Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KrTamás

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A ZALÁN-KISÉRLET 2.0 A FAGYI VISSZANYAL, AVAGY A KISÉRLETI PATKÁNYOK VÁLTOZATA   „Nehogy a fika egye meg az óvodást” Ezredfordulós urbánus folklor I.   Az identitás nyelvi megkonstruálása a „Zűrös hétköznapok, csajok, pia, szex” című…..
KrTamás 2010.02.19 14:27:45
Kedves Mindenki!

1. A szemináriumi dolgozat egyik szerzőjeként őszintén bocsánatot kérek, ha bárki is megbántottnak érzi magát a dolgozat kapcsán.
2. A dolgozat tudományos igénnyel íródott egy tudományos kérdésről: gyakorlati közösségek vizsgálata nyelvhasználatuk alapján. Tehát nem egyes emberekről szól, hanem azok megnyilvánulásairól Zalán blogján és a szövegeken keresztül az egyes személyek Zalán által teremtett diskurzusához való viszonyáról.
3. Hatalmas félreértés, ha a dolgozatban írtakat bárki is magára vette, személye ellen szólónak érezte. Mi nem gondoltuk így, éppen ezért is ez a munka nem a blogolók személyéről, hanem egy adott helyzetről, de elsősorban szövegekről és a szövegekből kirajzolódó profilokról szól.
4. Mi is nyilvánosságra hoztuk az írásunkat, tehát ezzel nincs is semmi baj szerintem, ha bárki, bármit kommentel rá. Ezzel együtt úgy érzem, hogy bizonyos sértések konkrétan a személyünk ellen szólnak és ezt nem tartom sem erkölcsösnek, sem "emberségesnek", hogy bosszúból vagy félreértések miatt személyeskedő megjegyzéseket vágjon bárki is bárki fejéhez. Ismétlem, amiket írtunk nem személyekről, hanem szövegek alapján megjelenő identitásokról szólnak.
Szerintem ez egy nagy félreértés. Ez a dolgozat nem arról szól, ahogyan sok érintett értelmezte. Viszont félreérthető lett és ez a mi felelősségünk, ezért még egyszer bocsánat.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!

Tamás
ViTaViCsa Elkészült jegyzetek 2009.11.12 02:09:00
A gyakorlat közösségének modellje (Alcsi)  The genesis and emergence of Education 3.0 in higher education  Communities of practice a brief introduction  A gyakorlat közösségének modellje  The Practice of Everyday Life  A gyakorlat elméletének vázlata …..
Sziasztok!Végre idetaláltam :)Eddig a következőre jutottam:- a különc lányos tanulmány 3 másik szerzőre, ill. tanulmányaikra hivatkozik, belőlük 2-t (Bourdieu és de Certeau) már megszereztem (a 3.-at még kutatom)- bíztató anyagaim vannak számítógépes- gyakorlati…..
KrTamás 2009.11.09 23:35:32
@Sütke:
Pontosan. :-)
Akkor az ablakban!
ViTaViCsa "zalanológia" 2009.10.26 18:54:00
Üdv Mindenkinek!A hétvége után mindenki lelkesen veti bele magát gondolom a pihenés mellett a kutatásba is.A nyelv és nemhez én találtam egy összefoglaló könyvet a nemi sztereotípiákhoz érdekes elsősorban (H.Sas Judit: Nőies nők és férfias férfiak... Bp., Akadémiai, 1988.).+…..