Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hell István

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az a kérdés, amelyre nehéz általánosan érvényesnek tűnő választ adni, legfeljebb annyit, hogy mikor hogy. Inkább leírom akkor, hogy hol mindenütt laktam eddig, hacsak el nem felejtek, ki nem hagyok párat egykori és jelenlegi lakjaim közül. Az első lakásaimat persze nem pont…..
REZSŐHÁZY RUDOLF Régebben, ha az uralkodó vagy elterjedt világnézeteket, ideológiákat szemléltük, aránylag egyszerűen azonosíthattuk azokat, mert mint kidolgozott, rendszeresített, tézisekben meghatározott doktrínák jelentek meg. A marxizmus-leninizmus volt ennek a jelenségnek…..
Bár nem egészen értem, miért tartja fontosnak a Heti Válasz, hogy időről-időre arról írjon cikkeket, hogy hogyan és miért kellene a homoszexualitást gyógyítani (hiszen az LMBT+ emberek nem betegek), de mivel sokadjára példálóznak szerintük sikeres amerikai példákkal, érdemes…..
     Már úgy nézett ki, hogy ez soha nem jön össze. Hogy nem lesz a baloldalon semmiféle szélsőség, ami megtámasztaná, és középen tartaná a nyugatos baloldalt. Ha ugyanis nincs ezen a lejtős, síkos terepen semmilyen akadály, akkor, akit balra löknek, az egyből a szélen…..
Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a…..
Az amerikai egészségügyi rendszer a világ legdrágább egészségügyi rendszere miközben a mutatóik kifejezetten rosszak. Már csak ezekért is erről a számláról beszél a világ tegnap este óta. Egy srác két napig volt a sürgősségin vakbélgyulladás miatt és meg is műtötték,…..
Kettős Mérce, 2013. december 9.: „Büszkén számol be a police.hu, hogy a készenléti rendőrök elkaptak egy nagyon súlyos bűnözőt, aki Nagykörű külterületén, »a Tisza gát partján lehullott faágakat gyűjtött össze és tulajdonított el«.″ MTI, 2013. december…..
Hell István 2013.12.10 13:21:50
@bgp: Pontosan.
Hell István 2013.12.10 13:25:42
@hoplita: ha anyád nem tanított meg beszélni, hallgass...:D
Hell István 2013.12.10 13:34:51
@belgabela: a bolsevik időkben sem volt szabad lopni, sőt akkor még hivatalos volt a "cigánybűnözőzés" (ami ma már csak trágár beszédnek számít). A jobbikos duma éppen a bolsi időket szeretné visszahozni.
Hírek az utóbbi évekből. Székely autonómiatörekvések. Önálló magyar egyetem igénye Kolozsvárott. Magyar gyógyszerészkar igénye Vásárhelyen. Vontatottan haladó kárpótlás. Kisebbségi helységnévtáblák. A napi ügyek egy része helyi jelentőségű, bár ebből van sok.…..
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Hell István 2013.08.24 23:49:48
@Yasashi Tanuki: a közoktatás arra való, hogy egyesítse a nemzetet.
Az Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja, hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig minden kipróbált harcos ott van, sikerrel küzdhet majd meg Orbán Viktorral. A posztban…..
Pontosan tudom, hogy nem a reveláció erejével fog érinteni senkit, amit most majd mindjárt írok. Nagyjából minden harmadik polgártársunkat érinti a hasonló élethelyzet. És nagyjából senki nem élvezi. A negyedik gyerekünk kábé egy éves volt és még boldogan szopizott, amikor…..
Hell István 2013.06.20 22:22:54
A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..
Mércse Pál a Közös ország - Közös iskola! tüntetésen elhangzott beszéde: Nem voltam felzárkóztatott. Egy átlagos általános iskolába jártam. Engem is csúfoltak, mert cigány vagyok. Tudom milyen. Mégis, most, 8 év után beiratkoztam újra az iskolába. Féltem attól, hogy…..
Úgy tűnik, a tavasz a kerekasztal-beszélgetések szezonja. Május 8-án a harmadik hasonló felkérésnek tettem eleget az elmúlt bő egy hónapban, de a Heti Válasz és a Századvég áprilisi konferenciájával ellentétben ezúttal nem a kormányoldal volt túlsúlyban, hanem kétharmados…..
Hell István 2013.05.13 06:11:04
@mscee: Most nem nekem, hanem Lacinak mondtál ellent. Valóban nem lehet közbeszéd (ergo nem lehet nemzeti közösség sem) egy olyan országban, ahol nincsenek közös értékek - a személyes szabadság, jogállamiság, az emberi méltóság védelme stb. - a hatalmon lévők és az ellenzék között. Az etnonacionalista delírium ezt sohasem fogja pótolni.
Most nem mesélem el pásztorénekben a vidéki élet szépségeit, mert minek, aki próbálta, tudja, hogy állati jól néz ki. Főleg a fővárosból vagy képeslapon. Mink meg csak úgy elvagyunk benne. És a világ minden kincséért nem költöznénk máshová. Amikor a gyerekeim bekerültek…..
Ismét áll a bál egy törvénymódosítás kapcsán – ahogy azt a Népszabadság megírta. A KIM az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi törvényt úgy módosítaná, hogy a „nem jelenti az egyenlő bánásmód követelményének…..
Hell István 2013.04.06 19:21:52
@Éhes_ló: hiányoznak a korrekt adatok ebből a komentedből - és még te beszélsz hadoválásról? :)
Hell István 2013.04.06 19:41:53
@unionista: annyi pénz sohasem lesz. De ha volna is, a szülők akkor sem engednék el a kisgyerekeket, legfeljebb a középiskolás korúakat.
Kellett már egy liberális párt. Tényleg. Nagyon. Azt sem tudtuk, mit kezdjünk az életünkkel egy ilyen nélkül. Elvégre az Együtt 2014 is liberális, a Demokratikus Koalíció is liberális, csak nem jelentik ki egyértelműen. Ezért aztán külön szükség volt arra, hogy megjelenjen a…..
Szüleim, nagyszüleim durván háborús generáció. Pontosan tudták, hogy mindent meg kell enni, akkor nem halnak éhen. Mindegy, mi az, mindegy, honnan van. Egészen picinek születtem, két kiló sem voltam. Az evés, mint olyan, nem tartozott a legfontosabb elfoglaltságaim közé soha. Ez…..
Leslie Mandoki a Heti Válasznak adott interjújában azt állítja, a Magyarországgal kapcsolatban az elmúlt két évben megfogalmazott, szélsőségesen túlzó nemzetközi vádak mögött mindössze kilenc magyar közéleti szereplő áll. Ez kétségkívül túlzó leegyszerűsítésnek…..