Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kawakiyo

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
kawakiyo 2012.05.13 22:10:32
@mement: Engedd meg, hogy kiegészítselek. Már fentebb említették, hogy áremelésre, ma, totál nincs esély. Nagyon sokan dolgoznak feketén, magánzóként is feketén. Igazad van, hogy aki nem tudja kifizetni a dolgozóit lépjen tovább. Amikor én ezt megtettem, akkor meg éppen az volt a problémájuk, hogy akkor most velük mi lesz, mert hirtelen elég lett a fizetés meg amit loptak, és még zsebbe (nem tőlem, de a munkahelyének megrendeléseit lenyúlva) dolgozott, sok esetben munkaidőben.

Te is egy olyan világot szeretnél, ahol minden működik, a munkaadók és munkavállalók is tisztességesek, egyéni és közösségi érdekeket is szem előtt tartják. Ez viszont ugyanolyan utópisztikus, mint amit Viktusnak írtam.
kawakiyo 2012.05.13 22:12:15
@Kőmíves Kelemen: Viszont azt is tartsd szem előtt, ha ezeket mind leírod az adódból, akkor kb havonta fognak tételes ellenőrzést tartani. Vannak dolgok amire allergiások a NAVosok. :P Ezt tapasztaltam.
kawakiyo 2012.05.14 06:26:25
@Hihhetetlen: Én (és a szakmabeliek, plusz az érdek képviseleti szervünk), próbáltunk fellépni a feketézőn durván nyomuló, gagyi cuccokkal és szolgáltatásokkal piacon levő emberek ellen. Állásfoglalás a NAV-tól: hátkérem ha nincs vállalkozása, nem tagja ilyen profillal foglalkozó társas vállalkozásnak sem, akkor csak tettenéréssel lehetne bizonyítani, de azt hogyan. Szóval, nem csinálunk semmit, mert nem tudunk. De ha már itt vagy, hozzad már be az öt évi könyvelésed egy tételes ellenőrzésre....
(tényleg mellékesként, ezek az emberek nagyrésze, képpel, hirdetéssel, sok esetben honlappal, rajta árakkal "árulja" szolgáltatásait)
Praxis Hová lesz a magyar vér? 2012.01.02 09:46:00
Most már OVSZ-es pólót meg szaloncukrot is osztanak, ezért aztán "éredemes" rohanni és vért adni! Meg van a miértje, amiért ezt írtam, nemsokára feltöltöm. Azért írom részletekben, mert egyben nem engedi a gép, ezért türelmeteket és megértéseteket…..
             Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet…..
Filmdroid A negyedik : két tv spot 2011.01.22 13:21:50
D.J. Caruso vezénylete alatt készült el A negyedik (I Am Number Four) sci-fi regény filmváltozata. A történet szerint egy kiirtott bolygó utolsó túlélői a Földön húzzák meg magukat, ám ellenségük ide is követik őket és egyesével végez velük. Alex Pettyfer játssza az egyik…..
A Homár eddig nem figyelte, de a Tescónak lett az 500 forintos kuponos akciója mellett egy másik. Emese gyorsan kioknyomozta, hogy ezzel valami nem kóser. A Clubcard lényege, hogy a minimális pénzvisszafizetési program keretén belül egészen pontos képet kapjon vásárlói…..
A délelőtt bepanaszolt tablófotós is bejelentkezett, aki szerint teljes félreértés ill. ferdítés történt, amit mi jól tényként kezeltünk: igenis volt pontos árajánlat, ami a megfelelő és érvényes árjegyzék alapján készült és aminek az áraitól ők végig nem tértek el.…..
kawakiyo 2010.03.29 09:26:34
@Kifordított kacagány: ebben teljesen igazad van! Csoportképenként akik rajta vannak, azok után fejenként számol. De ez is tiszta, hiszen érthető.
Egyetlen jó megoldás lett volna, ha valóban beépíti az árba, hogy ne legyen egyeseknek túl bonyolult.
kawakiyo 2010.03.29 09:32:01
@Kifordított kacagány: még valami. Találkoztam már olyan árajánlattal (nem fotós), ami 7 oldalas volt. De mindennek meg volt az ára, normálisan. Bonyolult volt? Első ránézésre igen. Egyszeri végignézés után viszont teljesen érthető. Csak időt kellett ráfordítani. Szóval, nem lehet, hogy a sok oldalas árajánlatoknál az a baj, hogy az emberek lusták és gondolkodni sem szeretnek? Nem mellesleg ugyanakkor a 7 oldalas árajánlat mellett a szerződést is megkaptam elolvasásra, és még pár cégtől érkezett árajánlat. Volt olyan is, ami fél oldal, és kedvezőnek tűnt. Első ránézésre. Azért emelem ki a 7 oldalast, mert amellett döntöttünk, és hihetetlen jól jártunk vele. Ebből kiindulva, pedig a 7 oldal nem a kábítás, hanem a gondosság eredménye lett (szerintem).
Bár tudom, én nagyon nem Magyarországon élek, és naív vagyok, és szerencsés, hogy kevesen akartak átvágni eddig, és hallgathatok a megérzéseimre! :)
Réka osztályát jól megszívatta a fotós cég, akiket a tablófotózással bíztak meg. Mondjuk azt, hogy így felnőttkoruk hajnalán ez volt az első seggberúgás amiből tanulniuk kell: legközelebb előre mindenben megegyezni, szerződést kötni, igazunkért kiállni, asztalt borogatni,…..