimmal és az ő barátaikkal tegnap délutánra szervezett kis dunaparti halsütögetés is, a "barátom barátja az én barátom is" elv…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
SpeedFreak 2010.02.19 18:01:11
@family guy:

Ember.

1., ez nem a választásról szól

2., teljesen elment az eszed?

3., a liberalizmus egy eszme és nem egy párt, amúgy filozófiai oldalról rakd mellé a biológiai evolúciót. megvan a párhuzam? konzervatív sejtekkel még ma is a lombkoronák közt vakargatnád a mogyit...
SpeedFreak 2010.02.19 18:13:15
@Tóta W. Árpád:

"@xsasha: a hit és ismeret kombinációja? az meg mi? konkrétan ez a helyzet ma is: aki akar, hisz, a többiek jó esetben tudnak arról, hogy van ilyen vallás. mi kéne még, hogy kéne kombimálni?"

Mondjuk a védikus, vagy a hermetikus tanok, ahol a biokémia és az asztrofizika a vallás nyelvén van elmagyarázva az egyszerűeknek.
Én elhiszem, hogy a mai világban fontos a tévé, az internet, meg a telefon is, különösen az utolsó kettő, de ha valahol mindenképp kell állandóan, akkor kiváltható mobil eszközökkel a vezetékes. Ennek fényében ahogy Mihály, én sem nagyon értem, hogy a lenti videón mi…..
SpeedFreak 2010.02.19 18:09:54
OFF:

@SilentSound:

Ok, legközelebb oda nyafogok, de könyörgöm, legalább válogassatok és olyan problémákra hívjátok fel a figyelmet, ami megoldható, ne pedig a "szomszédban hajnalig zenéltek, rohadjanak meg"-jellegű posztokat erőltessétek...

ON

@Serio:

Ennyi. Pontosan, még ha kék is az a villogó, nem kell a flame, stratégiailag fontos infrastruktúra karbantartás folyik. Nálunk most lázadt kb. két hete a szomszédom, hogy a hó miatt tönkrement az elosztó a DSL alközpontban, és egy hete nincs net náluk, majd amikor kijöttek megjavítani, annyit fűzött hozzá, hogy: "mit képzel, hogy ide áll a furgonnal, most hová lapátoljam a havat?". Kevesebb rinyát, több valós problémát, megoldással. Kéreeeem...
Az egyik szemem sír, mert a Hellel nem sikerült még zöldágra vergődnöm az idei együttműködés kapcsán, a másik viszont nevet, mert többen jeleztétek, hogy elvonási tüneteitek vannak, és szívesen fejtenétek már a régi jól megszokott reklámrejtvényes feladványokat. Csak…..
A Nike nálam nem tud hibázni, egyszerűen nincs rossz húzásuk (na jó, a Wieden ideiglenes elhagyását leszámítva), szinte nincs olyan filmjük, amit nem szeretnék meg első látásra. Az új kampánnyal sincs ez másként, a Human Chain névre keresztelt film is azonnal belopta magát a…..
SpeedFreak 2010.02.15 13:28:46
@Sün! balázs:

Ez nem termék, hanem brand image promó, így az üzenet sem a termékekkel kapcsolatos, hanem a márka imázsát hivatott építeni, és mint olyan, tökéletes. A rengeteg ismert sportoló (Sharapova, Armstrong, Tomlinson és a többiek)és a dal szövegének sommája ("Don't give up!") tökéletesen alakítja ki a vállalatról a "sportszergyár" helyett a "mecénás-képet". Reklámpszichológiai oldalról hibátlan, a minőség is ötös, de a koncepció mintha kicsit a "Bravia-labdák" vonalon mozogna. Mivel az üzenet átjön, jár a bónusz, így 4/5.
Nem kerülhetett adásba Mexikóban a South Park Pinewood Derby című epizódja, az MTV Mexico nyilatkozata szerint ugyanis nem kapták meg az engedélyt arra, hogy mexikói zászlót ábrázoló képet mutassanak be. Mexikóban nagyon szigorúan szabályozzák a nemzeti zászló használatát,…..
Az oké, hogy a sarokban ülő taplót Józsinak hívták, de az nem derült ki Humbino számára sem, hogy a kutasok haverjáról vagy esetleg egy kollégáról volt szó. A kút vásárolóit inzultáló Józsit mindenesetre a kutasok csak éppenhogy csitítgatták, amikor megfenyegette a fizető…..